Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Európa - cover

Európa

Paul Hut

Publisher: Publishdrive

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

 Új, illusztrált kiadás!
 
  Az igazi napfény hatását keltő megvilágítástól az embernek olyan érzése támadt, mintha a szabadban lenne. Amihez hozzácsapva a mesterségesen előállított, egyetlen molekulából növesztett, és nem !gyártott!, minden szögletességet nélkülöző bútorzatot, valamint azt a cseppet sem elhanyagolható tényt, miszerint mindez ezerkétszáz méterrel a felszín alatt található, egyértelműen az alkotók zsenialitása iránti csodálatra késztette a szemlélőt.  Ugyanúgy, mint a szobában izgatottan fel-alá járkáló Dr. Greace Augustinon.  A már az ötvenes éveiben járó tudósnőn az öregedés jelei csak a szemei körüli pár szarkalábban mutatkoztak meg. Hosszú szőke haja természetes színben tündökölt, izmai pedig fiatalos feszességgel ütöttek át testhez álló hófehér öltözékén.  És most, amint az asztal szerepét betöltő… tárgy felett „lebegő” Dr. Mendez holografikus képét nézte, az egész lényéből a tettre készség lüktető energiája sugárzott.  − Haladás és béke Dr. Augustin. − szólította meg a férfi. Valami pontosan meg nem határozható helyről. Olyan hatást keltve, mintha ő maga is teljes fizikai valójában ott lenne a szobában. − Egyetlen képletben sem számoltunk a rendőrnővel… nem fogja ez felborítani a terveinket?  − Én viszont végeztem utólagos elemzéseket − emelte fel figyelmeztetőleg a mutatóujját Greace. − És határozottan úgy vélem, Miss Hernandez jelenléte még a hasznunkra is van.  − Ezt hogy érti? − ült ki az értetlenkedés Dr. Mendez arcára.  − Úgy, hogy a nő rendkívül hatásosan téríti el a gyanút a Carlstonnal való kapcsolatunkról − mosolyodott el magabiztosan Greace. − A jelek szerint Königék úgy vélekednek, hogy pont Hernandez hadnagy az, akit mi irányítunk.  − Az jó − bólintott a „pesszimizmus” élő szobrát alakító férfi. Akit szemmel láthatóan máris teljesen más probléma aggasztott: − Amúgy vélhetőleg a Mariushoz tartanak… úgy véljük ezúttal tényleg csak kettesben… és én személy szerint őszintén remélem, hogy ez így is marad! − suhant át egy fájdalmas grimasz a jó hatvanas arcon. − Mert nagyon nem szeretnék, még egy ugyanolyan mészárlás, mint az alapítványnál.  − Akkor sem jó, ha amazok elvesztették a nyomukat − ellenkezett Greace. − Akármilyen veszélyes is, de azt a látszatot kell erősítenünk, hogy ők irányítják az eseményeket!… mivel csak így lesz elég időnk… apropó idő, amúgy hogy haladunk?  − Elérkeztünk a befejezés stádiumába − válaszolt a férfi. Egyértelműen kissé neheztelve Greace nem túl humánus hozzáállása hallatán. − Viszont a számítógépes szimulációktól eltekintve, most már biztos, hogy nem tudunk tesztelni… ami mintegy huszonhét százalékkal növeli a kockázati tényezőt… mondjuk… szűken ugyan, de még így is benne vagyunk a biztonsági zónában…  − Időben ez mennyi? − szakította félbe türelmetlenül Greace.  − Még kell úgy… legkevesebb tíz nap…
Available since: 11/26/2016.
Print length: 319 pages.

Other books that might interest you

 • Hadműveleti Zóna - cover

  Hadműveleti Zóna

  Vaszilij Orehov

  • 0
  • 0
  • 0
  Valami nagy dolog lehet készülőben, hiszen a házban a Zóna összes szelleme összegyűlt, mindazok, akik valaha is elérték a Kívánságteljesítőt, és túlélték ezt a találkozást. Mosómedvéék menekülésbe fognak a Mocsár széle felé, és közben hallják, hogy a házat valami ismeretlen erő semmisíti meg mögöttük, valószínűleg a szellemekkel együtt. A későbbiek során kiderül, hogy ez az erő kifejezetten őket üldözi. Honnan ered ez az ismeretlen erő? Miért üldözi őket? És vajon sikerülni fog elmenekülni előle?
  Show book
 • A talentumok példázata - cover

  A talentumok példázata

  Octavia E. Butler

  • 0
  • 0
  • 0
  A magvető példázata Nebula-díjas folytatásában tovább követhetjük Lauren Olamina történetét a 2030-as évek társadalmi és gazdasági válsággal küszködő Kaliforniájában. Lauren, aki meg van győződve arról, hogy az emberiség problémáinak megoldását a csillagok gyarmatosítása jelenti, a híveivel együtt azon dolgozik, hogy megtegye az ehhez szükséges előkészületeket. De a társadalmi összeomlás és a fanatikusok feltörése következtében a teljes közössége rabszolgasorba kerül, és a lányát is elrabolják. Laurennek fel kell vennie a harcot az ellenfeleivel, hogy megteremthesse az új világrendet.
   
  Octavia E. Butler Földmag-duológiájának befejező kötete szédületes látomás és egyben komoly figyelmeztetés a jövőnkre nézve. Az 1998-ban megjelent regény a klímaváltozás valóra vált jóslata mellett kitüntetett figyelmet kapott az USA-ban nemrég, ugyanis a történetben mellékszereplőként megjelenő amerikai elnök az “Ismét naggyá tenni Amerikát”-szlogennel népszerűsíti magát, amit aztán később Donald Trump is használt az elnökválasztási kampányához.
  Show book
 • Levegőkovács - cover

  Levegőkovács

  János Vasi Szabó

  • 0
  • 0
  • 0
  Különös világokba vezet minket ez a könyv. Világokba – mondom –, hiszen sokan talán csak tudat alatt érezzük, de megfogalmazni nem tudjuk, hogy immár nem egyetlen világban élünk, hanem legalább kettőben, az egyik, amelyet a Biblia szerint az Úr teremtett, a másik, amelyet az ember hozott létre a maga szeretetével és kegyetlenségével. E kettő vagy több(?) világ között vajon hol vannak az átjárók? Ha nincs vezetőnk nem érzékeljük őket, s éppen ebből fakad Vasi Szabó János alkotói módszere. A sokat megélt és tapasztalt író vezet minket e bonyolult élet útvesztőiben. Miközben őrzi a prózaírás hagyományait, meg is újítja azokat. „Mágikus realizmus”. Vasi Szabó János alkotó stílusát jelöli e kifejezés, nem az én találmányom, hanem egyik kritikusáé, de magam is találónak érzem. Van azonban egy nagyon fontos jellemzője is: még a legdrámaibb, legtragikusabb történetnek is van feloldása, jövőt sejtető katarzisa. Az igazi, népéért felelősséget érző író használni akar. E könyv haszna is kétségtelen, ezért bízvást ajánlhatom az olvasók szíves figyelmébe.Varga Tibor
  Show book
 • A legtisztábbak - cover

  A legtisztábbak

  Thore D. Hansen

  • 0
  • 0
  • 0
  2041. szeptember 21-én eljött a Föld nulladik órája. Az emberiség képtelen volt megállítani a klímakatasztrófát, és a globális felmelegedés következményeként elkerülhetetlen volt az összeomlás.
   
  A megmaradt kormányok megállapodtak, hogy a túlélés érdekében alávetik magukat a legtökéletesebb mesterséges intelligencia, Askit irányításának, ami megtervezi és végrehajtja a globális szükségállapot-programot.2191-ben a pusztító háborúk, járványok és éghajlati katasztrófák után Askit a béke korszakába vezette az utolsó tízmillió túlélőt. A bolygó regenerációjának biztosítása érdekében pedig Askit új elitet, az emberi evolúció legújabb szintjét hozta létre, amelynek személyes fejlődését állandóan figyelemmel kíséri és ellenőrzi. Ők a legtisztábbak.Eve Legrand utolsó vizsgájára készül, egy lépésre van attól, hogy ő is a kiválasztottak közé kerülhessen. Élete azonban egy csapásra megváltozik, és a metropoliszokon kívüli világokban szembesül a valósággal, amely radikálisan megkérdőjelezi Askit rendszerébe vetett hitét. Eve rájön, Askit valójában arra választotta ki, hogy az emberiség sorsáról egyedül döntsön.
   
  Thore D. Hansen izgalmas regénye racionálisan átgondolt vízió a klímaváltozás következményeiről, az összeomlás szélén álló civilizációkról és a mesterséges intelligencia határairól. Egy regény, amely mesterien tükrözi a jelenünket a jövőben.
  Show book
 • Rendíthetetlen - Olykor a bennünk rejtőző démonok valódiak - cover

  Rendíthetetlen - Olykor a...

  Karen Lynch

  • 0
  • 0
  • 0
  Sara Grey élete tíz éve romokban hever, amióta brutálisan meggyilkolták az apját. Immár tizenhét esztendős, de a borzalmas nap emléke nem hagyja nyugodni, és megszállottan próbál értelmet találni a történtekben. Élete titkokkal teli, családja és barátai mit sem sejtenek az őt körülvevő természetfeletti világról és a lány misztikus képességéről.
   
  Apja halálának okait kutatva Sara olyan kockázatokat vállal, amelyekkel nemcsak magát, hanem barátait is veszélybe sodorja, és egy szadista vámpír figyelmét is felkelti. A sors az útjába veti Nikolast, a harcost, aki fenekestől felforgatja Sara világát, és akkor is megvédi a lányt, ha az a háta közepére sem kívánja.
   
  A vérszomjas vámpír célkeresztjébe kerülő Sara kezéből lassan kicsúszik a gyeplő. Miután ráébred, hogy barátainak is bőven akadnak rejtegetnivalóik, úgy dönt, lerántja magáról a leplet. Mindig is roppant önálló volt, ám ezúttal a túlélés érdekében meg kell nyílnia mások előtt, és fel kell tárnia legbensőbb titkait. És meg kell tanulnia bíznia abban, aki egyedüliként képes áttörni a Sarát körülvevő erős falakat.
   
  Karen Lynch romantikus természetfeletti regénysorozata az elmúlt évtized egyik legnagyobb könyvsikere, amelyből tévésorozat készül.
  Show book
 • A rejtélyes Starbook - cover

  A rejtélyes Starbook

  Duzmath Csaba, Keresztesi Dorottya

  • 0
  • 0
  • 0
  A NASA számítógépei a Földön kívüli élet jeleit észlelik. A megfigyeléseket azonban minden kétséget kizáróan ellenőrizni kell, mielőtt nyilvánosságra hozzák a hírt. Kiszámíthatóak-e az emberi reakciók? Szabad-e egy ilyen horderejű felfedezést a világ elé tárni? Készen áll-e erre az emberiség? Scott és Leonel számára a válaszok akkor válnak igazán sürgetővé, amikor a kutatás féltve őrzött eredményei idegen kezekbe kerülnek...
  Show book