Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Enciclopedia copiilor - Cartea care explică totul - cover

Enciclopedia copiilor - Cartea care explică totul

Group Litera Media

Publisher: Litera Media Group

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

1918: Fermecătoare și plină de viață, Marea Ducesă Maria Romanov, fiica de nouăsprezece ani a fostului țar Nicolae al II-lea, locuiește cu familia în izolare, la mare depărtare de cândva strălucitoarea curte regală. Zilele ei sunt o combinație de plictiseală nesfârșită și frică paralizantă; singurele clipe de respiro le reprezintă flirturile clandestine cu câțiva dintre gardienii care păzesc familia – fără să-și dea seama că acțiunile ei nevinovate ar putea avea urmări tragice.1973: Când Val Doyle aude despre mărturisirea tatălui ei, aflat pe patul de moarte, care repetă necontenit „N-am vrut s-o omor”, rămâne uimită. Ca urmare, pornește în căutarea adevărului – despre cuvintele lui și despre trecutul ei. Indiciile pe care le descoperă sunt derutante – o cutie de bijuterii care nu se deschide și un aparat de fotografiat cu filmul intact. Astfel, Val este atrasă într-unul dintre cele mai mari mistere ale lumii – ce s-a întâmplat cu adevărat cu Marea Ducesă Maria?
Available since: 01/19/1900.

Other books that might interest you

 • Trei prieteni în căutarea înţelepciunii - Un călugăr un filosof şi un psihiatru ne vorbesc despre lucrurile esenţiale - cover

  Trei prieteni în căutarea...

  Christophe André, Alexandre...

  • 0
  • 0
  • 0
  Ce ar trebui să faci, cum ar trebui să fii pentru a reuşi să te bucuri de viaţă şi în acelaşi timp s-o priveşti cu detaşare, să călăreşti valurile, dar şi să te ridici atunci când ele te doboară? Această carte oferă trei perspective diferite şi totuşi îngemănate, trei căi pe care oamenii, de-a lungul timpului, le-au parcurs pentru a ajunge la înţelepciune: cea a religiei, cea a filosofiei şi cea a psihologiei. Cititorul este invitat să reflecteze şi să îşi ia din fiecare ce are nevoie, servindu-se de sfaturile autorilor ca de nişte repere luminoase. 
   
  Printre temele dezbătute se numără altruismul, vinovăţia, iertarea, libertatea, reducerea suferinţei, emoţiile, capacitatea de a asculta. Toate acestea sunt tratate într-un spirit ludic şi fără pretenţia de a da lecţii. Citind, ai senzaţia că te afli alături de cei trei prieteni în cabana lor din Dordogne şi, ascultându-le experienţele la gura focului, îi însoţeşti în această minunată căutare veche de când lumea, dar mereu diferită.
  Show book
 • Omul modern în căutarea sufletului - cover

  Omul modern în căutarea sufletului

  C.G. Jung

  • 0
  • 0
  • 0
  Considerată de mulți drept una dintre cele mai importante cărți din domeniul psihologiei, Omul modern în căutarea sufletului este o introducere cuprinzătoare în opera lui Carl Gustav Jung. Lucrarea de față acoperă o gamă largă de subiecte, precum psihologia, gnosticismul, teosofia, filosofia orientală și spiritualitatea, în general. Prima parte a cărții tratează analiza viselor în aplicarea sa practică, problemele și scopurile psihoterapiei moderne, precum și teoria jungiană a tipurilor psihologice. Secțiunea de mijloc abordează convingerile lui Jung despre etapele vieții și despre omul arhaic. De asemenea, el pune în contrast propriile teorii cu cele ale lui Sigmund Freud. Spre finalul cărții Jung discută despre psihologie și literatură și dedică un capitol postulatelor de bază ale psihologiei analitice. Ultimele două capitole sunt destinate problemei spirituale a omului modern după Primul Război Mondial. El o compară cu înflorirea gnosticismului în secolul al II-lea și investighează modul în care psihoterapeuții sunt precum clerul. 
   
  Carl Gustav Jung (1875-1961), psihiatru elvețian, este fondatorul psihologiei analitice și iniţiatorul conceptelor de inconştient colectiv, complex, anima, animus, umbră, introvert, extravert, imaginație activă etc. Operele complete i-au fost traduse integral la Editura Trei, unde au mai apărut și insolita Carte Roșie, Analiza viselor, Corespondența Freud-Jung și Viziuni (I-II). 
   
  "Marile inovații nu vin niciodată de sus, ci întotdeauna de jos, după cum pomii nu cresc niciodată din cer în jos, ci doar din pământ în sus, chiar dacă odată semințele lor au căzut din cer. Zguduirea lumii noastre și zguduirea conștiinței noastre sunt unul și același lucru. Totul devine relativ și de aceea îndoielnic." 
  C.G. Jung
  Show book
 • O planetă plină de viruși - cover

  O planetă plină de viruși

  Carl Zimmer

  • 0
  • 0
  • 0
  O carte accesibilă și fascinantă în același timp ce ne dezvăluie din secretele lumii nevăzute a virusurilor 
   
  Carl Zimmer prezintă cele mai recente cercetări despre modul în care virușii guvernează întreaga noastră existență, modul în care au contribuit la nașterea primelor forme de viață, cum contribuie la producerea de noi boli, cum putem valorifica virușii pentru propriile noastre scopuri și cum virușii vor continua să influențeze soarta omenirii în anii următori. 
   
  În acest inedit tur de introducere în frontierele biologiei ne vom îmbogăți perspectiva asupra vieții 
   
  Parcurgând această carte, aflăm despre începuturile virusologiei, despre virusurile care provoacă răcelile obișnuite, despre virusul gripei și celebra gripă spaniolă, despre HPV, HIV, ebola, virusul variolei, West Nile, SARS, H5N1, COVID-19 și multe altele. 
   
  Aflăm despre virusuri inofensive pentru animalele purtătoare ce devin mortale la oameni, despre interacțiunea unor virusuri cu bacteriile, suntem imersați în fascinanta lume acvatică a oceanelor cu neînchipuita și uluitoarea lor colecție de virusuri, aflăm despre recent descoperitele virusuri gigant și multe alte informații interesante.
  Show book
 • Homeschooling - Cum să-ți încurajezi copilul să devină creativ și independent - cover

  Homeschooling - Cum să-ți...

  Owen Jones

  • 0
  • 0
  • 0
  Homeschoolingul este o alternativă din ce în ce mai populară la educația tradițională desfășurată în clasă, oferind o abordare flexibilă și particularizabilă de învățare care poate fi ajustată nevoilor și competențelor unice ale fiecărui copil. Totuși, în ciuda multiplelor sale beneficii, homeschoolingul poate prezenta și o serie de provocări, de la parcurgerea programei și proiectarea lecțiilor până la încurajarea legăturilor sociale și administrarea cerințelor de predare și totodată de creștere a copilului. Această carte este un ghid de homeschooling pentru începători, oferind o privire de ansamblu asupra diverselor abordări, strategii și resurse disponibile pentru familiile care aleg să-și educe copiii acasă. Autorul acoperă subiecte importante precum proiectarea programei, metodele de predare, apreciere și evaluare și socializarea, concentrându-se pe sfaturi practice și pe cele mai bune practici. Am scris această carte atât pentru familiile pentru care homeschoolingul este un concept nou, cât și pentru cele care iau homeschoolingul în considerare drept o opțiune, care vor să afle mai multe despre această formă de educație. De asemenea, cartea se adresează familiilor care fac în prezent homeschooling și care caută sfaturi și sprijin. Am gândit această carte ca pe o introducere utilă și accesibilă în lumea homeschoolingului, oferindu-vă informațiile și inspirația de care aveți nevoie pentru a lua decizii informate cu privire la educația copilului dumneavoastră. Cartea acoperă o gamă largă de subiecte, de la noțiunile de bază ale homeschoolingului până la strategii și resurse mai avansate. Autorul vă va introduce în procesul de creare a programei particularizate care este ajustată la nevoile și competențele unice ale copilului dumneavoastră, în timp ce vă oferă sfaturi și strategii pentru echilibrarea structurii și a flexibilității, încurajarea creativității și a independenței și explorarea provocărilor aduse de homeschooling.
  Show book
 • Remedii Tradiționale Pentru Acasă - Alternative Antice La Medicina Modernă - cover

  Remedii Tradiționale Pentru...

  Owen Jones

  • 0
  • 0
  • 0
  Sper că veți găsi informațiile utile, folositoare și profitabile. 
  Cu mult timp, înainte ca „profesia medicală” să fie pe cât de fiabilă este astăzi, oamenii se bazau în mare parte pe remedii pe bază de plante. Majoritatea oamenilor aveau cunoștințe rudimentare despre capacitățile florei locale, iar femeile mai în vârstă știau adesea mai mult decât majoritatea. Aceste femei erau adesea numite femei înțelepte. De altfel, acestea erau cele care ulterior au fost persecutate ca și vrăjitoare de către biserici. 
  Comunitățile locale depindeau foarte mult de cei care dețineau cunoștințe vaste despre plantele locale, iar cei mai buni dintre cei mai buni foloseau chiar și plante din locuri mai îndepărtate. Aceste cunoștințe nu s-au pierdut, dar mai puțini oameni moderni le dețin decât generațiile părinților și bunicilor lor; așa că s-ar putea spune că aceste cunoștințe erau pe cale de dispariție. 
  Cu toate acestea, a existat o reînviere a interesului pentru remediile vechi, adesea denumite remedii tradiționale, alternative sau naturale. Există multe motive pentru acest lucru. Unul ar putea fi lipsa de încredere în instituții și reclame; costurile tot mai mari ale medicamentelor moderne; dificultatea tot mai mare de a vedea un medic; efectele secundare ale medicamentelor chimice puternice; chiar și o creștere în dorința de a reveni la un mod de viață mai puțin bazat pe substanțe chimice. 
  Oricare ar fi motivul interesului dvs. pentru acest subiect, sper că vă veți bucura de această lectură. 
  Informațiile din această carte electronică despre diferite aspecte ale remedierilor tradiționale la domiciliu și idei conexe sunt organizate în 20 de capitole de aproximativ 500-600 de cuvinte fiecare.
  Show book
 • Phronesis Marketing - Reconcilierea științei cu arta în scopul elaborării de strategii viabile în viața reală aplicabile de la brandurile internaționale la mărcile craft - cover

  Phronesis Marketing -...

  Corneliu Vîlsan

  • 0
  • 0
  • 0
  Profesorul Bent Flyvbjerg (sursa de inspirație a acestei cărți), de la Universitatea Oxford, își bazează o bună parte din opera sa din sfera științelor sociale pe o interpretare modernă a conceptului aristotelian de phronesis (în greaca veche φρόνησῐς, romanizat: phrónēsis), tradus în franceză ca sagacité, și în engleză prin înțelepciune practică sau prudență. În antichitate, prudența era o dimensiunea a moralei, împreună cu moderația, justiția și curajul, aspect care a fost uitat în lumea modernă. „Phronesis este mai mult decât cunoașterea științifică, analitică (episteme), și mai mult decât cunoștințele tehnice sau îndemânarea (tehne), presupunând judecată și decizii luate într-o manieră tipică unui actor social și politic foarte abil.” Profesorul Flyvbjerg pornește de la premisa că putem folosi noțiunea de phronesis ca un răspuns la „războiul științific” dintre științele naturale și științele sociale. Corneliu Vîlsan a realizat că putem folosi phronesis și pentru a aborda criza din sfera marketing-ului, reconciliind teoriile contradictorii din domeniul publicității, înțelegând că toate au atât puncte forte, cât și minusuri. 
  Audiobook-ul se adresează celor care nu au impresia că știu deja totul despre publicitate: celor care lucrează în publicitate dar și clienților agențiilor de publicitate, celor care au vechime în domeniul marketing-ului, și tuturor care se află în situația de a lua decizii de marketing și de alocare a bugetului, celor care desfășoară cercetări de piață, analizează date și își adaptează în mod constant strategiile de marketing odată cu mediul de afaceri aflat în permanentă schimbare, cu scopul de a obține cele mai bune rezultate.Phronesis Marketing împărtăşeşte înţelepciunea, principiile şi instrumentele care ghidează managerii printr-o foaie de parcurs cuprinzătoare, pentru a îmbunătăţii poziţia strategică a marketingului în cadrul organizaţiilor lor.
  Show book