Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Magyar hadvezérek kalandjai - cover

Magyar hadvezérek kalandjai

István Pivárcsi

Publisher: Fapadoskonyv.hu Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Ajtony és Gyula · Álmos és Árpád · Asbóth Sándor és Stahel-Számvald Gyula · Béla király · Bem József · Bocskai István · Budai Nagy Antal · Dálnoki Miklós Béla · Dobó István · Dózsa György · Esterházy Miklós · Fejérváry Géza · Gáll János és Zalka Máté · Görgei Artúr · Hadik András · Horthy Miklós · Hunyadi János · Jurisich Miklós · Károlyi Sándor és Bottyán János · Kemény János · Kinizsi Pál és Magyar Balázs · Kiss János · Klapka György · Kmety György és Guyon Richárd · Kováts Mihály · Lotharingiai Károly és Savoyai Jenő · Makk József és Noszlopy Gáspár · Nádasdy Tamás és Nádasdy Ferenc · Nagy Lajos király · Pálffy Miklós · Stromfeld Aurél és Böhm Vilmos · Szent László király · Thököly Imre · Tomori Pál · Tüköry Lajos és Türr István · Zrínyi Miklós
Available since: 12/10/2013.

Other books that might interest you

 • Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála - cover

  Lev Tolsztoj: Ivan Iljics halála

  Lev Tolstoj

  • 0
  • 0
  • 0
  Ilyich Ivan halála - Hangoskönyv magyarul. Ivan Iljics halála Leo Tolstoi regénye, amelyet késői fikciójának egyik remekművének tekintik, röviddel az 1870-es évek végi vallásos átalakulása után. "Általában a regény legjobb példáinak közé sorolják", Ivan Iljics halála a 19. századi oroszországi bíró történetéről, valamint szenvedéseiről és végzetes betegségének haláláról szól.
  Show book
 • 100 igaz törtenet szokatlan halalesetekrol - cover

  100 igaz törtenet szokatlan...

  John Mac, Sandrine Brugot,...

  • 0
  • 0
  • 0
  Meghalhatsz-e felnyársalva egy szalmaszállal, megölhet-e egy csiga, összezúzhat-e egy égből leesett tehén, megmérgezhet-e egy sárgarépa, vagy megfulladsz a nevetéstől? NEM? Nos igen, lehetséges... Sajnos. Felfedezheted a 100 legabszurdabb és legtragikusabb módot, néha komikus halálozási módok, amelyek egyszerre fognak megrémíteni és megmosolyogtatni. Mindegyik emlékeztet a létezés elviselhetetlen törékenységére és a kockázatos viselkedés elkerülésének szükségességére.
  Show book
 • Ébreszd fel a benned rejlő géniuszt - cover

  Ébreszd fel a benned rejlő géniuszt

  Sean Patrick

  • 0
  • 0
  • 0
  …mi hajtja a géniuszokat? Szeretnéd tudni, mit tanulhatsz a történelem nagyjaitól, hogy a legtöbbet hozd ki magadból? Ha igen, vár rád egy kaland. Sean Patrick könyve hatalmas sikert aratott a tengerentúlon. Ha elolvasod, tizenegy bámulatos elme életébe pillanthatsz be. Megtudhatod, mi hajtotta őket, és hogyan alakította az életüket egy-egy jellemző tulajdonság. Látni fogod többek között, hogyan indult útjára Walt Disney stúdiója, miként vált egy karddal játszó kisfiúból a hódító Nagy Sándor, vagy hogyan lett Nikola Tesla a megannyi nehézség ellenére az elektromosság atyja. A kiválóság nem adottság, hanem egy út, amire Te is ráléphetsz. Mondj „IGEN!”-t a saját kalandodra, és ébreszd fel a benned rejlő géniuszt!
  Show book
 • Életeim II rész - cover

  Életeim II rész

  Dezső Szabó

  • 0
  • 0
  • 0
  Életrajzom e külön egészet jelentő része betűhűséggel úgy jelenik meg, 
  amint jobblétre szenderült füzeteim adták. Teljességgel nem tudom 
  megérteni, ha egy író egyszer már megjelent művén újabb kiadásnál 
  változtat, javítgat, foltozgat. Mikor valamit megírok: azt az akaratom 
  fölötti akaratom diktálja, logikai és ösztönös énem teljessége, és 
  inkább belenyugodnék abba, hogy valamelyik művem örökre feledésbe 
  menjen, mintsem hogy csak egy betű változtatás is történjék rajta. Kiadó
   és közönség nem létező tényezők a szellemi alkotás szuverenitása előtt.
   A kiadónak, mint a színházi rendezőnek is, vak hűséggel kell követnie 
  az alkotó Géniusz parancsát, s még csak gondolnia sem szabad arra, hogy 
  közbeformáló véleménye legyen. Ami pedig a közönséget illeti: a Géniusz 
  parancsolja meg művével, hogy mi tessék neki, a Géniusz irányítja őt. 
  Nem szellemi alkotó, hanem betűhetéra az, aki lesi, hogy mi tetszik a 
  közönségnek és a szerint pojácáskodik ki mondatokat magából. Az viszont 
  természetes, hogy mikor írtam ezt az életrajzot: engedelmeskedtem a mai 
  idők fegyelmének, és nem vétettem a mindenkire kötelező egyetemes 
  tilalmak ellen. Meg is volt az az elégtételem, hogy az illetékes ügyészség soha egy betűt sem kifogásolt életrajzomban.Ennek
   a műnek nem adhatnám franciául sem a Mémoires, sem a Souvenirs címet. 
  Abszolút lélektani tévedés volna ezt az életrajzot visszaemlékezéseknek 
  minősíteni. Kevés túlzással azt mondhatnám: hogy ez az életrajz 
  egyáltalán nem visszabarangolás a múltba.
  Show book
 • Tanuljon Németül - Gyorsan Egyszerűen Hatékonyan - 2000 Kulcsszó - cover

  Tanuljon Németül - Gyorsan...

  Languages Pinhok

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez a könyv a 2000 leggyakrabban használt szó és kifejezés listáját tartalmazza, a napi beszélgetésekben előforduló gyakoriságuk szerint rendezve. A gyors haladás és a motiváltság fenntartása érdekében a szótár a 80/20-as szabályt követve először az alapvető szavak és mondatszerkezetek elsajátítását biztosítja.
   
  Kinek érdemes megvenni a könyvet?Ez a könyv olyan motivált kezdő és középhaladó német nyelvtanulóknak szól, akik hajlandóak napi 15-20 percet szavak tanulására fordítani. A szótár egyszerű felépítése annak köszönhető, hogy minden szükségtelen dolgot kivettünk belőle, lehetővé téve, hogy a nyelvtanuló kizárólag azokra a részekre koncentrálhasson, amelyek a lehető legrövidebb idő alatt segítenek a legnagyobb mértékű haladást elérni. Egy olyan kezdő vagy középhaladó szinten lévő nyelvtanuló számára, aki hajlandó napi 20 percet a tanulásra szánni, ez a könyv valószínűleg a legjobb befektetés, amit el lehet képzelni. Le lesz nyűgözve, hogy a mindössze néhány hetes napi gyakorlással milyen gyors haladást fog elérni!
   
  Kinek nem ajánljuk a könyvet?Ez a könyv nem haladó szintű német nyelvtanulóknak készült. Ebben az esetben látogasson el honlapunkra, vagy keressen rá a még nagyobb szókészletet tartalmazó német szótárunkra, amely azon haladó nyelvtanulók számára is hasznos témák szerint került felosztásra, akik bizonyos területeken javítani szeretnék nyelvi felkészültségüket.Továbbá, ha olyan teljes körű német tankönyvet keres, amely végigvezeti az német nyelvtanulás különböző lépésein, akkor ez a könyv valószínűleg nem önnek szól. Ez a könyv csak szavakat tartalmaz, ezért a vásárlónak más forrásokból vagy nyelvtanfolyamokon kell megtanulnia olyan dolgokat, mint a nyelvtan és a kiejtés. A könyv erőssége abban rejlik, hogy az alapvető szókészlet gyors elsajátítására összpontosít, nem pedig olyan információkra, amelyeket sokan elvárhatnak egy hagyományos nyelvkönyvtől. Kérjük, ezt vegye figyelembe a vásárlás során!
   
  Hogyan használjuk a könyvet?Ez a könyv ideális esetben napi szinten használatos, és az egyes munkamenetekben meghatározott számú oldal áttekintése szükséges. A könyv 50 szóból álló részekre oszlik, ami lehetővé teszi a lépésről lépésre történő fejlődést. Tegyük fel például, hogy jelenleg a 101-től 200-ig tartó szólistát tekinti át. Amikor már elég jól ismeri a 101-től 150-ig terjedő lista szavait, elkezdheti tanulni a 201-250 pontok tartalmát, majd a következő nap elhagyhatja a 101-től 150-ig tartó lista tanulását és folytathatja a 151-250 közötti szavakkal. Így lépésről lépésre haladhat a könyvben, és nyelvi készségei minden egyes elsajátított oldallal fejlődni fognak.
  Show book
 • Agymosó - Őszinte kérdések és spontán válaszok - cover

  Agymosó - Őszinte kérdések és...

  Feldmár András, Ács Dániel

  • 0
  • 0
  • 0
  Hogyan kell szeretni magam? Meggyógyulhatunk-e a traumából? Mi értelme van az életemnek? A nagy sikerű Heti Agymosó beszélgetéssorozatban bárki tanácsot kérhetett, feltehette kérdését, megvallhatta problémáját. Feldmár András spontán és őszintén felelt, a műsorvezető Ács Dániel, a Feldmár Intézet szóvivője volt. A videós sorozatból készült válogatáskötet problémás élethelyzeteiben, hétköznapi dilemmáiban és az elmesélt érzésekben magunkra ismerhetünk. Saját – a gyerekeinkhez, párunkhoz, szüleinkhez, a terapeutánkhoz, önmagunkhoz és másokhoz fűződő – kapcsolatainkban megjelenő elakadásainkra is elgondolkodtató válaszokat kaphatunk.
  Show book