Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Valetul de pică - cover

Valetul de pică

Joyce Carol Oates

Publisher: Litera

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Andrew J. Rush a atins acel tip de succes de critică și comercial la care majoritatea scriitorilor îndrăznesc doar să viseze: are un agent și un editor în New York, iar cele douăzeci și opt de romane polițiste ale sale s-au vândut în milioane de exemplare. Dar Rush ascunde un secret întunecat. Sub pseudonimul „Jack of Spades“ – Valetul de Pică –, el scrie o altă serie de romane noir, thrillere violente, lugubre, masochiste. Când fiica lui găsește una dintre aceste cărți, ea începe să pună întrebări. Între timp, Rush primește o citație în instanță de la o femeie care îl acuză că i-a plagiat propriile scrieri. Astfel, reputația, cariera și viața de familie ale lui Rush sunt amenințate, iar în mintea lui începe să audă vocea sarcastică a lui Jack of Spades.
 
„Exact atunci când crezi că ai înțeles totul, Joyce Carol Oates te uimește încă o dată. Și o face în stil mare.“
Available since: 08/19/2016.

Other books that might interest you

  • Vârsta inocenței - cover

    Vârsta inocenței

    Edith Wharton

    • 0
    • 0
    • 0
    Newland Archer este pe cale să-și unească destinul cu frumoasa May Welland și nimic nu stă în calea acestei fericiri curate și cuminți. Întoarcerea misterioasei contese Ellen Olenska în New York, cu viața răvășită de un mariaj nereușit, îl face pe Archer să șovăie, căci se îndrăgostește de ea. Nehotărât între datorie și pasiune, între destinul sigur, lipsit de variațiuni neașteptate, cu May și viața minunată, dar capricioasă cu Ellen, Archer se află în fața unei decizii care fie îl va face fericit, fie îi va aduce nenorocirea. Vârsta inocenței (Premiul Pulitzer, 1921) a fost adaptat în 1993 pentru marile ecrane, în regia lui Martin Scorsese, cu Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer și Winona Ryder în rolurile principale.
    Show book
  • Demonii - cover

    Demonii

    Fiodor Dostoevsky

    • 0
    • 0
    • 0
    Publicat pentru prima oară în 1872, Demonii poate fi considerat singurul roman politic scris de Dostoievski. Este o alegorie a consecințelor distrugătoare ale nihilismului politic și moral care lua avânt în Rusia anilor 1860, dar, făcând portretul vremurilor sale, Dostoievski atinge de fapt condiția umană în general, problema existenței lui Dumnezeu, a diferenței dintre bine și rău, a dorinței de putere. Personajele romanului sunt orbite de convingeri politice și de construcții teoretice ale moralității, dezlănțuindu-și propriii demoni interiori. Nikolai Stavroghin, misteriosul aristocrat nihilist, se folosește de sentimentele celorlalți, domină mințile orășenilor naivi de provincie, seduce și manipulează fără scrupule, iar Piotr Verhovenski, maestru al conspirației, orchestrează o încercare de revoluție care va aduce micul oraș patriarhal în pragul dezastrului. Pentru cititorul de azi, Demonii, asemenea tuturor romanelor dostoievskiene, este în primul rând o invitație la reflecție și la descoperire interioară.
    Show book
  • Adam și Eva - cover

    Adam și Eva

    Liviu Rebreanu

    • 0
    • 0
    • 0
    Adam și Eva este un roman scris de Liviu Rebreanu în anul 1925. Este un roman de dragoste mai aparte. Romanul are drept temă principală credința în reîncarnare, metempsihoza. Cuplul arhetipal și androginic se caută și se reîntregește în șapte perioade istorice foarte diferite. Personajul principal, Toma Novac, trece prin mai multe vieți, este pe rând păstor în India, guvernator în Egipt, scrib în Babilon, cavaler roman în Roma în epoca domniei împăratului Tiberiu, călugăr în Germania medievală, medic în Franța revoluției franceze, și în fine profesor universitar la București. El se îndrăgostește pe rând de 7 personaje feminine diferite: de Navamalika, Isit, Hamma, Servilla, Maria, Yvonne, și de Ileana.
    Show book
  • Zile fără sfârșit - cover

    Zile fără sfârșit

    Sebastian Barry

    • 0
    • 0
    • 0
    În vârstă de doar şaptesprezece ani, supravieţuitor al foametei din Irlanda, Thomas McNulty se înrolează în armata Statelor Unite ale Americii în anii 1850. Împreună cu camaradul său de arme, John Cole, Thomas va lupta în războaiele împotriva indienilor sioux şi yurok şi, în cele din urmă, în Războiul Civil. Marcate de greutăţi înfricoşătoare, aceste zile li se par bărbaţilor extraordinar de intense, în ciuda ororilor la care sunt martori şi la care iau parte. Plasându-şi acţiunea din Wyoming până în Tennessee, cartea lui Sebastian Barry este o capodoperă de atmosferă şi limbaj. Poveste emoţionantă despre doi bărbaţi şi despre familia improvizată pe care şi-o creează împreună cu Winona, o tânără sioux, Zile fără sfârşit este un portret expresiv şi memorabil al celor mai cumpliţi ani din istoria americană.O arheologie tulburătoare a tinereţii… Naratorul lui Barry vădeşte un amestec fascinant de înţelepciune şi naivitate, şi stilul lui seducător, cu accente vioaie şi pline de umor, stârneşte în acelaşi timp admiraţie şi nelinişte. Dar, în adolescenţa Americii, autorul descoperă de asemenea paradoxul uman esenţial: frica şi dragostea sunt la fel de greu de suprimat. The New York Times Book Review
    Show book
  • Spiritul critic în cultura românească - cover

    Spiritul critic în cultura...

    Garabet Ibrăileanu

    • 0
    • 0
    • 0
    Întâia lucrare importanta a lui Ibrăileanu, Spiritul critic în cultura românească (1908) este un eseu sociologic. Autorul analizează geneza formelor culturii în România, luând ca documente operele scriitorilor mai însemnați din perioada 1840-1880, adică din momentul apariției revistei lui Mihail Kogălniceanu, Dacia literară – unde se afirmă pentru întâia oară spiritul critic, condamnându-se literatura de imitație si se atrage atenția asupra necesității reprezentării caracterului național – până la constituirea statului român modern, când România a luat fizionomia unui stat european. Această operă a lui Ibrăileanu, de o cuceritoare vioiciune dialectică, conține observații pătrunzătoare asupra atitudinii principalilor scriitori români față de formele de civilizație si cultură dintr-un proces de patru decenii de dezvoltare, trecând prin revoluția burghezo-democrată de la 1848, Unirea Principatelor si dobândirea independenței naționale.
    Show book
  • Pe aripile vântului - cover

    Pe aripile vântului

    Margaret Mitchell

    • 0
    • 0
    • 0
    Cu acțiunea plasată pe fundalul dramatic al Războiului Civil american și al Reconstrucției, Pe aripile vântului, magnificul roman istoric al lui Margaret Mitchell, este o poveste de neuitat despre iubire și pierdere, despre o națiune divizată de pasiuni mortale și al cărei destin va fi schimbat pentru totdeauna. Însă, mai presus de toate, e povestea frumoasei și lipsitei de scrupule Scarlett O'Hara și a galantului aventurier Rhett Butler, două dintre cele mai celebre personaje din istoria literaturii anglo-americane de la Romeo și Julieta, eroii lui Shakespeare.Pe aripile vântului este un roman pasionant, plin de viață, care le va stărui în minte cititorilor mult timp după ce au întors ultima pagină.Fără îndoială, unul dintre cele mai remarcabile romane de debut scrise de un autor american. Și unul dintre cele mai bune romane scrise vreodată.The New York TimesCel mai bun roman pe care l-a dat Sudul... nedepășit în întreaga istorie a literaturii americane.The Washington PostPREMIUL PULITZERNATIONAL BOOK AWARDPESTE 30 DE MILIOANE DE EXEMPLARE VÂNDUTEFILM DISTINS CU 8 PREMII OSCAR
    Show book