Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Educatia Reintemeieri dinamici prefigurari - cover

Educatia Reintemeieri dinamici prefigurari

Constantin Cucoş

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

In Romania, ca peste tot in lume, sistemul educativ este intr-o permanenta transformare, insa in tara noastra, de cele mai multe ori, procesul schimbarii pare haotic, daca nu chiar diletantist. Constantin Cucos incearca sa identifice o serie de inovatii din invatamint, sa evidentieze blocaje sau provocari, dar si puncte la care inca mai este de lucru. Elevii si studentii ar trebui sa aiba un cuvint de spus in privinta educatiei pe care o primesc? Cum trebuie formati profesorii? Intra scoala din Romania cu adevarat in era digitala? Cit de benefic este homeschooling-ul? Se acorda suficienta atentie plagiatului? Acestea sint doar citeva dintre intrebarile la care raspunde Educatia. Reintemeieri, dinamici, prefigurari, o carte ce se adreseaza atit studentilor care se pregatesc pentru o cariera in sistemul de invatamint, corpului profesoral, pedagogilor, cit si persoanelor cu putere de decizie asupra politicilor privind educatia.
Available since: 03/19/2019.

Other books that might interest you

 • Poate ar fi bine sa discuti cu cineva - Un psihoterapeut psihoterapeutul său şi vieţile noastre dezvăluite - cover

  Poate ar fi bine sa discuti cu...

  Lori Gottlieb

  • 0
  • 0
  • 0
  Dorinda era aproape mereu de acord cu sora ei, pe care o admira foarte mult, deoarece era isteaţă şi avea un minunat păr blond. La rândul ei, Dinah o admira pe Dorinda foarte mult, pentru că era curajoasă şi avea un prea frumos păr negru.Înainte de a pleca la război, maiorul Palfrey își sfătuiește fetele, pe Dinah și pe Dorinda, să se poarte frumos în lipsa lui. Dar cele două surori nu sunt deloc convinse că pot face asta. Există o probabilitate foarte mare să nu fim cuminți, oricât de mult ne am strădui să fim, recunoaște Dinah. Prin urmare, cele doua năzdrăvane ajung să convingă un judecător că deciziile trebuie schimbate la fel de des ca șosetele, să pună la cale o evadare de la zoo și - în compania unei pume aurii și a unui șoim argintiu - să pornească la drum, să-și salveze tatăl din mâinile tiranului care a pus stăpânire pe Bombardia. Scrisă în plină desfășurare a celui de-Al Doilea Război Mondial, această poveste plină de aventuri amuzante și antrenante dezvăluie adevăruri cât se poate de serioase și de dure; până la urmă, așa cum declară puma, viața fără libertate este un lucru tare, tare jalnic! Încântătoarea fantezie a lui Eric Linklater trebuie pusă alături de Alice în Țara Minunilor, de Cartea junglei și de Vântul prin sălcii, cu care împarte aceeași atmosferă magică.Saturday ReviewShare TMedalia Carnegie este cea mai importantă distincţie britanică a literaturii pentru copii și adolescenți și unul dintre cele mai prestigioase premii literare din lume.
  Show book
 • Visul meu cel mai frumos – En Güzel Rüyam (română – turcă) - Carte de copii bilingvă cu audio și video online - cover

  Visul meu cel mai frumos – En...

  Cornelia Haas

  • 0
  • 0
  • 0
  Carte de copii bilingvă, de la 2-3 ani (română – turcă)turcă.
  Lulu nu poate să adoarmă. Toate animalele ei de pluș visează deja – rechinul, elefantul, șoarecele cel mic, dragonul, cangurul, și puiul de leu. Și ursului aproape că i se închid ochii.
  Ursule, mă iei cu tine în visul tău?
  Așa începe pentru Lulu o călătorie, care o duce prin visele animalelor ei de pluș – și la sfârșit în al ei propriu, cel mai frumos vis.
  ♫ Ascultați povestea citită de vorbitori nativi! În carte veți găsi un link care vă oferă acces gratuit la cărți audio și videoclipuri în ambele limbi.
  İki dilli çocuk kitabı (Romence – Türkçe), sesli kitap ve video dahil
  Lulu uyuyamıyor. Onun bütün peluş hayvanları rüyaya daldı bile — köpek balığı, fil, küçük fare, ejderha, kanguru ve aslan yavrusu. Ayıcığın da gözleri neredeyse kapanıyor.
  Ayıcık, beni rüyana götürür müsün?
  Bu şekilde Lulu için, onu bütün peluş hayvanlarının rüyalarına götüren, bir yolculuk başlıyor — ve sonunda kendi en güzel rüyasına.
  ♫ Bu hikaye size, ana dili olan kişiler tarafından okunsun! Kitabın içinde, bu hikayeyi iki dilde de ücretsiz indirebileceğiniz mp3 formatında sesli kitap bağlantısı bulunuyor.
  ► Boyama resimleri dahil! Kitabın içindeki bir bağlantı üzerinden, hikaye ile ilgili resimleri indirip boyayabilirsiniz.
  Show book
 • Atlasul lumii pentru elevi - cover

  Atlasul lumii pentru elevi

  Society National Geographic

  • 0
  • 0
  • 0
  Peste 100 de hărţi special create pentru elevii de gimnaziu şi de liceu de autoritatea mondială în hărţi Peste 70 de fotografii color. Pagini color şi tematice informative pe subiecte incluzând probleme actuale de mediu, conflicte mondiale, refugiaţi, comunicarea globală şi răspândirea culturii populare 50 de diagrame şi de grafice ce reflectă cele mai noi informaţii. Drapele de stat şi date statistice integral actualizate Unitate în privinţa dimensiunii şi a scărilor hărţilor pentru a încuraja comparaţia de informaţii Legături web la sfârşitul cărţii, pentru a găsi informaţii suplimentare şi a fi la curent cu cele mai noi din ele. Un glosar de termeni geografici Indici tematic şi de toponime Toate instrumentele necesare pentru pregătirea oricărui test de geografie standardizat
  Show book
 • Visul meu cel mai frumos – Min aller fineste drøm (română – norvegiană) - Carte de copii bilingvă cu audio și video online - cover

  Visul meu cel mai frumos – Min...

  Cornelia Haas

  • 0
  • 0
  • 0
  Carte de copii bilingvă, de la 2-3 ani (română – norvegiană), cu audio și video
  Lulu nu poate să adoarmă. Toate animalele ei de pluș visează deja – rechinul, elefantul, șoarecele cel mic, dragonul, cangurul, și puiul de leu. Și ursului aproape că i se închid ochii.
  Ursule, mă iei cu tine în visul tău?
  Așa începe pentru Lulu o călătorie, care o duce prin visele animalelor ei de pluș – și la sfârșit în al ei propriu, cel mai frumos vis.
  ​
  Tospråklig barnebok (rumensk – norsk), med lyd og video
  Lulu får ikke sove. Alle kosedyrene hennes drømmer allerede – haien, elefanten, den lille musa, dragen, kenguruen og løveungen. Til og med bamsen kan nesten ikke holde øynene åpne ...
  Du bamse, kan du ta meg med inn i drømmen din?
  Slik begynner reisen til Lulu, den som fører henne gjennom kosedyrenes drømmer – og inn i sin aller fineste drøm.
  ► Med fargeleggingssider! Via en lenke i boken kan bildene fra historien lastes ned for fargelegging.
  Show book
 • Dosar Stalin Genialissimul generalissim - cover

  Dosar Stalin Genialissimul...

  Vladimir Tismaneanu, Marius Stan

  • 0
  • 0
  • 0
  „Cartea de fata se naste din provocarile unei istorii tragice si din energia luminoasa a unui dialog intelectual. Pornind de la Stalin si umbra sa, recuperand mostenirea traumatica a trecutului recent, Vladimir Tismaneanu si Marius Stan gandesc un discurs in egala masura arheologic si pedagogic. Peste Atlantic se tese o punte de amintiri, de evocari si de judecati articulate din unghiul libertatii. Dosar Stalin. Genialissimul generalissim apare in anul in care Rusia lui Putin retrezeste demonii sovietici. Analiza intelectuala isi dovedeste forta anticipativa.“ Ioan Stanomir
   
  Vladimir Tismaneanu. Profesor de stiinte politice la Universitatea Maryland. Este autorul a numeroase carti intre care The Devil in History: Communism, Fascism, and Some Lessons of the Twentieth Century (University of California Press, 2012, trad. rom. Humanitas, 2013), Despre comunism. Destinul unei religii politice, Arheologia terorii, Irepetabilul trecut, Stalinism pentru eternitate. O istorie politica a comunismului romanesc, Fantasmele salvarii, Fantoma lui Gheorghiu Dej, Democratie si memorie, Reinventarea politicului. Europa Rasariteana de la Stalin la Havel. Coeditor, impreuna cu Dorin Dobrincu si Cristian Vasile, al Raportului Final al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania (Humanitas, 2007). Coeditor, impreuna cu Bogdan Cristian Iacob, al volumului The End and the Beginning: The Revolutions of 1989 and the Resurgence of History (Central European University Press, 2012). Coautor, impreuna cu Mircea Mihaies, al volumelor Vecinii lui Franz Kafka, Balul mascat, Incet, spre Europa, Schelete in dulap, Cortina de ceata si O tranzitie mai lunga decat veacul. Romania dupa Ceausescu. Editor, intre 1998 si 2004, al trimestrialului East European Politics and Societies (in prezent membru al Comitetului Editorial). In 2006 a fost presedintele Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania. Marius Stan. Politolog si redactor sef al revistei History of Communism in Europe. Incepand cu 2006 s a ocupat de studierea istoriei regimurilor comuniste. Este autorul multor articole academice si lucrari colective asupra istoriei recente a Romaniei, precum si al unor articole de presa culturala pe teme de istorie politica si intelectuala. Din 2014 este fotojurnalist la Radio Europa Libera. Coautor, impreuna cu Mihai Burcea si Mihail Bumbes, al Dictionarului ofiterilor si angajatilor civili ai Directiei Generale a Penitenciarelor. Aparatul Central: 1948 1989, Iasi, Polirom (vol. I/ 2009; vol. II/ 2011). Cea mai recenta carte publicata: Adam Burakowski, Marius Stan, Kraj smutny pelen humoru. Dzieje Rumunii po 1989 roku/ O tara trista plina de umor. Istoria Romaniei dupa 1989, Varsovia, Editura TRIO, 2012.
  Show book
 • Geriatrie și geropatologie pentru asistenți medicali - cover

  Geriatrie și geropatologie...

  Monica Moldoveanu

  • 0
  • 0
  • 0
  Geriatrie și geropatologie pentru asistenți medicali vine în sprijinul elevilor școlilor postliceale sanitare, la baza sa aflându-se nevoia de cunoaștere și perfecționare a viitorului asistent medical. Creșterea demografică a populației vârstnice impune o bună cunoaștere a particularităților vârstei a treia, atât de publicul larg, cât mai ales de personalul sanitar. 
  Această lucrare respectă programa de pregătire a asistenților medicali, adăugând și o serie de informații care să confere o perspectivă unitară asupra particularităților fiziologice, patologice și terapeutice ale vârstei a treia. Sunt abordate aspectele medico-sociale complexe ale procesului de îmbătrânire, dar și evenimente cu un important răsunet în viața psiho-afectivă a individului, precum pensionarea sau integrarea vârstnicului în instituții specializate. 
  Abordarea medico-psiho-socială a problematicii vârstnicului oferă o viziune integrată a informației, utilă atât elevilor școlilor sanitare, cât și asistenților medicali. Totodată, poate fi considerat un îndrumar util și studenților facultăților de medicină generală și farmacie, asistenților sociali, psihologilor, medicilor de familie sau de alte specialități etc.
  Show book