Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Teakönyv - cover

Teakönyv

Kakuzo Okakura

Publisher: Fapadoskonyv.hu Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

A tea orvosságként kezdte, majd ital lett belőle. A tizennegyedik századi Japánban a teafogyasztás afféle „vájtfülű vallássá” – teaizmussá – nemesedett. A teaizmus a mindennapi élet tisztátalanságai közt megjelenő Szép imádatán alapuló kultusz. Tisztaságot és összhangot, kölcsönös szeretetet, romantikus társadalmi békét sugároz. Valamennyi elkötelezettjét a kifinomult ízlés arisztokratájává emeli…Okakura Kakuzónak a teaszertartásról írt, ma már klasszikusnak számító, örökbecsű művét nyújtjuk át az olvasónak.
Available since: 12/10/2013.

Other books that might interest you

 • Nem akarnak szülni a nők? De igen! - A párkapcsolati kultúra kulturálatlansága - cover

  Nem akarnak szülni a nők? De...

  Júlia Borbála Horváth

  • 0
  • 0
  • 0
  FÜLSZÖVEG
   
  Gyakran hallani a közbeszédben, hogy a nők egyre inkább elutasítják a szülést és a gyermekvállalást, mert családalapítás helyett inkább a karrierépítést és az önállóságot választják. De vajon ez valóban így van?
   
  Az elmúlt évszázadokban a nők hatalmas fejlődésen mentek keresztül, mégis számos nehézség állja útjukat a boldog párkapcsolat és házasság kialakításában. Amikor az együttélés ’intézményét’ vizsgáljuk, azt látjuk, a gyakorlatban miként dekonstruálódott a hűség, a megértés, az egyenlő feladatmegosztás, a közös célok, és számos, a kiegyensúlyozott élethez ’szükséges’ fogalom.
   
  Nem születik elég gyermek – ez is gyakorta elhangzik. De a nők hibáztatásán túl, vajon melyek a valódi okok? A Fecske-füzetek újabb kötete tényeken, tapasztalatokon és egy kutatássorozat állomásain keresztül mutatja be, miként befolyásolja a nők szerepvállalása a társadalom felépítését, amely a demográfiai kérdésekben meghatározó.
   
  Horváth Júlia Borbála örvendetesen és kifejezetten a nőket kérdezte meg, azt kérve, hogy mondják el tapasztalataikat. A válaszok rámutattak a hosszú távú párkapcsolat és a családalapítás összefüggésére, valamint arra, hogy férfisegítség- és felelősségvállalás nélkül nem fog több gyermek születni. Miért születne?
   
  Körülöttünk egyedülálló nők és férfiak bolyonganak a világban, akik nem találnak megfelelő párra, vagy ha igen, félnek megfogni egymás kezét, s ami még aggasztóbb: félnek nem elengedni egymás kezét.
  Show book
 • Az élet szövete – Hogyan járul hozzá tízmillió faj a fennmaradásunkhoz? - cover

  Az élet szövete – Hogyan járul...

  Anne Sverdrup-Thygeson

  • 0
  • 0
  • 0
  Emberként képesek vagyunk hasznosítani a természetet, amiben azonban kockázat is rejlik: ha nem vagyunk mértékletesek és körültekintők, a saját létezésünk alapjait áshatjuk alá.
   
  Anne Sverdrup-Thygeson, a Terra Insecta című bestseller szerzője legújabb könyvében magával ragadó módon mutatja be, hogy nyüzsgő sokféleségével miként járul hozzá a természet jólétünkhöz és jóllétünkhöz. Fajok milliói kínálnak számunkra ihlet- és örömforrást, teszik élhetőbbé a környezetünket.
   
  Az élet szövete elgondolkodtató és magával ragadó történetein keresztül a fajok sokféleségét és a kényes egyensúlyon alapuló együttélést ünnepli. Ám arra is figyelmeztet: ha mindezt a csodát meg akarjuk őrizni, vigyáznunk kell rá, és változtatnunk kell az életmódunkon, amíg nem késő.
  Show book
 • Ez az én világom - cover

  Ez az én világom

  András Földvári

  • 0
  • 0
  • 0
  Földvári András Magyarország legviláglátottabb embere újra mesél.2020 egyik legnagyobb könyvsikerének szerzője újabb kalandjait osztja meg az olvasókkal a Föld legkülönbözőbb pontjairól.Azonban ez a kötet több is színes és gyakran szórakoztató útleírásoknál. András történeteinek többségében fontos szerephez jutnak azok az emberek, akik felejthetetlen élménnyé varázsolták a magyar világjáró utazásait. Akik egy-egy gesztusukkal, életfilozófiájukkal, barátságukkal nem csak arra tanították a bolygó magyart, hogy a világ színes és érdekes, hanem azt is megmutatták neki, hogy az minden ellenkező híreszteléssel szemben jó is.Ez a jó világ Földvári András világa, ahova újra vár mindenkit, aki fejben vagy akár a valóságban is útra kelne vele.
   
  A kötet három részre tagolódik: a Magyarok mindenütt című első részből megtudhatjuk, milyen a világ bármely pontján magyarokba futni, illetve milyen, amikor itthon találkozunk világsztárokkal, az Utazó slamasztikában című, második részből kiderül, hányféle akadállyal találhatja szembe magát egy világutazó, és hogyan küzdi le azokat, az Embert barátjáról című, harmadik rész pedig arról győzi meg az olvasót, hogy barátokat mindenütt és minden helyzetben találhat, aki a világban barangol.
   
  Vajon miféle titkos üzenetet rejt a mondat, hogy „Hal lóg a kilincsen”? Hogy kerül egy igazi Russwurm a Ruszwurm cukrászdába? Melyik repülőjáraton teljesítettek szolgálatot csak nők a pilótával egyetemben? Milyen furcsa csomagot tesznek az afrikai Malawiban a visszapillantóra, és nem a hátsó ülésre, vagy csomagtartóba? Miként változott Földvári András indán lendülő Tarzanná Laoszban? Milyen az, amikor egy családegyesítő akció során kicsit több feleség kerül elő a vártnál? Emlékeznek-e még a híres magyar kalandorra és grófra, Benyovszky Móricra Madagaszkáron? Hányféle szuahéli szó létezik a banán fajtáira? Melyik a világ legveszélyesebb állata, ha nem a fekete özvegy, a kobra vagy az oroszlán? Hogyan festenek a japán minigarzonok és kapszulalakások? Mi köze van Földvári Andrásnak Kertész Imréhez és Citrom Bandihoz?
   
  Mindenre választ kaphatunk a kötetből, amely hol megnevetettet, hol könnyeket csal a szemünkbe, de szerzője ezúttal is az emberi lélek és a világ legszebb tájékaira repít bennünket.
  Show book
 • Egy elvált egy özvegy és egy szingli - cover

  Egy elvált egy özvegy és egy...

  Békésy Erika

  • 0
  • 0
  • 0
  "...az első magyar regény, amely görbe tükörben, de megértő szeretettel mutatja be a mai társadalom társkereső igyekezetét." (Tímár Péter, filmrendező) "Nem érdemes letenni!" (Schell Judit, színésznő)Hogyan fogjunk pasit negyven fölött? Ahogy ennek a könyvnek a főszereplői, talán te is úgy próbálod megtalálni az igazit újra és újra. Eltérő jellemek, eltérő sorsok. Egyben azonban megegyeznek: mindannyian várják még a „nagy szerelmet”, miközben megmosolyogtatóan csetlenek-botlanak a párkeresés labirintusában. Nem akarják elhinni, hogy a mesebeli királyfi nem létezik, ezért kicsit pironkodva bár, de fejest ugranak az internetes társkeresés mélyvizébe, és tucatnyi „bénázást” követően rátalálnak a boldogságukra. Vagy mégsem? Netán azt is megbánják, hogy belekezdtek? Létezik-e boldog párkapcsolat, ha már elmúltál negyven? Békésy Erika nem próbál elmélyült társadalomrajzot adni, mégis felvillant helyzeteket a mai magyar valóságból. Szatirikus hangvétel, pergő ritmus, komikus helyzetek, groteszkbe hajló figurák, és humor, humor, humor. Ezek jellemzik a felhőtlen szórakozást nyújtó regényt.
  Show book
 • Szenegálom - cover

  Szenegálom

  Erika Sólyom

  • 0
  • 0
  • 0
  Cheikh Lô először 2011 augusztusában látogatott Magyarországra, a Sziget Fesztivál fellépőjeként láthatta a közönség. Négy évvel később, 2015 októberében Budapesten átvette a WOMEX világzenei expo művészeti különdíját. A könyv fejezeteinek során az olvasók betekintést nyernek a szenegáli mindennapokba rövid személyes történeteken keresztül, finom humorral fűszerezve, megismerve azt zenei stílust, illetve a helyi szúfi iszlám mozgalmat, a Baye Fall tradíciót, mely Cheikh Lô zenéjének és filozófiájának is szerves része.
  Show book
 • Juve! - Sztárok dopping bunda - egy európai futballdinasztia története - cover

  Juve! - Sztárok dopping bunda -...

  Herbie Sykes

  • 0
  • 0
  • 0
  A Juventus kétségkívül uralja a calciót, a legnagyobb nevek rúgják itt a bőrt, egyre-másra halmozzzák a bajnoki címeket és a különböző kupákat. A siker és a mítosz árnyékában azonban sokkal kiábrándítóbb valóság húzódik meg. Egy évszázadon át a klub és multimilliárdos tulajdonosa, az Agnelli család egyet jelentett a bundagyanúval, a doppinggal, a piszkos politikai játszmákkal és rengeteg bűnös praktikával. A la vecchia signora, azaz az öreg hölgy továbbra is ellentmondásos megítélésű: egyrészt Olaszország legszélesebb körben kedvelt klubja, másrészt a leginkább megvetett csapata. A neves brit sportújságíró, Herbie Sykes által írt Juve! az ikonikus olasz fociklub részletes történetét tárja elénk, amelyben minden benne van: a fényes dicsőség, a durva botrányok és azt a semmihez sem fogható, mindent átitató hatás, amelyet a csapat az olasz mindennapokra gyakorol mind a mai napig.
  Show book