Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Az érzelmek logikája - cover

Az érzelmek logikája

Laszlo Mero

Publisher: Tericum

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

A szívnek megvannak a maga indokai, amelyeket az indokló értelem nem ismer – írta Blaise Pascal mintegy négyszáz évvel ezelőtt. Azonban a modern pszichológiai kutatásoknak köszönhetően meglepő felfedezés született: az érzelmek a logikus gondolkodásban is jelen vannak, sőt, hiányukat éppen a racionális gondolkodás sínyli meg elsősorban. És ez nemcsak a pozitív érzelmekre érvényes: egy rossz hangulat vagy hirtelen düh javíthatja gondolkodásunk minőségét, és akár az üzleti döntéshozatalban is segíthet.
Mérő László új könyve az érzelmek új szemléletéről szól. Megismerkedhetünk az érzelmek szerkezetéről, meg¬tudhatjuk, mi az érzelmek szerepe a gondolkodásban és a gazdaságban, melyek a rosszkedv előnyei, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, s végül sétát tehetünk az érzelmek állatkertjében.
Available since: 09/23/2013.

Other books that might interest you

 • Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála - cover

  Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála

  Lev Tolstoj

  • 0
  • 0
  • 0
  Ilyich Ivan halála - Hangoskönyv magyarul. Ivan Iljics halála Leo Tolstoi regénye, amelyet késői fikciójának egyik remekművének tekintik, röviddel az 1870-es évek végi vallásos átalakulása után. "Általában a regény legjobb példáinak közé sorolják", Ivan Iljics halála a 19. századi oroszországi bíró történetéről, valamint szenvedéseiről és végzetes betegségének haláláról szól.
  Show book
 • 100 igaz törtenet szokatlan halalesetekrol - cover

  100 igaz törtenet szokatlan...

  John Mac, Sandrine Brugot,...

  • 0
  • 0
  • 0
  Meghalhatsz-e felnyársalva egy szalmaszállal, megölhet-e egy csiga, összezúzhat-e egy égből leesett tehén, megmérgezhet-e egy sárgarépa, vagy megfulladsz a nevetéstől? NEM? Nos igen, lehetséges... Sajnos. Felfedezheted a 100 legabszurdabb és legtragikusabb módot, néha komikus halálozási módok, amelyek egyszerre fognak megrémíteni és megmosolyogtatni. Mindegyik emlékeztet a létezés elviselhetetlen törékenységére és a kockázatos viselkedés elkerülésének szükségességére.
  Show book
 • Kivezetés a költészetből - cover

  Kivezetés a költészetből

  Tamás Prágai

  • 0
  • 0
  • 0
  Amikor azt mondjuk, „nem értem ezt a verset”, akkor ezt többnyire úgy értjük: „nem értem, hogy a szerző mit akar velem (ezen a szövegen keresztül)”. Nos, bizonyos határesetektől eltekintve, mint a mozgalmi vagy alkalmi költészet, amely a kortárs versben ritkaságnak mondható, többnyire: semmit. A vers komplex rendszer, jelölő és nem jelölő elemek bonyolult viszonylatainak kódja, melyet a szerző legsajátabb, sokszor önmaga számára is rejtélynek bizonyuló énje hozott létre, elsődleges szándékok nélkül. Vers? Kérdéseim nyomán, tekintetem előtt változik a megérinthető felület. Titokzatos zóna, melynek minden törvénye éppen elmozdulóban, folyamatos átrendeződés. Hát nem érdekes? Akkor miért ne olvassuk így?
  Show book
 • Világ - cover

  Világ

  István gróf Széchenyi

  • 0
  • 0
  • 0
  Világ, vagyis felvilágosító töredékek némi hiba, s előítélet eligazítására.Széchenyi e munkáját Dessewffy József gróf támadásaellen, a Hitel védelmére írta 1831-ben.Küzdelmeiben Széchenyi magát és az országát is nagyon egyedülérezte. Tudta ő is, hogy a magunk erejéből építhetjük csakfel a nemzet jövőjét.
  Show book
 • A Pozitív Fegyelem Ereje - 7 Könnyű Technika az Akaraterő Növelésére Mentális Ellenállóképesség Fejlesztésére és Céljaid Erőfeszítés Nélküli Elérésére - cover

  A Pozitív Fegyelem Ereje - 7...

  Logan Mind

  • 0
  • 0
  • 0
  Hogyan erősítsd meg az akaraterődet és érd el magabiztosan céljaidat, még akkor is, ha semmi más nem működött eddig számodra.
  
   
  
  
  
  
   
  Találod magad állandóan küzdve a halogatással?
  
   
  
  
  
  
   
  Nehézséget jelent számodra összeszedni azt a mentális keménységet, amire a mindennapi kihívások legyőzéséhez szükség van?
  
   
  
  
  
  
   
  Unod már, hogy kitűzöl célokat, csak hogy újra és újra alulmaradj?
  
   
  
  
  
  
   
  Ha igen, akkor A Pozitív Fegyelem Ereje a könyv számodra.
  
   
  
  
  
  
   
  Lásd, a személyes és szakmai céljaid elérése nem kell, hogy állandó hegynek tűnjön. Még akkor is, ha kipróbáltál már számtalan stratégiát, amelyek eredményeket ígértek, de csak frusztráltabbá tettek, van egy bizonyított módja annak, hogyan építhetsz tartós önuralmat és hogyan alakíthatod át az életed.
  
   
  
  
  
  
   
  Logan Mind, egy elismert szerző és szakértő pszichológiában és kommunikációban, egy lépésről lépésre vezetőt kínál neked a pozitív fegyelem erejének kiaknázásához. Logan Mind mély megértésével az emberi viselkedésről, már számtalan egyént és vállalati vezetőt segített abban, hogy hatékony stratégiákkal fejlesszék ki a potenciáljukat, amelyek mind gyakorlatiasak, mind könnyen alkalmazhatóak.
  
   
  
  
  
  
   
  A Pozitív Fegyelem Ereje-ben felfedezed majd:
  
   
  
  
  
  
  
  
  
  
   
  ✓ Az önuralom biológiai alapjait és hogyan használhatod azt előnyödre
  
   
  
  
  
  
   
  ✓ A változás pszichológiájának megértését a status quo elfogadásának és a félelem leküzdésére
  
   
  
  
  
  
   
  ✓ 7 könnyű technikát az akaraterőd fokozására és a fókusz fenntartására
  
   
  
  
  
  
   
  ✓ Hogyan állíts be OKOS célokat és használd a vizualizációs technikákat a tisztaság érdekében
  
   
  
  
  
  
   
  ✓ A WOOP módszert: Kívánság, Eredmény, Akadály, Terv, és hogyan forradalmasíthatja a célok kitűzési folyamatát
  
   
  
  
  
  
   
  ✓ Hatékony szokásépítési stratégiák, mint a szokások összekapcsolása és a testmozgás és meditáció beépítése a napi rutinodba
  
   
  
  
  
  
   
  ✓ Stratégiák a gyakori hibák, például a halogatás és a irreális elvárások kezelésére
  
   
  
  
  
  
   
  ✓ A időmenedzsment technikák erejét, mint a Pomodoro Technika és az Időblokkolás
  
   
  
  
  
  
   
  ✓ Hogyan integrálhatod az önuralmat az életed minden területére a tartós eredmények érdekében
  
   
  
  
  
  
   
  ✓ ...és még sok mást!
  
   
  
  
  
  
  
  
   
  De ez még nem minden! Amikor megveszed ezt a könyvet, akkor kapsz exkluzív ingyenes erőforrásokat:
  
   
  
  
  
  
   
  ✓ 21 Napos Kihívás: Egy gyakorlatias, letölthető útmutató a pozitív fegyelem felé vezető utad beindításához célzott feladatokkal és gyakorlatokkal.✓ 101+ Motivációs Idézet az Akaraterőhöz: Egy gyűjtemény, amely inspirál és motivál minden nap.✓ Napi Szokások Ellenőrzőlista: Egy eszköz, amely segít neked figyelni és fenntartani azokat a szokásokat, amelyek elvezetnek a sikerhez.
  
   
  
  
  
  
   
  Képzeld el, hogy minden nap úgy ébredsz, hogy megvan benned a magabiztosság és a mentális keménység, hogy szembe nézz a céljaiddal. Képzeld el, hogy folyamatosan eléred a mérföldköveket, sikert érve el és irányításod alatt érzed az életed.
  
   
  
  
  
  
   
  Ha készen állsz arra, hogy átalakítsd az akaratodat és könnyedén elérjed a céljaidat, akkor görgetj fel és szerezd be most a könyvet!
  Show book
 • Muréna - cover

  Muréna

  Valentine Goby

  • 0
  • 0
  • 0
  Elég egy meggondolatlan döntés, hogy a 22 éves François élete végérvényesen megváltozzon 1956 telén. Az életveszélyes égési sérüléseket szenvedõ férfit csodával határos módon sikerül megmenteni - ám mit ér az élet karok nélkül? Az elképzelhetetlen testi kínokat átélõ Françoisnak a leghétköznapibb mozdulatokat is újra kell tanulnia, azonban nem ez a legnehezebb feladata; az összes eddigi célját és reményét elvesztõ fiatal férfinak újra kell teremtenie önmagát, és fel kell lelnie valahol az ehhez szükséges akaraterõt. A kiutat meglepõ módon egy hal, a kecses mozgású muréna hozza el. François új célra lel - ám ennek eléréséhez nemcsak saját és az akkori orvostudomány korlátait kell meghaladnia, hanem kora elõítéleteit is.
   
  A neves francia írónõ, Valentine Goby díjnyertes regénye az emberi akaraterõ diadalának megrendítõ és magával ragadó története, egyúttal pedig a parasport hõskorának hiteles krónikája.
  Show book