Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Boszorkánykör - cover

Boszorkánykör

Lizzie Fry

Publisher: Cartaphilus Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

„Hadd ismételjem meg, hogy mindenki számára érthetõ legyek. Nem a nõk az ellenségeink. Meg kell védenünk õket maguktól, éppúgy, ahogy meg kell védenünk magunkat is."
 
Képzelj el egy olyan világot, amelyben boszorkányok márpedig léteznek. Amelyben az anyákról lányokra öröklõdõ erõ õsi és ártalmatlan, mégis rengeteg férfit megrémít. És most képzeld el, az Amerikai Egyesült Államok újonnan megválasztott populista elnöke elrendeli, hogy minden boszorkányt be kell börtönözni a saját és környezete biztonsága érdekében. Egy ilyen világban nõként élni annyi, mint bûnösnek lenni.A boszorkányokat világszerte üldözni kezdik. Egy fiatal nõ eközben olyan erõt fedez fel magában, amelynek létezésérõl fogalma sem volt, és amely azonnal a legüldözöttebb boszorkánnyá teszi õt - és egyben a legveszélyesebbé.
 
Lizzie Fry A szolgálólány meséjét megidézõ, letehetetlen regénye a hatalomról és az elnyomásról mesél egy, a miénkre rémisztõen hasonlító világban.
Available since: 11/10/2021.

Other books that might interest you

 • Kirakos - Janteloven-gyilkosságok - cover

  Kirakos - Janteloven-gyilkosságok

  K. A. Varsson

  • 0
  • 0
  • 0
  A Kirakós nem szokványos krimi. A méltán népszer skandináv bnügyi regények mfaját ötvözi az otthon játszható szabadulószoba-könyvek feltörekv trendjével.Tökéletesen élvezhet a hagyományos módon, az olvasó sorról sorra halad, közben találgat és gondolkozik a történetet illeten, amely végül teljes egészében kibontakozik eltte.Lehetség nyílik azonban idrl idre a nyomozók brébe bújni, mivel a könyvben tíz, egyértelmen jelzett eltér bettípussal szedett feladvány található, amelyek megoldásához semmi más nem szükséges, mint az olvasó leleményessége. Ezeknél a pontoknál kicsit megáll az id, és mindenki kedvére kutakodhat a könyvön kívüli világban, késbb pedig ellenrizheti, helyes megoldásra jutott-e.Interaktív krimi a javából, ahol az olvasó okosabb lehet akár a nyomozóknál is!
  Show book
 • Trópusi rémület - cover

  Trópusi rémület

  Steven Taylor

  • 0
  • 0
  • 0
  A nő olyannyira elmerült munkájában, hogy szinte tudomást sem vett a környezetéről. Nem vette észre azt sem, amint egy sötét árny jelent meg a kertet körülvevő kőfal tetején, néhány pillanatig lekuporodva figyelt, majd óvatos mozdulattal, csendben lehuppant a kertbe. Az árnyalak tetőtől talpig fekete ruhát viselt, arcát fekete símaszk takarta el, amelyből csak baljósan villogó szemei látszottak ki az e célra vágott apró nyíláson. Az övéhez erősített tokból hosszú, széles pengéjű tőrt húzott elő. Ujjai szorosan ráfonódtak a markolatra, izmai megfeszültek, és elszánta magát az utolsó, hatalmas ugrásra, amellyel majd ráveti magát gyanútlan áldozatára. Vigyázva, nehogy valami faág megreccsenjen a lába alatt, közelebb settenkedett áldozatához, aki még mindig nem vett észre semmit. Vesztére. Az árnyalak egyetlen szökkenéssel átszelte a köztük lévő távolságot, és a döfésre emelt tőrrel lesújtott. A nő csak ekkor eszmélt rá, hogy valaki van mögötte, meglepetten hátrafordult, és szembetalálta magát a rémisztő külsejű, sötét ruhás alakkal. Először egy hang se jött ki a torkán, csak az arca torzult el a rémülettől...aztán ahogy futásnak eredt a veranda felé, elemi erővel tört fel belőle a sikoltás...
   
  A képeslapra illő karib-tengeri sziget, St. Vincent egyik luxusszállodájában rejtélyes és kíméletlen gyilkos ritkítja a hotel vendégkörét. A helyi rendőrségnek szokás szerint fogalma sincs, ki állhat az események hátterében, így a véletlenül épp a szigeten nyaraló detektívre, Jack Prestonra hárul a feladat, hogy megállítsa a halálesetek egyre rémisztőbb sorozatát...
  Show book
 • Próbáltam mindezt elfelejteni - cover

  Próbáltam mindezt elfelejteni

  Levente Lakatos

  • 0
  • 0
  • 0
  Egy ártatlan kislány. Két mérgező szülő. Az anyja lelkileg bántalmazta. Az apja szexuálisan használta. Most ő következik… Igaz történet egy, a kötet megjelenésekor huszonéves éves lányról, aki gyerekkorában saját bőrén tapasztalta, milyen az, ha az ember otthona válik földi pokollá. Mindent elmesél. Felkavaró visszaemlékezés.
   
  "Minden történet alapja a valóság, a tapasztalat. Amikor a kezedben tartott kötet mesélője, Fanni röviden megosztotta velem, mennyi szörnyűségen kellett átesnie gyerekkorában, azonnal éreztem, elérkezett az idő, hogy a saját viszolygásommal szembenézve nyissak az igaz történetek felé. Mert ennek a lánynak a pokla akkor kaphat értelmet, ha a lehető legtöbb ember tanul belőle. Legyen szó a párválasztásról, a kötelességvállalásról, az elfojtott titokról, vagy akár a szülő-gyermek viszonyról, Fanni sztorija szerintem senkit sem hagy hidegen. Azt hiszem, a kész szöveget visszaolvasva még maga a mesélő is kapott új, a feldolgozást talán elősegítő nézőpontokat" – Lakatos Levente
  Show book
 • A képlet - cover

  A képlet

  Adam Brown

  • 0
  • 0
  • 0
  Egy szabadságszerető kutatómérnök és csapatának viszontagságai a bankok és politika becstelen világában, miközben az összeomló világrend hozadékaival szembeszállva egy rejtélyes képlet segítségével felfedik létünk értelmét és a világ titkait.A kód című könyv szerzőjének új regénye, bemutatja, hogy mi várhat ránk a jelenlegi világrend összeomlását követően, miközben választ keres létezésünk és a világ legfontosabb kérdéseire egy mindent leíró képlet segítségével. Leleplezi a bankoligarchia, a multik és a pénzügyi világ aljasságait és a kisembereket, nemzeteket kifosztó módszereit, de ellensúlyként rávilágít létezésünk értelmére is. Thomas Freeman egy kutatómérnök, a kvantumfizika megszállottja, aki bár kitűnő elme, olyan területen végez kutatást, amely a hatalmi elit érdekeivel ütközik. Belekeveredik egy gyilkossági ügybe, a kutatását felfüggesztik, majd belekóstól a Wall street fényűző világába. Tapasztalatai hamar elvezetik a felismeréshez, hogy az egész pénzügyi rendszer nem más, mint egy óriási piramisjáték, amely összeomlani készül. Megkezdődik a versenyfutás az idővel, miközben a főhős eredeti tervéről sem akar lemondani, így ellenségei kereszttüzébe kerül, s az új világrend is egyre elviselhetetlenebb számára. Mindeközben barátja, egy bogaras matematikus, aki az Isten ujjlenyomatának is nevezett fraktálok és Mandelbrot-halmazok megszállottja, kutatása során felfedez egy képletet, amelyet számítógépen ábrázolva egyszerűsége ellenére is mindet leír az univerzumról, anyagi világunkról és hitünkről. S hogy a regény végére összeérő szálak meghozzák-e a végső megoldást, sikerül-e Thomasnak véghezvinni tervét és megkaphatjuk-e a válaszokat a kérdéseinkre, csakis az olvasó számára derül ki.
  Show book
 • Istentelen vidék - cover

  Istentelen vidék

  John Cure

  • 0
  • 0
  • 0
  Az ördög soha nem változik, téged alakít a képére.
   
  Egy szénaszagú kis alföldi faluban szinte nincs olyan család, ahol ne lenne valaki, aki önkezével vetett véget az életének.
   
  Ide érkezik Fülöp Kristóf oknyomozó újságíró, hogy nemrég meghalt nagyszülei házában töltse a nyarat. Csakhogy érkezésének valódi célját még bizalmasai elől is rejtegeti. Arra viszont egyáltalán nem számít, hogy a polgármester feleségének képében váratlanul rátalál a szerelem, és nemcsak a titkos viszony okoz súlyos bonyodalmat az életében, de az események előrehaladtával egy ördögi terv részletei bontakoznak ki előtte.
   
  Hamarosan nyilvánvalóvá válik számára az is, hogy a településen élő emberek olyan szörnyű titkokat őriznek, amelyek legzsigeribb félelmeit hozzák a felszínre.
   
  John Cure, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt író, a feszültségkeltés mestere, Magyarország egyik legnépszerűbb horror- és pszichothrillerírója. Legújabb regénye egy vérbeli, lélektani thriller, ami minden eddigit felülmúló, előre nem látható veszélyekkel és gyanús alakokkal átszőtt, hátborzongató izgalmakat kínál a műfaj kedvelőinek.
  Show book
 • Az idő urai - cover

  Az idő urai

  Eva García Saénz de Urturi

  • 0
  • 0
  • 0
  Mérgezés, élve befalazás, hordóba rekesztés – Krakennek, azaz Unai López de Ayala nyomozónak ezúttal egy titokzatos történelmi regényben elkövetett gyilkosságokat másoló tettest kell kézre kerítenie: egyszerre kell megküzdenie a múlt és a jelen kíméletlen árnyaival és mitológiai szörnyetegeivel. A tét pedig nem kevés: a családja élete – a jövőben.
   
  A fehér város-trilógia befejező része az előző kötetek izgalmát továbbörökítve, lenyűgöző módon vegyíti a középkori krónikák és a modern bűnügyi történetek világát egyetlen nagyívű, időtlen elbeszéléssé.
  Show book