Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Pedagogii alternative - cover

Pedagogii alternative

Ion Albulescu

Publisher: ALL

 • 0
 • 3
 • 0

Summary

Pedagogii alternative oferă o prezentare clară și cuprinzătoare a șase metode pedagogice – Pedagogia Montesorri, Pedagogia Waldorf, Pegadogia curativă, Pedagogia Freinet, Planul Jena, Programul step-by-step. Fiecare metodă pedagogică este descrisă în câte un capitol. Astfel, capitolele au o structură elegantă, care urmărește redarea principalelor aspecte legate de respectiva pedagogie. Cartea este deschisă de o introducere și include, la final, concluzii, dar și o bibliografie, utilă, fără doar și poate, pentru oricine ar dori să aprofundeze chestiunile analizate în fiecare capitol. Conținutul capitolelor este adaptat în funcție de metoda pedagogică descrisă. Concepția pedagogică, perspectiva privind dezvoltarea copilului, metoda sau metodele de predare, învățare și evaluare, relația profesorului (învățătorului) cu elevii sau relația școlii cu părinții sunt printre elementele abordare în cadrul fiecărei pedagogii. 
Cartea se ocupă doar de câteva pedadogii alternative dintr-o multitudine de sisteme educative concepute în ultimele secole. Cele șase metode pot fi încadrate în curentul pedagogic ,,educația nouă“, fiind elaborate în primele decenii ale secolului XX. Ele oferă soluții și concepții diferite privind educația copilului, alternative la modelul clasic, al pedagogului ceh Jan-Amos Comenius (secolul al XVII-lea), care prevede gruparea elevilor pe clase, cu elevi de aproximativ aceeași vârstă, și structurarea conținutului pe discipline, repartizate pe ani de studiu și cicluri. Autorul încearcă să demonstreze că aceste pedagogii alternative sunt complementare și diversitatea metodelor poate asigura valorificarea calităților elevilor. 
Această lucrare le este destinată studenților care urmează specializări din domeniul „Științele Educației“, dar și cadrelor didactice interesate de teoria și practica alternativelor educaționale întâlnite în țara noastră și, nu în ultimul rând, părinților interesați de un rol mai activ în educarea copiilor lor. Am căutat să prezentăm în paginile sale concepte de bază, principii de acțiune, strategii și tehnici de lucru specifice, care se pot constitui în repere de gândire și acțiune pedagogică. (p. 13)
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

 • De ce-i iubim pe cei care ne fac rău - cover

  De ce-i iubim pe cei care ne fac...

  Ross Rosenberg

  • 0
  • 0
  • 0
  De ce-i iubim pe cei care ne fac rău oferă o explicație genială și plină de dramatism a motivului pentru care pacientul și codependentul se îndrăgostesc până peste cap de narcisiști egoiști și egocentriști, frumoși și deosebit de interesanți. Încă din zorii civilizației, bărbații și femeile au fost atrași irezistibil în relații romantice nu atât prin ceea ce văd, simt și gândesc, ci mai mult prin forțe invizibile. Când indivizii din medii emoționale sănătoase se întâlnesc, irezistibila „forță a iubirii“ creează o relație durabilă, reciprocă și stabilă. Codependenții și narcisiștii patologici sunt învăluiți în mod similar într-o stare de visare seducătoare; cu toate acestea, se vor trezi ulterior într-un „balansoar“ dureros de dragoste, durere, speranță și dezamăgire. Sufletul-pereche din visele codependentului va deveni narcisistul coșmarurilor lui. Cititorii vor înțelege mai bine de ce aceştia, în ciuda dorinţei lor de iubire adevărată, se îndrăgostesc fără speranță și dureros de partenerii care îi rănesc. De ce-i iubim pe cei care ne fac rău ghidează și inspiră atât omul de rând, cât și profesionistul pentru a rupe cercul vicios al atracției patologice.
  Show book
 • Leacuri stranii O istorie șocantă a practicilor medicale de-a lungul veacurilor - cover

  Leacuri stranii O istorie...

  Nathan Belofsky

  • 0
  • 0
  • 0
  Lucrarea inedită a lui Nathan Belofsky se con­centrează asupra ideilor și practicilor medicale acceptate de-a lungul veacurilor, pe scară largă, ale doctorilor reali, nu ale vracilor și aproape toți doctorii menționați erau figuri medicale importante ale acelor vremuri. Autorul prezintă câteva dintre cele mai răspândite practici șocante sau îndoielnice din fiecare epocă, începând cu Antichitatea și continuând cu Evul Mediu, Renașterea, perioada modernă și secolul al XX-lea. Cartea se află sub semnul insolitului și readuce la viața, într-o manieră narativă și deseori umoristică, momente mai puțin cunoscute din istoria medicinei. 
   
  ,,Cartea este o comoară de fapte uluitoare.“ 
  Los Angeles Examiner
  Show book
 • Visul meu cel mai frumos – Min aller fineste drøm (română – norvegiană) - Carte de copii bilingvă cu audio și video online - cover

  Visul meu cel mai frumos – Min...

  Cornelia Haas

  • 0
  • 0
  • 0
  Carte de copii bilingvă, de la 2-3 ani (română – norvegiană), cu audio și video
  Lulu nu poate să adoarmă. Toate animalele ei de pluș visează deja – rechinul, elefantul, șoarecele cel mic, dragonul, cangurul, și puiul de leu. Și ursului aproape că i se închid ochii.
  Ursule, mă iei cu tine în visul tău?
  Așa începe pentru Lulu o călătorie, care o duce prin visele animalelor ei de pluș – și la sfârșit în al ei propriu, cel mai frumos vis.
  ​
  Tospråklig barnebok (rumensk – norsk), med lyd og video
  Lulu får ikke sove. Alle kosedyrene hennes drømmer allerede – haien, elefanten, den lille musa, dragen, kenguruen og løveungen. Til og med bamsen kan nesten ikke holde øynene åpne ...
  Du bamse, kan du ta meg med inn i drømmen din?
  Slik begynner reisen til Lulu, den som fører henne gjennom kosedyrenes drømmer – og inn i sin aller fineste drøm.
  ► Med fargeleggingssider! Via en lenke i boken kan bildene fra historien lastes ned for fargelegging.
  Show book
 • Istoria jurnalismului din România în date: enciclopedie cronologică - cover

  Istoria jurnalismului din...

  Marian Petcu

  • 0
  • 0
  • 0
  Prima enciclopedie cronologică a jurnalismului din România cuprinde 18.000 de publicații periodice, radiouri, televiziuni, agenții de presă, precum și 33.500 de jurnaliști și publiciști. Sunt acoperiți 280 de ani de presă în România – din 1731 până în 2011 – și sunt oferite pentru prima oară informații relevante nu numai despre producția jurnalistică de limbă română, ci și despre cea a comunităților maghiară, germană, evreiască, bulgară, sârbă, rusă etc.
  Show book
 • Manualul google adwords - Ghidul definitiv al celui mai imediat și mai eficient program Pay Per Click din lume - cover

  Manualul google adwords - Ghidul...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Descoperiți acum secretele celui mai renumit program de publicitate din lume și găsiți clienții pe care îi căutați grație unui manual simplu și practic. Acest ghid Adwords vă va permite să învățați rapid toate cele mai bune strategii de operare pentru a ajunge la publicul dumneavoastră, chiar dacă nu dispuneți de un buget publicitar important. Niciodată în istoria marketingului nu a fost posibil să se ajungă la sute de milioane de clienți într-un interval de timp atât de scurt. Dacă cunoști strategiile potrivite, Adwords îți permite să plasezi o afacere în topul căutărilor pe Google în câteva minute de la deschiderea unui cont. Pentru a învăța cum funcționează acest sistem, nu este nevoie să cheltui sute de euro, ci doar să citești acest ghid și să aplici principiile de funcționare.
   
  Show book
 • Cum se scrie un text ştiinţific: disciplinele umaniste - cover

  Cum se scrie un text ştiinţific:...

  Ilie Rad

  • 0
  • 0
  • 0
  Redactarea unei lucrări ştiinţifice presupune respectarea unor norme pe care fiecare şi le însuşeşte „din mers”. Elaborat din raţiuni didactice şi inspirat de experienţa autorului, volumul constituie o sinteză a ceea ce s-a scris în spaţiul românesc (şi nu numai) despre redactarea unui text ştiinţific. Caracterul său aplicativ este evidenţiat de numeroasele exemple comentate, de informaţiile inedite privind anumite aspecte ale cercetării (site-ografia şi referinţele online, transcrierea textelor etc.). Prin conţinut, cartea se adresează în primul rând studenţilor – care trebuie să întocmească lucrări de seminar, lucrări pentru simpozioane şi sesiuni ştiinţifice şi, mai ales, lucrarea de diplomă –, dar şi masteranzilor, doctoranzilor, cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar care se pregătesc pentru obţinerea unor grade didactice sau cercetătorilor.
  Show book