Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Limba Română Admiterea la drept 1200 de întrebări și răspunsuri - cover

Limba Română Admiterea la drept 1200 de întrebări și răspunsuri

Cristian Moroianu, Adrian Stoicescu

Publisher: ALL

 • 0
 • 2
 • 0

Summary

Testele propuse în această culegere respectă numărul, structura, conținutul și gradul de dificultate ale testelor date la Drept, începând cu anul 2001, și realizate de către aceeași echipă de profesori. Ele reprezintă, așadar, o oglindă fidelă a subiectelor din ultimul deceniu și, în același timp, o verificare relevantă a cunoștințelor cerute la acest examen de admitere. Rezolvările propuse de către noi sunt făcute după concepția autorilor subiectelor de la Drept, pentru a se evita orice ambiguitate de interpretare. De asemenea, am respectat obiceiul autorilor, devenit regulă în formularea subiectelor, de a numerota propozițiile în ordinea în care se succedă predicatele lor (exprimate sau subînțelese). Rezolvarea subiectelor vine, suntem convinși, în continuarea cunoașterii subiectelor date deja la admitere în anii anteriori. Ele pot reprezenta pentru candidați un prilej de verificare, care să le arate stadiul cunoștințelor la un moment dat, să le arate unde trebuie să revadă materia și să le acorde încredere în capacitatea lor de a reuși.
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

 • Învățați Limba Engleză - Rapid Ușor Eficient - 2000 de Termeni de Vocabular Esențiali - cover

  Învățați Limba Engleză - Rapid...

  Pinhok Languages

  • 0
  • 0
  • 0
  Această carte cuprinde o listă de termeni de vocabular, cu 2000 dintre cele mai frecvent utilizate cuvinte și fraze, ordonate în funcție de frecvența utilizării în conversația de zi cu zi. Conform regulii 80/20, această carte de vocabular asigură faptul că învățați mai întâi cuvintele și structurile sintactice esențiale, astfel încât să puteți progresa rapid și să vă păstrați motivația.
   
  Cine ar trebui să cumpere această carte?Această carte se adresează cursanților începători și de nivel intermediar ai limbii engleze, care au o motivație intrinsecă și sunt dispuși să acorde 15-20 de minute pe zi învățării vocabularului. Structura simplă a acestei cărți de vocabular este rezultatul eliminării tuturor elementelor inutile, pentru a vă permite să vă axați eforturile de învățare strict asupra părților care vă ajută să progresați cel mai mult în cel mai scurt timp. Dacă nu vă deranjează să dedicați 20 de minute pe zi pentru studiu, această carte este cu siguranță cea mai bună investiție pe care o puteți face, dacă vă situați la nivel de începător sau intermediar. Vă veți minuna de viteza cu care veți progresa, în doar câteva săptămâni de exercițiu zilnic.
   
  Cine nu ar trebui să cumpere această carte?Această carte nu vi se adresează dacă sunteți avansat în studiul limbii engleze. În acest caz, vă rugăm să accesați site-ul nostru web sau să căutați cartea noastră de vocabular al limbii engleze care conține mai mulți termeni și este grupată pe subiecte. Aceasta este ideală pentru cursanții avansați care doresc să își îmbunătățească abilitățile lingvistice în anumite domenii.Mai mult, dacă doriți un manual exhaustiv de limbă engleză, care să vă ghideze prin diversele etape ale învățării limbii, atunci, cel mai probabil, nici în acest caz această carte nu este ceea ce căutați. Această carte conține numai termeni de vocabular, și ne așteptăm ca persoanele care o cumpără să învețe lucruri precum gramatica și pronunția fie din alte surse, fie prin intermediul unor cursuri de limbi străine. Punctul forte al acestei cărți constă în axarea ei pe achiziția unor termeni de vocabular esențiali, ceea ce exclude unele informații pe care mulți oameni s-ar putea aștepta să le găsească într-un manual de limbi străine. Țineți cont de acest lucru atunci când faceți achiziția.
   
  Cum se utilizează această carte?În mod ideal, această carte se utilizează zilnic, consultându-se un anumit număr de pagini în fiecare sesiune. Cartea este împărțită în secțiuni a câte 50 de termeni de vocabular, care vă permit să avansați pas cu pas prin cuprinsul ei. Să zicem, de exemplu, că în prezent consultați termenii de vocabular de la 101 la 200. După ce ajungeți să cunoașteți foarte bine termenii de vocabular de la 101 la 150, puteți începe să învățați termenii de vocabular de la 201 la 250 și, în ziua următoare, să săriți termenii 101-150 și să continuați studierea termenilor de vocabular de la 151 la 250. Astfel, pas cu pas, veți parcurge toată cartea și abilitățile dumneavoastră lingvistice vor crește substanțial cu fiecare pagină învățată.
  Show book
 • Boli provocate de stres - Sfaturi pentru persoanele care se consumă prea mult - cover

  Boli provocate de stres -...

  Tim Cantopher

  • 0
  • 0
  • 0
  Trei din patru adulți se vor simți copleșiți de stres într-un anumit moment din viață – dacă nu cumva în mod constant. Deși este o condiție foarte subiectivă, un lucru este cert: prea mult stres și incapacitatea de a rezista la acesta te pot îmbolnăvi. Dr. Tim Cantopher a diagnosticat și a ajutat sute de oameni sufe­rind de boli provocate de stres și în această carte ne prezintă concluziile trase după decenii de cunoștințe acumulate. Ne ajută să înțelegem cauzele stresului (trecute și prezente) și să recu­noaș­tem oamenii care îl pot agrava. Oferă tratamente și strategii pentru a face față bolilor provocate de stres de care am putea suferi – fie că sunt fizice sau psihologice – și ne sfă­tuiește cum să ne vindecăm și să nu ne mai îmbolnăvim. Scrisă în stilul deja caracteristic autorului, împletind cunoștințe deosebite prezentate pe înțelesul tuturor cu strategii foarte eficiente, această carte te va repune pe șinele spre starea de bine și o viața mai calmă și trăită mai frumos.
  Show book
 • Introducere în psihologie - cover

  Introducere în psihologie

  Mielu Zlate

  • 0
  • 0
  • 0
  Introducere în psihologie conturează cadrul problematic absolut necesar înțelegerii locului și rolului psihologiei contemporane în contextul știintelor socio-umane. Psihologia ca știință și ca profesie • Obiectul psihologiei • Metodă și metodologie în psihologie • Lege, explicație și teorie în psihologie • Natura psihicului uman • Ipostazele psihicului • Stările de conștiință • Abordarea „plană“ și „piramidală“ a psihicului • Abordarea sistemică și sinergetică a psihicului • Cercetarea psihologică
  Show book
 • Revolutia din departare - cover

  Revolutia din departare

  Cristina Hermeziu

  • 0
  • 0
  • 0
  In colectia Actual se transforma in carti acele manuscrise  si „proiecte” care pun, prin caracterul lor de actualitate si de stringenta, probleme de mare rezonanta in spatiul public. Desigur, nu se intampla de la sine ca actualul si stringentul sa si faca obiectul dezbaterii si preocuparii publice, sau individuale. Noi incercam nu numai sa supunem atentiei cititorului  intrebari ce se pun, ci sa sa-l influentam sa si le puna pe cele esentiale.
   
  Exista oare, la nivelul anului 2011,  preocupari mai actuale si mai stringente decat cele doua teme ale culegerii de confesiuni  propusa de Cristina Hermeziu sub titlul Revolutia din departare? Cu siguranta nu. Iata-le: 1. exodul  de neoprit al tinerilor intelectuali din Romania, imediat ce granitele s-au deschis, de neoprit pana azi; 2. mirajul, frustrarile si umbra aruncata asupra prezentului de ceea ce unii refuza sa numeasca „revolutie“, preferand in cel mai bun caz termenul de „evenimentele din decembrie 1989“. Ele sunt adevaratele obsesii nu deajuns de constientizate, in discursul public de azi si in mintile noastre ale tuturor. In orice caz, in depresia endemica a societatii romanesti actuale. Cei 30 de romani plecati, sau cum spune Adrian Cioroianu, in prefata, care au fugit de propria romanitate, unii dintre ei nume deja cunoscute, povestesc pasionant si dureros cum s-au despartit de tara lor, ce ar fi putut sa-i opreasca sa plece, ce i-ar face sa se intoarca. Confesiuni pline de invataminte si in plus admirabil scrise.
   
  „A pleca“ (din Romania) a fost unul dintre cele mai interesante, obsesive si transformatoare verbe ale limbii romane din anii ’90.
   
  A ramas la fel intr-o buna parte a urmatorului deceniu, desi ratiunile plecarilor s-au mai nuantat - pe masura ce plecarile, numeric, au crescut mai abitir. Cum se explica aceasta? Colivia predecembrista pe care o numeam „acasa“ era atat de bine sudata inainte de 1990, incat strainatatea, pentru cei mai multi dintre romani, era o chestie vizibila la televizor (chiar si aici din ce in ce mai rar), pe coperta cataloagelor Neckermann si pe curbele de tabla ale cutiilor de ness Amigo.
   
  In aceste conditii, plecarea din tara a avut, in anii care au urmat, toate datele unei eliberari asumate la propriu.
   
  „A pleca“ sau „a ramane“ din/in Romania inseamna, pana la urma, optiuni individuale care trebuie de-dramatizate. Acest lucru inca nu se intampla in Romania, din motive prea multe fie si pentru a le inventaria aici. Dar volumul propus de Cristina Hermeziu - si de interesantii sai coautori - este nu numai un pas in directia buna, ci si un pas mai sus: adica in sensul in care romanitatea nu doar va fugi de ea insasi, ca pana acum, ci va gasi si un moment de reflectie calma, pentru a lua ceva distanta de propriile-i clisee, pentru a privi spre sine si a incerca sa se redescopere, intelegandu-se ceva mai bine.“
  Show book
 • Alimente care ucid creierul Cerealele zahărul și alți carbohidrați - cover

  Alimente care ucid creierul...

  Kristin Loberg, Dr. David...

  • 0
  • 0
  • 0
  Renunțați la pâine, nu mai mâncați cereale, abandonați glutenul! Mesajul este cât se poate de simplu – fugi de gluten și nu numai că te vei simți mai bine, dar îi vei face o favoare creierului. Această teorie extrem de controversată, care demontează toate ipotezele nutriționale moderne, propulsează cartea lui Perlmutter pe primul loc în topul bestsellerurilor New York Time, ajunsă la al nouălea tiraj și publicată în 15 țări. Renumitul neurolog David Perlmutter dezvăluie un adevăr îngropat foarte mult timp în literatura de specialitate: carbohidrații distrug creierul. Și nu numai carbohidrații nesănătoși, dar chiar și cei sănătoși, precum cerealele integrale care pot provoca demență, ADHD, anxietate, migrene, depresie și multe altele. Dr. Perlmutter explică mecanismele care au loc la nivelul creierului atunci când acesta are de a face cu ingredientele comune din pâinea cea de toate zilele și din bolul cu fructe, de ce grăsimea și colesterolul sunt benefice pentru creier și cum pot stimula acestea regenerarea celulară la orice vârstă. Oferind o privire în profunzime asupra felului în care putem prelua controlul „genelor noastre inteligente“ prin alegeri specifice alimentare și de stil de viață, autorul demonstrează cum se pot fi înfrânge cele mai de temut maladii ale noastre fără medicamente. În susținerea teoriilor expuse în prima parte a cărții, dr. Perlmutter a definitivat un plan revoluționar de 4 săptămâni prin care ne învață cum să reprogramăm destinul nostru genetic pentru obținerea performanțelor în ceea ce privește starea de sănătate. Concluzia este încurajatoare – nu depinde decât de noi să rămânem în deplinătatea facultăților mintale până la sfârșitul vieții.
  Show book
 • Pedagogie: provocări şi dileme privind şcoala şi profesia didactică - cover

  Pedagogie: provocări şi dileme...

  Emil Păun

  • 0
  • 0
  • 0
  Este şcoala actuală în criză, iar dacă da, ce schimbări structurale şi funcţionale se impun pentru depăşirea acesteia? Pornind de la aceste întrebări, Emil Păun face o trecere în revistă a provocărilor cu care se confruntă şcoala: globalizarea, echitatea, calitatea şi egalitatea, lărgirea şi diversificarea câmpului educaţional, noile tehnologii de comunicare etc. Pe lângă multiplele aspecte ce ţin de profesia didactică – statutul profesorului, nevoia de profesionalizare şi modurile în care poate fi realizată, categoriile de competenţe specifice –, sunt analizate transformările curriculumului şcolar şi chestiuni esenţiale privind evaluarea – obsesia rezultatelor şi consecinţele ei negative, dar şi rolul greşelilor în dezvoltarea cognitivă a elevilor. Prin ampla problematică teoretică şi practică tratată, volumul se adresează profesorilor din mediul preuniversitar şi universitar, cercetătorilor în domeniul pedagogiei şi ştiinţelor educaţiei, studenţilor în formare pentru cariera didactică, masteranzilor şi doctoranzilor în ştiinţele educaţiei, precum şi decidenţilor din sistemul de învăţământ.
  Show book