Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
A fiú aki követte az apját Auschwitzba - cover

A fiú aki követte az apját Auschwitzba

Jeremy Dornfield

Publisher: Álomgyár Kiadó

 • 0
 • 1
 • 0

Summary

Igaz történet Gustav Kleinmann naplója alapjánEgy megindító igaz történet egy apa és fia küzdelméről, hogy együtt maradhassanak és túléljék a Holocaustot. 1939-ben Gustav Kleinmannt, a bécsi zsidó kárpitost elhurcolják a nácik. Kamasz fiával, Fritzcel együtt Németországba, Buchenwaldba küldik, ahol egy elképzelhetetlen megpróbáltatás veszi kezdetét, amikor megverik, éheztetik és a koncentrációs tábor építésére kényszerítik őket. Amikor Gustavot áthelyezik Auschwitzba, ami egyenlő a halálos ítéletével, Fritz nem hajlandó elengedni az apját. Miközben átélik a rengeteg szörnyűséget és szenvedést, csupán egyetlen dolog marad állandó, ami életben tartja őket: a szeretet apa és fia között. A regény alapjául Gustav titkos naplója és egy mélyre ható kutatás szolgált. Az olvasók most először találkozhatnak apa és fia igaz történetével – a bátorság és a Holocaust túlélésének páratlan mementójával.  
Available since: 05/06/2019.

Other books that might interest you

 • 100 igaz törtenet szokatlan halalesetekrol - cover

  100 igaz törtenet szokatlan...

  John Mac, Sandrine Brugot,...

  • 0
  • 0
  • 0
  Meghalhatsz-e felnyársalva egy szalmaszállal, megölhet-e egy csiga, összezúzhat-e egy égből leesett tehén, megmérgezhet-e egy sárgarépa, vagy megfulladsz a nevetéstől? NEM? Nos igen, lehetséges... Sajnos. Felfedezheted a 100 legabszurdabb és legtragikusabb módot, néha komikus halálozási módok, amelyek egyszerre fognak megrémíteni és megmosolyogtatni. Mindegyik emlékeztet a létezés elviselhetetlen törékenységére és a kockázatos viselkedés elkerülésének szükségességére.
  Show book
 • Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála - cover

  Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála

  Lev Tolstoj

  • 0
  • 0
  • 0
  Ilyich Ivan halála - Hangoskönyv magyarul. Ivan Iljics halála Leo Tolstoi regénye, amelyet késői fikciójának egyik remekművének tekintik, röviddel az 1870-es évek végi vallásos átalakulása után. "Általában a regény legjobb példáinak közé sorolják", Ivan Iljics halála a 19. századi oroszországi bíró történetéről, valamint szenvedéseiről és végzetes betegségének haláláról szól.
  Show book
 • A rettenetes a csodálatos - cover

  A rettenetes a csodálatos

  Feldmár András

  • 0
  • 0
  • 0
  Az élet rettenetesen veszélyes. Minden pillanatért, amit megélünk, hálát kell adnunk.
  Show book
 • Wicca varázslatok könyve - Ez a csomag tartalmaz könyvet kezdőknek varázslatos könyvet Receptek boszorkánykellékek könyve - cover

  Wicca varázslatok könyve - Ez a...

  Allen Jennings

  • 0
  • 0
  • 0
  A Varázslatok Könyve részletes, könnyen követhető útmutatást ad azoknak a wicca-lakóknak, akik érdeklődnek a mágia és a kozmosz erejének hasznosítása iránt, hogy javítsák jólétüket minden területen. Egyetlen részletet sem hagynak figyelmen kívül, mivel az oltár előkészítésétől és a varázslatok kántálásától a rituális eszközök tisztításáig mindent részletesen leírnak. Ezenkívül lefedi a különféle wiccai gyakorlatokat, és válaszol a boszorkányok gyakori kérdéseire. Tanulja meg a helyes eljárást a mágikus tárgyak széles skálájának elkészítéséhez és felhasználásához, beleértve az amuletteket, bájitalokat, mojo-táskákat, pálinkákat és egyebeket. Naprakész lista a wicca közösséget érdeklő okkult vállalkozásokról, könyvekről és szolgáltatásokról, valamint a mágikus művészetekről, a boszorkányok által használt különféle jóslási módszerekről, a wicca hit nyolc szombatjáról stb.
  Használja a „Varázslatok könyvét” térképként, hogy eligazodjon Wicca számos ösvényén, ha még nem ismeri ezt a gyakorlatot. A „Varázslatok Könyvében” található ismeretek bárki számára hasznosak lehetnek, függetlenül attól, hogy boszorkányként vagy mágusként milyen szintű szakértelmet szerzett.
  Show book
 • Orosz szótár - Témaalapú megközelítés - cover

  Orosz szótár - Témaalapú...

  Pinhok Languages

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez a szógyűjtemény több mint 3000 orosz szót és kifejezést tartalmaz, amelyek téma szerint kerültek csoportosításra, hogy könnyebben kiválaszthassa, mit tanuljon először. Ráadásul a könyv második fele két tárgymutatót tartalmaz, amelyek alapszótárként használhatók a szavak keresésére a két nyelv bármelyikén. A 3 rész együtt kiváló forrást jelent a tanulók számára nyelvtudásuk szintjétől függetlenül.
   
  Hogyan használjuk ezt az orosz szótárat?Nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Javasoljuk, hogy először tanulmányozza a könyv első részében található igéket, mellékneveket és kifejezéseket! Ez nagyszerű alapot ad a további tanuláshoz, és már elegendő orosz szókincset biztosít az alapvető kommunikációhoz. A könyv második felében található szótárak bármikor használhatók, amikor például az utcán hallott szavakat kell megkeresni, vagy amikor bizonyos orosz szavak fordítását szeretné megismerni, vagy csak azért, hogy megtanuljon néhány új szót ábécésorrendben.
   
  Néhány záró gondolat:A szószedetek évszázadok óta léteznek, és mint oly sok minden, ami már egy ideje elérhető, nem túl divatosak és egy kicsit unalmasak is, de általában nagyon jól működnek. Az alapvető orosz szótárrészekkel együtt ez az orosz szótár nagyszerű forrás a tanulási folyamat során, és különösen hasznos akkor, amikor nincs internetkapcsolatunk a szavak és kifejezések megkereséséhez.
  Show book
 • Mi együtt - Családi kapcsolataink pszichológiája - cover

  Mi együtt - Családi...

  L. Stipkovits Erika

  • 0
  • 0
  • 0
  MIT TEHETEK ÖNMAGAMÉRT?
   
  MEG KELL BOCSÁTANOM A SZÜLEIMNEK?
   
  LÉTEZIK IDEÁLIS TÁRS?
   
  HOGYAN SZERESSEM JÓL A GYEREKEM?
   
  ÚJRA TUDOM ÍRNI A KAPCSOLATOM
   
  A TESTVÉREIMMEL FELNŐTT FEJJEL?
   
  Az ismert szakpszichológus, pszichoterapeuta ezúttal az olvasói, kliensei és hallgatói által feltett kérdésekre válaszol a korábbi köteteiből vett idézetek segítségével. Teszi mindezt abban a reményben, hogy olvasás közben ráismerünk saját problémáinkra, elgondolkodunk az életünkön és átfogalmazzuk a boldogságról alkotott képünk. A hozzánk közel állók – gyerekek, szülők, nagyszülők, testvérek, férj, feleség vagy társ – és önmagunk mélyebb megismerésével, őszinte elfogadásával ugyanis mi, együtt tehetünk legnagyobb értékeinkért, a kapcsolatainkért.
   
  L. Stipkovits Erika a Személyiségfejlesztő Akadémia alapító igazgatója, klinikai szak- pszichológus, pszichoterapeuta, integratív hipnoterapeuta. Több évtizedes tapasztalattal rendelkezik pszichés és személyiségzavarok, családi, párkapcsolati és életvezetési problémák feltárásában és kezelésében, a „Közelebb Egymáshoz” Kapcsolatterápiás Központ szakmai vezetője. Számos helyen tanít, rendszeresen publikál és országszerte tart előadásokat. Az Integratív Pszichoterápiás Egyesület elnökségi tagja, kiképző pszichoterapeutája, a Magyar Orvosi Kamara, a Magyar Pszichológiai Társaság tagja, a Személyiségfejlesztők Országos Egyesületének elnöke.
   
  A szerzővel találkozhatsz november 27-én Karácsonyindító fesztiválunkon a Millenáris D-Pavilonjában, ahol mesél könyvéről és dedikál is.
  Show book