Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Pădurea Fermecată - Fraternizarea - cover

Pădurea Fermecată - Fraternizarea

LS Morgan

Translator Cristina Botîlcă

Publisher: Tektime

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

O poveste de LS Morgan
O poveste pentru copii și tineri, despre prietenie și camaraderie. Doi frați se aventurează în marea fermă a mătușii lor și ceea ce vor trăi aceștia este experiența unei zile petrecute într-o pădure fermecată, o zi plină de aventură, magie, râsete și distracție. 
Clasificare: potrivită pentru toate vârstele
Available since: 06/29/2021.

Other books that might interest you

  • Levi și motanii - Povești audio pentru copii - cover

    Levi și motanii - Povești audio...

    Geo Mihalache

    • 0
    • 0
    • 0
    Aventurile găinii Levi împreună cu prietenii ei motanii Pic, Miron și Tărcatul: 
    Levi și motanii - găina Levi, dornică să îi cunoască pe motani și să se împrietenească cu ei, după luni de amânare, își face curaj să le vorbească 
    Proba și Levi în trupa motanilor - pentru a fi acceptată în trupa motanilor, Levi este supusă la o încercare de către aceștia 
    Levi pe acoperiș - Levi pornește în prima sa aventură alături de motani - se urcă pe acoperiș de unde reușeste să îi atragă atenția bunicii cu ispravile sale 
    Levi la șoareci - Levi participa la prima sa vânătoare...mai mult sau mai puțin reușită 
    Ne relaxăm în livadă - Levi învață o nouă activitate din repertoriul motanilor 
    Sus pe cuptor - Levi află unde se ascund motanii cand este frig afară și plouă 
    Iarba mâței - Motanii se comportă ciudat, nu mai sunt ei înșiși iar Levi asistă la un comportament neașteptat din partea lor 
    O bucățică de pește - Tărcatul își pierde cumpătul din cauza unei bucăți de pește și ajunge afară sub privirile lui Levi și ale celorlalți doi motani care îl avertizaseră să stea cuminte 
    Cu motanii după râme - Levi îi învață ea de data aste pe motani să "vâneze"
    Show book
  • Masca Morții Roșii: Schițe nuvele povestiri 1831-1842 - cover

    Masca Morții Roșii: Schițe...

    Edgar Allan Poe

    • 0
    • 0
    • 0
    „Edgar Poe e subjugat asemenea cuceritorilor si filosofilor de dorinta irepresibila a unitatii; la el spiritul se combina cu fizicul. S-ar putea spune ca Poe cauta sa aplice literaturii procesele filosofiei iar filosofiei metodele algebrei. In aceasta constanta ascensiune catre infinit uneori iti poti pierde respiratia. In acest gen de literatura aerul e la fel de rarefiat ca intr-un laborator. Aici vei vedea mereu glorificarea vointei care se apleaca asupra inductiei si analizei. S-ar parea ca Poe vrea sa uzurpe rolul profetilor si sa-si adjudece monopolul explicatiei rationale. Astfel peisajele servind ca fundal febrilelor lui compozitii capata paloarea unor fantome. Poe care rareori pare sa fi impartasit pasiunile altor oameni schiteaza arbori si nori care sint aidoma arborilor si norilor dintr-un vis sau si mai bine care se aseamana cu personajele lui stranii la fel de adinc patrunse de un tremur supranatural si convulsiv.“ (Charles Baudelaire) 
    „Poe isi alege de regula cea mai neobisnuita realitate isi plaseaza eroul in cea mai inedita situatie fizica sau psihologica iar apoi descrie starea launtrica a acestui personaj cu o rara acuitate si cu un remarcabil realism. Mai mult exista o trasatura in intregime a lui Poe una care il deosebeste de oricare alt scriitor anume vigoarea imaginatiei sale. Nu vreau sa spun ca fantezia lui ar intrece-o pe aceea a altor poeti ci pur si simplu ca imaginatia lui e inzestrata cu o calitate pe care n-am intilnit-o la nici unul intr-o asemenea proportie: e vorba de forta detaliilor… Edgar Poe prezinta in cel mai mic amanunt intreg tabloul inchipuit ori evenimentele cu o plasticitate uluitoare incit ajungi sa crezi in realitatea sau posibilitatea unui fapt care in fond nu s-a intamplat niciodata si nici nu s-ar putea intampla.“ (F.M. Dostoievski) 
    Traducere din limba engleza studiu introductiv note si comentarii de Liviu Cotrau
    Show book
  • Ouale fatale Diavoliada - cover

    Ouale fatale Diavoliada

    Mihail Bulgakov

    • 0
    • 0
    • 0
    Lumea descrisa in Diavo­liada si in Ouale fatale este una haotica si halu­cinanta in care umorul ironia sarcasmul si dramatismul alterneaza sau se intrepatrund iar fantasticul fuzioneaza cu realul vazut prin filtrul unei constiinte clare si in­draznete. 
      
    In Ouale fatale un profesor nebun inventeaza o raza de lumina „raza vietii“ care printr-un accident aduce lumea intr-un cosmar SF populat de struti gigantici si reptile uriase. In Diavoliada un mediocru angajat al registraturii se trezeste prins ca intr-o poveste kafkiana in itele unui cosmar birocratic. Ambele personaje au in comun lupta acerba cu haosul siste-mului cu un mediu care incet dar sigur denatureaza orice identitate.
    Show book
  • Umor şi satiră în literatura arabă clasică : antologie - cover

    Umor şi satiră în literatura...

    ** *

    • 0
    • 0
    • 0
    „Volumul pune sub lentilă rolul umorului în recitirea celor mai vestiţi prozatori arabi din primele secole ale islamului. De la fina ironie la farsă, de la surâsul datorat bucuriei intelectuale la râsul sarcastic, primejdie de «asprire» a inimii, de la implicaţiile etice la jucăuşa parodiere a unor discursuri solemne, diferitele abordări ale umorului de care dau dovadă anticonvenţionalul al-Ğāḥiẓ sau virtuozii prozei rimate şi ritmate al-Hamaḏānī şi al-Ḥarīrī vădesc elocvenţă, preocupare pentru stil, pentru echilibru: «Lumea nu zice nimic rău despre râs, despre şagă, decât dacă se întrece măsura; dar, dacă şaga aduce voioşia pentru care a fost născocită şi, prin urmare, folos, atunci poate fi socotită un lucru aducător de prestigiu şi foarte serios» (al-Ğāḥiẓ). Râdem de zgârciţi şi risipitori, de falşii tămăduitori şi născocitori, de mâncăi şi palavragii, de lăudăroşi şi de mincinoşi, de personajele clişeizate în maqāmāt (poeţi, oratori, ghicitori, specialişti în probleme de gramatică şi de fiqh, hoţi, cerşetori, beduini caravanieri, dezmăţaţi, negustori ambulanţi, hangii, dregători, cadii, pieţari), dar admirăm desăvârşirea stilistică, gluma rafinată, ironia cultivată a acestor trei maeştri care au rămas neîntrecuţi în literatura arabă.” (Greţe Tartler)
    Show book
  • Viață de aruncat - cover

    Viață de aruncat

    Bogdan O. Popescu

    • 0
    • 0
    • 0
    Volumul  Viata de aruncat reprezinta debutul in proza al poetului Bogdan O. Popescu. Trecind de la tristetea si autoinselarea unei femei aflate la virsta de 30 de ani la comicul sinistru al lumii taximetristilor si delicate amintiri din copilarie, cititorul celor opt povestiri va fi cucerit de acest volum "scris surprinzator de sigur pentru o prima carte de proza a unui poet", dupa cum afirma Mircea Cartarescu îi prefata cartii. 
    "Cu Viata de aruncat, Bogdan O. Popescu urca pe o spira superioara a evolutiei sale. El apare aici mult maturizat. In prozele sale se vede ceea ce nu avea loc sa se manifeste in poezie: gravitatea autorului, seriozitatea sa in fata vietii, simtul tragicului si al absurdului. Proza titulara e o sfisietoare dare de seama despre o dragoste care se sfirseste, sufocata de lucruri neinsufletite." (Mircea Cartarescu)
    Show book
  • Greu de gasit un om bun - cover

    Greu de gasit un om bun

    Flannery O`Connor

    • 0
    • 0
    • 0
    Inspirate din tradițiile gotice sudiste, povestirile din volumul Greu de găsit un om bun demonstrează viziunea unică, grotescă a lui Flannery O’Connor asupra vieții, fiind infuzate cu simbolism religios, bântuite de perspective apocaliptice, susținute de tragicomedia comportamentului uman, în confruntarea cu aspirația către mântuire. Umorul sardonic al autoarei se bazează pe disparitatea dintre percepția limitată a unora dintre personaje și peisajul mult mai larg al realităților sociale, economice și spirituale ale Sudului rural. În unele dintre povestiri, O’Connor explorează teme nevralgice dezbătute în epocă: Holocaustul este vizat în „Dezrădăcinatul“; integrarea rasială, în „Negrul artificial“; intersexualitatea, în „Un Templu al Sfântului Duh“. Prin povestirile sale, Flannery O’Connor și-a câștigat un loc privilegiat în inima cititorilor americani, numărându-se printre cei mai originali și provocatori scriitori din generația ei. Multă cruzime, compasiune, mascaradă, artă și adevăr se află în aceste povestiri! Mi-e greu să găsesc un scriitor mai amuzant, dar și mai înfricoșător. Robert Lowell În aceste povestiri, pentru prima dată, Sudul rural este portretizat de o scriitoare a cărei corectitudine este pe măsura talentului său.
    Show book