Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Cerul văzut prin lentilă - cover

Cerul văzut prin lentilă

Horia-Roman Patapievici

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

„Patapievici este o investiție spirituală de rang european. Practic, el ar putea oricînd să predea istoria ideilor la orice universitate din lume, să facă tomuri savante de filozofia culturii, să conducă instituții de prognoză economică ori socială. Disociază impecabil și asociază șocant-revelator, face chirurgie de idei, însă nu gîndește în «halat alb», ci cu un sensorium luxuriant. Impregnat de spirit matematic, de pasiunea corpo-ralizării geometrice a raționamentului, el dispune însă de acel spirit de finețe ce pune în acord tăietura profesională cu emoția pură. Savant cu gesturi de copil. Și invers.“ (Dan C. Mihăilescu)
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

 • Barack Obama dezlănțuit complet - cover

  Barack Obama dezlănțuit complet

  Celine Claire

  • 0
  • 0
  • 0
  Barack Hussein Obama s-a născut la data de 4 August 1961 în Honolulu, Hawai. Este un avocat și politician american și cel de-al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii timp de două mandate între 2009 și 2017. Părinții săi sunt din Kenya și Kansas. Tatăl său, Barack Obama Senior s-a născut în provincia kenyană Nyanza și este de etnie luo.Tatăl lui Obama a copilărit crescând capre în Africa. În cele din urmă, a primit o bursă care i-a permis să plece din Kenya și să își urmeze visul de merge la facultate în Hawai. Mama lui Obama, Ann Dunham, s-a născut într-o bază militară din Wichita, Kansas, în timpul celui de-al doilea război mondial.În timpul studiilor de la Universitatea din Hawai din Manoa, tatăl lui Obama a întâlnit-o pe colega sa Ann Dunham. Cei doi s-au căsătorit la data de 2 februarie 1961, iar Obama junior s-a născut cu șase luni mai târziu. Obama senior a plecat imediat după nașterea acestuia, iar cuplul a divorțat doi ani mai târziu. În 1965, Ann Dunham s-a recăsătorit cu Lolo Soetoro, un student indonezian de la Universitatea din Hawai.Douăsprezece luni mai târziu în 1970, noua familie s-a transferat la Jakarta, Indonezia, unde s-a născut sora vitregă a lui Obama Junior, Maya Soetoro Ng. O succesiune de evenimente din Indonezia au contribuit la nesiguranța lui Ann Dunham în ceea ce privește siguranța și educația lui Obama junior. Astfel, la vârsta de 10 ani, acesta a fost trimis înapoi în Hawai pentru a locui cu bunicii săi materni. Mai târziu, Ann Dunham și sora vitregă a lui Obama, Maya Soetoro Ng li s-au alăturat.
  Show book
 • Revoluție - cover

  Revoluție

  Emmanuel Macron

  • 0
  • 0
  • 0
  Emmanuel Macron, câştigătorul alegerilor prezidenţiale din Franţa şi omul nou al politicii europene, îşi spune pentru prima dată povestea, vorbind despre ideile care îl inspiră, despre viziunea sa legată de stat, cetăţeni, Uniunea Europeană, într-o lume care se confruntă cu probleme comune – imigraţia, locurile de muncă, terorismul –, dar pe care trebuie să le rezolvăm împreună. Revoluţia lui Macron, alternativa electorală a Franţei la naţionalismul lui Marine Le Pen, a cucerit imediat opinia publică de pe tot continentul european: o provocare deschisă la adresa populiştilor şi a acelora care nu mai cred în instituţii, o revoluţie fără promisiuni deşarte, care ar putea schimba pentru totdeauna modul de a face politică în Europa.
  
   
  O carte puternică, singulară, care pune bazele unei societăți cu totul noi.„Sunt absolut convins că secolul XXI, în care în sfârșit am intrat, este în egală măsură plin de promisiuni și de schimbări care ne pot face mai fericiți. Și asta vă și propun.Aceasta va fi lupta noastră pentru Franța și nu știu nimic mai frumos de atât." – Emmanuel Macron
  Show book
 • Cartea pernei Confesiunile unei doamne de onoare de la curtea imperială japoneză - cover

  Cartea pernei Confesiunile unei...

  Sei Shonagon)

  • 0
  • 0
  • 0
  Acum o mie de ani, într-o lume care, în multe sensuri, era foarte diferită de a noastră, o doamnă de la curtea imperială a Japoniei s-a așezat în fața unor foi de hârtie și a început să scrie extraordinara operă numită mai târziu Makura no soshi. A scris despre lumea ei, lumea intimă a curții, redată sub forma unor liste, amintiri și anecdote, gânduri și păreri personale legate de cele mai diverse teme. Deși nu poate fi încadrată într-un gen anume, Cartea pernei este, alături de celebra Genji monogatari, una dintre cele mai citite opere din literatura japoneză, o combinație de jurnal, eseu, poezii, descrieri pline de culoare și observații plastice, într-un stil dinamic, spontan, lipsit de sentimentalismul romantic caracteristic perioadei și, tocmai de aceea, surprinzător de modern.
  Show book
 • Metafizica bicicliștilor - cover

  Metafizica bicicliștilor

  Ciprian Vălcan, Dana Percec

  • 1
  • 1
  • 0
  Urmând același tipar de până acum (Logica elefanților, Editura All, 2012), Ciprian Vălcan și Dana Percec au selectat câte douăzeci de eseuri care formulează, într-o manieră doar aparent lejeră, un răspuns la tot atâtea pretexte, culese cu ochiul colecționarului de caricaturi din presa românească și internațională sau din tomuri mai mult sau mai puțin colbuite. Autorii inspectează cu lupa și curiozitatea entomologului numeroase întâmplări, mesaje și personaje contemporane, îndemnându-i pe cititori, prin stilul degajat și tonul convivial, să se amuze pe seama absurdului din viața de zi cu zi. Fie că este vorba de politică, sport, modă, mass-media sau tribunale, de gastronomie sau vrăjitorie, eseurile demontează adevăruri mici, truisme, precum și plăsmuiri de tot felul. Fiecărei pățanii evocate în pretext – unele ilare, cu miros de bâlci, altele aproape detestabile – autorii Metafizicii bicicliștilor îi răspund în manieră diferită, dar convergentă, conturând o nevoie de a răscoli excesele lumii pentru a o îndemna să se reașeze.
  Show book
 • Din tainele vieței Amintiri contimporane (1840-1882) - cover

  Din tainele vieței Amintiri...

  V.A. Urechia

  • 0
  • 0
  • 0
  Reunite pentru prima dată în volum, memoriile lui V.A. Urechia reconstituie imaginea societății românești din a doua jumătate a secolului al XIX-lea. În pagini pline de savoare, amintirile din viața de familie și din călătoriile în străinătate se întrețes cu episoade din istoria autohtonă sau europeană. Urechia descrie marile evenimente la care este martor – detronarea lui Mihai Sturdza, ocupația austriacă, venirea regelui Carol I, intrarea armatei rusești în țară, unirea principatelor – și schițează portretele personalităților istorice și culturale ale vremii, între care Vasile Alecsandri, Mihail Kogălniceanu, I. Brătianu sau C.A. Rosetti. Cel care și-a închinat întreaga viață culturii ne oferă astfel o mărturie prețioasă despre o epocă în care destinul României și-a schimbat dramatic cursul.
  Show book
 • Eu sînt Malala - cover

  Eu sînt Malala

  Christina Lamb, Malala Yousafzai

  • 0
  • 0
  • 0
  Când talibanii au ocupat Valea Swat din Pakistan, printre foarte puținii care au îndrăznit să protesteze a fost și o fată. Malala Yousafzai a refuzat să tacă și a luptat pentru dreptul ei la educație. În ziua de 9 octombrie 2012, la cincisprezece ani, Malala aproape că a plătit cu viața această îndrăzneală. În timp ce se afla în autobuzul care o aducea acasă de la școală, a fost împușcată în cap de la mică distanță. Deși aproape nimeni nu mai credea că va trăi, Malala s-a însănătoșit, iar fetița născută într-o regiune din nordul Pakistanului a ajuns să țină discursuri în sălile sediului ONU din New York. La șaisprezece ani, Malala este un simbol al protestelor pașnice și cea mai tânără persoană nominalizată vreodată la Premiul Nobel pentru Pace.
  Show book