Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Árnyékszövetség - cover

Árnyékszövetség

John Scalzi

Publisher: Agave Könyvek Kiadó Kft.

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

A Gyarmati Szövetség fennállása legkeményebb időszakát éli: a Földdel megromlott a viszonya, mivel lakói elárulva érzik magukat, a Konklávéval pedig a hivatalosan és a háttérben ápolt kapcsolatai szövevényesek és átláthatatlanok. Ráadásul az univerzum egy ismeretlen pontjában felütötte a fejét egy összeesküvés, amely nem csak a megdöntésüket tűzte ki céljául, hanem valami sokkal borzasztóbbat is.

Ennél nagyobb veszéllyel még soha nem néztünk szembe: Harry Wilson hadnagynak és ismert társainak fondorlatos stratégiával kell felszámolniuk ezt az árnyékszövetséget, és rendezni diplomáciai kapcsolatukat minden irányba, hogy tovább élhessünk… remélhetőleg már a hibáinkból tanulva.

Az Árnyékszövetséggel John Scalzi pontot tesz A lázadás hangjaival elkezdett történet végére. A kötetben olvasható négy hosszú, összefüggő novella méltó módon búcsúzik a nagy múltú sorozattól. Egy időre.
Available since: 04/21/2020.

Other books that might interest you

 • Az utolsó ostrom - cover

  Az utolsó ostrom

  Demeter Attila

  • 0
  • 0
  • 0
  Biztonságosnak hitt világukból felfedező útra indul négy fiatal, és tehetetlenül, elborzadva végignézi, ahogy egy sok fényév távolából érkező harcias agresszor brutális kegyetlenséggel legyilkolja az éppen felfedezett bolygó maroknyi lakosságát. A kipusztított világ két túlélőjével hazaindulnak, hogy a saját népüknek beszámolhassanak az őket is fenyegető veszedelemről, és biztonságuk törékenységéről.
   
  Ezalatt a Föld népessége ugyancsak honvédő háborúra készül. Anna a királynő, Gábor a király megkapták az üzenetet, útrakelt feléjük a gyarmatosító csillagflotta. Shaare és Doween segítségével tervezik a védekezést, amely minden jel szerint meghaladja majd a Föld technikai felkészültségét. Több fronton kell harcolni. Hatalomra tör a lázadók maroknyi, ám erőszakos csoportja, de a Holdon is veszedelmes meglepetés vár a védekezést szervezőkre.
   
  A feladat lehetetlennek látszik. Az Ezeréves őrszolgálat regénysorozat utolsó kötetéből kiderül, hogy megállják-e a helyüket a háborúban, a létszámban időközben kiegészülő védelmi erők, vagy elbuknak, és a Föld végleg elveszíti a függetlenségét, esetleg a lakosságát is.
   
  Az emberi civilizáció sorsa a tét.
   
  A kötetben az olvasó a sorozat összes eddigi kérdésére választ kaphat.Az ötrészes sorozat minden kötete élvezhető külön történetként, de érdemes elolvasni az előzményeket!
  Show book
 • 2148 A Szingularitás éve 2 rész - A Történelem után - cover

  2148 A Szingularitás éve 2 rész...

  Kaptás András

  • 0
  • 2
  • 0
  A Singularity 2148 trilógia második része.Feláldoztad magad az űrbánya gyomrában, hogy megmentsd a parancsnok életét. Két hétbe telt, de a fejlett orvosi nanotechnológia, és Charlotte gondos kezei másodszor is visszahoztak az életbe. Lehet, ezúttal utoljára.
   
  A kiesett bányaműszakok miatt Southfork egyre komolyabb nyersanyag-hiánnyal néz szembe. És mint egy éhező szervezet, az állomás saját szerkezeti elemit kezdi felélni, hogy egy ideig még fenn tudja tartani magát.
   
  De a rendszerek mélyén ott lappang egy még az éhségnél is nagyobb fenyegetés: Szellem kísért az állomás gépeiben ... Egy vigyorgó gumibabfejű métely.
  Show book
 • Xander - cover

  Xander

  Rose Woods

  • 0
  • 0
  • 0
  Létezik egy világ, melyet az átlagos halandók természetfelettinek neveznek, a róla szóló történeteket legendának hiszik, babonának. Naomi mindent tud ezekről a mítoszokról, mégsem hiszi, hogy lenne valóságalapjuk. Mikor azonban tudása miatt veszélybe kerül, rádöbben, hogy tévedett.
   
  Xander jó néhány évszázadot töltött már a Földön a halandók oltalmával, de soha nem találkozott olyan emberrel, aki ennyire lehetetlenné tette volna a küldetését, mint Naomi; aki puszta létével elvonja figyelmét saját védelméről.
   
  A történet bevezetője annak a sorozatnak,  melyből a továbbiakban egy-egy Kitaszított küzdelmét, kudarcát vagy győzedelmeskedését ismerhetjük meg.
   
  A kötet tartalmaz két novellát is. A Lelkedbe zárva és a Véres karácsony főszereplői újra és újra visszatérnek majd a Kitaszítottakról szóló sorozatban.
  Show book
 • A lázadás hangjai - cover

  A lázadás hangjai

  John Scalzi

  • 0
  • 0
  • 0
  John Scalzi ismét visszatér a Vének háborúja-univerzumba, ahol ezúttal az emberi faj egységének fenntartása a cél.
  A Föld lakói már tudják, hogy a Gyarmati Szövetség szándékosan eltitkolta előlük az univerzum veszélyeit. Generációk óta védelmezik az anyabolygót különféle idegen fajokkal szemben, ám nem puszta hazafiasságból: mindennél jobban szükségük van a katonai utánpótlásra, amivel egyedül a Föld láthatja el őket. A “Perry-incidens” után azonban nincsenek többé titkok, ráadásul új fajok jelentek meg és alkottak egységet - kifejezetten a Gyarmati Szövetség ellen. Tagjaik közt szeretnék látni a Földet is, amelynek vezetői elárulva érzik magukat, és már nem tudják, hogy kiben bízhatnak. De választaniuk kell.
  Eközben a Gyarmati Szövetség működése is veszélybe kerül. Haderejük bevetése helyett ezúttal diplomáciai cselekkel és politikai fondorlatokkal akarják a javukra fordítani ezt az ördögi játszmát, amelynek a tétje most már az egész emberiség jövője. Bevetik tehát a B csapatot Harry Wilson hadnaggyal az élen. Azt a csapatot, amelyik talán a harctéren nem a legjobb választás, de a váratlan és kiszámíthatatlan helyzetekre mindig váratlan és kiszámíthatatlan megoldásokat találnak. Az ő küldetéseikről szól A lázadás hangjai.
  John Scalzi először digitálisan, epizódok formájában publikálta a kötetben szereplő történeteket 2013. januárja és áprilisa között, majd a kirobbanó sikernek köszönhetően nem kellett sokáig várni a könyv formájú megjelenésre sem. Elképesztő epizódjaival, felejthetetlen szereplőivel és emlékezetes párbeszédeivel A lázadás hangjai a Vének háborúja-sorozat legszínesebb, legváltozatosabb darabja.
  Show book
 • Európa - cover

  Európa

  Paul Hut

  • 0
  • 0
  • 0
   Új, illusztrált kiadás!
   
    Az igazi napfény hatását keltő megvilágítástól az embernek olyan érzése támadt, mintha a szabadban lenne. Amihez hozzácsapva a mesterségesen előállított, egyetlen molekulából növesztett, és nem !gyártott!, minden szögletességet nélkülöző bútorzatot, valamint azt a cseppet sem elhanyagolható tényt, miszerint mindez ezerkétszáz méterrel a felszín alatt található, egyértelműen az alkotók zsenialitása iránti csodálatra késztette a szemlélőt.  Ugyanúgy, mint a szobában izgatottan fel-alá járkáló Dr. Greace Augustinon.  A már az ötvenes éveiben járó tudósnőn az öregedés jelei csak a szemei körüli pár szarkalábban mutatkoztak meg. Hosszú szőke haja természetes színben tündökölt, izmai pedig fiatalos feszességgel ütöttek át testhez álló hófehér öltözékén.  És most, amint az asztal szerepét betöltő… tárgy felett „lebegő” Dr. Mendez holografikus képét nézte, az egész lényéből a tettre készség lüktető energiája sugárzott.  − Haladás és béke Dr. Augustin. − szólította meg a férfi. Valami pontosan meg nem határozható helyről. Olyan hatást keltve, mintha ő maga is teljes fizikai valójában ott lenne a szobában. − Egyetlen képletben sem számoltunk a rendőrnővel… nem fogja ez felborítani a terveinket?  − Én viszont végeztem utólagos elemzéseket − emelte fel figyelmeztetőleg a mutatóujját Greace. − És határozottan úgy vélem, Miss Hernandez jelenléte még a hasznunkra is van.  − Ezt hogy érti? − ült ki az értetlenkedés Dr. Mendez arcára.  − Úgy, hogy a nő rendkívül hatásosan téríti el a gyanút a Carlstonnal való kapcsolatunkról − mosolyodott el magabiztosan Greace. − A jelek szerint Königék úgy vélekednek, hogy pont Hernandez hadnagy az, akit mi irányítunk.  − Az jó − bólintott a „pesszimizmus” élő szobrát alakító férfi. Akit szemmel láthatóan máris teljesen más probléma aggasztott: − Amúgy vélhetőleg a Mariushoz tartanak… úgy véljük ezúttal tényleg csak kettesben… és én személy szerint őszintén remélem, hogy ez így is marad! − suhant át egy fájdalmas grimasz a jó hatvanas arcon. − Mert nagyon nem szeretnék, még egy ugyanolyan mészárlás, mint az alapítványnál.  − Akkor sem jó, ha amazok elvesztették a nyomukat − ellenkezett Greace. − Akármilyen veszélyes is, de azt a látszatot kell erősítenünk, hogy ők irányítják az eseményeket!… mivel csak így lesz elég időnk… apropó idő, amúgy hogy haladunk?  − Elérkeztünk a befejezés stádiumába − válaszolt a férfi. Egyértelműen kissé neheztelve Greace nem túl humánus hozzáállása hallatán. − Viszont a számítógépes szimulációktól eltekintve, most már biztos, hogy nem tudunk tesztelni… ami mintegy huszonhét százalékkal növeli a kockázati tényezőt… mondjuk… szűken ugyan, de még így is benne vagyunk a biztonsági zónában…  − Időben ez mennyi? − szakította félbe türelmetlenül Greace.  − Még kell úgy… legkevesebb tíz nap…
  Show book
 • Atlantisz - cover

  Atlantisz

  Paul Hut

  • 0
  • 0
  • 0
  − Gondolom van valami tervük is. − szúrta közbe rosszat sejtve Paul.− Természetesen, és minden nagyképűség nélkül mondhatom, zseniálisan egyszerű − jelent meg egy önelégült mosoly Martinez arcán. − Amíg maguk megpróbálják felvenni a három közül valamelyik csoporttal a kapcsolatot, mi a távolból figyelünk, és lecsapunk az önöket megtámadó gyanútlan banditákra… aztán már csak ki kell szednük belőlük a megbízóik nevét, hogy visszakövethessük a nyomokat egészen a forrásig!− Ez valóban szuper terv! Azért nyugtasson meg, a kiagyalóját már kezelik, ugye?!Paul egyáltalán nem lepődött meg Elaine nyers szavain, hiszen még mielőtt megszólalt volna, ő a fiataloktól olyannyira irigyelt telepatikus képesség nélkül is biztosra vette, hogy a felesége képtelen lesz féken tartani a nyelvét ekkora ökörség hallatán.Ezért is nem ő tette fel a kérdést.Ami Martinezt egy cseppet sem bántotta:− Belátom, elég sok a bizonytalansági tényező, viszont ennél többet jelenleg nem tudunk tenni − válaszolta szenvtelenül. − Ki tudja, végül hátha szerencsénk lesz!
  Show book