Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Omul etern - cover

Omul etern

G.K. Chesterton

Publisher: ALL

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Eseuri și istorisiri „Omul etern” a văzut prima dată lumina tiparului în 1925. În mare măsură, G. K. Chesterton a scris această carte pentru a combate teoriile susținute de H. G. Wells în lucrarea sa „The Outline of History”, conform cărora omul se trage din animale, iar Isus a fost un simplu om. Dar „Omul etern” este mai mult decât un volum apologetic. Bazându-se pe o perspectivă istorică mai degrabă decât pe una teologică, G. K. Chesterton încearcă să reconstituie călătoria spirituală a întregii omeniri, cu accent pe civilizația vestică. Autorul formulează astfel răspunsuri complexe și rafinate la principalele obiecții ridicate împotriva creștinismului. Mai mult decât atât, face un inventar savuros al tuturor bizareriilor generate de cei care susțin că Hristos și religia lui au același statut cu al altor mituri și religii. Scriitorul de origine irlandeză C. S. Lewis, renumit pentru romanele sale de ficțiune și scrierile despre literatura medievală, spunea că „Omul etern” ocupă poziția celui mai bun apărător al creștinătății. Colecția IN NUCE reunește fragmente „veşnic verzi” din cultura omenirii, împletind discursuri din artă, literatură, științe sociale și religie. Dincolo de renumele autorilor și de valoarea titlurilor pentru fiecare domeniu în parte, acestea sunt pilde ale înțelepciunii universale din toate vremurile.
Available since: 03/30/2017.

Other books that might interest you

 • Comorile Dharmei - Un curs de meditatie asupra buddhismului tibetan - cover

  Comorile Dharmei - Un curs de...

  Rabten Gheșe

  • 0
  • 0
  • 0
  Comorile Dharmei arată că învățăturile lui Buddha sunt de fapt o
  adevărată avuție. Dacă suntem capabili să vedem sau să recunoaștem
  valoarea lor și să le punem corect în practică, noi ne vom bucura
  nu doar de binefaceri temporare, ci și de o fericire definitivă. Când
  ignoranța, egoismul, cupiditatea, aversiunea, orgoliul și invidia pun
  stăpânire pe fluxul nostru mental, în locul păcii și fericirii la care
  năzuim, ele generează dificultăți și suferințe nesfârșite atât pentru
  noi înșine cât și pentru ceilalți. Când, însă, mulțumirea, mărinimia,
  răbdarea, compasiunea, înțelepciunea sunt puternic înrădăcinate în
  minte, chiar și condițiile potrivnice devin cauze binefăcătoare. În
  măsura în care ele nu fac parte integrantă din natura minții, este cu
  putință să eliminăm în totalitate aceste imperfecțiuni și să dezvoltăm
  aspectele pozitive ale minții noastre prin metode corespunzătoare.
  Aceste metode constituie esența învățăturilor lui Buddha și conținutul
  acestei cărți.
  
  Gheșe Rabten Rinpoce s-a născut în
  Tibet în anul 1920 și a fost un Maestru
  de meditație deplin realizat. În 1964
  devine unul din asistenții de filosofie ai
  S.S. Dalai Lama. A scris un număr mare
  de cărți importante asupra Dharmei și
  a fondat în Europa mai multe centre
  unde se studiază buddhismul tibetan:
  Rabten Choeling în Elveția, Tashi Rabten
  în Austria, Ghe Phel Ling în Italia,
  Centrul Tibetan în Hamburg.
  Show book
 • Bătălia pentru Basarabia - cover

  Bătălia pentru Basarabia

  Gh. Buzatu

  • 0
  • 0
  • 0
  Materialele reunite in acest volum reprezinta o suma de contributii si studii publicate in ultimii ani. Toate materialele au fost selectate pentru a corespunde titlului stabilit: BATALIA PENTRU BASARABIA. Este explicabil de ce, in atare conditii, preocuparile colectivului de autori s-au concentrat asupra epocii celui de-al Doilea Razboi Mondial, cu predilectie tratand sfartecarea teritoriala a Romaniei Mari in 1940 sau rolul si locul Maresalului Ion Antonescu in reluarea luptei nationale pentru eliberarea Basarabiei de sub dominatia Imperiului Rosu stalinist, dupa 1941. Nu au fost neglijate nici anume fapte si consideratii din rastimpul 1945-1989, cand batalia s-a desfasurat indeosebi pe plan politico-diplomatic, dar si ideologic ori istoriografic.
  Show book
 • Momente Decisive - Cum Reacționează Națiunile în Fața Crizelor și a Schimbării - cover

  Momente Decisive - Cum...

  Jared Diamond

  • 0
  • 0
  • 0
  Odată cu succesele sale internaționale Arme, virusuri și oțel și Collapse,Jared Diamond ne-a transformat modul în care înțelegem motivulpentru care civilizațiile se ridică sau cad. Acum, în această a treia cartea monumentalei sale trilogii, Diamond explică modul în care unelenațiuni își revin cu succes de pe urma crizelor adoptând schimbăriselective – un mecanism de supraviețuire mai des asociat cu indiviziicare își revin de pe urma crizelor personale.Diamond compară modul în care șase țări au supraviețuit unor momentede cotitură recente – de la deschiderea forțată a Japoniei decătre flota comodorului american Perry, la atacul Uniunii Sovieticeasupra Finlandei și de la loviturile și contraloviturile de stat militaresângeroase din Chile și Indonezia, la transformările Germaniei șiAustraliei după al Doilea Război Mondial. Cum Diamond vorbeștelimba a cinci dintre aceste șase țări, locuind în unele momente alevieții sale în unele dintre acestea, ne poate prezenta experiențe emoționante,la prima mână. Aceste națiuni s-au descurcat, în diverse grade,cu mecanisme precum asumarea responsabilității, autoevaluareaonestă și învățarea din modelele oferite de alte state. Privind spreviitor, Diamond evaluează dacă Statele Unite, Japonia și întreaga lumese pot descurca cu succes cu crizele grave cu care se confruntă înacest moment. Putem învăța din lecțiile trecutului?Adăugând o dimensiune psihologică analizei profunde istorice,geografice, biologice și antropologice care marchează toate cărțilelui Diamond, Momente decisive dezvăluie factorii ce influențeazămodul în care națiunile și indivizii răspund marilor provocări. Rezultatuleste o carte epică din punctul de vedere al scopului, dar și extremde personală.
  Show book
 • Al Doilea Război Mondial - 09 - Normandia 1944 - cover

  Al Doilea Război Mondial - 09 -...

  Stephen Badsey

  • 0
  • 0
  • 0
  Ziua Z, 6 iunie 1944, a fost data celei mai mari operațiuni amfibii din istorie. Din porturile de pe coasta de sud a Angliei, o imensă flotă de nave și transportoare de trupe a permis revenirea Aliaților occidentali în Europa continentală. Istoricul Stephen Badsey oferă în acest volum o relatare precisă a campaniei din Normandia, de la luptele sângeroase care au însoțit debarcarea propriu-zisă până la cucerirea orașului Caen, Ofensiva Cobra și dramatica urmărire a germanilor până la fluviul Sena. Aceasta a fost o campanie crucială pe teatrul de război din Vest: după Bătălia Normandiei, singura întrebare care s-a pus nu a mai fost cine va câștiga războiul, ci cât de repede se va termina acesta.
  Show book
 • Limba și literatura română 25 de teste pentru Evaluarea Națională cu modele de rezolvare - cover

  Limba și literatura română 25 de...

  Dorina Apetrei, Mihaela Cobzaru

  • 0
  • 1
  • 0
  Destinat elevilor clasei a VIII-a, dar și profesorilor, volumul oferă, pe lîngă cele 25 de teste, o sinteză a programei pentru disciplina limba și literatura română și a regulilor concursului de evaluare națională după finalizarea ciclului gimnazial. Cu ajutorul acestor teste, elevii își pot dezvolta abilitățile de receptare și producere a mesajelor și de redactare a compunerilor de diferite tipuri. Elementele de teorie și strategiile de abordare, modelele și soluțiile de rezolvare propuse le dau de asemenea posibilitatea să lucreze independent, în condiții cît mai apropiate de situația reală din cadrul examenului.
  Show book
 • Carte de Vocabular Turc - Abordare Bazată pe Subiecte - cover

  Carte de Vocabular Turc -...

  Pinhok Languages

  • 0
  • 0
  • 0
  Această carte de vocabular cuprinde peste 3000 de termeni și fraze din limba turcă, grupate în funcție de subiectul tratat, pentru a vă fi mai ușor să alegeți ce să învățați mai întâi. Mai mult, a doua jumătate a cărții cuprinde două secțiuni de index, care pot fi utilizate ca dicționare de bază pentru a căuta cuvinte în oricare dintre cele două limbi. Toate cele 3 părți, împreună, fac din aceasta o resursă excelentă pentru cursanții de toate nivelurile.
   
  Cum se utilizează această carte de vocabular de limba turcă?Nu știți de unde să începeți? Vă sugerăm să parcurgeți mai întâi capitolele cu verbe, adjective și fraze din prima parte a cărții. Acestea vă vor oferi o bază extraordinară pentru studiile viitoare și, deja, un vocabular al limbii turce suficient pentru o comunicare de bază. Dicționarele din a doua jumătate a cărții pot fi utilizate ori de câte ori doriți să căutați cuvinte pe care le auziți pe stradă, cuvinte în limba turcă pentru care doriți să cunoașteți traducerea sau pur și simplu pentru a învăța câteva cuvinte noi în ordine alfabetică.
   
  Câteva considerații finale:Cărțile de vocabular există de secole și, la fel ca multe lucruri care există de ceva timp, nu sunt foarte la modă și sunt puțin plictisitoare, dar de obicei funcționează foarte bine. Împreună cu părțile de bază de dicționar al limbii turce, această carte de vocabular turc este o resursă excelentă pentru a vă sprijini pe tot parcursul procesului de învățare și este deosebit de utilă în momentele în care nu există internet pentru a căuta cuvinte și fraze.
  Show book