Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Psihocardiologie - cover

Psihocardiologie

Ioan-Bradu Iamandescu, Crina Julieta Sinescu

Publisher: ALL

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Psihocardiologia constituie o apariție editorială inedită în literatura medicală și psihologică românească, evidențiind o relație legitimă și plină de aplicații practice între cele două specialități. Asocierea reușită între două personalități – profesorii Ioan-Bradu Iamandescu și Crina Julieta Sinescu de la UMF „Carol Davila“, București – a făcut posibilă realizarea acestei lucrări de mare amploare care abordează domeniul psihocardiologiei. Profesorul Ioan-Bradu Iamandescu, personalitate a medicinei academice românești, primul profesor de Psihologie medicală și Psihosomatică, s-a remarcat prin contribuții deosebite la statutul psihocardiologiei ca o ramură distinctă a psihosomaticii, cu un cadru nosologic bine definit și cunoscut. El se numără printre marile personalități care s-au preocupat de îmbunătățirea învățământului clinic bazat pe o gândire modernă de orientare biopsihosocială în practica medicinei. Prezență binecunoscută în cardiologia din țara noastră, prof. dr. Crina Julieta Sinescu a dovedit deplină înțelegere pentru problematica psihocardiologiei, încurajând și participând la realizarea unor cercetări referitoare la etiopatogenia psihosomatică a hipertensiunii arteriale și a bolii cardiace ischemice, desfășurate în clinica pe care o conduce la spitalul „Bagdasar-Arseni“. A oferit numeroase sugestii rezultate din observația clinică psihologilor cu care a elaborat în comun câteva capitole ale acestei cărți. Lucrarea se adresează în primul rând psihologilor clinicieni și corpului medical – în special cardiologilor, interniștilor și medicilor de familie – dar și publicului larg, care cuprinde un mare număr de bolnavi cardiaci, inclusiv aceia „în devenire“, ce ar putea beneficia de cunoștințele desprinse din paginile cărții spre a preveni sau încetini instalarea unei boli cardiace.
Available since: 07/25/2016.

Other books that might interest you

 • Prima Mea Carte De Cultura Generala - cover

  Prima Mea Carte De Cultura Generala

  James Maclaine

  • 0
  • 0
  • 0
  Marea carte ilustrată Usborne DE CULTURĂ GENERALĂAcest volum bogat ilustrat oferă o bogăţie de fapte interesante şi informaţii remarcabile pe aproape orice temă.
  Show book
 • Momentul cuantic - cover

  Momentul cuantic

  Robert Crease

  • 0
  • 0
  • 0
  De la multiversuri și salturi cuantice la pisica lui Schrödinger și călătoriile în timp, mecanica cuantică a influențat ireversibil imaginația populară. Artiști și scriitori, John Updike, Lady Gaga sau David Foster Wallace, se folosesc de asocierile și de nuanțele ei. Este „saltul cuantic“ mare sau mic?Cât de incert este principiul incertitudinii? Este acest baraj de vocabularcuantic pretențios și trăsnit sau reprezintă o schimbare fundamentală înmodul în care gândim? În Momentul cuantic, filosoful Robert P. Crease și fizicianul Alfred Scharff Goldhaber reiau povestea fascinantă a modului în care cuantica a făcut saltul din fizică în cultura populară, cu explorări sumare ale concep­telor matematice și fizice și descrieri ale disputelor aprinse dintre perso­naje precum Einstein, Schrödinger și Niels Bohr. Înțelegerea și apreciereaimagisticii cuantice, folosirea ei justificată și abuzivă, fac parte din ceea ceînseamnă să fii un om educat în secolul XXI.Rezultatul colaborării dintre cei doi autori este o sărbătoare a limbajuluila granița dintre fizică și cultură, perfectă pentru oricine este atras devarietatea infinită a ideilor.
  Show book
 • Cyberbullying - Agresiunea Pe Internet - Când Agresorul Acționează Din Spatele Computerului - cover

  Cyberbullying - Agresiunea Pe...

  Juan Moisés De La Serna

  • 0
  • 0
  • 0
  Cyberbullyingul este o formă modernă de agresiune care poate afecta pe oricine, însă devine îngrijorătoare mai ales când cei afectați sunt minorii.
  Cyberbullyingul este o formă modernă de agresiune care poate afecta pe oricine, însă devine îngrijorătoare mai ales când cei afectați sunt minorii.
  În acest scurt ghid veți găsi răspunsuri la cele mai importante întrebări cu privire la această temă, răspunsuri pe care orice părinte de copii de vârstă școlară ar trebui să le ia în considerare, cum ar fi: Ce este cyberbullyingul? Cum influențează acesta viața celor care îi cad victime? E posibil să prevenim cyberbullyingul? Și, mai ales, ce trebuie să facem când copilul nostru este o victimă a acestuia? Descoperiți toate elementele cheie ale cyberbullyingului, bazate pe rezultatele celor mai recente cercetări efectuate în domeniul psihologiei.
  
  PUBLISHER: TEKTIME
  Show book
 • Secretul sanatatii tale Ghidul vitaminelor si suplimentelor alimentare - cover

  Secretul sanatatii tale Ghidul...

  Sara C. Thompson

  • 0
  • 0
  • 0
  Terapeutica medicala sufera modificari de la an la an. Revenirea in forta la metodele de tratament fitoterapeutic, explicate si inselese la nivelul secoului 21, sugereaza ca civilizatia contemporana merita mai mult decat substante chimice de sinteza. O simpla lecturare a biochimiei organismelor vii demonstreaza complexitatea proceselor celulare care se produc concomitent si interelationat in miliarde de variante. Introducerea unor substante de sinteza straina de circuitele biochimice este suportata ca o agresiune si nicidecum ca o solutie terapeutica. In marea lor majoritate substantele de sinteza nu se pot administra pe o perioada mai mare de 10-14 zile, fara a produce efecte secundare, fiind vorba, in ultima instanta, de o suferinta celulara generalizata.
   
  Exista LOGICA VIULUI, cu lanturi trofice stabilite prin mecanisme naturale in cursul milioanelor de ani. Organismul uman nu se lasa pacalit de substantele chimice de sinteza. Viitorul apartine medicinii naturale. Lumea plantelor inca nu a fost explorata decat in mica masura. Fiecare planta este un laborator de biosinteza in miniatura. Evaluarea atenta a acestor resurse terapeutice ar putea schimba in scurt timp geografia bolilor clasice.
   
  Societatea ELIDOR, puternic ancorata in domeniul cercetarii fitoterapeutice, a ceat sase game de produse:
   
  1. COMPRIMATE: acopera patologia respiratorie, cardiaca, digestiva, urologica, reumatologica;
   
  2. SIROPURI: majoritatea sunt combinatii cu propolis, marindu-se astfel eficienta terapeutica (sirop de brad, sirop de pin, sirop echinaceea etc.);
   
  3. GENURI: contin extracte din plante cu actiune antiinflamatorie, anticelulitica, venotonica etc.;
   
  4. SOLUTII EXTERNE: tip frectie ELIDOR, otet aromatic;
   
  5. UNGUENTE: galbenele, catina, propolis etc.;
   
  6. SAMPOANE: contin extracte naturale, cu efecte antimatreata, antiseboreic.
   
  Aceste preparate au fost concepute tinandu-se cont de EXPERIENTA MILENARA A ETNOBOTANICII ROMANESTI, CU RADACINI IN VECHILE PRACTICI TRACO-GETO-DACICE.
  Show book
 • A sasea extinctie - cover

  A sasea extinctie

  Elizabeth Kolbert

  • 0
  • 0
  • 0
  Se spune că începuturile pot fi uneori ca o ceață de nepătruns. Așa este și cazul acestei povești, care începe cu apariția unei noi specii, probabil în urmă cu două mii de ani. Specia nu are încă un nume – nimic nu are încă unul – dar are capacitatea de a numi lucruri.Asemenea oricărei alte noi specii, starea acesteia este fragilă. Numărul membrilor săi este mic, iar teritoriul pe care îl ocupă este redus la o bucată din estul Africii. Populația sa crește treptat, dar apoi, destul de probabil, aceasta se diminuează din nou – unii ar spune că asta se întâmplă într-un mod aproape fatal – ajungând la doar câteva mii de perechi.Membrii speciei nu sunt neapărat foarte rapizi sau puternici sau fertili. Ei sunt însă nemaipomenit de descurcăreți. Progresiv, ei încep să exploreze teritorii cu diferite climate, diferiți prădători și diferite tipuri de vânat. Nici una dintre constrângerile aduse de habitat sau de geografia locului nu pare să îi afecteze prea tare.
  Show book
 • Bolile cardiovasculare la vârstnici - cover

  Bolile cardiovasculare la vârstnici

  Viviana Aursulesei, Florin Mitu

  • 0
  • 0
  • 0
  Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză a mortalității în România. Autorii volumului abordează dintr-o perspectivă științifică extinsă impactul pe care aceste afecțiuni îl au asupra vârstnicilor, analizând atât măsurile care pot fi luate pentru prevenția lor, cât și metodele de tratament. Pe lângă o prezentare exhaustivă a patologiei cardiovasculare și a factorilor de risc – între care hipertensiunea arterială, dislipidemia, obezitatea și diabetul zaharat –, cei interesați găsesc elemente de farmacologie, abordări perioperatorii în chirurgia non-cardiacă și cardiacă, indicații privind nutriția adecvată sau îngrijirile paliative. Noțiunile teoretice sunt însoțite de numeroase studii de caz, grafice, tabele și imagini care facilitează înțelegerea lor. Sintetizând cele mai noi informații din domeniu, volumul se adresează studenților la facultățile de medicină, medicilor rezidenți și cardiologilor, interniștilor, geriatrilor și medicilor de familie.
  Show book