Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Personalitatea Metode de abordare - cover

Personalitatea Metode de abordare

Dafinoiu Ion

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Cartea (suport pentru cursul de metode clinice) trateaza un subiect de maxim interes pentru psihologi psihoterapeuti si psihiatri: personalitatea. Aceasta asigura formarea profesionala corespunzatoare psihologilor pedagogilor si psihoterapeutilor prin prezentarea in detaliu a doua dintre cele mai utilizate metode clinice de analiza si abordare a personalitatii: observatia si interviul. Informatia teoretica este sintetizata si dezvoltata de indicatii practice. Continutul este structurat in baza principiului complementaritatii dintre abordarea experimentala psihometrica si abordarea clinica idiografica si calitativa. 
Cuprins:Evaluarea personalitatii: schita istorica Studiul si evaluarea personalitatii: probleme generale Abordarea clinica in psihologie Observatia Interviul Interviul clinic. Exemple tehnici modele
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

 • Revolutia din departare - cover

  Revolutia din departare

  Cristina Hermeziu

  • 0
  • 0
  • 0
  In colectia Actual se transforma in carti acele manuscrise  si „proiecte” care pun, prin caracterul lor de actualitate si de stringenta, probleme de mare rezonanta in spatiul public. Desigur, nu se intampla de la sine ca actualul si stringentul sa si faca obiectul dezbaterii si preocuparii publice, sau individuale. Noi incercam nu numai sa supunem atentiei cititorului  intrebari ce se pun, ci sa sa-l influentam sa si le puna pe cele esentiale.
   
  Exista oare, la nivelul anului 2011,  preocupari mai actuale si mai stringente decat cele doua teme ale culegerii de confesiuni  propusa de Cristina Hermeziu sub titlul Revolutia din departare? Cu siguranta nu. Iata-le: 1. exodul  de neoprit al tinerilor intelectuali din Romania, imediat ce granitele s-au deschis, de neoprit pana azi; 2. mirajul, frustrarile si umbra aruncata asupra prezentului de ceea ce unii refuza sa numeasca „revolutie“, preferand in cel mai bun caz termenul de „evenimentele din decembrie 1989“. Ele sunt adevaratele obsesii nu deajuns de constientizate, in discursul public de azi si in mintile noastre ale tuturor. In orice caz, in depresia endemica a societatii romanesti actuale. Cei 30 de romani plecati, sau cum spune Adrian Cioroianu, in prefata, care au fugit de propria romanitate, unii dintre ei nume deja cunoscute, povestesc pasionant si dureros cum s-au despartit de tara lor, ce ar fi putut sa-i opreasca sa plece, ce i-ar face sa se intoarca. Confesiuni pline de invataminte si in plus admirabil scrise.
   
  „A pleca“ (din Romania) a fost unul dintre cele mai interesante, obsesive si transformatoare verbe ale limbii romane din anii ’90.
   
  A ramas la fel intr-o buna parte a urmatorului deceniu, desi ratiunile plecarilor s-au mai nuantat - pe masura ce plecarile, numeric, au crescut mai abitir. Cum se explica aceasta? Colivia predecembrista pe care o numeam „acasa“ era atat de bine sudata inainte de 1990, incat strainatatea, pentru cei mai multi dintre romani, era o chestie vizibila la televizor (chiar si aici din ce in ce mai rar), pe coperta cataloagelor Neckermann si pe curbele de tabla ale cutiilor de ness Amigo.
   
  In aceste conditii, plecarea din tara a avut, in anii care au urmat, toate datele unei eliberari asumate la propriu.
   
  „A pleca“ sau „a ramane“ din/in Romania inseamna, pana la urma, optiuni individuale care trebuie de-dramatizate. Acest lucru inca nu se intampla in Romania, din motive prea multe fie si pentru a le inventaria aici. Dar volumul propus de Cristina Hermeziu - si de interesantii sai coautori - este nu numai un pas in directia buna, ci si un pas mai sus: adica in sensul in care romanitatea nu doar va fugi de ea insasi, ca pana acum, ci va gasi si un moment de reflectie calma, pentru a lua ceva distanta de propriile-i clisee, pentru a privi spre sine si a incerca sa se redescopere, intelegandu-se ceva mai bine.“
  Show book
 • Economie utila pentru vremuri dificile Solutii optime pentru probleme greu de rezolvat - cover

  Economie utila pentru vremuri...

  Esther Duflo, Abhijit Banerjee

  • 0
  • 0
  • 0
  De ce migrația nu urmărește legea cererii și a ofertei?De ce liberalizarea comerțului are adesea ca efect creșterea șomajului și scăderea salariilor?Poate cineva să explice de ce și când are loc creșterea economică?În această carte revoluționară, economiștii premiați Abhijit V. Banerjee și Esther Duflo ne arată cum economia, când este practicată corect, ne poate ajuta să rezolvăm cele mai spinoase probleme sociale și politice ale zilei. De la imigrație la inegalitate, de la creșterea lentă la accelerarea schimbărilor climatice, avem resursele să abordăm provocările cu care ne confruntăm, dar suntem adesea orbiți de ideologie.Originală, provocatoare și imperios necesară, Economie utilă pentru vremuri dificile oferă noul tip de gândire de care avem nevoie.Bazându-se pe cercetări de ultimă oră în economie – și pe ani de explorare a celor mai eficiente soluții pentru reducerea sărăciei extreme –, construiește un caz convingător în favoarea intervenționismului inteligent și a unei societăți clădite pe compasiune și respect. Un antidot atât de necesar la un discurs polarizat, această carte ne ajută să apreciem și să înțelegem lumea în echilibru precar în care trăim.
  Show book
 • Marketingul coach 20 - Strategii operaționale și tehnici de marketing pentru a demara și promova activitatea de coaching pe web - cover

  Marketingul coach 20 - Strategii...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Acest text a fost conceput ca un veritabil curs de formare, pe parcursul căruia vor fi explorate și rezolvate numeroase subiecte, cum ar fi
  
  - cele mai bune instrumente de promovare a unei activități de coaching, atât offline, cât și online;
  - tehnici de marketing dedicate coachilor;
  - consecințele revoluției digitale pentru cei implicați în activitatea de coaching;
  - pârghiile digitale pe care se poate acționa pentru a dobândi clienți și a-i fideliza;
  - tranziția de la comunicarea tradițională la cea digitală;
  ...și multe altele.
  
  Coachii profesioniști care doresc să își deschidă sau să își promoveze propria afacere nu pot lăsa loc de improvizație și au nevoie de competențe de specialitate. Piața de coaching se află într-o paradigmă complet nouă, în care, pe de o parte, accesul simplificat la profesie a dus la creșterea concurenței, iar pe de altă parte, clientul este din ce în ce mai exigent. Acest ghid le explică coachilor cum să își găsească clienți și să își stabilească propriul plan de marketing. Nu mai pierdeți timp și începeți acum să găsiți noi clienți cu ajutorul metodologiei coach 2.0.
   
  Show book
 • Cum se scrie un text ştiinţific: disciplinele umaniste - cover

  Cum se scrie un text ştiinţific:...

  Ilie Rad

  • 0
  • 0
  • 0
  Redactarea unei lucrări ştiinţifice presupune respectarea unor norme pe care fiecare şi le însuşeşte „din mers”. Elaborat din raţiuni didactice şi inspirat de experienţa autorului, volumul constituie o sinteză a ceea ce s-a scris în spaţiul românesc (şi nu numai) despre redactarea unui text ştiinţific. Caracterul său aplicativ este evidenţiat de numeroasele exemple comentate, de informaţiile inedite privind anumite aspecte ale cercetării (site-ografia şi referinţele online, transcrierea textelor etc.). Prin conţinut, cartea se adresează în primul rând studenţilor – care trebuie să întocmească lucrări de seminar, lucrări pentru simpozioane şi sesiuni ştiinţifice şi, mai ales, lucrarea de diplomă –, dar şi masteranzilor, doctoranzilor, cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar care se pregătesc pentru obţinerea unor grade didactice sau cercetătorilor.
  Show book
 • Enciclopedia cunoașterii Dinozauri - cover

  Enciclopedia cunoașterii Dinozauri

  John Woodward

  • 0
  • 0
  • 0
  1918: Fermecătoare și plină de viață, Marea Ducesă Maria Romanov, fiica de nouăsprezece ani a fostului țar Nicolae al II-lea, locuiește cu familia în izolare, la mare depărtare de cândva strălucitoarea curte regală. Zilele ei sunt o combinație de plictiseală nesfârșită și frică paralizantă; singurele clipe de respiro le reprezintă flirturile clandestine cu câțiva dintre gardienii care păzesc familia – fără să-și dea seama că acțiunile ei nevinovate ar putea avea urmări tragice.1973: Când Val Doyle aude despre mărturisirea tatălui ei, aflat pe patul de moarte, care repetă necontenit „N-am vrut s-o omor”, rămâne uimită. Ca urmare, pornește în căutarea adevărului – despre cuvintele lui și despre trecutul ei. Indiciile pe care le descoperă sunt derutante – o cutie de bijuterii care nu se deschide și un aparat de fotografiat cu filmul intact. Astfel, Val este atrasă într-unul dintre cele mai mari mistere ale lumii – ce s-a întâmplat cu adevărat cu Marea Ducesă Maria?„Un roman îndrăzneț și plin de forță, încărcat de emoție, tensiune și cu personaje pline de viață plasate într-un cadru bogat în detalii istorice.”
  Show book
 • Educația timpurie Probleme și soluții - cover

  Educația timpurie Probleme și...

  Liliana (coord.) Stan

  • 0
  • 0
  • 0
  Copilăria timpurie, intervalul de la naștere și până la împlinirea vârstei de 6-7 ani, reprezintă cea mai importantă perioadă din viața copiilor. Acum dezvoltarea lor este foarte rapidă, iar deficiențele de învățare și cele psihocomportamentale pot fi mai ușor depistate și remediate. Plecând de la aceste premise, autorii prezintă principalele repere ale educației timpurii, mijloacele educative, provocările actuale și posibile soluții, precum și aspecte legate de activitatea cadrelor didactice. Soluțiile propuse au drept scop o dezvoltare intelectuală și socială armonioasă a copiilor, obținerea unor performanțe școlare superioare, scăderea ratei eșecului școlar și a abandonului. Volumul pune la dispoziția studenților de la facultățile de științe ale educației, psihologie sau asistenta socială și practicienilor din aceste domenii rezultatele celor mai recente cercetări, precum și noi direcții de analiza.
  Show book