Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Strada Sardinelor - cover

Strada Sardinelor

John Steinbeck

Publisher: Litera Media Group

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Personajele din romanul Strada Sardinelor își duc viața la periferia orășelului Monterey, printre pescării. Mack și băieții, Doc, un personaj excentric, tânăr biolog marin care studiază și adună creaturi ale oceanului de pe coasta Californiei, fetele de la bordelul Dorei Flood, care se aventurează din când în când pe afară ca să se bucure de un pic de soare, Lee Chong, băcanul local, Frankie și, cel mai extravagant dintre toți, Henri, artistul care construiește o barcă cu care îi e teamă să navigheze, sunt oameni simpli și sinceri, stângaci și nepricepuți într-ale vieții, care trăiesc cu toții la marginea societății, însingurați și totuși împreună, depinzând unii de alții pentru a supraviețui.
 
Strada Sardinelor nu este mare, dar Steinbeck ne prezintă poveștile personajelor care o populează cu căldură, înțelegere și compasiune.
 
 
 
Strada Sardinelor este cel mai frumos omagiu adus de Steinbeck ținutului său natal: o lume crudă și aspră, dar populată de personaje pitorești care îi conferă căldură, exuberanță și culoare. Daily Telegraph
Available since: 05/25/2021.

Other books that might interest you

  • James (Giacomo) - Varianta romaneasca - cover

    James (Giacomo) - Varianta...

    Italo Svevo

    • 0
    • 0
    • 0
    Giacomo este un fermier pe care naratorul îl întâlnește în timpul unei plimbări în zona rurală din Friuli și care îi spune povestea lui. De fiecare dată când Giacomo își găsește un loc de muncă protestează și ajunge să se lanseze în propagandă și dezbateri pentru a-și convinge colegii să ceară condiții optime de muncă, punând mereu mari probleme angajatorilor săi. Negăsind locuri de muncă, devine nomad, în zadar caută un loc de muncă bine organizat. Prin urmare, practic inexistent. Până când într-o zi este chemat înapoi în orașul natal pentru o anumită slujbă...
    Show book
  • Troița - cover

    Troița

    Gib I. Mihăescu

    • 0
    • 0
    • 0
    După cum din Golanii nu se putea prevedea Ion, tot așa nici din La Grandiflora nu se putea prevedea Rusoaica sau Donna Alba, cu toată prezența elementelor prezumtive ale talentului lui Gib I. Mihăescu. Scriitorul a știut să se organizeze în creații de care critica e bucuroasă să țină seama, ca de producții reprezentative ale literaturii noastre ultime. (Eugen Lovinescu)
    Show book
  • Minunile Sf Sisoe - cover

    Minunile Sf Sisoe

    George Topârceanu

    • 0
    • 0
    • 0
    Despre Topârceanu s-au spus aproape toate lucrurile esentiale inclusiv acela ca autorul  Parodiilor originale este unul dintre cei mai moderni poeti ai vremii sale. Este interesant ca E. Lovinescu în general foarte atent la tot ceea ce este modern remarca trasatura cea mai importanta a lui Topârceanu : nu putem decât recunoaste în dl. G. Topârceanu pe cel mai autentic reprezentant al mostenirii directe a lui A. Mirea..Acelasi critic observa ca nota diferentiala'' ca în  Balade vesele si triste  lirismul sau numai epicul în doze dealtfel mici se infiltreza cu umor. Ceea ce e esential la scriitor este inteligenta artistica vizibila în adaptarea formei la continut în cautarea efectului în preciziunea conturului? '' Facând aceste judicioase observatii Lovinescu ridica si cele maui serioase obiectii :  Balada popii din Rudeni  sau  Balada mortii  de pilda par taiate cu dexteritatea unei mâini de mester într-un material din care numai emotia si misterul lipsesc. ''Adica esentialul. Cu alte cuvinte Topârceanu este un mestesugar desavârsit un virtuoz în ceea ce priveste forma dar e lipsit de harul marii poezii. Si rezervele lui Lovinescu merg mai departe pe aceeasi linie : Cu o viziune atât de ascutita si atât de materiala dl. Topârceanu a fixat peisagii cu amanunte prinse atât de sigur si pentru a vorbi tehnic cu atâta acurateta - încât natura pare pusa sub sticla într-o rama peste care nimic nu trece ; si tocmai acest aer de perfectie de finit stânjeneste impresia poetica. ''(E. Lovinescu Istoria literaturii române contemporane vol. II Ed. Minerva Bucuresti 1981 pag.185) G. Ibraileanu arata si el ca Topârceanu este un poet de factura speciala''. Si mai departe : inspiratia sa poetica ne da o impresie neobisnuita de luciditate daca nu cumva luciditatea aceasta nu se datoreste controlului pe care îl exercita inteligenta asupra inspiratiei. A releva rolul prea excesiv al inteligentei în creatia lirica nu credem ca este un elogiu de invidiat adus unui poet liric. ''
    
     
    G. Ibraileanu
    Show book
  • Doina - Lecturi școlare - cover

    Doina - Lecturi școlare

    George Cosbuc

    • 0
    • 0
    • 0
    În această colecţie sunt incluse 100 de titluri reprezentative din folclorul românesc şi dinopera marilor scriitori români, care vor apărea până la Centenarul Marii Uniri a Românilor.Textele sunt recomandate spre lectură elevilor, conform programei şcolare. La elaborareacolecţiei participă specialişti de marcă în domeniul editorial, inclusiv graficieni din ambelestate româneşti, prin acest efort comun realizându‑se, pentru prima oară în România,o bibliotecă ilustrată pentru copii de o netăgăduită valoare literară şi artistică.
    Show book
  • Sfârșit de capitol Volumul 1 În așteptare - cover

    Sfârșit de capitol Volumul 1 În...

    John Galsworthy

    • 0
    • 0
    • 0
    Trilogia Sfârșit de capitol, o saga de anvergură, ne poartă prin viața și dragostea membrilor familiei Cherrell, veri prin căsătorie ai familiei Forsyte, la începutul anilor 1930. Primul roman al trilogiei, În așteptare, prezintă istoria familiei Cherrell, pentru care, vechea lor casă, Condaford Grange, este deosebit de prețioasă în această epocă de frământări și incertitudini, dar mai ales pentru tânăra Elisabeth Cherrell sau Dinny, pentru care înseamnă totul. Când fratele ei este în pericol să fie extrădat în America de Sud, acuzat fiind în mod abuziv de crimă, sau când verișoara ei este amenințată de soțul instabil mintal, Dinny face tot ce poate ca să îi ferească de neplăceri.
    Show book
  • O femeie - cover

    O femeie

    Péter Esterházy

    • 0
    • 0
    • 0
    „Cu acest volum al lui Esterhazy, literatura maghiara s-a imbogatit cu o mare carte si, in sfarsit, s-a maturizat.“ – Peter Nadas
     
    In aceasta „enciclopedie erotica“ (precum este definit volumul O femeie de catre un important critic literar din Ungaria), autorul sugereaza cu mare subtilitate si ironie ca nu exista nimic comun in intamplarile amoroase, ba mai mult, ca nici macar nu exista intamplari amoroase. Exista pur si simplu intamplari si stari incalculabile pe care femeia si barbatul le infaptuiesc si le traiesc in numele dragostei.
     
    „Peter Esterhazy nu doreste altceva decat sa inteleaga misterul; iar daca exista o femeie care nu intelege ce anume gandeste sotul, iubitul, partenerul ei, neaparat trebuie sa citeasca aceasta carte. Va fi cu o iluzie romantica mai saraca, dar in mod sigur va fi mai desteapta si mai inteleapta“ – este de parere reputatul critic literar din Danemarca, Erik Svedsen.
     
    Peter Esterhazy (nascut in 1950, la Budapesta, intr-una dintre cele mai vechi si renumite familii aristocratice maghiare) este, probabil, scriitorul ungur cel mai cunoscut si apreciat pe plan international in momentul de fata, una dintre vocile si constiintele literare definitorii pentru problematica spatiului central si est-european contemporan. A urmat initial studii de matematica la universitatea din orasul natal si a lucrat ca matematician intre 1974 si 1978; a debutat in 1978, in gazete literare, iar din 1978 s-a dedicat in intregime scrisului. Este autorul unei opere vaste, ce cuprinde romane, nuvele, piese de teatru, eseuri, studii, publicistica, traduse in douazeci si cinci de limbi si incununate cu numeroase distinctii nationale (printre care prestigiosul premiu Kossuth, in 1996) si internationale (Herder, in 2002, Grinzane Cavour, in 2004, Premiul Pacii al Uniunii Editorilor si Librarilor din Germania, in 2004, Premiul de Excelenta al Institutului Cultural Roman, Premiul Grinzane-Beppe Fenoglio din Italia, in 2007 s.a.). Printre operele sale cele mai cunoscute se numara Harmonia cælestis, Verbele auxiliare ale inimii, Cartea lui Hrabal, Privirea contesei Hahn-Hahn, Putina curvasarie maghiara, O femeie, Nicio arta.
    Show book