Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Erosonete în transpunerea lui Șerban Foarță - cover

Erosonete în transpunerea lui Șerban Foarță

Giorgio Baffo

Publisher: Adenium

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Poeziile lui Giorgio Baffo (1694-1768), mentor al lui Casanova, sunt de o sinceritate dezarmantă. Un limbaj poetic picant, cu un efect direct asupra cititorului. Erotismul abundă în rostogoliri de imagini fierbinți, iar sonetele autorului italian par o petrecere în rime, care iau peste picior bunele moravuri ale epocii. 
„Fără Baffo, n‑am avea idee de decadența voluptuoasă a Serenissimei Republici. Prin el, cunoaștem viața sexuală a Veneției, cu serbări, cu osterii, cu cazinouri, cu jocuri de noroc, cu dansatoare și cu călugărițe liber­tine“ – Guillaume Apollinaire
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

  • Doar trăiri Versuri - cover

    Doar trăiri Versuri

    Adrian Moroșan

    • 0
    • 0
    • 0
    Poezii pentru toți despre sentimente de dragoste, ură, tristețe, vulnerabilitate, patriotism și multe altele. Cel puțin câteva dintre aceste poezii vă vor aminti de emoțiile pe care le-ați simțit cel puțin o dată în viață. Acest volum combină poezii scrise într-un stil clasic cu poezii scrise în stil contemporan și se referă la sentimentele care îi fac pe oameni să gândească într-un anume fel.
    Show book
  • Versuri din exilul sufletului - Poezie suflet romanesc - cover

    Versuri din exilul sufletului -...

    Laura Schussmann

    • 0
    • 0
    • 0
    Versuri din exilul sufletului... Dacă nu ar fi versul,poate că nici eu nu aș mai fi ce sunt acum, poate că sufletul meu ar fi rămas mereu într-un exil din care nu m-aș mai fi întors.. Dar m-am întors prin poezie. Mă dăruiesc vouă prin cuvânt, ca să ne regăsim împreună răzvrătiții superbi ai unei lumi care are nevoie de iubire să respire pe mai departe speranță.. 107 poezii in peste 260 de pagini in cartea mea tiparita recent . 107 bucatele din sufletul meu, din viata mea , sulfet si viata alunecand lin prin degetele mele prin cuvinte si litere cu focul iubirii spre sufletele voastre. Sa le primiti, asa cum le trimit spre voi, cu multa deschidere spre frumos pasiune, iubire, si cadura sufleteasca.
    Show book
  • Diva - cover

    Diva

    Mihaela Gheorghe

    • 0
    • 0
    • 0
    Bun venit în lumea plină de grație și sensibilitate a audiobook-ului DIVA! Descoperiți o colecție extraordinară de poezii care capturează frumusețea și puterea femeilor! 
    Aceste poezii au fost scrise cu gândul la toate femeile puternice. Ele reflectă emoțiile, visurile și luptele pe care le trăiesc în fiecare zi, celebrând feminintatea în toate formele ei. 
    Colecția de versuri evocă teme precum dragostea, suferința, traumele, dar și vindecările acestora, încrederea în sine, independența și curajul de a-ți urma pasiunile. 
    Ascultând aceste poezii, veți simți cum emoțiile prind viață și cum fiecare cuvânt se transformă într-o melodie a inimii. Fiecare vers este o oglindă a sufletului și o încurajare pentru femei să-și exprime autenticitatea și să se împlinească în totalitate. 
    DIVA este un omagiu adus femeilor și puterii lor. Este un cadou minunat pentru tine însăți, sau pentru o femeie specială din viața ta. 
    Ascultă DIVA și lasă-te purtată în 16 minute într-o călătorie poetică, plină de emoție, empatie și alinare. Descoperă puterea cuvintelor și învăluie-te în versuri care celebrează esența frumuseții, dar și a puterii feminine! 
    PS: Ascultă la căști și bucură-te de experința inedită!
    Show book
  • Opere II Submarinul erotic - cover

    Opere II Submarinul erotic

    Brumaru Emil

    • 0
    • 0
    • 0
    "Emil Brumaru e fundamental un poet erotic, indiferent de tematica liricii lui, creator al unei lumi de senzatii olfactive si tactile (fetrul, catifeaua, angora, puful sint peste tot) in care evocarea se aprinde fizic de patima. Sub aerul nostalgic si evocator, Emil Brumaru e un volubil al simturilor, pentru care intreg universul apare erotizat. Sentimental si ironic, lilial si dens, tandru si patimas, Emil Brumaru e unul din cei mai candizi-senzuali cintareti ai iubirii din literatura noastra." (Nicolae Manolescu)
    Show book
  • mandala - cover

    mandala

    Oana Cătălina Ninu

    • 0
    • 0
    • 0
    Debutând cu volumul Mandala (Editura Vinea, 2005), Oana Cătălina Ninu n-a ratat aproape niciunul dintre premiile care i-au ieșit in cale. O recunoaștere, fără îndoială, meritată, întrucât vorbim despre cel mai semnificativ debut liric din anul respectiv. [...] Oricât de rebele, reprezentările se topesc într-o sintaxă aluvionară, corodată prin dialogism și nivelată prin directețe. De altfel, în Mandala, fracturat nu e atât discursul, care se derulează lent și fără interstiții vizibile, cât universul reprezentărilor, care suportă o macerație organizată din partea unei viziuni schizoide. Poemele Cătălinei Ninu descriu, cu o fervoare incandescentă, cele mai diverse forme de mutilare, în slujba cărora eul liric pune la bătaie un arsenal impresionant (foarfece, ace, șurubelnițe, colți, unghii, bricege, lame, epilatoare, vătraie etc.), care l-ar face să pălească de invidie pe un anumit conte austriac. Și nu e de mirare, de vreme ce figura centrală a Mandalei se prezintă, încă din primul text al volumului, drept „femeia foarfecă“. (Andrei Terian, în Ziarul de duminică) 
    „Fuga de feminitate“, exorcizarea umorilor feminine și a corporalității maligne devine miza actului poetic, prin care femeia reală e înlocuită prin „femeia inscripționată“. El are însă caracterul unei vivisecții, presupune scormonirea nemiloasă a fibrelor și a țesuturilor, e o autotortură aproape cu neputință de îndurat, astfel încât privirea introspectivă, care scormonește ca un bisturiu în profunzimea plasmei organice cunoaște momente de relaxare, deplasându-se (ca in ciclul Nu e timpul,fato) de la spectacolul visceralității în criză la filmul cotidianului. Acum, Oana Cătălina Ninu abordează reportajul autenticist, care capătă însă aspectul „picturilor metafizice“, unde realul e „textualizat“, realcătuit, devenind suportul reveriei thanatice, căci poeta descrie „cetăți ale morților“, evocă ritualuri funerare grotești sau sortilegii sanguinare. (Octavian Soviany în Luceafărul) 
    Mandala este și una dintre figurile inițierii. Poezia se scrie împotriva limbajului dat, împotriva sensului uzat, cu sufletul, dar împotriva lui, cu trupul, dar ca mortificare a trupului, cu durere, ca singur vaccin al durerii prin smulgerea ei din trup și așezarea ei în pagină. (Alex Matei în Observator cultural) 
    Poemele se susțin unele pe altele într-o ordine nu mecanică, de domino, ci subversivă: „povestea“ înaintează exclusiv de la un ciclu la altul. În interiorul secvențelor, numai discurs: fragmentele narative sunt sincopate ori deturnate. O anume urgență a durerii, o panică reverberată fiziologic în prima parte a volumului (mandala) cedează locul unei aluviuni de reproșuri distante mimând refrenul (nu te mai preface ana), apoi unei terapii solitare, cu oscilații și indecizii (nu e timpul fato). Iată o radiografiere parțială a zonelor liminare. Până aici, nu de puține ori scabrosul corporal (sexual sau nu, după caz) conservă atmosfera coșmarescă, comparabilă aceleia din Capriciile lui Goya. (Cosmin Ciotloș în România literară).
    Show book
  • 3ml de Konfidor - cover

    3ml de Konfidor

    Ion Buzu

    • 0
    • 0
    • 0
    vine un tractor, un T 82.5 din Bielorusia, 
    nimeni din cei prezenți nu am mai văzut așa ceva – 
    un tractor care să planteze cartofi, 
    ne apropiem cu frică de el, 
    femeile se tem să urce în locurile de unde să pună cartofii într‑un tub, 
    le apucă panica, iau în mîini cîte o sapă 
    și zic că mai bine plantează cu propriile mîini, 
    e prea periculos acest tractor, 
    nu știe nimeni cum merge, 
    e dintr-un alt viitor, 
    tractorul ăsta e un fel de monstru Frankenstein, 
    îl atingem și apoi fugim de lîngă el speriați
    Show book