Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
NEUROPSYCHOLÓGIA: a dolog alapjai - cover

NEUROPSYCHOLÓGIA: a dolog alapjai

Stefano Calicchio

Publisher: Stefano Calicchio

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Mi az a neuropszichológia és hogyan működik? Ez az útmutató célja, hogy megismertesse az olvasót a tudományággal, és megpróbálja egyszerű, de nem leegyszerűsítő módon közvetíteni a benne foglalt ismeretanyagot. 

A kézikönyvben a neuropszichológia alapfogalmait találja, amelyek világos és kimerítő módon kerülnek kifejtésre, és amelyek hasznosak az ember főbb kognitív funkcióinak működésének megértéséhez. A könyv kézen fogja az olvasót, és végigkíséri a felfedezés fokozatos lépésein, amelyek rávilágítanak a tudományterület legfontosabb pontjaira. 

Az olvasás során felfedezheti:

- hogy mik a neuropszichológia alapjai;
- az alkalmazott vizsgálati és kutatási módszereket;
- az elme kognitív funkcióinak működési mechanizmusát;
- agnóziát, apraxiát, afáziát, diszlexiát, diszgráfiát, diszkalkuliát;
- szellemi hanyatlás és neuropszichológiai rehabilitáció.

Pszichológia mindenkinek - A pszichológia tudományos alapjainak megértése még soha nem volt ilyen egyszerű, köszönhetően a gyakorlati kézikönyvek és azonnali konzultációk sorának, amelyek pontosan azt az információt nyújtják az olvasónak, amit keres.
Available since: 08/16/2021.

Other books that might interest you

 • Az agy - cover

  Az agy

  David Eagleman

  • 0
  • 0
  • 0
  Csatlakozzunk a neves agykutatóhoz, David Eaglemanhez a bennünk lakozó univerzumban tett körútján! Útközben, az agysejtek milliárdjainak és kapcsolataik billióinak végtelenül sűrű dzsungelében olyas­valamit találunk, amire nem számítottunk. Önmagunkat. 
  Show book
 • Rossz érzések jó okkal - Lelki problémáink az evolúciós pszichiátria tükrében - cover

  Rossz érzések jó okkal - Lelki...

  Randolph M. Nesse

  • 0
  • 0
  • 0
  Evészavarok, autizmus, alkoholizmus, depresszió, pánikbetegség, skizofrénia – a mentális betegségek sok ember életét megnehezítik. De miért léteznek egyáltalán? Miért nem küszöbölte ki őket mindeddig az evolúció, ha ennyi szenvedéssel járnak? Randolph M. Nesse, a világhírű pszichiáter szerint a negatív érzelmek bizonyos helyzetekben hasznosak is lehetnek. Esettanulmányokkal gazdagított könyvében a laikus olvasó számára is érthető módon magyarázza el az egyes mentális betegségek evolúcióbiológiai okait, és fekteti le egy új tudományág, az evolúciós pszichiátria alapjait. Az új szemléletmód a klinikai tapasztalatokra és a legújabb tudományos eredményekre támaszkodva segít megérteni, miért olyan sebezhető az elménk, és gyökeresen átalakítja hozzáállásunkat a pszichiátriai betegségekhez.
  Show book
 • Szakmai Angol Nővéreknek - cover

  Szakmai Angol Nővéreknek

  Timea Farkas

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez a kiadvány az egészségügyben dolgozók részére készült, hogy megkönnyítse számukra a nyelvtanulást. Kifejezéseket és szavakat tanulhatnak belőle amit a munkájuk során hasznosíthatnak.
  Show book
 • Lehetnénk-e boldogabbak? - Tények és történetek a pozitív pszichológia világából - cover

  Lehetnénk-e boldogabbak? -...

  Nagy Henriett

  • 0
  • 0
  • 0
  Vajon a nők vagy a férfiak boldogabbak? Hogyan lehet boldog annyi nehéz sorsú ember? Miért nem merünk örülni a sikereinknek? Milyen célokat érdemes kitűznünk, hogy elégedettebbek legyünk az életünkkel? Azt hisszük, nem lehetünk boldogok, ha nincs párkapcsolatunk, gyerekünk, elég pénzünk, vagy ha már nem vagyunk fiatalok. Netán azt gondoljuk, a jókedvnek meglesz a böjtje vagy hogy csak a kemény munka és a teljesítmény az igazán értékes, a pozitív érzelmek megélése pedig naiv, felszínes dolog. Ez az egyedülálló kötet megcáfolja a boldogságunk útjában álló elképzeléseinket, és bemutatja, hogyan lehetünk elégedettebbek az életünkkel. Dr. Nagy Henriett klinikai szakpszichológus és egyetemi oktató könnyen érthető formában, tudományos tényekkel és izgalmas példákkal illusztrálva foglalja össze a pozitív pszichológia boldogsággal kapcsolatos legérdekesebb tapasztalatait. A fejezetek végén megfogalmazott kérdések segítségével újragondolhatjuk viszonyulásunkat a boldogsághoz, a könyvben található feladatok gyakorlásával pedig növelhetjük boldogságszintünket.
  Show book
 • Amerikai Birodalom vs Európai Álom - Az euró kudarca - cover

  Amerikai Birodalom vs Európai...

  Matolcsy György

  • 0
  • 0
  • 0
  Korunkat számtalan, egymástól merőben eltérő, olykor ellentmondásos érték és folyamat határozza meg, melyek közül az Egyesült Államok dominanciája a legjelentősebb. Európa az euró bevezetésével jóllehet megpróbálta ezt ellensúlyozni, az európai álom e dédelgetett vízióját azonban a gazdasági válság és az USA válaszcsapásai gyorsan szertefoszlatták. Az euró nehézségei emellett arra is rámutattak, hogy a megfelelő integrációs szintet nélkülöző európai közösség a kívánatosnál sokkal gyengébb pilléreken áll.
   
  A szerző a könyv középpontjába e színfalak mögött játszódó, modern háborút állítja, amelynek csatáit sokszor monetáris színtéren vívják meg. A kötet egy nem konvencionális megközelítést alkalmazva és történelmi távlatokban is vizsgálódva részletesen feltárja az Amerikai Birodalom kialakulásához vezető utat, annak működését, a korunkat leginkább meghatározó értékeket és az új világrendben kirajzolódó erőviszonyokat, emellett vázolja a legfontosabb geopolitikai szereplők motivációit, továbbá az ezek által kirajzolt nagystratégiákba is bepillantást enged. A mű ennek kapcsán olyan kérdésekre keresi a választ, hogy például e változatos értékek mentén működő világban a globális szintű prosperitáshoz vajon milyen célok és vezérelvek vezethetnek el.
   
  A szerző amellett foglal állást, hogy a jelenlegi megbomlott nagyhatalmi egyensúly helyreállítható, az ehhez szükséges lépéseket pedig még nem késő megtenni. Ehhez azonban Európának fel kell adnia birodalmi ambícióit, és vissza kell térnie a 16. században megkezdett útra, amelyet a nyitottság, a kulturális diverzitás, az innováció és a kreativitás egyaránt jellemeznek. A kontinens társadalmi előrehaladásához továbbá elengedhetetlen az euró és az Európai Unió működésének korrekciója, illetve Európa geopolitikai szerepének újragondolása is. Matolcsy György ennek tekintetében kiemeli, hogy a két, karakterében egymást kiegészítő nagyhatalom, Kína és az USA harmonikus együttműködése egy új aranykort hozhat el a globális közösség és benne Magyarország számára is.
  
   
  Az euró kudarca (The Failure of the Euro) elnevezésű első fejezetet a szerző kizárólag angolul írta 2019-ben, amelynek magyar fordítását Ottlik András végezte.
   
   
  Show book
 • Lépéselőny - Tanulj meg tanulni! Tanulási stratégia a vidám diákévekhez - cover

  Lépéselőny - Tanulj meg tanulni!...

  Lantos Mihály

  • 0
  • 0
  • 0
  Lehet, hogy nem úgy használjuk az agyunkat, ahogyan az a legjobban működni képes?
   
  Nem aknázzuk ki a benne rejlő lehetőségeket? Lantos Mihály, a Villámolvasás a gyakorlatban című sikerkönyv szerzője, tanulás-módszertani tréner, egyetemi oktató megtanítja, hogy használjuk az elménket úgy, ahogyan az a legeredményesebben működik! Nem mutat semmi újat, csak emlékeztet bennünket arra, hogy milyen az, amikor a tanulás élmény! Ezt a módszert elsajátítva bármely korosztály élvezni fogja a tanulást és tudását.
  Show book