Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Suferința din dragoste - Povestea maturizării adolescenților - cover

We are sorry! The publisher (or author) gave us the instruction to take down this book from our catalog. But please don't worry, you still have more than 500,000 other books you can enjoy!

Suferința din dragoste - Povestea maturizării adolescenților

Bruno Humbeeck

Publisher: Trei

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Atunci când adolescentul suferă din dragoste, părinții lui se grăbesc să-l aline cu replici de genul „Nu merită să te necăjești pentru atâta lucru!" sau „O să întâlnești persoane mult mai bune și mai drăguțe decât fosta ta iubire". În ciuda dorinței bine intenționate a părinților de a-și proteja adolescenții de orice fel de suferințe, sindromul „inimii frânte" trebuie văzut ca un proces cât se poate de util pentru o bună maturizare a adolescentului, susține psihopedagogul belgian Bruno Humbeeck. Suferința din dragoste nu e o boală și nici un motiv de rușine. Din contră, este un prilej pentru a învăța să iubești, să-l respecți pe celălalt și să-ți redefinești identitatea. Misiunea esențială a părinților va fi aceea de a oferi un mediu sigur și empatic în care copilul să poată da un sens nefericirii sale, să-și poată asuma și integra suferința în scenariul propriei creșteri afective. Lămuririle psihologice vizând atașamentul, pasiunea fuzională, așteptările și necesitatea revizuirii propriei imagini asupra lumii pot fi extrem de folositoare și în gestionarea dramelor pasionale din cuplurile adulte.
Available since: 05/15/2015.
Print length: 208 pages.

Other books that might interest you

  • Legaturile care ne tin in viata - Beneficiile interdependentei - cover

    Legaturile care ne tin in viata...

    Christophe André, Rébecca Shankland

    • 0
    • 1
    • 0
    O prea mare dependență de celălalt duce la nesiguranță de sine. Independența excesivă te însingurează și te îndepărtează de ceilalți. Ambele implică vulnerabilitate. Soluția, însă, se află între cele două, sub forma interdependenței: tu ai nevoie de mine și eu am nevoie de tine. Și dacă poate că separat mergem mai repede, împreună vom ajunge mai departe, așa cum spune un proverb african citat de cei doi autori ai cărții.Deși colaborarea cu cei de lângă noi ar trebui să vină firesc, în calea acestui comportament se interpun frica, neîncrederea și alți „monștri" care ne îndepărtează unii de ceilalți. Însă acceptarea și cultivarea interdependenței – prin sugestiile pe care le vei găsi în paginile acestei cărți - te vor ajuta să depășești aceste bariere, pentru a avea o viață de cuplu, de familie, socială și profesională reușită.
    Show book
  • Dragoste între egali - Relația ca o cale spirituală - cover

    Dragoste între egali - Relația...

    Dr. Polly Young-Eisendrath

    • 0
    • 1
    • 0
    Ce înseamnă iubirea în contextul actual? Sunt încă relevante arhetipurile relaționale trăite de părinții și bunicii noștri pentru modul în care privim astăzi relația de cuplu? Conviețuirea și cooperarea în soluționarea problemelor alături de un partener care ar trebui să ne fie cel mai bun prieten, copărinte, partener sexual și poate partener de afaceri, întro relație reciprocă și mutuală, reprezintă un demers revoluționar în care nu mai putem apela nici la vechile arhetipuri și mituri și nici la actualele modele neurologice și biologice. Pornind de la bogata sa experiență de psihoterapeut și de la studiile recente din psihologia contemporană, Polly YoungEisendrath ne oferă un mod de a înțelege relația de cuplu ca dragoste între oameni egali, care împărtășesc aceleași valori și obiective și un ghid în construirea acestui tip de relație. Vom afla cum să identificăm proiecțiile pe care le facem când suntem îndrăgostiți și să le retragem, să-l descoperim pe celălalt și să onorăm diferențele dintre noi, sporind astfel forța relației.Polly Young-Eisendrath este psiholog și analist jungian, predă psihiatrie la Universitatea din Vermont, este fondator al Institutului pentru terapia prin dialog și a fost președinte al Asociației pentru studii psihanalitice din Vermont. A publicat numeroase articole și cărți pe teme legate de relațiile de cuplu și familie.
    Show book