Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Trei pe două biciclete - cover

Trei pe două biciclete

Jerome K.

Publisher: Leda

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Celebrul umorist britanic Jerome K. Jerome continua în Trei pe două biciclete aventurile eroilor din Trei într-o barcă de data aceasta într-un periplu prin Germania născut ca o revoltă muta împotriva vieții clasei de mijloc din epoca edwardiană. Observator și povestitor dar și personaj autorul realizează o satiră la adresa mentalității germane surprinsă în manifestările ei comice ca și a ordinii sociale prusace riguroase satira punctată în contrapondere cu subtile ironii față de optică britanică. 
Umorul lui Jerome - uneori cu o urmă de sentimentalism alteori sentențios - cunoaște o gamă largă de nuanțe de la absurd și caricatural până la ironia fină. Conservator și anarhic în același timp profund implicat dar și detașat acest umor păstrează un simț al echilibrului comic a cărui normalitate se bazează pe perspectiva ironică asupra timpului - călăuza filosoful prietenul și bufonul lui Jerome „bunul învățător Timpul“ căruia îi este dedicată această carte.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

 • Felix asta-i culmea! - Nu încercați asta acasă! - cover

  Felix asta-i culmea! - Nu...

  Razvan "Franco" Nitoi

  • 0
  • 0
  • 0
  "Felix, asta-i culmea!" il are in miezul povestii pe un pusti destept si cu multa imaginatie, care, alaturi de prietenii lui, va inchipui o succesiune de farse amuzante si traznite. 
  Romanul este conceput ca o serie de povești și întâmplări haioase, sută la sută bazate pe poante, farse și peripeții reale, traite de autor. 
  FELIX, ASTA-I CULMEA! - Nu încercați asta acasă!, primul volum din serie, constituie o confesiune umoristică, scrisă și desenată pentru copii, dar și pentru oamenii mari care încă se simt copii! 
  Prima ediție tipărită a fost lansată în mai 2017, la Editura Corint Junior, și a fost Best Seller-ul editurii pe perioada BookFest 2017.
  Show book
 • Reuniune de familie - cover

  Reuniune de familie

  Sherryl Woods

  • 0
  • 0
  • 0
  SERIA „CHESAPEAKE SHORES“Să aibă o relație cu Matthew O’Brien – un adevărat play-boy și un bărbat mai tânăr decât ea – o costă pe Laila Riley atât respectul părinților ei, cât și cariera la banca tatălui ei. Un preț mare, chiar și pentru dragoste – iar când Laila decide că totul nu a fost decât o aventură și un viitor serios este imposibil, rupe relația, în pofida obiecțiilor lui Matthew.Dar clanul O’Brien are, ca de obicei, alte idei și conspiră să o convingă pe Laila să îi însoțească la Dublin, locul copilăriei lui Nell O’Brien, unde aceasta visează de mult timp să revină. Pentru Laila ar fi ocazia perfectă să se desprindă de tot, însă are rezerve. Matthew urmează să fie prezent, și ea este departe de a fi imună la atracția incontestabilă dintre ei. Ce o să se întâmple dacă nu o să poată rezista tentației?Călătoria se dovedește a fi mai plină de surprize decât se așteptau toți, când Nell își redescoperă iubirea din tinerețe și vechea flacără pare să fi supraviețuit deceniilor. Familia e îngrijorată de posibilitatea ca Nell să își urmeze inima, alegând să rămână în Irlanda. Iar Laila descoperă că unele riscuri pot reprezenta, de fapt, o ocazie care apare doar o dată în viață…„Sherryl Woods dă întotdeauna personajelor ei profunzime, intensitate și doza perfectă de umor.“ RT Book ReviewsSherryl Woods este autoarea a peste 100 de romane de dragoste și mystery, foarte apreciate de cititori și critici.
  Show book
 • Bărbatul care nu voia să se dea jos din pat şi alte povestiri - cover

  Bărbatul care nu voia să se dea...

  David Lodge

  • 0
  • 0
  • 0
  „Un volum de povestiri debordând de prospeţime şi extrem de actual, dovedind un acut simţ al observaţiei, un volum pe care l-am dori de două ori mai mare!” (Financial Times)
  Show book
 • Românii e deștepți Clișee mioritice - cover

  Românii e deștepți Clișee mioritice

  Radu Pavel Gheo

  • 0
  • 0
  • 0
  „S-a vorbit despre niscaiva bariere culturale care ar împiedica intrarea culturii române în mult mai performantul sistem occidental. Nimic mai fals... Nu cred că asemenea bariere există. Nu în cultură. Bariera s-a fixat, mai rezistentă decât zidul Berlinului, altundeva: între omul de cultură valoros și autoritatea incompetentă. Absolvent de liceu și de facultate la seral, factorul decizional (sintagmă înfiorător de lemnoasă!) știe că el știe mai bine, așa cum îl conving și sutele de yesmeni cu nimic mai buni decât el. Dacă într-adevăr cineva împiedică promovarea culturii române peste hotare, noi suntem aceia. Mă rog, unii dintre noi: cei care cred că o coroană depusă în fugă la o statuie coclită valorează mai mult decât zece traduceri de scriitori contemporani difuzate în centrele de cultură ale Europei.“ (Radu Pavel Gheo)
  Show book
 • Cum l-am mâncat pe tata sau Omul evoluției - cover

  Cum l-am mâncat pe tata sau Omul...

  Roy Lewis

  • 0
  • 0
  • 0
  Tribul lui Edward se dă jos din copac. Tribul lui Edward învață să stea în două picioare. Edward trebuie să-și apere familia de fiarele junglei și descoperă focul (întâmpină mici dificultăți să descopere și cum să-l stingă, dar tribul are toată istoria umanității înainte…). Edward ține discursuri despre necesitatea evoluției, propovăduiește exogamia pentru îmbunătățirea înzestrării genetice, aruncă hălci de carne în jar ca să elimine riscul de indigestie, îl încurajează pe micul Alexander să zugrăvească pereții peșterii cu umbre de animale. Edward e Progresistul. Edward e mâncat de fiii și nurorile sale, care găsesc cu această ocazie drumul către spiritualitate. Delicioasă cronică (anacronică) din pleistocen, romanul lui Roy Lewis populează cu hominizi surprinzător de discursivi o poveste de un comic dezlănțuit. Dacă Fred și Barney s-ar fi apucat de literatură, ar fi rezultat Cum l-am mâncat pe tata. Romanul a inspirat în anul 2015 un film de animație în regia lui Jamel Debbouze.
  Show book
 • O sută de ani de zile la Porțile Orientului - cover

  O sută de ani de zile la Porțile...

  Groșan Ioan

  • 0
  • 0
  • 0
  În secolul al XVII-lea, Barzovie-Vodă, domn al Moldovei mazilit, însoțit de spătarul Vulture și de rapsodul Broanteș, pornește într-o călătorie spre Stambul pentru a încerca să își recâștige tronul pierdut. În același timp, „preacuvioșii“ călugări Metodiu și Iovănuț au misiunea secretă de a ajunge la Roma ca să îl implore pe Papă să încheie o alianță cu Moldova, pentru a anihila stăpânirea otomană. În drumul lor, ei întâlnesc tot felul de personaje pitorești, fiecare având propria poveste uluitoare, prilej pentru nenumărate peripeții narate cu un umor debordant.
  Show book