Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Orosz szótár - Témaalapú megközelítés - cover

Orosz szótár - Témaalapú megközelítés

Pinhok Languages

Publisher: Pinhok Languages

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Ez a szógyűjtemény több mint 3000 orosz szót és kifejezést tartalmaz, amelyek téma szerint kerültek csoportosításra, hogy könnyebben kiválaszthassa, mit tanuljon először. Ráadásul a könyv második fele két tárgymutatót tartalmaz, amelyek alapszótárként használhatók a szavak keresésére a két nyelv bármelyikén. A 3 rész együtt kiváló forrást jelent a tanulók számára nyelvtudásuk szintjétől függetlenül.
 
Hogyan használjuk ezt az orosz szótárat?Nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Javasoljuk, hogy először tanulmányozza a könyv első részében található igéket, mellékneveket és kifejezéseket! Ez nagyszerű alapot ad a további tanuláshoz, és már elegendő orosz szókincset biztosít az alapvető kommunikációhoz. A könyv második felében található szótárak bármikor használhatók, amikor például az utcán hallott szavakat kell megkeresni, vagy amikor bizonyos orosz szavak fordítását szeretné megismerni, vagy csak azért, hogy megtanuljon néhány új szót ábécésorrendben.
 
Néhány záró gondolat:A szószedetek évszázadok óta léteznek, és mint oly sok minden, ami már egy ideje elérhető, nem túl divatosak és egy kicsit unalmasak is, de általában nagyon jól működnek. Az alapvető orosz szótárrészekkel együtt ez az orosz szótár nagyszerű forrás a tanulási folyamat során, és különösen hasznos akkor, amikor nincs internetkapcsolatunk a szavak és kifejezések megkereséséhez.
Available since: 06/11/2019.
Print length: 240 pages.

Other books that might interest you

 • 100 igaz törtenet szokatlan halalesetekrol - cover

  100 igaz törtenet szokatlan...

  John Mac, Sandrine Brugot,...

  • 0
  • 0
  • 0
  Meghalhatsz-e felnyársalva egy szalmaszállal, megölhet-e egy csiga, összezúzhat-e egy égből leesett tehén, megmérgezhet-e egy sárgarépa, vagy megfulladsz a nevetéstől? NEM? Nos igen, lehetséges... Sajnos. Felfedezheted a 100 legabszurdabb és legtragikusabb módot, néha komikus halálozási módok, amelyek egyszerre fognak megrémíteni és megmosolyogtatni. Mindegyik emlékeztet a létezés elviselhetetlen törékenységére és a kockázatos viselkedés elkerülésének szükségességére.
  Show book
 • Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála - cover

  Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála

  Lev Tolstoj

  • 0
  • 0
  • 0
  Ilyich Ivan halála - Hangoskönyv magyarul. Ivan Iljics halála Leo Tolstoi regénye, amelyet késői fikciójának egyik remekművének tekintik, röviddel az 1870-es évek végi vallásos átalakulása után. "Általában a regény legjobb példáinak közé sorolják", Ivan Iljics halála a 19. századi oroszországi bíró történetéről, valamint szenvedéseiről és végzetes betegségének haláláról szól.
  Show book
 • Sacra corona - cover

  Sacra corona

  Harsányi Zsolt

  • 0
  • 0
  • 0
  Szent koronánkat két részbõl illesztették össze, de hogy ki és mikor, azt ma sem tudjuk pontosan. A koronát a századok folyamán zálogba adták, ellopták, elvesztették és megtalálták, egy fa odvába rejtették, legalább négyszer elásták, egyszer pedig késsel feszegették ki a tokjából. Tizenegyszer hurcolták külföldre, kétszer helyezték múzeumba.
   
  A korona mindent túlélt, és a világon egyedülálló tiszteletben részesül. Nem ismerünk más koronát, amit szentnek neveznének. Magyar király csak az lehetett, akit ezzel a koronával az esztergomi érsek megkoronázott. A Szent Korona-tan szerint pedig a tényleges uralkodó maga a korona, a király csupán a koronázás (és az egyházi felkenés) révén válik az ország elsõ emberévé, az ország területe és szabad polgárai pedig a korona teste.
   
  A híres Munkácsy-életregény, az Ecce homo szerzõje, Harsányi Zsolt regényes korona története 1938-as elsõ megjelenése óta most elõször jelenik meg könyv alakban. A páratlanul izgalmas elbeszélésbõl kibontakozik a szent korona és a többi koronázási jelvény évezredes története, a Szent Korona-tan formálódása, és persze a századokon át csiszolódott koronázási ceremónia érzékletes leírása.
   
  Kötelezõ olvasmány a történelem iránt érdeklõdõknek!
  Show book
 • Hallgasd meg! - Öt egyszerű eszköz a gyereknevelés mindennapos kihívásaihoz - cover

  Hallgasd meg! - Öt egyszerű...

  Patty Wipfler, Tosha Schore

  • 0
  • 0
  • 0
  „A legtöbben olyan nagy, tiszta eszmékkel vágunk bele a gyereknevelésbe, mint a feltétel nélküli szeretet, az elfogadás, a tisztelet és a kölcsönös bizalom. Aztán amikor a másfél éves totyogónk üvöltve leveti magát a földre, mert nem eheti meg a kutyakaját, vagy a gyerekeink az asztalnál ölre mennek az utolsó szelet tortáért, akkor csak vakarjuk a fejünket, hogy hogyan is néz ki ilyenkor a feltétel nélküli szeretet meg a tisztelet és az elfogadás a gyakorlatban…” Ez a könyv ezekre a kérdésekre ad bevált, működő válaszokat empatikus és gyakorlatias tanácsok és rengeteg valódi történet segítségével. Nélkülözhetetlen útmutató szülőknek és szakembereknek arról, miként építhetnek és ápolhatnak mély kapcsolatokat a gyerekekkel, és miként tudják a konfliktusokat szeretetteljesen feloldani.
  Show book
 • Az új élelmiszerek rejtélyes világa - cover

  Az új élelmiszerek rejtélyes világa

  dr. Balogh Sándor, dr. Csanádi...

  • 0
  • 0
  • 0
  „Az új élelmiszerek rejtélyes világa” című e-book Balogh Sándornak és Csanádi Józsefnek, a Szegedi Tudományegyetem tanárainak a munkája, amely több éves kutató munkájuk eredményeit adja közre népszerű formában. A könyv tartalmi alapvetése már több éve elkészült Balogh Sándor: „Az élelmiszeripari termékfejlesztés Magyarországon és külföldön” c. munkájában, amely a mesterfokú élelmiszeripari mérnökképzés tananyagául készült, de a szerző betegsége miatt nem került használatba. A kéziratot azonban a Szellomi Termékek Nemzeti Hivatala védelmi célból zárolta és szükség esetén hozzá férhető. Szabadon megtekinthető továbbá a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kunó Könyvtárában is. Balogh Sándor professzor kéziratát terjedelmileg rövidítettük, tartalmilag pedig korszerűsített formában adjuk át az olvasónak. Az átdolgozást e munka két szerzője és szerkesztője végezte el. A tartalmi alapvetésnek számító eredeti tananyag a szakirodalmi hivatkozások széles skáláját tartalmazta, amelynek újbóli közlését csak válogatással adjuk közre, hiszen ez a könyv – tudományos igényessége mellett – nem elsősorban az egyetemi polgároknak, hanem a szélesebb érdeklődő körnek szól. Kívánjuk, hogy sikerrel tájékozódjanak az új élelmiszerek rejtélyes
  Show book
 • A Moszad története - cover

  A Moszad története

  István Nemere

  • 0
  • 0
  • 0
  Így kezdődött…
  
  Izrael állam rendkívül kedvezőtlen helyzetben volt már megalakulása napján is. Természetszerű, hogy a fiatal ország és annak vezetése minden alkalmat és eszközt megragadott azért, hogy helyzetét erősítse. Az sem különös hát, hogy izraeli kémek és kémszervezetek mindig is voltak és vannak. Voltak már akkor is, amikor maga az állam hivatalosan még létre sem jött.
  
  Könyvünknek nem célja tovább növelni a meglévő sajnálatos arab-izraeli ellentéteket, aminthogy a szerző ebben az ügyben nem áll egyik oldalon sem. Igyekszünk majd részletesen, de lehetőleg szenvedélymentesen és pártatlanul bemutatni, mi történt, hogyan történt, miért történt – Izraelben, az arab világban és azon kívül.
  Show book