Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Psihologie generală - cover

Psihologie generală

Andrei Cosmovici

Publisher: Polirom

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Pregatirea psihologica in invatamantul universitar incepe cu un curs de Psihologie generala (uneori intitulat Introducere in psihologie) constituind baza oricarei initieri in acest domeniu. La noi in tara au fost rareori editate asemenea cursuri iar cele aparute inainte de 1990 sunt influentate de marxism. De aceea profesorul Andrei Cosmovici si-a conceput cursul ca o sinteza a cercetarilor din ultimii ani oferind totodata datele fundamentale formularea principalelor legi ale acestei stiinte.Cuprins:Inceputurile psihologiei. Aparitia psihologiei ca stiinta Obiectul psihologiei Metodologia cercetarii in psihologie Principii ale investigatiei psihologice Metodele psihologiei Baza fiziologica a vietii psihice Evolutia psihicului Formele vietii psihice: constiinta si inconstientul Extremele vietii psihice: atentia si somnul Psihologia invatarii Senzatiile Perceptia Imaginile Memoria Imaginatia si creativitatea Limbajul Gandirea Motivatia Afectivitatea Activitatea voluntara
Available since: 06/14/2016.

Other books that might interest you

 • Comorile Dharmei - Un curs de meditatie asupra buddhismului tibetan - cover

  Comorile Dharmei - Un curs de...

  Rabten Gheșe

  • 0
  • 0
  • 0
  Comorile Dharmei arată că învățăturile lui Buddha sunt de fapt o
  adevărată avuție. Dacă suntem capabili să vedem sau să recunoaștem
  valoarea lor și să le punem corect în practică, noi ne vom bucura
  nu doar de binefaceri temporare, ci și de o fericire definitivă. Când
  ignoranța, egoismul, cupiditatea, aversiunea, orgoliul și invidia pun
  stăpânire pe fluxul nostru mental, în locul păcii și fericirii la care
  năzuim, ele generează dificultăți și suferințe nesfârșite atât pentru
  noi înșine cât și pentru ceilalți. Când, însă, mulțumirea, mărinimia,
  răbdarea, compasiunea, înțelepciunea sunt puternic înrădăcinate în
  minte, chiar și condițiile potrivnice devin cauze binefăcătoare. În
  măsura în care ele nu fac parte integrantă din natura minții, este cu
  putință să eliminăm în totalitate aceste imperfecțiuni și să dezvoltăm
  aspectele pozitive ale minții noastre prin metode corespunzătoare.
  Aceste metode constituie esența învățăturilor lui Buddha și conținutul
  acestei cărți.
  
  Gheșe Rabten Rinpoce s-a născut în
  Tibet în anul 1920 și a fost un Maestru
  de meditație deplin realizat. În 1964
  devine unul din asistenții de filosofie ai
  S.S. Dalai Lama. A scris un număr mare
  de cărți importante asupra Dharmei și
  a fondat în Europa mai multe centre
  unde se studiază buddhismul tibetan:
  Rabten Choeling în Elveția, Tashi Rabten
  în Austria, Ghe Phel Ling în Italia,
  Centrul Tibetan în Hamburg.
  Show book
 • 100 de povești adevarate despre morți neobișnuite - cover

  100 de povești adevarate despre...

  John Mac, Sandrine Brugot,...

  • 0
  • 0
  • 0
  Poți să mori tras în țeapă de un pai, ucis de un melc, strivit de o vacă căzută din cer, otrăvit de un morcov, sau să te îneci de râs? NU? Ei bine, da, este posibil... Din păcate. Veți descoperi cele mai absurde și tragice 100 de moduri, uneori comice, moduri de a muri care te vor face să te strâmbi și să zâmbești în același timp. Fiecare dintre ele este un memento al fragilității insuportabile a existenței și al necesității de a evita comportamentele riscante.
  Show book
 • Un viitor luminos - Crescut în Transilvania în umbra comunismului - cover

  Un viitor luminos - Crescut în...

  Teodor Flonta

  • 0
  • 0
  • 0
  Povestea tânărului Teodor se desfășoară pe fundalul dramei pe care familia și țara sa o trăiesc în zilele cumplite ale anilor 1950 într-o Românie stalinistă. În timp ce țările occidentale sunt angajate în reconstrucția postbelică, regimul comunist, impus românilor de Uniunea Sovietică, îi privează pe cetățenii săi de cele mai elementare libertăți și reduc un popor întreg la foame. 
  Regimul amenință să elimine familia Flonta, declarându-l pe Pavel, tatăl lui Teodor, chiabur, adică „dușman al poporului”. În consecință, Pavel este arestat, întemnițat și torturat. Când valul de persecuție atinge punctul culminant, este forțat să trăiască ascuns. O meserie pe care Pavel o învățase în tinerețe îl salvează: rușii, care extrag uraniu în Carpați pentru bomba lor atomică, îl angajează. Acolo, la mină, brațul lung al Securității, nu poate sa-l ajungă. 
  Și, din moment ce în comunism copiii trebuiau să sufere pentru „păcatele” pe care poliția secretă le atribuie părinților lor, Teodor suferă și el, încă de la o vârstă fragedă, nenumărate abuzuri: meritele sale nu sunt recunoscute în timpul școlii elementare, este expulzat din liceu și nu i se permite să dea examen la facultatea aleasă de el. 
  Când tânărul Teodor termină școala elementară, tatăl său îi face un cadou pe care îl dorea atât de mult. Era un radio cu tranzistori pe care îl va lua cu el peste tot. Într-o zi, în timp ce era la pășunat cu vacile lor, descoperă sunetul unei limbi frumoase: italiana. Din acel moment viața lui începe să se schimbe. În timp ce studiază limba italiană la Universitatea din București, întâlnește femeia viselor sale, Ariella, care îl va salva de comunism. 
  Căderea comunismului îl va găsi pe Teodor „la sfârșitul lumii” în Tasmania, în timp ce tatăl său, ultimul membru al familiei, va fi implicat în recuperarea terenului pe care comuniștii i-l confiscaseră cu zeci de ani mai devreme.
  Show book
 • Studii românești II Soarele și luna Otrăvurile admirației - cover

  Studii românești II Soarele și...

  Culianu Ioan Petru

  • 0
  • 0
  • 0
  Ioan Petru Culianu a fost intens preocupat de problemele mitologiei romanesti pe care o vedea dupa cum ii spunea intr-un interviu lui Andrei Oisteanu in 1984 in forma „unui puzzle cu piese disparate“. „Cred ca este posibil si foarte necesar“ afirma Culianu „sa facem cat mai multe reconstituiri in domeniul mitologiei romanesti. Sa ne miscam pe acest teren“. Textele dintr-o prima sectiune a acestor Studii romanesti II sunt consacrate tocmai unor astfel de – prudente – reconstituiri: „Soarele si Luna“ in doua versiuni una din 1970-1971 cealalta din 1980-1981; „Un mit dualist in folclorul romanesc“; „Interferente intre iconografie si folclor in Romania“; „Comentarii la balada Mesterului Manole“ (pagini inedite de prima tinerete tributare desigur analizelor lui Mircea Eliade des citate). 
  Cuprins:Soarele si LunaUn mit dualist in folclorul romanescInterferente intre iconografie si folclor in RomaniaComentarii la balada Mesterului ManoleCiteva consideratii pe marginea operei lui Horia StamatuMircea Eliade si Nae IonescuMircea Eliade din 1937 pina in 1945Mircea Eliade si idealul omului universalMircea Eliade in cautarea GraaluluiSecretul lui Mircea EliadeDoi poeti romani: Dan Laurentiu si Mihai UrsachiMircea Ciobanu si principele acestei lumi. „Scepticul de serviciu al unei lumi pe sfarsite“Otravurile admiratiei. Urmuz precursor al lui insusi?Constantin Noica
  Show book
 • Carte de Vocabular Tagalog - Abordare Bazată pe Subiecte - cover

  Carte de Vocabular Tagalog -...

  Pinhok Languages

  • 0
  • 0
  • 0
  Această carte de vocabular cuprinde peste 3000 de termeni și fraze din limba tagalog, grupate în funcție de subiectul tratat, pentru a vă fi mai ușor să alegeți ce să învățați mai întâi. Mai mult, a doua jumătate a cărții cuprinde două secțiuni de index, care pot fi utilizate ca dicționare de bază pentru a căuta cuvinte în oricare dintre cele două limbi. Toate cele 3 părți, împreună, fac din aceasta o resursă excelentă pentru cursanții de toate nivelurile.
   
  Cum se utilizează această carte de vocabular de limba tagalog?Nu știți de unde să începeți? Vă sugerăm să parcurgeți mai întâi capitolele cu verbe, adjective și fraze din prima parte a cărții. Acestea vă vor oferi o bază extraordinară pentru studiile viitoare și, deja, un vocabular al limbii tagalog suficient pentru o comunicare de bază. Dicționarele din a doua jumătate a cărții pot fi utilizate ori de câte ori doriți să căutați cuvinte pe care le auziți pe stradă, cuvinte în limba tagalog pentru care doriți să cunoașteți traducerea sau pur și simplu pentru a învăța câteva cuvinte noi în ordine alfabetică.
   
  Câteva considerații finale:Cărțile de vocabular există de secole și, la fel ca multe lucruri care există de ceva timp, nu sunt foarte la modă și sunt puțin plictisitoare, dar de obicei funcționează foarte bine. Împreună cu părțile de bază de dicționar al limbii tagalog, această carte de vocabular tagalog este o resursă excelentă pentru a vă sprijini pe tot parcursul procesului de învățare și este deosebit de utilă în momentele în care nu există internet pentru a căuta cuvinte și fraze.
  Show book
 • PSICOLOGIA ȘI DISTURBAREA COPIILOR LA VÂRSTĂ EVOLUTIVĂ: ce sunt și cum funcționează - cover

  PSICOLOGIA ȘI DISTURBAREA...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Ce este psihologia dezvoltării? Ce caracterizează psihopatologia copilului? Unde se află granița dintre normalitate și comportamentul simptomatic în copilărie?
  
  În acest ghid veți găsi explicate într-un mod simplu, clar și exhaustiv noțiunile de bază ale psihologiei dezvoltării, utile pentru a înțelege evoluția dezvoltării cognitive a copiilor și tulburările care pot apărea pe parcursul creșterii lor. Cartea ia cititorul de mână și îl însoțește prin etape de descoperire treptată, care evidențiază punctele cheie ale subiectului. Pe parcursul lecturii veți învăța:
  
  - ce caracterizează psihologia dezvoltării;
  - care sunt principalele curente teoretice din această materie;
  - care sunt tulburările care pot apărea la vârsta dezvoltării.
  
  Psihologie pentru toți! Înțelegerea bazelor științifice ale psihologiei nu a fost niciodată atât de simplă, grație unei linii de manuale practice și de consultare imediată, care pot oferi cititorului exact informațiile pe care le caută.
   
  Show book