Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Hun és magyar mondák - cover

Hun és magyar mondák

Mózes Gaál

Publisher: Fapadoskonyv.hu Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

A kötetben megtalálható történetek:n Hun mondák:n Hunor és Magyar; Hazát kereső hunok; Keveháza; Buda és Etele; Szász Detre, a békességbontó; Gyöngyvér és Ildikó; Hadúr végzése; Isten kardja; Buda várost épít; Buda halála; Az Iste
Available since: 03/09/2016.

Other books that might interest you

 • Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála - cover

  Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála

  Lev Tolstoj

  • 0
  • 0
  • 0
  Ilyich Ivan halála - Hangoskönyv magyarul. Ivan Iljics halála Leo Tolstoi regénye, amelyet késői fikciójának egyik remekművének tekintik, röviddel az 1870-es évek végi vallásos átalakulása után. "Általában a regény legjobb példáinak közé sorolják", Ivan Iljics halála a 19. századi oroszországi bíró történetéről, valamint szenvedéseiről és végzetes betegségének haláláról szól.
  Show book
 • 100 igaz törtenet szokatlan halalesetekrol - cover

  100 igaz törtenet szokatlan...

  John Mac, Sandrine Brugot,...

  • 0
  • 0
  • 0
  Meghalhatsz-e felnyársalva egy szalmaszállal, megölhet-e egy csiga, összezúzhat-e egy égből leesett tehén, megmérgezhet-e egy sárgarépa, vagy megfulladsz a nevetéstől? NEM? Nos igen, lehetséges... Sajnos. Felfedezheted a 100 legabszurdabb és legtragikusabb módot, néha komikus halálozási módok, amelyek egyszerre fognak megrémíteni és megmosolyogtatni. Mindegyik emlékeztet a létezés elviselhetetlen törékenységére és a kockázatos viselkedés elkerülésének szükségességére.
  Show book
 • Az Elengedés Ereje - 7 Hatékony Technika Hogyan Hagyd Abba a Túlzott Gondolkodást a Múlton Gyógyítsd az Érzelmi Sebeket és Élvezd a Szabadságot (amit Megérdemelsz) Rágódás Nélkül - cover

  Az Elengedés Ereje - 7 Hatékony...

  Logan Mind

  • 0
  • 0
  • 0
  Mi lenne, ha végre elengednéd a múltat, és felfedezhetnéd az érzelmi szabadságot?
  
   
  Úgy érzed, hogy folyamatosan túlgondolod a múltbeli eseményeket?
  
   
  Eleged van az érzelmi sebekből, amelyek visszatartanak attól, hogy valóban élvezd az életet?
  
   
  Számos gyógymóddal próbálkozott, de úgy tűnik, semmi sem működik?
  
   
  Ha igen, akkor az Az elengedés ereje az Ön számára készült.
  
   
  Képzelj el egy életet, ahol az elméd már nem az állandó kérődzés csatatere. Képzelje el, hogy megszabadul a túlgondolkodás szorításától, magabiztosan halad előre az érzelmi csomagok súlya nélkül. Még ha évek óta küzdesz is, a keresett átalakulás elérhető közelségbe kerül.
  
   
  A tisztelt Logan Mind, a pszichológia és az emberi viselkedés szakértője által írt könyv lépésről lépésre nyújt útmutatót a túlgondolkodás és az érzelmi sebek láncaiból való megszabaduláshoz. Logan egyedi megközelítése ötvözi akadémiai szakértelmét olyan gyakorlati technikákkal, amelyek számtalan embernek segítettek érzelmi szabadság elérésében.
  
   
  A Az elengedés erejeben a következőket fedezheti fel:
  
  
  
   
  ✓ A a túlgondolkodás csapdája és hogyan lehet kiszabadulni végtelen köréből
  
   
  ✓ Hogyan lehet azonosítani és elhallgattatni belső kritikusát
  
   
  ✓ Hatékony technikák az érzelmi sebek begyógyítására és a jó közérzet helyreállítására
  
   
  ✓ Egyszerű, de hatékony gondolat-átdolgozó gyakorlatok a gondolkodásmód átalakításához
  
   
  ✓ Stratégiák az érzelmi szabályozásra olyan bevált módszerekkel, mint a CBT és az ACT
  
   
  ✓ Gyors és hatékony földelési technikák az azonnali megkönnyebbülés érdekében
  
   
  ✓ Hogyan építsd ki az érzelmi ellenálló képességet és tartsd fenn a fejlődésed?
  
   
  ✓ ...és még sok más!
  
   
  De ez még nem minden! Ezzel a könyvvel együtt ingyenes letölthető forrásokat kap:
  
   
  ✓ 21 napos kihívás: Gyakorlati útmutató a könyvben található technikák alkalmazásához, amely segít új szokások megszilárdításában és a tartós változás megtapasztalásában.✓ 101+ mantra Érzelmi poggyász felszabadítása: Hatékony megerősítések, amelyek célja a gondolatok újraprogramozása és a pozitív gondolkodásmód kialakítása.✓ Az érzelmi szabályozás alapjai: átfogó eszköztár gyakorlatokkal és stratégiákkal, amelyek segítenek fenntartani az érzelmi stabilitást. .
  
   
  Képzeld el, hogyan fog megváltozni az életed, ha abbahagyod a múlt túlgondolását, és elkezded a gyógyulást. A könyvben található útmutatások segítségével végre élvezheti a megérdemelt szabadságot.
  
   
  Még akkor is, ha úgy érzi, hogy beleragadt a túlgondolkodás és az érzelmi fájdalom körforgásába, a Az elengedés ereje olyan gyakorlati megoldásokat kínál, amelyek mindenki számára megfelelőek, a vállalati vezetőktől és vállalkozóktól a diákokig és a maradásig. -ott-otthoni szülők.
  
   
  Ha készen áll arra, hogy átalakítsa az életét és elérje az érzelmi szabadságot, görgessen felfelé, és szerezze be a könyvet most!
  Show book
 • Szerb szótár - Témaalapú megközelítés - cover

  Szerb szótár - Témaalapú...

  Pinhok Languages

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez a szógyűjtemény több mint 3000 szerb szót és kifejezést tartalmaz, amelyek téma szerint kerültek csoportosításra, hogy könnyebben kiválaszthassa, mit tanuljon először. Ráadásul a könyv második fele két tárgymutatót tartalmaz, amelyek alapszótárként használhatók a szavak keresésére a két nyelv bármelyikén. A 3 rész együtt kiváló forrást jelent a tanulók számára nyelvtudásuk szintjétől függetlenül.
   
  Hogyan használjuk ezt az szerb szótárat?Nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Javasoljuk, hogy először tanulmányozza a könyv első részében található igéket, mellékneveket és kifejezéseket! Ez nagyszerű alapot ad a további tanuláshoz, és már elegendő szerb szókincset biztosít az alapvető kommunikációhoz. A könyv második felében található szótárak bármikor használhatók, amikor például az utcán hallott szavakat kell megkeresni, vagy amikor bizonyos szerb szavak fordítását szeretné megismerni, vagy csak azért, hogy megtanuljon néhány új szót ábécésorrendben.
   
  Néhány záró gondolat:A szószedetek évszázadok óta léteznek, és mint oly sok minden, ami már egy ideje elérhető, nem túl divatosak és egy kicsit unalmasak is, de általában nagyon jól működnek. Az alapvető szerb szótárrészekkel együtt ez az szerb szótár nagyszerű forrás a tanulási folyamat során, és különösen hasznos akkor, amikor nincs internetkapcsolatunk a szavak és kifejezések megkereséséhez.
  Show book
 • A Dianetika és a Szcientológia története - cover

  A Dianetika és a Szcientológia...

  L. Ron Hubbard

  • 0
  • 0
  • 0
  A könyörületet nem ismerő amerikai vadnyugaton töltött kalandos fiatalkorától egészen hosszú vándorútjáig a ma is misztikus Ázsiába; az élet lényegének két évtizedes kutatásától a Dianetika és a Szcientológia diadaláig – ilyen történeteket beszél el L. Ron Hubbard egy olyan legendás előadásban, amelyet már több millióan hallottak.A Dianetika és a Szcientológia története: További adatokAhhoz, hogy valaki igazán ismerje az életet, az élet részének kell lennie. Le kell ereszkednie oda, és megnézni; bele kell mennie a lét zegzugaiba, és össze kell jönnie mindenfajta emberekkel, mielőtt végül meg tudja állapítani, mi is az Ember. – L. Ron Hubbard 
  Rendkívüli útja során, amely a Dianetika és a Szcientológia megalapításához vezetett, L. Ron Hubbard pontosan ezt tette. A könyörületet nem ismerő amerikai vadnyugaton töltött kalandos fiatalkorától egészen hosszú vándorútjáig a ma is misztikus Ázsiába; az élet lényegének két évtizedes kutatásától a Dianetika és a Szcientológia diadaláig – ilyen történeteket beszél el egy olyan legendás előadásban, amelyet már több millióan hallottak. 
  Hogyan fedezhette fel egyetlen ember minden emberi aberráció forrását, és hogyan hozhatott létre tényleges technológiát, amellyel az Ember egyre magasabbra szárnyalhat a becsület, őszinteség és személyes szabadság terén? A válasz itt található, L. Ron Hubbard személyes beszámolójában a hosszú utazásról, amely egy olyan, új létezési állapotot eredményezett, amelyről az Ember több mint 2500 éven át álmodott. Olyan történet ez, amelyet csak az mesélhet el, aki átélte.
  Show book
 • Tanuljon Norvégul - Gyorsan Egyszerűen Hatékonyan - 2000 Kulcsszó - cover

  Tanuljon Norvégul - Gyorsan...

  Pinhok Languages

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez a könyv a 2000 leggyakrabban használt szó és kifejezés listáját tartalmazza, a napi beszélgetésekben előforduló gyakoriságuk szerint rendezve. A gyors haladás és a motiváltság fenntartása érdekében a szótár a 80/20-as szabályt követve először az alapvető szavak és mondatszerkezetek elsajátítását biztosítja.
   
  Kinek érdemes megvenni a könyvet?Ez a könyv olyan motivált kezdő és középhaladó norvég nyelvtanulóknak szól, akik hajlandóak napi 15-20 percet szavak tanulására fordítani. A szótár egyszerű felépítése annak köszönhető, hogy minden szükségtelen dolgot kivettünk belőle, lehetővé téve, hogy a nyelvtanuló kizárólag azokra a részekre koncentrálhasson, amelyek a lehető legrövidebb idő alatt segítenek a legnagyobb mértékű haladást elérni. Egy olyan kezdő vagy középhaladó szinten lévő nyelvtanuló számára, aki hajlandó napi 20 percet a tanulásra szánni, ez a könyv valószínűleg a legjobb befektetés, amit el lehet képzelni. Le lesz nyűgözve, hogy a mindössze néhány hetes napi gyakorlással milyen gyors haladást fog elérni!
   
  Kinek nem ajánljuk a könyvet?Ez a könyv nem haladó szintű norvég nyelvtanulóknak készült. Ebben az esetben látogasson el honlapunkra, vagy keressen rá a még nagyobb szókészletet tartalmazó norvég szótárunkra, amely azon haladó nyelvtanulók számára is hasznos témák szerint került felosztásra, akik bizonyos területeken javítani szeretnék nyelvi felkészültségüket.Továbbá, ha olyan teljes körű norvég tankönyvet keres, amely végigvezeti az norvég nyelvtanulás különböző lépésein, akkor ez a könyv valószínűleg nem önnek szól. Ez a könyv csak szavakat tartalmaz, ezért a vásárlónak más forrásokból vagy nyelvtanfolyamokon kell megtanulnia olyan dolgokat, mint a nyelvtan és a kiejtés. A könyv erőssége abban rejlik, hogy az alapvető szókészlet gyors elsajátítására összpontosít, nem pedig olyan információkra, amelyeket sokan elvárhatnak egy hagyományos nyelvkönyvtől. Kérjük, ezt vegye figyelembe a vásárlás során!
   
  Hogyan használjuk a könyvet?Ez a könyv ideális esetben napi szinten használatos, és az egyes munkamenetekben meghatározott számú oldal áttekintése szükséges. A könyv 50 szóból álló részekre oszlik, ami lehetővé teszi a lépésről lépésre történő fejlődést. Tegyük fel például, hogy jelenleg a 101-től 200-ig tartó szólistát tekinti át. Amikor már elég jól ismeri a 101-től 150-ig terjedő lista szavait, elkezdheti tanulni a 201-250 pontok tartalmát, majd a következő nap elhagyhatja a 101-től 150-ig tartó lista tanulását és folytathatja a 151-250 közötti szavakkal. Így lépésről lépésre haladhat a könyvben, és nyelvi készségei minden egyes elsajátított oldallal fejlődni fognak.
  Show book