Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
A Halhatatlanság halála - cover

A Halhatatlanság halála

Isaac Asimov

Publisher: Metropolis Media Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

A halhatatlanság halála az időutazás modern regénye. Isaac Asimov az atomkor olvasóinak új világot tár fel: nem a csillagok, nem az űrutazás felé vezető utat, hanem az egymás mellett létező különböző Valóságokat irányító Halhatatlanok világát. Ám a tökéletes Halhatatlanság létezése egyetlen hajszálon függ. Elég egyetlen elhatározás, egyetlen mozdulat és a tökéletes rend, a Halhatatlanok uralma mindörökre eltűnik. Kitől függ a Halhatatlanság léte vagy halála? Ki teheti meg azt az egyetlen végzetes mozdulatot? A világhírű tudós színes és lebilincselően fordulatos regényében korunk egyik legizgalmasabb problémáját feszegeti: az idő relativitását és a konkrét történelmi korhoz való kötöttség és felelősségérzet megnövekedését.
Available since: 05/06/2020.

Other books that might interest you

 • Kirekesztettek - cover

  Kirekesztettek

  Völgyi Viktória

  • 0
  • 0
  • 0
  Várföldi Aliz elégedett, engedelmes állampolgár. A fiatal doktornő szereti a munkáját, eleget keres, hogy a családja megéljen, és örömmel figyeli, ahogy a kormányzatnak köszönhetően lassan jobban megy mindenki sora. Ám egy éjjel különös beteg kerül hozzá, és Aliz élete fenekestül felfordul. A hajléktalannak kinéző, szokatlanul jó erőben lévő férfi utcai verekedésbe keveredett, a kiérkező rendőrök alig bírtak vele. Az ismeretlen nem beszél, poszttraumatikus stressztől szenved, és reggelre rejtélyes módon eltűnik a kórházból. Aliz nyomozni kezd, és rájön, hogy minden, amit a világról tudni vélt, hazugság. Harminc évvel ezelőtt, a Kataklizma idején életerőre szomjazó boszorkányok nyitottak kaput a mágia nélküli világra. A kialakult káoszban szinte észrevétlenül építették ki diktatúrájukat, hatalmukat természetfeletti lényekből álló erőszakszervezet biztosítja. Az események magukkal sodorják a doktornőt, akinek tennie kell valamit a világát túszul ejtő hatalmak ellen. De kiben bízhat, és van-e kiút a hazugságok és a manipuláció útvesztőjéből? A Kirekesztettek nem hagyományos fantasy. Völgyi Viktória könyve szinte orwelli sötétségű, letehetetlenül izgalmas regény az állampolgárait kizsákmányoló rezsimről, a tudatlanságban tartott tömegek tehetetlenségéről és az igazsággal való szörnyű szembesülésről. Csak felnőtt olvasóknak!
  Show book
 • Goldilocks - Úton egy új világ felé - Szül főz bólogat… majd űrhajóra száll és megmenti a világot - cover

  Goldilocks - Úton egy új világ...

  Laura Lam

  • 0
  • 0
  • 0
  Az egyáltalán nem is olyan távoli jövőben az emberi tevékenység következtében a Föld nevű bolygó gyakorlatilag lakhatatlanná válik. Szökőár, tűzvész, mérgezően szennyezett levegő, állat- és növényfajok tömeges pusztulása, kizsigerelt termőföld - a mindennapi élet díszletei. Emellett az emberiség felét más jellegű katasztrófák is sújtják: a nők jogait drámaian megnyirbálják, nincs beleszólásuk a közügyekbe, nem vállalhatnak vezető pozíciót, egyszerű reprodukciós automataként kezelik őket a férfiak irányította világban.Vajon ki hallgatna ilyen körülmények között az egykor sikeres üzletasszonyra, vállalkozó szellemű tudósra, aki képes lenne megoldást találni az emberiség legégetőbb problémájára? Vajon hagynák, hogy az általa toborzott, kizárólag nőkből álló profi legénység űrhajóra szálljon, és a lakhatósági Goldilocks-zónában új otthont teremtsen a Földet elherdáló népességnek?És vajon a tiltás elég ahhoz, hogy elnyomják a nők hangját egy minden szempontból beteg világban?
   
  A Goldilocks - Úton egy új világ felé egy hajmeresztő űrutazás története, lebilincselően izgalmas feminista sci-fi, amely olyan felkavaró és fordulatos, akár a bukfencezés a nullgravitációs térben.
  Show book
 • Világvége a szomszédban - cover

  Világvége a szomszédban

  Arkagyij Sztrugackij, Borisz...

  • 0
  • 0
  • 0
  A ​Sztrugackij fivérek fantáziabirodalmában semmi nem szimplán fekete vagy fehér. Történeteik csöppet sem egyszerűek vagy kiszámíthatók: vérbeli meghökkentő mesék, középpontjukban a kisemberrel, akit az sem érdekel, ha a szomszédságban véget ér a világ, csak élik tovább a maguk hétköznapi életét. Kötetünk ezúttal két kisregényt tartalmaz, melyek klasszikus forgatókönyvekre kínálnak újszerű, rendhagyó megoldásokat.
  A marslakók második inváziója H. G. Wells ősrégi ötletét porolja le a Földünkre érkező idegen támadókról, akiket az emberiség semmiféleképpen nem képes megállítani. Sztrugackijéknál azonban az emberek csak addig szegülnek ellen, míg rá nem jönnek, hogy kicsinyes számításukat a földönkívüli elnyomás alatt ugyanúgy megtalálják, sőt talán még jobban is élhetnek, mint korábban… mindössze egy aprócska árat megfizetve.
  Az Egymilliárd évvel a világvége előtt akár szokványos katasztrófatörténet is lehetne, ha más írta volna. Így azonban izgalmas krimibe oltott fejtegetéseket kapunk a világegyetem működéséről, a véletlenek és az ember szerepéről benne… ami talán egyáltalán nem egyezik meg az iskolában tanultakkal.
  Show book
 • A jövő minisztériuma - cover

  A jövő minisztériuma

  Kim Stanley Robinson

  • 0
  • 0
  • 0
  Kim Stanley Robinson, a science fiction egyik legnagyobb ma élő óriása a klímaváltozás olyan vízióját mutatja be ebben a regényben, amilyet eddig elképzelni sem tudtunk.
   
  A Párizsi Egyezményt aláíró országok kongresszusa egy új szervezetet alapít 2025-ben. Célja az eljövendő nemzedékek érdekképviselete és az összes élőlény védelme a jelenben és a jövőben. Hamarosan mindenki a Jövő Minisztériuma néven kezdi emlegetni.
   
  A teljes egészében fiktív szemtanúk által elmesélt történet arról szól, hogy milyen hatással lesz az emberiségre a klímaváltozás a következő évtizedekben. Az egyes fejezetek nem egy kihalt, posztapokaliptikus világban játszódnak, hanem a közvetlen jövőnkben – amelyben még az is előfordulhat, hogy legyőzzük az előttünk álló rendkívüli kihívásokat.
   
  Az olvasó egy kétségbeesett felütésű, ám reményteli üzenetekkel teli regényt tart a kezében; a legeredetibbet és legerőteljesebbet, amit valaha a klímaváltozásról írtak.
  Show book
 • Világok útvesztője - cover

  Világok útvesztője

  George B. Marwell

  • 0
  • 0
  • 0
  Titokzatos ​sorozatgyilkos szedi áldozatait Londonban. A halottak feje hátracsavarodva, homlokukon késsel belekarcolt, nyomtatott I betű. A Scotland Yard Hampton felügyelőt rendeli ki az eset felderítésére, aki megállapítja, hogy a gyilkosságok összefüggnek, és hogy elkövetőjüket valamiféle rituális cél vezette, de ennél tovább nem jut. Külső segítséget kell kérnie a szimbólumok és rejtélyek avatott szakértőjétől, a zárkózottan élő bölcsészdoktor Leonard Larkintól.
  Ketten együtt kezdik felgombolyítani a rejtély szálait, ám azok mind messzebb és messzebb vezetnek, a közönséges bűnügyek világából a titkos társaságok, a hermetikus elméletek, sőt a túlvilági hatalmak birodalmába. A gyilkos felkutatásának feladata a történelem labirintusát is megnyitja a nyomozók előtt, Platón, Püthagorasz és Descartes gondolatai nyomán azonban az ismert események egészen új megvilágításba kerülnek, míg végül maga a valóság szövedéke kezd foszladozni.
  
  George B. Marwell filozófiai thrillerjében mesterien elegyíti az akciót a szellemi izgalmakkal, boszorkányos tehetségű illúzionistaként keverve a tények és a képzelet lapjait. A főhőséhez hasonlóan visszahúzódó szerző varázslatos bemutatkozó regénye most végre a magyar olvasókhoz is eljuthat, hirdetve: új csillag jelent meg az irodalom egén.
  
  
  „Marwell nemcsak Dan Brownnak, de Umberto Ecónak is feladta a leckét. És mindjárt az első könyvével! Bravó!”
  – Daily Mail Book Review
  
  „Az utolsó oldalra érve ellenállhatatlan vágyat éreztem, hogy visszalapozzak, és újrakezdjem ezt a csodálatos utazást.”
  – Stephen Peltz, London Week
  Show book
 • Fahrenheit 451 és más történetek - cover

  Fahrenheit 451 és más történetek

  Ray Bradbury

  • 0
  • 0
  • 0
  Guy Montag tűzőrként dolgozik. Az a munkája, hogy elégesse a könyveket… a házakkal együtt, ahol eldugták azokat. Montag élvezi a munkáját. Tíz éve tűzőr, és mindig felhőtlen örömmel vonul ki az éjszakai riasztásokra, boldogan nézi a lapokat emésztő lángokat. Aztán egy nap találkozik egy lánnyal, aki olyan múltról mesél neki, amikor az emberek még nem féltek, majd megismerkedik egy professzorral, aki olyan jövőt fest elé, amelyben az emberek gondolkodnak. És akkor Guy Montag hirtelen ráébred arra, mi az igazi hivatása.
  Kötetünkbe Bradbury nagy hatású klasszikusa mellé további öt remekbe szabott novellát választottunk a sci-fi irodalom nagymesterétől.
  Show book