Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Limba și literatura română 25 de teste pentru Evaluarea Națională cu modele de rezolvare - cover

Limba și literatura română 25 de teste pentru Evaluarea Națională cu modele de rezolvare

Dorina Apetrei, Mihaela Cobzaru

Publisher: Polirom

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

Destinat elevilor clasei a VIII-a, dar și profesorilor, volumul oferă, pe lîngă cele 25 de teste, o sinteză a programei pentru disciplina limba și literatura română și a regulilor concursului de evaluare națională după finalizarea ciclului gimnazial. Cu ajutorul acestor teste, elevii își pot dezvolta abilitățile de receptare și producere a mesajelor și de redactare a compunerilor de diferite tipuri. Elementele de teorie și strategiile de abordare, modelele și soluțiile de rezolvare propuse le dau de asemenea posibilitatea să lucreze independent, în condiții cît mai apropiate de situația reală din cadrul examenului.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

 • Geografie Bacalaureat 2012 – Europa-România-Uniunea Europeană: probleme fundamentale - cover

  Geografie Bacalaureat 2012 –...

  Octavian Mândruț

  • 0
  • 0
  • 0
  Prezenta culegere continuă la un nivel nou culegerile anterioare care au însoțit manualul de geografie al Editurii Corint, începând din anul 2007, ca parte a sistemului de instruire (manual, ghidul profesorului, atlase școlare) derivat din noul curriculum școlar pentru clasa a XII-a, Europa-România-Uniunea Europeana. 
  Culegerea din acest an cuprinde următoarele părți:Elemente de reper (pentru localizarea cartografică a fenomenelor)15 teste constituite conform cerințelor examenului de bacalaureat 2011 și a evaluării continue, cu trei tipuri de subiecteBaremele asociate testelorDate de informare complementare (țările prevăzute în programa de examen, elemente de geografie a Europei, regiunile geografice ale României). 
  Lucrarea poate fi utilizată pentru pregătirea examenului de bacalaureat, fiind construită în conformitate cu programa de examen.
  Show book
 • Virusologie bacteriologie și parazitologie pentru asistenți medicali - cover

  Virusologie bacteriologie și...

  Monica Moldoveanu

  • 0
  • 1
  • 0
  Medicină este un domeniu aflat într-o continuă schimbare, prin experiența clinică și studiile care lărgesc mereu orizontul de cunoaștere. 
  Cartea de față îi oferă viitorului asistent medical oportunitatea însușirii unor noțiuni de bază din domeniul medicinii de laborator, la care se adaugă modalitățile de prevenire și combatere a bolilor infecțioase, precum și posibilitățile actuale de tratare a acestora. 
  Lucrarea comprimă și integrează informații importante din domeniul virusologiei, bacteriologiei, parazitologiei, micologiei și imunologiei, fiecare dintre aceste ramuri cunoscând o dezvoltare independentă remarcabilă în ultimele decade. 
  Întregul material respectă programa de pregătire a asistenților medicali, adresându-se tuturor elevilor școlilor sanitare, indiferent de specialitate.
  Show book
 • Enciclopedia înțelepciunii 107 învățăminte din proverbele lumii - cover

  Enciclopedia înțelepciunii 107...

  Arina Avram

  • 0
  • 0
  • 0
  Proverbele lumii, adunate aici în 107 categorii de învățăminte, sintetizează experiența de secole a literaturilor populare. Așa cum veți vedea în carte, fiecare dintre acestea are propriile învățături morale, dar diferențele între o cultură și alta sunt uneori insesizabile. Tocmai de aceea proverbele au putut fi sintetizate în categorii generale, ele redând aceeași înțelepciune practică în limbaje diferite. 
  Chiar dacă fac uz pe alocuri de exprimări arhaice, învățămintele din acest volum nu pot fi considerate inactuale. Chiar dacă telefoanele mobile, calculatoarele și Internetul nu sunt prezente în aceste pilde, adevărul etern valabil enunțat de proverbe poate fi adus mereu în actualitate. Aceasta este și intenția autoarei, de a ne aduce în față o nouă întrebuințare și însemnătate a proverbelor, sub o formă nemaiîntâlnită. 
  Aveți în față o carte inedită, care își propune nici mai mult nici mai puțin decât să vă dezvăluie „secretele reușitei în viață“, nu prin vânzarea unor ponturi, ci printr-o introducere adecvată în pildele înțelepciunii milenare.
  Show book
 • Economia inegalităților - cover

  Economia inegalităților

  Thomas Piketty

  • 0
  • 0
  • 0
  Inegalitățile economice sunt consecința concentrării capitalului în mâinile câtorva persoane? Creșterea cheltuielilor pentru educație poate diminua decisiv inegalitatea de șanse? Sistemele moderne de transfer de capital garantează o bună redistribuire sau trebuie regândite? Thomas Piketty recurge la exemple din diferite țări pentru a analiza mecanismele aflate la baza inegalităților și a găsi o cale de diminuare a acestora. În căutarea soluției, celebrul economist se concentrează mai întâi asupra inegalității capital/muncă, aspect fundamental al analizei sociale începând cu secolul al XIX-lea, pentru a ajunge la problema centrală în prezent: inegalitatea veniturilor provenite din muncă.
  Show book
 • Metode și tehnici de învățare eficientă Fundamente și practici de succes - cover

  Metode și tehnici de învățare...

  Ioan Neacșu

  • 0
  • 0
  • 0
  Învățarea poate fi facilitată de însușirea unor seturi de tehnici adecvate. Volumul prezintă cele mai eficiente strategii care pot fi aplicate în vederea unei acumulări rapide și pe termen lung a cunoștințelor științifice: metode de documentare și prelucrare a informațiilor, soluții de memorare, modalități de creștere a randamentului, de planificare și organizare a timpului, de optimizare a stilului de lucru și de concentrare a atenției. Secțiuni speciale sunt dedicate diferitelor forme de comunicare, proceselor de argumentare, contraargumentare și persuasiune, precum și regulilor de elaborare a lucrărilor didactico-științifice sau de organizare și conducere a reuniunilor și dezbaterilor. Elementele teoretice sunt ilustrate cu studii de caz, aplicații practice și metodologice care contribuie la o mai bună înțelegere a conceptelor expuse.
  Show book
 • Curajul De A Nu Fi Pe Placul Celorlalti - cover

  Curajul De A Nu Fi Pe Placul...

  Koga Kishimi Ichiro

  • 0
  • 27
  • 0
  Pornind de la teoriile lui Alfred Adler, una dintre ș gurile marcante ale psihologiei secolului XX, cartea, construita sub forma dialogului socratic, ne arata că fiecare dintre noi își poate controla propria viața, fara a se lasa influențat de traumele trecutului sau de îndoielile și așteptarile celor din jur. Acest mod de gândire profund eliberatoare, susține psihologia adleriana, ne ajuta sa ne dezvoltam curajul de a ne schimba și sa renunțăm la limitarile impuse atâtde noi înșine, cât și de cei din jurul nostru. O carte care ne va schimba viața și ne va ajuta sa ne eliberam mintea de gânduri și atitudini negative, facând în acelai timp o schimbare durabila, sa atingem fericirea adevarata și sa avem succes în orice domeniu al vieții noastre.
  Show book