Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Metode de învățământ - cover

Metode de învățământ

Ioan Cerghit

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Editia a IV-a revazuta si adaugita. 
Intrata in bibliografiile de specialitate lucrarea acum intr-o editie revazuta si adaugita reprezinta o sinteza fundamentala in domeniul metodologiei didactice remarcabila prin caracterul ei sistematic si care acopera intreaga gama a metodelor de invatamant. Volumul este o punte de legatura intre sistemul traditional de predare si cel modern imbinarea celor doua fiind varianta optima a invatamantului actual. De la metodologia centrata pe profesor ca factor catalizator al procesului de invatare la cea care-l aduce in centrul atentiei pe elev lucrarea este o analiza pertinenta a activitatii didactice. Un bun prilej in acelasi timp pentru o reconsiderare a metodelor specifice actului pedagogic dezvaluindu-se potentialitatile acestora in urma aplicarii lor practice de-a lungul timpului. Cartea este destinata atat studentilor de la facultatile de profil celor care urmeaza cursurile modulului psihopedagogic cat si tuturor cadrelor didactice in special celor care urmeaza sa-si sustina examenele de titularizare definitivat sau grad.Cuprins:Statutul si semnificatia conceptului de metoda in sistemul activitatii didactice Sistemul metodelor de invatamant Metode de comunicare scrisa (invatarea prin lectura) Metode de comunicare bazate pe limbajul intern Metode de explorare a realitatii (metode intuitive) Metode de invatare prin actiunea practica (operationale sau practice) Metode de rationalizare a invatarii si predarii
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

 • Cum se scrie un text ştiinţific: disciplinele umaniste - cover

  Cum se scrie un text ştiinţific:...

  Ilie Rad

  • 0
  • 0
  • 0
  Redactarea unei lucrări ştiinţifice presupune respectarea unor norme pe care fiecare şi le însuşeşte „din mers”. Elaborat din raţiuni didactice şi inspirat de experienţa autorului, volumul constituie o sinteză a ceea ce s-a scris în spaţiul românesc (şi nu numai) despre redactarea unui text ştiinţific. Caracterul său aplicativ este evidenţiat de numeroasele exemple comentate, de informaţiile inedite privind anumite aspecte ale cercetării (site-ografia şi referinţele online, transcrierea textelor etc.). Prin conţinut, cartea se adresează în primul rând studenţilor – care trebuie să întocmească lucrări de seminar, lucrări pentru simpozioane şi sesiuni ştiinţifice şi, mai ales, lucrarea de diplomă –, dar şi masteranzilor, doctoranzilor, cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar care se pregătesc pentru obţinerea unor grade didactice sau cercetătorilor.
  Show book
 • Cum să crești un adult Pregătește-ți copilul pentru succes - cover

  Cum să crești un adult...

  Julie Lythcott-Haims

  • 0
  • 0
  • 0
  Aceasta este o carte despre părinții care sunt exagerat de implicați în viața copiilor lor. Vorbește despre dragostea și teama din spatele implicării prea mari. Vorbește despre răul pe care îl facem atunci când facem prea mult. Și vorbește despre cum am putea realiza obiective pe termen lung mai bune – și despre cum i-am putea ajuta pe copiii noștri să obțină succese și mai mari, crescându-i altfel.
   
  Îmi iubesc copiii la fel de aprig ca orice alt părinte și știu că dragostea este temelia a tot ceea ce facem ca părinți. Dar, în cursul anilor în care am făcut cercetări pentru această carte, am constatat că multe dintre comportamentele noastre izvorăsc și din temeri; poate cea mai importantă dintre acestea este teama că ei ar putea să nu aibă succes în lumea reală. Bineînțeles, e firesc să dorim să reușească, dar, pe baza cercetărilor, a interviurilor cu peste o sută de oameni și a experiențelor personale, am ajuns la concluzia că dăm o definiție prea îngustă succesului.
   
  Și, ceea ce este și mai grav, această definiție îngustă, superficială ne-a adus în situația de a face rău unei generații de tineri adulți – copiii noștri.
  Show book
 • Limba și literatura română 25 de teste pentru Evaluarea Națională cu modele de rezolvare - cover

  Limba și literatura română 25 de...

  Dorina Apetrei, Mihaela Cobzaru

  • 0
  • 1
  • 0
  Destinat elevilor clasei a VIII-a, dar și profesorilor, volumul oferă, pe lîngă cele 25 de teste, o sinteză a programei pentru disciplina limba și literatura română și a regulilor concursului de evaluare națională după finalizarea ciclului gimnazial. Cu ajutorul acestor teste, elevii își pot dezvolta abilitățile de receptare și producere a mesajelor și de redactare a compunerilor de diferite tipuri. Elementele de teorie și strategiile de abordare, modelele și soluțiile de rezolvare propuse le dau de asemenea posibilitatea să lucreze independent, în condiții cît mai apropiate de situația reală din cadrul examenului.
  Show book
 • Ce este tulburarea mentală: evoluționism cultură psihopatologie - cover

  Ce este tulburarea mentală:...

  Mircea Lăzărescu

  • 0
  • 0
  • 0
  Patologii ce perturbă sentimentele, gândirea și dispoziția unei persoane, tulburările mentale ridică și astăzi numeroase probleme de înțelegere a cauzelor care le-au declanșat și a relației cu cel suferind. Încercând să răspundă acestor probleme, Mircea Lăzărescu își valorifică ampla experiență într-o carte accesibilă, care oferă informații esențiale cu privire la doctrinele și proiectele actuale din domeniul psihopatologiei. Notele și trimiterile bibliografice de la finalul capitolelor reflectă starea prezentă a chestiunilor discutate, în timp ce casetele și tabelele sintetice prezintă criterii de diagnostic, clasificări, scheme, opinii și citate. Lucrarea poate fi consultată atât de psihologi și psihoterapeuți, cât și de filosofi sau chiar de publicul larg interesat de subiect.
  Show book
 • Terapia Gerson Cel mai eficient program de nutriție pentru prevenirea și tratarea cancerului și a altor boli grave - cover

  Terapia Gerson Cel mai eficient...

  Charlotte Gerson, Dr. Morton Walker

  • 0
  • 1
  • 0
  Medicina modernă a făcut progrese imense. Cu toate acestea, nu a reușit să învingă cancerul, boala nemiloasă care face milioane de victime în fiecare an, la nivel mondial.
  
   
  Și totuși, dr. Max Gerson (1881-1959) ne-a oferit o rază de speranță, prin terapia alternativă care îi poartă numele. În 1958, el a fost primul medic din lume care a spus despre cancer că ar fi cauzat de mai mulți factori independenți. Dintre cei 49 de astfel de factori identificați până în prezent (deficiențele de nutriție, radiațiile de diverse tipuri, ingerarea aditivilor alimentari, stresul cronic, consumul de tutun și de alcool etc.), în mod surprinzător, alimentele toxice fac cel mai mare rău. Peste 70% dintre tumorile maligne sunt cauzate, într-un fel sau altul, de ceea ce mâncăm. Tocmai de aceea, Terapia Gerson are la bază o dietă care include fructe și legume proaspete, cultivate organic, și 13 pahare de sucuri proaspete pe zi, la intervale fixe.
  
   
  După 70 de ani de la apariția terapiei, timp în care mii de pacienți au fost tratați cu succes, fiica dr. Gerson, Charlotte, ea însăși terapeut în medicina alternativă, împreună cu dr. Morton Walker oferă și mai multe informații despre efectele puternice de vindecare ale fructelor și legumelor organice.
  
   
  Află:
  
  cum să învingi cancerul schimbând chimia organismului;cum să prepari sucuri prin tehnici speciale pentru a le maximiza puterea de vindecare;cum să scapi de alergii, obezitate, hipertensiune, SIDA, lupus și alte boli;ce suplimente întăresc sistemul imunitar.
  
   
  Terapia Gerson – cea mai bună metodă pentru oricine a spus vreodată „Vreau să mă fac bine. Arăta-mi cum“ A funcționat și pentru alții, va funcționa și pentru tine! Învinge boala cu ajutorul Terapiei Gerson!
  Show book
 • Istoria psihologiei științifice - De la nașterea psihologiei până la neuropsihologie și cele mai actuale domenii de aplicare - cover

  Istoria psihologiei științifice...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Descoperirea istoriei psihologiei și a domeniilor sale de aplicare nu a fost niciodată mai ușoară. Acest volum trece în revistă principalele curente de gândire care au caracterizat nașterea și evoluția psihologiei științifice. De la primele laboratoare de psihologie la teoria psihodinamică, de la cognitivism la neuroștiințe, prima parte a acestui ghid vă ia de mână și vă însoțește printre cele mai importante descoperiri ale domeniului. Cea de-a doua parte a volumului este dedicată descoperirilor din psihologia clinică, a muncii, juridică, a dezvoltării și a diferitelor domenii de aplicare a materiei. Toate acestea printr-un stil de discurs simplu, rapid și esențial. Cartea se încheie cu un mic test de autoevaluare care permite cititorului să revadă și să fixeze principalele concepte. Uitați de manualele de psihologie de mii de pagini sau de manualele de psihologie cu prețuri prohibitive și începeți să explorați modul în care funcționează mintea dumneavoastră printr-o serie de ghiduri la prețuri imbatabile.
  Show book