Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Dragoste la 1750$ - cover

Dragoste la 1750$

Charles Bukowski

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Considerată cea mai bună antologie de povestiri a lui Charles Bukowski, Dragoste la 17,50 $ concentrează în textele sale întregul univers sordid, cinic și atât de uman al autorului american. Majoritatea lor descriu, din perspectiva protagonistului Henry Chinaski, alter ego-ul autorului, lumea pe care acesta a cunoscut-o foarte bine: o Americă a periferiilor, săracă, degradată și coruptă, înțesată de alcoolici, târfe, vagabonzi și ratați. Sexul, violența și alcoolul sunt omniprezente, iar prieteniile sunt superficiale și pragmatice. Iubitele înșală sau sunt violate, bărbații ucid, fură, se încaieră, dragostea adevărată este rară și efemeră. De multe ori prozatorul își dezvăluie și o fațetă jucăușă, lăsându-și imaginația să se dezlănțuie în texte fanteziste, de un umor irezistibil: Chinaski boxează cu Hemingway, e pe cale să devină cel mai mare scriitor american și e asaltat de femei superbe și bogate. Însă, indiferent dacă apelează la biografie sau la imaginație, Bukowski își impune viziunea asupra lumii și izbutește să creeze, din întâmplări aparent mărunte, literatură de o extraordinară calitate.
Available since: 11/15/2016.

Other books that might interest you

 • Acuzaţia - cover

  Acuzaţia

  Bandi

  • 0
  • 0
  • 0
  Plasate în Coreea de Nord a sfârşitului de secol XX, în perioada conducerii lui Kim Il-sung şi Kim Jong-il, cele şapte proze cuprinse în Acuzaţia spun povestea unor oameni ce trăiesc sub un straniu şi îngrozitor regim dictatorial. Personajele acestor povestiri provin din medii sociale foarte diferite: o mamă care trăieşte printre privilegiaţii din capitala Pyongyang, dar al cărei fiu are o conduită nepotrivită faţă de Partid în perioada desfăşurării ceremoniilor de Ziua Naţională, un erou de război al comunismului incipient ale cărui iluzii sunt spulberate când Partidul îi ia ce are mai drag sau un miner care nu primeşte permisul de călătorie ca să-şi poată vedea mama aflată pe patul de moarte… Indiferent de emoţiile şi trăirile personajelor, e ceva ce atrage atenţia în atmosfera fiecărei povestiri: teroarea, frica ineluctabilă ca parte a existenţei.
  Show book
 • Drumul - cover

  Drumul

  Grossman Vasili

  • 0
  • 0
  • 0
  Volumul reunește povestiri, nuvele, eseuri, articole și scrisori, oferind o perspectivă mai largă asupra vieții și operei lui Vasili Grossman. Din selecția povestirilor fac parte "În orașul Berdicev" (orașul natal al lui Grossman, din Ucraina de astăzi), precum și una dintre lucrările sale mai tîrzii, "Mama", o povestire despre viața unei fetițe adoptate de un membru aflat la conducerea NKVD, care ajunge în orfelinat după destituirea tatălui ei, fără să-și amintească multe despre părinții adoptivi. Volumul include, de asemenea, textul complet al înfiorătoarelor relatări de la Treblinka, studiul "Madona Sixtină", precum și două scrisori ale autorului adresate mamei sale moarte, în vremuri dintre cele mai sumbre.
  Show book
 • Întoarcerea - cover

  Întoarcerea

  Viorel Zaicu

  • 0
  • 0
  • 0
  Ciuli, Telu, Dudu, Cocoșel, Maricica, Trache, Safta, Paraica, popa Sacaz, Tita, Lupa și frații lui, Nicu și Leana, Titel, Bala și Valerica sunt locuitorii lumii fantastice din afara orașelor. Visele lor sunt vieți paralele, iar stările de veghe sunt vise. Oamenii se bucură, suferă, construiesc, dărâmă, fac propagandă, umblă, dar mai ales ascultă. Universurile pe care nimeni nu vrea să le perceapă nu sunt inexistente. În cele mai multe dintre ele obiectele banale au puteri magice și oamenii modești pot deschide căi către lumi nebănuite. Măgarii au un rai și pământul se îmbolnăvește, porțile nu se deschid întotdeauna spre aceleași locuri și lumea modernă este păstrată cu teamă la distanță. 
  Viorel Zaicu (n. 1968) a făcut studii de filosofie la Universitatea din București și a îngrijit câteva sute de cărți de specialitate și romane ale unor autori români și străini, pentru foarte multe dintre acestea semnând și traducerea. Are în spate multiple și diverse experiențe jurnalistice publicând (de cele mai multe ori sub pseudonimul Martin Zick), articole în reviste de filosofie și cultură din țară și din străinatate. În mediul virtual îngrijește noiq.ro, un blog care adună pasaje filosofice și literare memorabile, lecții de filosofie și logică, anecdote „ veșnic verzi“ și o colecție de lucrări de artă.Pasionat de opera lui Lewis Caroll, ale cărui scrieri mai puțin cunoscute le traduce pentru publicul român începând din 1999, Viorel Zaicu iese la rampă de această dată cu primul său roman de ficțiune și ne uimește cu dibăcia limbajului, agilitatea construcției frazei, coloritul personajelor și ineditul situațiilor în care acestea sunt regăsite. Altfel spus, autorul ne propune prin Întoarcerea o carte pe care s-o citim dintr-o răsuflare, râzând în hohote, dar și ridicându-ne măcar un semn de întrebare.
  Show book
 • Poveştile ciudate cu Poneiul Multicolor - cover

  Poveştile ciudate cu Poneiul...

  Anton Casian

  • 0
  • 0
  • 0
  Într-o țară magică, Poneiul Multicolor a găsit pacea în norii albaştri, albi și pufoşi. Dar când Poneiul Multicolor îşi întâlnește dușmanul său vechi, Marele Rău, pacea este în joc. Un război magic începe între bine și rău, și se pare că Poneiul Multicolor pierde războiul.
  Show book
 • Misterul maşinuţelor chinezeşti - cover

  Misterul maşinuţelor chinezeşti

  Florin Irimia

  • 0
  • 1
  • 0
  Misterul maşinuţelor chinezeşti este o colecţie de patruzeci de povestiri interconectate şi tot atâtea episoade din viaţa unui (viitor) scriitor, nu neapărat cel care şi-a pus numele pe copertă, dar nici foarte diferit de el. Patruzeci de povestiri care se pot citi asemenea unor capitole de roman şi în care memoria şi ficţiunea, nostalgia şi suferinţa se completează reciproc pentru a forma un univers personal populat cu tot felul de creaturi, când blânde, când fioroase, când amuzante, când melancolice, când protectoare, când reci, când pur şi simplu ciudate.
  Show book
 • Străin în căsnicie - cover

  Străin în căsnicie

  Emir Kusturica

  • 0
  • 0
  • 0
  Având drept fundal Bosnia-Herțegovina anilor ’70, înainte de destrămarea Iugoslaviei, spațiu în care domnește influența partidului, povestirile lui Emir Kusturica descriu viața a trei tineri, Dragan, Aleksa și Kosta. Inspirându-se din realul mărunt, Străin în căsnicie este o colecție de istorii cu teme dintre cele mai obișnuite: povești de familie, în care părinții și copiii intră inevitabil în conflict, povești de dragoste, uneori imposibile, povești în care tinerii se maturizează și încearcă să depășească granițele lumii „de acasă“. De la iubirea adolescentină la cea matură, care conduce spre mariaj, cu dramele și neînțelegerile lui, monografia cuplului se consumă în scurtmetraje pline de umor și de compasiune, iar spectatorii lui Kusturica-regizorul vor recunoaște detalii în care fantezia și întunericul coexistă, într-un decor inspirat din realismul magic.
  Show book