Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Engedj el - cover

Engedj el

Gabriella Szaszkó

Publisher: Maxim Könyvkiadó Kft.

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

James Penningtonnak két kamasz fiát és önmagát is a felszínen kell tartania bántalmazó, alkoholista felesége mellett. James mindent megpróbál megtenni, hogy kikerüljön felesége karmai közül, és megvédje a fiait. Az őrület közepén úgy határoz, hogy naplóban rögzíti a múltat, elmeséli, hogyan is kerül számító felesége csapdájába. Visszarepül az időben a hetvenes évek New York Cityjébe, ahol az egyetemisták felhőtlen életét élve csak az apja általi elvárásokkal kell megküzdenie. Azonban egy bulizós este során megismerkedik egy gyönyörű tizenhét éves lánnyal, és az egyéjszakás kaland örökre összeköti a sorsukat. Maggie hamarosan visszatér James életébe, és közli, hogy gyereket vár. James úgy dönt, hogy felelősséget vállal, és miután apja kitagadja, az északi Glens Fallsba költözik, és teljesen új életet kezd tinédzser feleségével, ezzel örökre szakítva gazdag városi életével. Azzal csak később szembesül, hogy Maggie súlyos pszichés gondokkal küzd. Vajon Jamesnek hogyan sikerül az őrület közepette felnevelnie fiait, miközben a felesége egyre inkább csúszik le a lejtőn?„A Pennington-sorozat emlékezetes volt számomra. Mély érzelmeket váltott ki belőlem, a karakterei pedig a szívembe férkőztek. A most elinduló előzménysorozat első kötetében közvetlen közelről megismerhettem azt a poklot, amit Maggie teremtett a kisvárosi élet színfalai mögött. Az Engedj el a férj, James Pennington keserű vallomása a házasságukról, ami újra érzelmi hullámvasútra ülteti az olvasót, rohanva az elkerülhetetlen tragikus vég felé.”Kelly – Kelly és Lupi olvas„James Pennington könyve ugyanannyira magával ragadó, mint az eredeti trilógia, és nem kevésbé szívszaggató. Bepillantást enged a szülők életébe, megpróbáltatásaiba, gondolataiba, tökéletesen kiegészítve ezzel David, Chris és Amy történetét.”Nancy Book Heaven„Szaszkó Gabriella ismét különlegeset alkotott. Bár már nagyon vártam, hogy megismerjem James történetét, borzasztó nehéz olvasmánynak bizonyult, ismerve a végkifejletet. Ezzel együtt azt gondolom, hogy az Engedj el a Pennington-univerzum egyik létfontosságú darabja. Hiánypótló kiegészítése annak, amit az első három könyvben David és Chris történetéből megtudtunk. A Pennington-rajongóknak kötelező!”Ladányi Klári, Írásról és könyvekről blog
Available since: 10/08/2021.

Other books that might interest you

 • A Hold cirkusza - cover

  A Hold cirkusza

  Sacheverell Black

  • 0
  • 0
  • 0
  Anne, a huszonéves iowai lány egy apja által erőltetett érdekházasság elől elmenekül otthonról, és csatlakozik egy vándorcirkuszhoz. Rodrick, a jóindulatú tűzzsonglőr befogadja lakókocsijába a szökevényt, és onnantól Anne is a cirkusz tagja lesz. A lány ezáltal megismerheti ezt a varázslatos világot: Megtudja, mi a kitartás, a kemény munka, az összetartás, s nem utolsó sorban, hogy mi a szerelem.
  Ám a „Hold cirkuszában” sajnos nem minden olyan szép és vidám, mint amilyennek Anne még a kezdetekkor gondolta. A karaván útját ármány, gonoszság, őrület és holttestek övezik. 
  A társulat tagjai között van, aki sötét múlttal rendelkezik, s van, aki sötét jelennel. Vajon ki a veszélyes, és ki van veszélyben a cirkuszban? 
  Ki lehet az a szellem, akit időnként az előadások alatt látni lehet? 
  S mi lehet az a hely, amit úgy hívnak, „Túlontúl”? A szeretet birodalma lenne ez, vagy inkább a sötétségé?
  
  Egy misztikus történet tragikus szerelmekről, drámai emberi sorsokról, szeretteink elvesztéséről és megtalálásáról.
  Show book
 • Éjszaka Kairóban - cover

  Éjszaka Kairóban

  Kenneth Claire

  • 0
  • 0
  • 0
  Az írónő első regénye 1946 novemberében jelent meg Budapesten, a Grill Károly-cég kiadásában. Ilyen fantasztikus sikerre még nem volt példa a magyar könyvkiadás történetében. „Claire Kenneth-láz Pesten!” – írta a Reggeli Újság. „Ez több, mint siker, ez már tömeghisztéria!” – állapították meg az újságok. 
  Hosszú sorok álltak a belvárosi és a körúti könyvesboltok előtt, hogy megvehessek a fiatal írónő szerelmi regényét, és pár nap alatt szétkapkodták az első kiadást. 
  Az Éjszaka Kairóban az elmúlt évtizedekben sem vesztett varázsából; romantikájából, izgalmas, fordulatos meseszövése változatlan élményt jelent. 
  Hősnője Anna, a szép magyar asszony, gazdag svéd férjével érkezik Egyiptomba. 1939-ben itt állomásozik az angol Gold Stream Gárda, s George Dowery, a délceg gárdakapitány beleszeret Annába. A többi szereplő: Barbara, a szeretőit váltogató angol ezredesné; Mirjam, a félvér lány; Zilahy Zoltán, a fiatal magyar orvos és társaik… sorsukat a második világháború kitörése dönti el. A nemzetközi légkörben még zajlik a fényűző élet, Faruk király nyári palotájában garden party van, de Ras el Tinben az angol flotta már bevetésre kész, és McCornick ezredes még nem is sejti, hogy barátnője, Lili Lane – nemcsak énekesnő… Az Éjszaka Kairóban lebilincselő regény, és egyben érdekes kordokumentum is. 
  Folytatása a Randevú Rómában – ezúttal a háború vérzivataros napjaiban találkozunk a szívünkhöz nőtt hősökkel.
  Show book
 • Szerdán habcsók - cover

  Szerdán habcsók

  Diána Papp

  • 0
  • 0
  • 0
  "Három hónappal korábban költözött el a férjétől. Két hete megbeszélték, hogy elválnak, tíz együtt töltött év, hét év házasság után. Eszter első kétségbeesésében gondolkodás nélkül a szüleihez ment. Nem is hozhatott volna ennél rosszabb döntést. Visszamenni abba a szobába, ahol felnőtt, csak annak a bizonyosságát erősítette, hogy mennyire önállótlan. 33 évesen újra gyereksorban tengődött, anyjáék lábujjhegyen jártak körülötte, néha sokatmondóan összenéztek, különösen, ha Edith Piafot hallgatott. Bizonyára azt hitték, megőrült. Tulajdonképpen közel is járt hozzá. Reggel elment dolgozni, egész nap nem evett, este találkozott valamelyik barátnőjével, hogy újra és újra elsírhassa a bánatát. Megittak néhány pohár bort, éjszaka volt már, mire hazakeveredett. Reggel anyja az alkoholgőzös gyerekszobába lépett be, hogy elhúzza a függönyt, és azzal a mozdulattal kinyissa az ablakot."Valahogy így ér véget Békési Eszter, pr-es és gasztroblogger házassága. És itt kezdődik a Szerdán habcsók története egy fiatal nőről, aki egy nagy pofon után megpróbál talpra állni, és elhinni, hogy nincs olyan, hogy soha többé.Papp Diána író, újságíró, magazinszerkesztő receptet ad a bátorsághoz, a szabadsághoz, azaz egy új élethez. És néhány ellenállhatatlan ételhez...A szerző első regénye új megjelenést kapott, hogy Eszter örök érvényű története újra a könyvespolcokra kerülhessen.
  Show book
 • Karácsonyi kovász - Egy százéves kovász egy arrogáns sztárpék és egy szenvedélyes cukrász… vajon mi sül ki ebből? - cover

  Karácsonyi kovász - Egy százéves...

  Helene Holmström

  • 0
  • 0
  • 0
  Nora Jansson mindent megtenne, hogy megmentse a trendi pékségek és kávézóláncok miatt lassan megfulladó családi pékségét a csődtől, még azt is vállalja, hogy Henrik Eklund, Svédország kedvenc celebpékének műsora, a Kigyúrjuk karácsonyi adásában szerepeljen. A haldokló hagyományos cukrászdákat és pékségeket „felturbózó” - illeve Nora szerint leginkább meggyalázó - valóságshow épp olyan szörnyű, amilyennek képzelte: Henrik bicskanyitogatóan arrogáns, és mindent leszól, amit Nora meg akar őrizni családja örökségéből. Ám a hosszú adventi estéken megismeri a férfi másik arcát is, aki még mindig zsarnokoskodó apja befolyásával küzd, és kétségbeesetten vágyik arra, hogy megvalósíthassa saját álmait. Ahogy telnek a napok, már nem csak a pékség sorsa és a Kigyúrjuk nézettsége a tét, hanem valami még fontosabb…A népszerű svéd romantikus író, Heléne Holmström regénye szívmelengető olvasmány, hamisítatlan karácsonyi ízekkel és illatokkal.
  Show book
 • Különös kaland - Összegyűjtött elbeszélések - cover

  Különös kaland - Összegyűjtött...

  Kenneth Claire

  • 0
  • 0
  • 0
  Claire Kenneth jelen kötetben összegyűjtött novelláit az angol és amerikai kritikusok Somerset Maugham írásaihoz hasonlítják. Fantáziája kimeríthetetlen, a fordulatokban gazdag darabok mindegyike felér egy regénnyel.A válogatás címadó története a Különös kaland New York közelében lévő tóparti nyaralóban játszódik. A Dupla Martini mély lélek-ábrázolás az 56-os házaspárról, az alkoholista férjről, aki bár jócskán rászolgált rossz hírére, felesége szemében még mindig az egykori szép, kis katona. Egy különös baleset aztán tisztázza,nem mindig múlt el az, amit már elmúltnak hisznek… A Kék kanári merész, megdöbbentő életkép, a felső tízezer, a „high society” kulisszatitkait leplezi le. Claire Kenneth regényeit kedvelők nem fognak csalódni az írónő pergő történetű, lendületes novelláiban sem.
  Show book
 • Nem lehetsz elég - cover

  Nem lehetsz elég

  Sütő Enikő

  • 0
  • 0
  • 0
  A világom darabokra hullott.
   
  A szívem összetört.
   
  Sérült vagyok… szerethetetlen.
   
  Nem tudok megbízni senkiben és semmiben.
   
  De együtt mégis mindenre képesek vagyunk.
   
   
   
  A világom újra a feje tetejére állt, és az élet a sötét oldalra sodort.
   
  El kell szakadnom tőle a boldogságunk érdekében.
   
  Több dolgot éltem már át, mint a legtöbb ember egész életében.
   
  Ha újrakezdhetném?
   
  Ugyanezt az utat választanám.
   
  Ezerszer. Milliószor. Örökké.
   
   
   
  Vajon tartogat-e még az élet számunkra közös jövőt?
  Show book