Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Új faj I kötet - cover

Új faj I kötet

Mark Lawrence, Gabriel Wolf, John Caldwell

Publisher: Arte Tenebrarum Publishing

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Ez a kiadvány az Arte Tenebrarum Könyvkiadó 2021 márciusában indított novellapályázatának eredménye, az „Új faj” című, több kötetes horrorantológia első kötete.
 
Gabriel Wolf címadó művének ismertetője:
 
Patrick Lambertet ismeretlen okokból elhagyja a felesége. A férfi magányában egyre rosszabb lelki- és idegállapotba kerül. Meggyőződésévé válik, hogy követik, sőt időnként be is járnak a lakásába, és nézik őt, miközben alszik.Pat egyik nap bevásárlásból hazaérve észrevesz valamit a zárható folyosójukon, ahová elvileg semmi sem juthatna be: egy borzalmas, sosem látott fajú, féregszerű csúszómászót, amitől a férfi halálra rémül. Meglepetésére azonban a szomszédban élő mogorva, szűkszavú, idős asszony felveszi a közel egyméteres, fekete óriásférget, és beviszi a lakásába. De vajon milyen célból? – merül fel Patrick-ben. – Ritka faj lévén eladja? Vagy inkább etetni akarja, felnevelni azt az egyértelműen nem emberek közé való dögöt?Lambertnek innentől kezdve nemcsak amiatt kell aggódnia, hogy követik-e, és időnként bejárnak-e az otthonába, hanem már a szemközti lakásban zajló, istentelen borzalmaktól is, hogy mindaz mikortól lesz őrá nézve is veszélyes.Patrick gyanakodni kezd, hogy talán mégsem képzelődik a látogatásokat illetően. Sejti is, ki jár be hozzá titokban:A felesége, aki elhagyta őt! De hogy a nő lopva oson be – pedig nyíltan is megtehetné –, azt a férfi rendkívül aggasztónak és ijesztőnek tartja. Szerinte nemcsak a szemközti öreg hölgy szenvedhet súlyos elmebajban, de talán az eltűnt neje is.Ráébred, hogy veszélyben foroghat az élete, és el kellene hagynia az otthonát.
 
Ebben a horrortörténetben Patrick Lambert hasonmásokkal veszi fel a harcot. Rovarokkal párosodó csúszómászókkal teli kaptárokat kell megsemmisítenie, amelyek nem e világi erők gócpontjaiként sötét, teremtő képességgel rendelkeznek: manipulatív, gonosz lényeket, úgynevezett „szövődményeket” hoznak létre szeretett világunk leigázására.Lambertnek el kell pusztítania a fészkeket. Először azonban meg akarja tudni: Ki az, aki őt a kezdetektől fogva figyeli, hogy a kaptárok felszámolásában a kellő pillanatban majd megállítsa?
 
___________________________________Tartalom:1. Gabriel Wolf - Új faj (első rész)2. John Caldwell - Drezdemonika3. Mark Lawrence - A mozdulatlanok4. Szalontai Erika - Ébredés5. Andrew Greasy - A kihalás ára6. Tessa R. Lambrick - A tenger mélyéről7. Anne Grant - Margaret8. David M. Pearl - A másik oldalon
Available since: 07/19/2021.
Print length: 530 pages.

Other books that might interest you

 • Kókuszba rejtett gyűrű - Elbeszélések - cover

  Kókuszba rejtett gyűrű -...

  Tasev Norbert

  • 0
  • 0
  • 0
  Városi realizmus, és romantikus illúzió - ez a két stílus ötvöződik Norbert Tasev elbeszéléseiben, novelláskötetében. Különös, egyéni világ ez, melyben a főváros meglepő szereplői tünnek fel, és sok esetben a valóság kilép eredeti medréből, hogy utat biztosíthasson a széles látókörű perspektívának. Az elbeszélések sok esetben egyes szám első személyű mesélője maga a szerző, aki megtörtént, személyes dolgait is külső iróniával állítja szemünk elé. A könyv érdekessége, hogy az elbeszélésekben nagy hangsúlyt kap az idő, az emlékezés és az életről való szüntelen elmélkedés, önmarcangolás. Ezzel érzékelteti a szerző, hogy sokszor a precíz alaposságon túl van a lényeg. A kisemberek, hősük akár mi magunk is lehetünk, hiszen minden szereplő azonnal rokonszenvessé válik számunkra. Ez a mostani gyűjtemény egy újabb kellemes meglepetés az életet furcsán, különcként szemlélők számára.
  Show book
 • Tisztítótűz - cover

  Tisztítótűz

  Györgyi Mester

  • 0
  • 0
  • 0
  „Kellően felpaprikázott hangulatban lépett be az irodába, majd táskáját az asztalra csapva,  nekiállt, hogy levetkőzzön. Kabátját a fogasra akasztva, gyors pillantást vetett a tükörbe, és akkor látta meg, hogy a haja ott hátul, égnek áll. És ő így jött végig az utcán! Az ágaskodó tincset lesimította, sötét szemüvegét pedig kicsit feljebb tolta az orrán. Nem volt rá igazán szüksége, csupán kis dioptria volt az egyik lencsén, de úgy gondolta, a negyvenes évei elején  érdekesebbé, modernebbé, talán fiatalosabbá is teszi, a sötétített foncsorozású, divatos szemüveg. Ez tette-e, vagy csak a sors játszott vele aznap reggel, de minden balul ütött ki. A szemüvegtől függetlenül, sötéten látta az egész világot, és benne önmagát. Ekkor kopogtak az ajtón, és a kolléganője lépett be. A harmincas, vörös kis nőt lopva gyakran elnézegette, amint előtte haladt a folyosón. Jó alakú, frissen elvált asszony volt, gyerek nélkül. Azt ugyan nem tudta, van-e valakije, mégsem mert kezdeményezni. A nő most mosolyogva üdvözölte, majd rákérdezett: hallottam, a kisfőnök megjegyzést tett a késésedre. Mi volt veled ma reggel? Á, minden balul ütött ki – és elkezdte mesélni a kálváriáját. A nő láthatóan érdeklődéssel hallgatta. Azért ezt te eltúlzod egy kicsit – mondta. Nem olyan sötét a világ, amilyennek te látod! Végül is, gondolj csak bele. Sikerült bezárnod a lakásajtót? Igen. Elcsúsztál a vizes kövön? Nem. Na, de a járdán! – vetette ő közbe. De nem tört el egyetlen csontod se! Még a kabátod se lett piszkos! Igaz. Beértél a munkahelyedre? Hát persze, de el is késtem! Fejedet vették? Nem. Na, látod! Vedd csak le ezt a sötét szemüveget, azon keresztül látod te olyan sötéten az eseményeket! Azzal, hogy szavának érvényt szerezzen, a kis vörös odanyúlt, és olyan gyengéd mozdulattal vette le az orráról a szemüveget, hogy az fölért egy cirógatással! Egész melege lett tőle. Lehet, hogy mégis kezdeményezhetne valamit ennél a kis nőnél?!”
  Show book
 • Új faj - harmadik kötet - cover

  Új faj - harmadik kötet

  Gabriel Wolf, Böszörményi Gyula

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez a kiadvány az Arte Tenebrarum Könyvkiadó 2021 márciusában indított novellapályázatának eredménye, az „Új faj” című horrorantológia harmadik kötete.
  
  Koncz „Mars” János ebben a kötetben szereplő, pályázatnyertes művének ismertetője:
  
  Mara, a Romániában élő gombaszakértő és kollégái egy napon igencsak szokatlan csomagot kapnak a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ egyik oktatójától, amelyben eddig soha, sehol sem dokumentált fajú gombák vannak: nem is egy, hanem négy különböző típus. Ez számukra – mikológus szemmel – óriási felfedezésnek bizonyul. Azonnal meg is bízzák a fiatal Marát azzal, hogy kutassa fel az újonnan talált fajokat, vegyen belőlük mintát, és vizsgálja meg őket alaposan már ott, az élőhelyükön.
  Az erdő, amelyben a tudós a ritka vargányaféléket találta, egy isten háta mögötti, kis falu mellett húzódik, a Hagymás-hegység környékén. A mikológusnő odautazva egyből bele is vágna a gombák megkeresésébe, ám egy rendkívül aggasztó hír megakadályozza ebben:
  A közeli erdőben brutális gyilkosságsorozat veszi kezdetét. A helybeliek medvetámadásra gyanakszanak, mert az áldozatokat olyan állapotban – gyakorlatilag darabokra tépve – találják meg, hogy akkora erőkifejtésre emberi lény nem lenne képes.
  Mara a nyilvánvaló veszély miatt nem mer a környéken bóklászva különleges vargányafélék után kutatni, ezért eleinte még a szállását sem hagyja el, és inkább másokra – néhány helybelire – bízza a feladatot, hogy keressék meg neki a ritka gombákat. A nő ezért a neki szállást adó, fiatal párnál meghúzva magát, úgy érzi, biztonságban van.
  ...De sajnos lehet, hogy téved. Talán nagy hiba volt eljönnie erre a borzalmas helyre. Ugyanis az a valami, amit sokan medvének gondolnak, egyre közelebb merészkedik az emberi civilizációhoz... Lassan el fogja érni a lakott területet, és nem úgy tűnik, mintha bármitől félne, vagy bárki is megállíthatná a vérengzésben!
  
  __________________________________
  Tartalom:
  
  01. Koncz "Mars" János: Gombaszedők
  02. Gabriel Wolf: Új faj (harmadik rész)
  03. Böszörményi Gyula: Halálon innen s túl
  04. Kalmár Lajos Gábor: A huhogó
  05. Dr. Smiri Sándor: A füledben cseng
  06. Patrick Grayson: Férgek
  07. N. G. Gray: Lenyúzott bőr
  08. Mészáros Lajos: Holtomiglan
  09. T. Z. Baker: A világ legnagyobb hóembere
  10. Wolf Martin: Károgók
  11. Berengar Corbet: Pogány rítus
  12. Gombos Péter: Kakukk
  13. Thurner Ákos: A vándor házaló
  Show book
 • Afférok - cover

  Afférok

  L. J. Wesley

  • 0
  • 0
  • 0
  " – Légyszi, légyszi, légyszi Már legalább 10 percre ezt hallgattam, de nekem eszemben sem volt felvinni a másnaposságom egy rohadt hőlégballonra… nem hiszem, hogy jót tett volna."
   
  Szex és alkohol… vagy alkohol és szex? Soha nem tudtam, melyik a fontosabb. Talán ti el tudjátok dönteni, ha elolvassátok a történeteimet.
  Show book
 • Ez van - cover

  Ez van

  Gusztáv Vida

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez van… Vagyis, hogy volt. Mára még színtelenebbé vált a világ – a vadászatban is. Szerencsémre még elcsíptem azt az utolsó öt-hat évet, amikor csak az ment, akit igazán érdekelt. Vagy, akinek kellett valami. Hazajövünk, nappal lesz. Megyünk dolgozni, kommunikálunk, a család. Folynak az évek… Mennyi titkot hordozunk magunkban! Mert, majd’ mindegyiknek nyoma van, hivatalosan. De ki tudja, hogy miként is volt valóján azon az éjszakán. Csak mi. Magunkban hordjuk. Elképedek tisztázva a régi szövegeket. Ez én voltam? Ötödét se vállalnám be már. Mások se. Változunk. A világ is. Denaturált lett. (Mint Afrika.) De még itt, az van. Azt mesélem… Nem viszem a sírba.
  Show book
 • Tóparti ismerősök I - cover

  Tóparti ismerősök I

  Rózsa Ignácz

  • 0
  • 0
  • 0
  Az írónő mondja művéről: 
   „Három kisregényemben, három hosszabb, egy rövidebb elbeszélésemben és a Mesterségünk jegyében címen összefoglalt pillanatképekben ismerős-ismeretlenek serege él, nyaral, szeret, bukdácsol, tervez, bölcselkedik, fintorog, utat keres és célba ér. Majdnem valamennyi történetem színhelye „Európa legszebb szeme” – ahogy Krúdy nevezte a Balatont, a csábító, szerelmeseket kerítő tó, ahol egyformán tud izgalmasan szép, eleven, s ugyanakkor kietlen is lenni az élet. 
   
   Az Özvegy nyárban, ebben az 1945-ben játszódó kisregényben, mint üldözöttek kétes menedékére emlékszik vissza e tóra a magányos „egynyári asszony”, Rókánénak a Zala-parti hegyközség szőlős gazdánéjának ez a szelíd víz veszi el egyetlen katonafiát, itt siratja el utolsó csikóját az alföldi öreg Sallai is, s itt üdvözli az új gépesedő világot. Tóparti ismerőse Kormos Pirinek, az öntudatos, mindig többre törő fiatal szövetkezeti parasztlánynak Méhes Mihály szegényparaszt városra futamodó, elfinnyásodott fia is, s a Tájrendező Vállalat újértelmiségi ifjú mérnöke itt készíti el élete legszebb tervét, s éli meg a partner-szerelem dicstelen kudarcát. Valahol „Balatonillatoson”, turnéja utolsó állomásán szakít örökre a boldogtalan nagy színésznővel ifjú, csetlő-botló kedvese egy rezignáltan bölcs, jó humorú, kortalanul öreg költőnő bolondos házatáján. 
   
   Nemcsak az én ismerőseim ők, hanem egymás ismerősei és talán mindannyiunké. Mai emberek, értelmiségiek és parasztok, művészek és munkások, dolgozó, nyaraló, alkotó vagy pihenő emberek, akik lelkileg nekivetkőztek a tóparti nyaraknak, jellemük és sorsfordulataik mérésre készen, művészi megörökítésre várón tárultak fel előttem.”
  Show book