Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Eminescu poem cu poem Călin (File din poveste) - cover

Eminescu poem cu poem Călin (File din poveste)

Alex. Ștefănescu

Publisher: ALLFA

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

Critică literară Editura ALLFA inaugurează seria de volume „Eminescu, poem cu poem”, care va cuprinde întreaga operă poetică antumă a marelui poet analizată de scriitorul și criticul literar Alex. Ștefănescu. Lucrarea „Eminescu, poem cu poem. Călin (file din poveste)” ne dezvață de toate vechile obiceiuri de interpretare care au prezentat în limbaj de lemn poezia eminesciană. Alex. Ștefănescu ne face din nou cunoștință, de data aceasta în cuvinte simple și idei proaspete, cu una dintre cele mai cunoscute poezii din literatura română. Analiza sa cuprinde observații fresh și referințe culturale pe gustul elevilor, tinerilor și iubitorilor de literatură care (re)descoperă astăzi poezia eminesciană. Călin, „voinicul” din basmele populare românești, îi face o vizită nocturnă, neanunțată, fetei de împărat. Alex. Ștefănescu scoate în evidență capacitatea poetului de a păstra ritmul, de a nu precipita relatarea, deși evenimentele se precipită. Marii poeți ai lumii, Homer și Dante, stăpâneau aceleași mijloace. Mai mult decât atât, o dezvoltare calmă a ideilor, cu toate nuanțările necesare, se regăsește și în interiorul replicilor personajelor lui Shakespeare. Un mare scriitor știe că spectacolul existenței este mai important decât succesul sau insuccesul întreprinderilor omenești. Volumul cuprinde poemul „Călin (file din poveste)” însoțit de textul critic al lui Alex. Ștefănescu.
Available since: 07/25/2016.

Other books that might interest you

  • Legaturile care ne tin in viata - Beneficiile interdependentei - cover

    Legaturile care ne tin in viata...

    Christophe André, Rébecca Shankland

    • 0
    • 1
    • 0
    O prea mare dependență de celălalt duce la nesiguranță de sine. Independența excesivă te însingurează și te îndepărtează de ceilalți. Ambele implică vulnerabilitate. Soluția, însă, se află între cele două, sub forma interdependenței: tu ai nevoie de mine și eu am nevoie de tine. Și dacă poate că separat mergem mai repede, împreună vom ajunge mai departe, așa cum spune un proverb african citat de cei doi autori ai cărții.Deși colaborarea cu cei de lângă noi ar trebui să vină firesc, în calea acestui comportament se interpun frica, neîncrederea și alți „monștri" care ne îndepărtează unii de ceilalți. Însă acceptarea și cultivarea interdependenței – prin sugestiile pe care le vei găsi în paginile acestei cărți - te vor ajuta să depășești aceste bariere, pentru a avea o viață de cuplu, de familie, socială și profesională reușită.
    Show book
  • Dragoste între egali - Relația ca o cale spirituală - cover

    Dragoste între egali - Relația...

    Dr. Polly Young-Eisendrath

    • 0
    • 1
    • 0
    Ce înseamnă iubirea în contextul actual? Sunt încă relevante arhetipurile relaționale trăite de părinții și bunicii noștri pentru modul în care privim astăzi relația de cuplu? Conviețuirea și cooperarea în soluționarea problemelor alături de un partener care ar trebui să ne fie cel mai bun prieten, copărinte, partener sexual și poate partener de afaceri, întro relație reciprocă și mutuală, reprezintă un demers revoluționar în care nu mai putem apela nici la vechile arhetipuri și mituri și nici la actualele modele neurologice și biologice. Pornind de la bogata sa experiență de psihoterapeut și de la studiile recente din psihologia contemporană, Polly YoungEisendrath ne oferă un mod de a înțelege relația de cuplu ca dragoste între oameni egali, care împărtășesc aceleași valori și obiective și un ghid în construirea acestui tip de relație. Vom afla cum să identificăm proiecțiile pe care le facem când suntem îndrăgostiți și să le retragem, să-l descoperim pe celălalt și să onorăm diferențele dintre noi, sporind astfel forța relației.Polly Young-Eisendrath este psiholog și analist jungian, predă psihiatrie la Universitatea din Vermont, este fondator al Institutului pentru terapia prin dialog și a fost președinte al Asociației pentru studii psihanalitice din Vermont. A publicat numeroase articole și cărți pe teme legate de relațiile de cuplu și familie.
    Show book