Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Lázadj! - cover

Lázadj!

Nadya Tolokonnikova

Publisher: HVG Könyvek

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Megváltoztathatja-e egy ember rendkívüli elszántsága az autokrata rezsimet? Megőrizhető-e az önbecsülésünk egy börtönben? Ha eltűrjük a zsarnokságot, akkor mi magunk válunk saját elnyomóinkká? Függetlenül és szabadon élni csak döntés kérdése. Nadya Tolokonnikovának, a Pussy Riot feminista és diktatúraellenes punk-rock együttes alapító tagjának minden cselekedete ezt igazolja. 2012-ben a Megváltó Krisztus-székesegyházban tartott Putyin-ellenes performanszért két év börtönbüntetést kapott, amelynek nagy részét egy szibériai kényszermunkatáborban kellett letöltenie. Nadyát ez sem törte meg, sőt még inkább megerősítette benne a szenvedélyes lázadót; a hitet, hogy az elnyomás, az igazságtalanság és a hatalomelvűség ellen radikálisan fel kell lépni. Merész, vagány és hiteles személyisége arra inspirál, hogy fotelforradalmárokból mindenre elszánt aktivistákká váljunk, és kezünkbe vegyük sorsunk irányítását. – „Kérd számon a hatalmasokat, és gyönyörködj a bukásukban! Makacs ellenállás és sokatmondó mosoly – ez legyen a fegyvered!”
Available since: 04/30/2020.
Print length: 288 pages.

Other books that might interest you

 • Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála - cover

  Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála

  Lev Tolstoj

  • 0
  • 0
  • 0
  Ilyich Ivan halála - Hangoskönyv magyarul. Ivan Iljics halála Leo Tolstoi regénye, amelyet késői fikciójának egyik remekművének tekintik, röviddel az 1870-es évek végi vallásos átalakulása után. "Általában a regény legjobb példáinak közé sorolják", Ivan Iljics halála a 19. századi oroszországi bíró történetéről, valamint szenvedéseiről és végzetes betegségének haláláról szól.
  Show book
 • 100 igaz törtenet szokatlan halalesetekrol - cover

  100 igaz törtenet szokatlan...

  John Mac, Sandrine Brugot,...

  • 0
  • 0
  • 0
  Meghalhatsz-e felnyársalva egy szalmaszállal, megölhet-e egy csiga, összezúzhat-e egy égből leesett tehén, megmérgezhet-e egy sárgarépa, vagy megfulladsz a nevetéstől? NEM? Nos igen, lehetséges... Sajnos. Felfedezheted a 100 legabszurdabb és legtragikusabb módot, néha komikus halálozási módok, amelyek egyszerre fognak megrémíteni és megmosolyogtatni. Mindegyik emlékeztet a létezés elviselhetetlen törékenységére és a kockázatos viselkedés elkerülésének szükségességére.
  Show book
 • Fidel Castro válogatott beszédei - cover

  Fidel Castro válogatott beszédei

  Fidel Castro

  • 0
  • 0
  • 0
  A demagógia korántsem újkori politikai eszköz. Kezdetben a görög demokráciáknak azon sajátosságaként jelent meg, mely különösen Athénben a közjót veszélyeztette és ásta alá. A demagógia zászlaját azonban egy-egy politikus a történelem során időről-időre k
  Show book
 • Abraham Maslow a szükségletek hierarchiájától az önmegvalósításig - A humanista pszichológia utazása a szükségletek hierarchiáján a motiváción és a teljes emberi potenciál elérésén keresztül - cover

  Abraham Maslow a szükségletek...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Ki volt Abraham Maslow, és miért olyan érdekesek még mindig az elméletei? Hogyan alakíthatja át a szükségletek hierarchiájáról alkotott nézete az élethez és a személyes fejlődéshez való hozzáállásunkat? Mit jelent valójában elindulni az önmegvalósítás felé vezető úton?
  
  Ez az útmutató elméleti és gyakorlati szempontból vizsgálja a 20. század egyik legnagyobb hatású pszichológusának, Abraham Maslownak az életét és munkásságát. Az elsősorban forradalmi szükséglethierarchiájáról ismert Maslow új utakat nyitott az emberi viselkedés megértésében, az egyszerű túlélési és alapvető szükségletekről az önmegvalósítás és a transzcendencia fogalmára helyezve a hangsúlyt.
  
  A könyv nem csupán Maslow elméleteinek elemzése, hanem gyakorlati útmutató is, amely a mindennapi életben való alkalmazásukhoz nyújt segítséget. Megtudhatja, hogy a biztonság, a szeretet, a megbecsülés és az önmegvalósítás iránti szükségletek hogyan befolyásolják lényünk minden aspektusát, és hogy ha felismerjük és kielégítjük őket, hogyan vezethetnek teljesebb és kiteljesedettebb élethez.
  
  A könyv konkrét példákon, gyakorlati gyakorlatokon és pszichológiai meglátásokon keresztül a belső felfedezés útjára viszi Önt. Megtanulhatja, hogyan ismerje fel és ápolja belső szükségleteit, hogyan találja meg az egyensúlyt és a harmóniát az életében, és hogyan érjen el a személyes fejlődés új magasságait. Induljon el a teljes potenciáljának megvalósítása felé vezető úton, a modern pszichológia egyik legnagyobb gondolkodójának időtlen meglátásai által inspirálva.
  Show book
 • Találd meg a miérted! - cover

  Találd meg a miérted!

  David Mead, Simon Sinek, Peter...

  • 0
  • 0
  • 0
  Tisztában vagyunk vele, miért tesszük nap mint nap, amit teszünk?Mi a megoldás, ha a miértünk nem kapcsolódik a jelenlegi munkánkhoz? Hogyan hangoljuk össze csapatunk tagjainak miértjét szervezetünk közös törekvéseivel? A munkánkban megtalálni a kiteljesedés lehetőségét nem kiváltság, sokkal inkább alapjog. Csak úgy végezhetjük lelkesen a feladatainkat, és tudjuk inspirálni a csapatunkat, ha megtaláljuk és megértjük a tevékenységünk célját.
  Show book
 • Tanuljon Afrikaansul - Gyorsan Egyszerűen Hatékonyan - 2000 Kulcsszó - cover

  Tanuljon Afrikaansul - Gyorsan...

  Pinhok Languages

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez a könyv a 2000 leggyakrabban használt szó és kifejezés listáját tartalmazza, a napi beszélgetésekben előforduló gyakoriságuk szerint rendezve. A gyors haladás és a motiváltság fenntartása érdekében a szótár a 80/20-as szabályt követve először az alapvető szavak és mondatszerkezetek elsajátítását biztosítja.
   
  Kinek érdemes megvenni a könyvet?Ez a könyv olyan motivált kezdő és középhaladó afrikaans nyelvtanulóknak szól, akik hajlandóak napi 15-20 percet szavak tanulására fordítani. A szótár egyszerű felépítése annak köszönhető, hogy minden szükségtelen dolgot kivettünk belőle, lehetővé téve, hogy a nyelvtanuló kizárólag azokra a részekre koncentrálhasson, amelyek a lehető legrövidebb idő alatt segítenek a legnagyobb mértékű haladást elérni. Egy olyan kezdő vagy középhaladó szinten lévő nyelvtanuló számára, aki hajlandó napi 20 percet a tanulásra szánni, ez a könyv valószínűleg a legjobb befektetés, amit el lehet képzelni. Le lesz nyűgözve, hogy a mindössze néhány hetes napi gyakorlással milyen gyors haladást fog elérni!
   
  Kinek nem ajánljuk a könyvet?Ez a könyv nem haladó szintű afrikaans nyelvtanulóknak készült. Ebben az esetben látogasson el honlapunkra, vagy keressen rá a még nagyobb szókészletet tartalmazó afrikaans szótárunkra, amely azon haladó nyelvtanulók számára is hasznos témák szerint került felosztásra, akik bizonyos területeken javítani szeretnék nyelvi felkészültségüket.Továbbá, ha olyan teljes körű afrikaans tankönyvet keres, amely végigvezeti az afrikaans nyelvtanulás különböző lépésein, akkor ez a könyv valószínűleg nem önnek szól. Ez a könyv csak szavakat tartalmaz, ezért a vásárlónak más forrásokból vagy nyelvtanfolyamokon kell megtanulnia olyan dolgokat, mint a nyelvtan és a kiejtés. A könyv erőssége abban rejlik, hogy az alapvető szókészlet gyors elsajátítására összpontosít, nem pedig olyan információkra, amelyeket sokan elvárhatnak egy hagyományos nyelvkönyvtől. Kérjük, ezt vegye figyelembe a vásárlás során!
   
  Hogyan használjuk a könyvet?Ez a könyv ideális esetben napi szinten használatos, és az egyes munkamenetekben meghatározott számú oldal áttekintése szükséges. A könyv 50 szóból álló részekre oszlik, ami lehetővé teszi a lépésről lépésre történő fejlődést. Tegyük fel például, hogy jelenleg a 101-től 200-ig tartó szólistát tekinti át. Amikor már elég jól ismeri a 101-től 150-ig terjedő lista szavait, elkezdheti tanulni a 201-250 pontok tartalmát, majd a következő nap elhagyhatja a 101-től 150-ig tartó lista tanulását és folytathatja a 151-250 közötti szavakkal. Így lépésről lépésre haladhat a könyvben, és nyelvi készségei minden egyes elsajátított oldallal fejlődni fognak.
  Show book