Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Túl a valóságon - cover

Túl a valóságon

Gabriel Woolf

Publisher: Arte Tenebrarum Publishing

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Túl a valóságon („A halhatatlanság hullámhosszán” sci-fi sorozat második rész)

Érezted már, hogy figyelnek? Tartottál-e attól, hogy semmit sem csinálsz jól, és ezt mások mindig észreveszik? Hitted-e már emiatt, hogy paranoiás vagy?
De mi van akkor, ha valójában te vagy az egyetlen normális ember a világon, és ezért figyelnek? Mert kilógsz a sorból. Milyen sorból? Hát a manipuláltak sorából.
Az amerikai kormány már régóta rádióhullámokkal befolyásolja a lakosság tudatalattiját. Az emberek közel egy évszázada agymosásnak vannak kitéve, és emiatt teljesen másnak látják a világot: szebbnek, gazdagabbnak, ahol van értelme élni, dolgozni, és akár még hinni is.
Kár, hogy a Bibliát is csak az amerikai állam találta ki a hatvanas években. A több ezer éves ezzel kapcsolatos történelem is csak az agymosás része. Az emberek pedig már nem látják a fától az erdőt, na meg a születésükkor arcüregükbe csavarozott kivetítőtől sem, ami folyamatosan fals képet vetít eléjük.
Mindössze csak egy maroknyi ember van a Földön, akik részben veleszületett, részben tanult képességük miatt ellenállnak az agymosásnak:
„Rezisztenseknek” hívják őket. Tony és Julie mindketten azok. Szerencsejátékból élnek. Nem azért, mert szerencsések, hanem mert a balszerencse is csak egy kormány által kitalált fogalom, hiszen a valóságban bárki bármikor nyerhet. Tonyék tudják ezt, és ki is használják. Mások számára úgy tűnik, hogy manipulálják a valóságot, pedig valójában csak nem törődnek a hazugsággal, amiben a többiek élnek. Azáltal, hogy nem kötik őket az államilag kitalált balszerencse korlátai, állandóan nyernek.
Van is szükségük a pénzre, mivel képességük miatt a kormány hajtóvadászatot indít ellenük. Azért akarják őket elhallgattatni...
...mert nemcsak, hogy látják a valódi világot, de mindenki másnak is meg akarják mutatni!
Ha sikerülne nekik, azzal lelepleznék a történelem legnagyobb összeesküvését.
Hacsak a titokzatos Hydra előbb meg nem állítja őket... odalent, az alvilág kapujában.
Available since: 07/05/2019.

Other books that might interest you

 • Három perce még éltem - cover

  Három perce még éltem

  Keszi Csaba

  • 0
  • 0
  • 0
  Világháborús eszközöket keresve az ember időnként az életével játszik. Tudta ezt Botond és barátja is, amikor ásójukat a földbe szúrták a fémkereső jelzése után. A felszín alatt fel nem robbant aknák és gránátok pihenhetnek az elesett katonák csontjai között. Ezúttal azonban egy különös lelet került elő, aminek sem eredetét, sem funkcióját nem tudták meghatározni. Hamarosan különös víziók és megmagyarázhatatlan jelenségek kavarják fel mindennapjaikat. Elhatározzák, hogy megszabadulnak a baljóslatú eszköztől, de már késő: annak tulajdonosai tudják, hol találnak rájuk, és a szándékaik veszélyesebbek néhány földben nyugvó robbanószernél. Vorkov és Nagarm az utazás utolsó szakaszához ért. Hamarosan megérkeznek a bolygóra, amin egykor elveszett űrhajójuk, az Inanna roncsait kell felkutatniuk. Az Inanna legénysége odaveszett, mielőtt hazaindulhattak volna. A célhoz közeledve a fedélzeti műszerek mesterséges objektumokat érzékelnek az égitest légkörében. Mindent megváltoztat a felismerés, hogy a bolygón a jelek szerint virágzik az élet és a technológia, de vajon hogy fogadják az érkező űrhajó legénységét?
  Show book
 • Feltámadás - cover

  Feltámadás

  Nkiru Azubuike

  • 0
  • 0
  • 0
  Egy beteges világ kietlen maradványai között, ahol a földet az elnyomás könyörtelen ostorcsapásai sebhelyezik be, és a csüggedés gyászos kiáltásaitól visszhangzik, Amiri és Serafina biztos kezei által irányítva egy hatalmas és fékezhetetlen erő ébred fel. Az előttünk kibontakozó történet egy disztópikus birodalom labirintusszerű szövevényében szövődik, ahol a puszta túléléshez bonyolult kötéltáncra van szükség a létezés szakadékán.
   
  A széthullás hátterében az ő rugalmasságuk úgy tűnik fel, mint egy harsogó hangos hívás, egy ellenállhatatlan dallam, amely másokat is meghív, hogy csatlakozzanak a lázadás szimfóniájához. E dallam minden egyes sorában az elnyomottak és megtörtek szíve vigaszra talál, mert az egység és a remény kadenciáját szövi, amely áthatja egész lényüket.
   
  A világukban tomboló vihar közepette felfedezik az egység magvait, amelyeket elméjük szent talajába vetettek el, és amelyeket az elnyomottak könnyeinek áradata táplál. Ezek a magok a szolidaritás szövevényévé virágoznak, amely mozgalmuk alapját képezi.
   
  Az empátia rendíthetetlen szálai által egyesítve, egyesített erejük kitörölhetetlen erővé alakul, amely olyan buzgalommal éleszti újjá disztópikus tájukat, amelyet nem lehet megtagadni. A Resurgence azonban több, mint a fékezhetetlen emberi szellem bizonysága. Ez a krónika a lelkek újjászületését tárja fel, az átalakulás alkímiai folyamatát, amely akkor nyilvánul meg, amikor a rugalmasság kéz a kézben táncol az együttérzéssel. Mélyreható utazásra indul, merészen álmodik egy új hajnalról, amely áttör az elnyomás nehéz felhőin, ahol az igazságosság szikrái a változás megállíthatatlan tüzévé válnak, és fényes ragyogással vetik ki fényüket az örökös forradalom útjára.
  Show book
 • Felvonó a pokolba - cover

  Felvonó a pokolba

  Gabriel Woolf

  • 0
  • 0
  • 0
  Dallas Mayweather évekkel ezelőtt elvesztette először a családját, aztán a feleségét is. Azóta a férfi magányosnak érzi magát, és nem találja a helyét a világban. Szabadidejét azzal tölti, hogy misztikus, megmagyarázhatatlan dolgokról olvas az interneten. Talán azért, mert választ keres arra, hogy miért bánt így el vele az élet.Egyszer egy ilyen kutatás során egy weboldalon talál egy szokatlan rituálét:A „Liftes játék” egyfajta városi legenda, ami arról szól, hogy ha az emeletekhez tartozó számozott liftgombokat az ember megadott sorrendben végignyomkodja – olyan módon, mintha egy kódot írna be –, akkor a felvonó elviszi utasát a túlvilágra.Dallas úgy dönt, megpróbálkozik a dologgal: Panelházuk liftjében megkísérli beírni a weboldalon látott számsort, és a megadott sorrendben végigutazik az emeleteken.Hibát követ el, ugyanis élete onnantól egy merő rémálommá változik: Összekeveredik az ébrenlét az álommal, a valóság a képzelettel, az e világ a túlvilággal. A férfi egy olyan helyen találja magát, ahonnan talán egyáltalán nincs kiút. Ott is marad örökre...Hacsak egy olyan személy a segítségére nem siet, aki képes felvenni a harcot a Dallast csapdába ejtő „árnyemberekkel”.
  Show book
 • A félelem íze - cover

  A félelem íze

  Duncan Shelley

  • 0
  • 0
  • 0
  -Tehát húst akarnak vásárolni? És mégis, milyen mennyiségben? -27 millió kg-ot, minden évben! -Vagyis 27 ezer tonna színhúst? - 27 ezer tonna színhús, ha pecsenyemalcból, az kb. 12 millió malac évente! Rettentően sok vakarta a fejét von Zeismann. -Mégis milyen húsra gondol pontosan? Sertés, baromfi,birka? Esetleg vadhús? - érdeklődőtt a biztonság kedvéért. A vásárló morgó hangon válaszolt: -Emberhús!
  Show book
 • A talentumok példázata - cover

  A talentumok példázata

  Octavia E. Butler

  • 0
  • 0
  • 0
  A magvető példázata Nebula-díjas folytatásában tovább követhetjük Lauren Olamina történetét a 2030-as évek társadalmi és gazdasági válsággal küszködő Kaliforniájában. Lauren, aki meg van győződve arról, hogy az emberiség problémáinak megoldását a csillagok gyarmatosítása jelenti, a híveivel együtt azon dolgozik, hogy megtegye az ehhez szükséges előkészületeket. De a társadalmi összeomlás és a fanatikusok feltörése következtében a teljes közössége rabszolgasorba kerül, és a lányát is elrabolják. Laurennek fel kell vennie a harcot az ellenfeleivel, hogy megteremthesse az új világrendet.
   
  Octavia E. Butler Földmag-duológiájának befejező kötete szédületes látomás és egyben komoly figyelmeztetés a jövőnkre nézve. Az 1998-ban megjelent regény a klímaváltozás valóra vált jóslata mellett kitüntetett figyelmet kapott az USA-ban nemrég, ugyanis a történetben mellékszereplőként megjelenő amerikai elnök az “Ismét naggyá tenni Amerikát”-szlogennel népszerűsíti magát, amit aztán később Donald Trump is használt az elnökválasztási kampányához.
  Show book
 • Gourmet - cover

  Gourmet

  W. L. Know

  • 0
  • 0
  • 0
  – Akkor én most meghaltam? – Hát, ahogy vesszük. A halottak nem ennyire élénkek. Nem kérdeznek, nem járnak, nem szemérmeskednek. Jerome Villeneuve békésnek hitt élete hirtelen véget ért, amikor étterme leghűségesebb törzsvendége, Agat­ha Skarbek megtámadta és kiszívta a vérét. Ám ahelyett, hogy csatlakozott volna feleségéhez és gyermekeihez a Père-Lachaise temetőben, a szeme csak még jobban ki­nyílt a világra és olyan oldalát ismerte meg, amelynek lé­tezéséről se tudott. Ízérzék nélkül, a naptól rettegve úgy érezte, hogy lehetetlen folytatni a főzést. De az éjszaka népe között olyan új barátokra lelt, mint a Bécs mélyén bújkáló Gomba és a népe vagy a gazdag és karizmatikus Mandarin. A nemlétnek viszont ára van, és ahogy az idő múlik, egyre kevésbé tűnik úgy, hogy meg tudja fizetni.
  Show book