Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
A ragadozó aranya - cover

A ragadozó aranya

Philip Reeve

Publisher: Cartaphilus Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Anchorage a nagy jégmezőn menekül. A magasból egy apró, viharvert léghajó közeleg. Utasai, Tom és Hester a már nem létező Londonból jutottak el idáig. Ellenségektől és a múlt árnyaitól üldözve, sötét titkokkal a szívükben kikötőt keresnek. Ám Anchorage nem a várva várt biztos menedék. A járvány sújtotta, szellemektől kísértett város a halott kontinens, Észak-Amerika felé tart, útját pedig tűzvihar és halálos veszély övezi. A Ragadozó városok sorozat második része, A ragadozó aranya Philip Reeve lélegzetelállító világába viszi el újra az olvasót, ahol csak a legerősebb maradhat életben, miközben az emberi civilizáció felfalja önmagát.
Available since: 12/09/2019.

Other books that might interest you

 • Regalion - Hatalomvágy - cover

  Regalion - Hatalomvágy

  Szilárd A. L. Kovács

  • 0
  • 0
  • 0
  Az Obelion bolygón béke ho­nol. A Szahryna faj a klánok háborúja óta elkülönülve, terü­letekre osztva éli mindennap­jait, mit sem sejtve a közeledő sötétségről, mely mindent megváltoztathat. Amikor a köznép soraiból származó, de nagyravágyó ál­mokat dédelgető Grannak alkalma adódik, hogy ki­emelkedjen, él a lehetőséggel. Céljai eléréséhez rögös, sötét út vezet, ám édesanyja céltudatos nevelése és be­folyása okán megtalálja a módját, hogyan törjön egyre feljebb és feljebb. Ezek viszont olyan tettekre sarkalják, melyek lelkét lassan felemésztik. A könyvben a siker okozta mámor és az ahhoz ve­zető áldozathozatalok között vergődő főhős útját kí­sérhetjük végig. Vajon enged a szülői nyomásnak, megbirkózik vele, vagy végleg összeroskad tettei sú­lya alatt?
  Show book
 • Márványlánc - cover

  Márványlánc

  Lilla Barczikay

  • 0
  • 0
  • 0
  Érzed, hogy darabokra hullasz, hallod a szilánkjaidat szétszóródni a földön, mégis képes vagy elsétálni. Meg tudnál birkózni ezzel? És vajon a vak, otthonából kiszakított, rettegő kislány képes lesz?
   
  Robin nem érti, mi történik vele, nem érti a benne kavargó különös érzéseket. A könnyeit visszafojtva küzd az őrülettel, ami lassan eluralkodik rajta.
   
  Eközben Temi tehetetlen. Nem tudja figyelmeztetni testvéreit a rájuk leselkedő veszélyre, és nem tud az apja nyomára bukkanni, hogy elejét vegye a támadásnak. Nincs a kezében más, csak egy megláncolt gyilkos, és egy szobor: két kiszámíthatatlan, robbanni készülő bomba. A kanóc pedig a saját rettegése, amit egyre nehezebb kordában tartani.
   
  Mi lesz, ha egy váratlan fordulat minden falat ledönt, és ő elveszíti az irányítást? Hányan fognak meghalni, ha a szobor és Lynn elszabadul? És kiket vesznek majd célba?
   
  A Szobortánc második része.
  Show book
 • Álomdalok 2 - cover

  Álomdalok 2

  George R. R. Martin

  • 0
  • 0
  • 0
  Minden idõk egyik legnevesebb fantasyírója, George R. R. Martin már A tûz és jég dala világrengetõ sikere elõtt is a mûfaj megkerülhetetlen alakjának számított, pályafutását kezdettõl fogva rangos díjak és zajos sikerek kísérik.A csodálatosan sokszínû életmûbõl válogató Álomdalok második kötete az ereje teljében lévõ írót mutatja be nekünk, aki egyszerûen nem tud hibázni, legyen szó science fictionrõl, fantasyrõl, horrorról, vagy ezek utánozhatatlan egyvelegérõl. A könyv emellett betekintést nyújt Martin forgatókönyvírói munkásságába is, és a személyes hangnemben írt visszaemlékezések révén közelebbrõl is megismerhetjük õt.
   
  Az Álomdalok remekbe szabott írásaiban megtalálható minden, ami miatt olvasók tízmilliói rajonganak George R. R. Martin történeteiért.
  Show book
 • Az Óratorony - cover

  Az Óratorony

  Natalia Sherba

  • 0
  • 0
  • 0
  LÉPJ BE AZ IDŐ BIRODALMÁBA!
   
  A kulcshordozókra minden korábbinál nagyobb feladat vár: meg kell találniuk Eflarus legendás várát az Időszakadásban. Az ifjú mágusok megpróbáltatásokkal teli útra indulnak, melyen még Astragor cselszövéseivel is szembe kell nézniük.
   
  Vasilisának eközben be kell bizonyítania, hogy van helye az óramágus-iskola tanulói között, sőt egy lehetetlen küldetés is áll előtte: meg kell mentenie Diana tündért a halál torkából. De képes lesz-e élni a váratlan segítséggel, miközben a legerősebb óramágusok esküdtek össze ellene? Vajon megbízhat-e újra az apjában, és hihet-e Fesh ígéretének?
   
  Az Óramágusok új, egyedi hang a fantasyben, ahol az Idő külön, mágikus univerzumként jelenik meg. Három, időmágiát használó nép: az óramágusok, a tündérek és a Szellemek közt dúl a konfliktus, az idő természetének megértését és mágiájának használatát pedig különleges óraszerkezetek teszik lehetővé a varázslényekkel és -tárgyakkal, kastélyokkal, különleges tájakkal teli, multidimenzionális világban. A gondosan kidolgozott, vibrálóan izgalmas világ és az összetett, folyamatosan fejlődő karakterek világszerte több millió olvasó szívét hódították meg. Az Óramágusok Oroszországban a második legnépszerűbb fantasysorozat, csak a Harry Potter-könyvekből fogy több példány.
  Show book
 • A végzet kardja - cover

  A végzet kardja

  Andrzej Sapkowski

  • 0
  • 0
  • 0
  Az utolsó kívánság nagy sikerű folytatásában Geralt további novellákban küzd szörnyekkel, démonokkal és emberi gonoszsággal…
  
   
  
  Geralt a vajákok közé tartozik: mágikus képességeinek köszönhetően, amelyeket hosszan tartó kiképzése és egy rejtélyes elixír csak még tovább csiszolt, zseniális és könyörtelen harcos hírében áll. Ugyanakkor nem hétköznapi gyilkos: célpontjai vérszomjas szörnyetegek és aljas fenevadak, amelyek mindenütt hatalmas pusztítást végeznek, és megtámadják az ártatlanokat. A birodalmat járva azonban fokozatosan ráébred, hogy bár prédái egy része kétségtelenül elvetemült szörnyeteg, mások azonban bűn, ármány vagy egyszerű ostobaság áldozatai.
  
  
  Andrzej Sapkowski 1948-ban született Lengyelországban. Hazája egyik leghíresebb és legsikeresebb szerzőjének számít. A World Fantasy Életműdíjjal kitüntetett szerző Vaják-sorozatával nemzetközi sikert aratott, könyvei alapján képregények és számítógépes játékok is készültek, 2019-ben pedig a Netflix forgatott belőlük sorozatot Henry Cavill főszereplésével.
  Show book
 • Utolsó Őrség - cover

  Utolsó Őrség

  Szergej Lukjanyenko

  • 0
  • 0
  • 0
  Különös vámpírtámadás áldozata lesz a skóciai Edinburgh-ban egy orosz fiatalember. A Nappali és az Éjszakai Őrség, no meg persze az Inkvizíció egyaránt szeretné kideríteni, mi is történt valójában. A megindult nyomozás egyre furcsább fordulatokat vesz. Kiderül, hogy megtörtént az, ami korábban elképzelhetetlen volt: összefogott egy vámpír, egy Fénypárti mágus és egy Inkvizítor, hogy megszerezzék a világ leghatalmasabb talizmánját, a Minden Koronáját, amelyet még maga Merlin készített. Utolsó Őrségnek nevezik magukat, mind a hárman Legfelső szintűek. A világ feletti uralomra törnek? Ezért nem fognának össze a Fény és a Setét erői. Valami más, ennél is nagyobb cél vezérli őket.
  A nyomozás szálai Edinburgh-ból a távoli és ősi Szamarkandba, majd ismét Skóciába vezetnek. A küzdelem egyre kegyetlenebb, kíméletlenebb, az Utolsó Őrség minden szabályt, magát a Megállapodást is megszegve mágikus eszközökkel felfegyverzett embereket is bevon a harcba. A tét a Másfélék megmaradása…
  Show book