Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Bábel - cover

Bábel

Frei Tamás

Publisher: Alexandra Kiadó

 • 1
 • 0
 • 0

Summary

A terrorizmust a drótkerítés sem képes megállítani. A modern kori népvándorlás bábeli zűrzavarában minden lehetséges!André Calvi, Frei Tamás eddigi négy sikerkönyvének fősze-replője mindig azt mondta: a végén a rosszak győznek. Marco Boretti, az új főhős szerint viszont a gátlástalan okosak!A Bábel a korábbi regényekhez hasonlóan fordulatos, izgal-mas, akciódús történet, és szokás szerint lényeglátó és égetően aktuális. A mai valóságot mutatja be. Rávilágít arra, hogy mi rejlik az óriásplakátokra írt pár szavas üzenetek hátterében.Marco Boretti, az édesanyja révén magyar származású firen-zei régész aligha hitte, hogy szakmája az európai migránsválság kellős közepén kulcsszerephez juttatja egy olyan szövevényes ügyben, amiben semmi sem az, aminek látszik. A tudósból kincsvadász lesz. A segélyszervezetek munkatársaiból műkincs-csempész. A fegyverkereskedőből miniszterelnöki tanácsadó. Üldözőből üldözött.Frei Tamás a színfalak mögé viszi az olvasót, megmutatja, milyen hatalmi manőverek révén ragadhatja magához egy kellően gátlástalan politikus egy ország irányítását, és miféle cinizmus kell ahhoz, hogy a nyugati világ legbefolyásosabb emberei véres műkincsekkel teli luxusvilláikból finanszírozzák az iszlám terrorizmust.A háttérben pedig Magyarországon futnak össze a szálak, ahol mindenre találni megoldást…

Other books that might interest you

 • Lángszerelem - Bűnügyi regény - cover

  Lángszerelem - Bűnügyi regény

  Demeter Attila

  • 0
  • 0
  • 0
  A nagymamát fondorlatos módon meggyilkolják, a húszéves lányunokát, aki mindössze egy szerény, kisvárosi papírboltot örökölhet tőle, sorozatos fenyegetésekkel zaklatják. A rémület tanyát ver a jó idegrendszerű lány lelkében, és tanácstalanná válik. Nem bízhat senkiben, nem támaszkodhat senkire… vagy mégis?
   
  A regény végére megoldódnak a titkok, a bűn üldözői megfejtik a rejtélyeket, és a boldogság reménye is megcsillan a szereplők szeme előtt.
  Show book
 • Zsáner-füzetek 3 - Bűnök és kalandok - cover

  Zsáner-füzetek 3 - Bűnök és...

  Stephanie Ford, Hallie Nadal,...

  • 0
  • 0
  • 0
  Gyilkosság, ahol minden résztvevő bűnösnek vallja magát?
   
  Egy különleges karóra, és felborul az élet?
   
  Pazar munka, luxus nyaralás, de vajon mi zajlik a háttérben?
   
  Mi történik, ha Amerikában Hitler kezébe kerül a hatalom?
   
  Kalandok, krimik, izgalmas részletek, mindez a harmadik Zsáner-füzetben.
  Show book
 • Kim Dzsongil bemutatja: - cover

  Kim Dzsongil bemutatja:

  Paul Fischer

  • 0
  • 0
  • 0
  „Visszatartom a dühömet. Ha kiengedném, akkor megtelne vele az
   egész szoba.”
  
   
  
    „Azt képzeltem, hogy akit szeretek, annak baja esik, mert én rossz
   vagyok.”
  
   
  
    „Nem volt egy élő lélek, aki megértett volna, és ez végtelenül magányossá
   tett. Megtanultam a leckét, hogy tapintatból erről nem beszélünk."Vajon
   mit élnek át a gyerekek, amikor szüleik válnak, vagy amikor elvesztik egy
   közeli családtagjukat? Mire van szükségük ezekben a nehéz időkben? És ki
   vigasztalja meg őket, ha a szülők saját fájdalmukban, dühükben nem tudnak
   feléjük fordulni? Súlyos veszteség idején a gyerekek legtöbbször nem tudják
   megfogalmazni, min mennek keresztül. Modern világunkban ráadásul a gyász
   tabu: a felnőttek sokszor saját érzéseikkel sincsenek tisztában, nemhogy a
   gyerekekével. Így a hiány meggyászolásában – ha egyáltalán megtörténik – a
   kicsik általában magukra maradnak, és ez a magány és elhagyatottság
   felnőttéletükre is kihat. Singer Magdolna gyászterapeuta bevezet minket egy
   rejtett világba: gyerekek és felnőttek mesélnek fiatalon átélt
   veszteségeikről, és arról, miként tudtak megküzdeni fájdalmas érzéseikkel.
   Harminc különálló történet segít megérteni, mit éreznek és észlelnek a
   gyermekek válás és halotti gyász idején, a megható önvallomásokból pedig az
   is felsejlik, hogyan vigasztalhatjuk, támogathatjuk őket életük e nehéz
   szakaszában.  
  Show book
 • Maffiózók mackónadrágban - A magyar szervezett bűnözés regényes története a 70-es évektől napjainkig - cover

  Maffiózók mackónadrágban - A...

  András Dezső

  • 0
  • 0
  • 0
  A magyar szervezett bűnözés regényes története a 70-es évektől napjainkig
  
   
  "Arra viszont Markó sem számított, hogy az egykor tengerészgyalogosként is szolgáló nyomozó a földön haldokolva, utolsó erejét összeszedve is képes tökéletesen célozni. Háromszor lőtt, az egyik lövedék Markó fején ment át. A magyar gengszter hatalmas, izmos teste zsákként dőlt el az étterem ajtaja előtt."
   
  Dezső András a történeti levéltárban porosodó, egykoron szigorúan titkos rendőrségi és állambiztonsági dossziék, periratok, korabeli újságcikkek százain rágta át magát, öreg zsiványokkal, volt rendőrökkel ült le beszélni. A tények, nem a mítoszok érdekelték. Könyvében a magyarországi szervezett bűnözés kialakulásának és fejlődésének történetét meséli el, eddig soha nem publikált, csak kevesek által ismert epizódokat is feltárva. 
   
  A sztorit olvasva a hetvenes évek hírhedt kasszafúróitól a Los Angeles-i magyar maffia támogatását élvező budapesti betörőeliten át megismerkedhetünk az alvilág kultikus, sokszor tragikus sorsú figuráival is. Ki volt a hetvenes évek legendás gengsztere, a Los Angelesben agyonlőtt Markó Béla? Mivel kezdte karrierjét Vizó, a diszkópápa? Honnan indult az 1996-ban meggyilkolt dúsgazdag vállalkozó, Prisztás József? Miből szerezte első millióit a luxus Bentleyében agyonlőtt Seres Zoltán? Kik azok a túlélők, akik évtizedeken át meghatározói szereplői voltak ennek a körnek? 
   
  A szerző nemcsak a szervezett alvilág kalandos krónikáját írta le példátlan részletességgel, hanem megrajzolta azt a folyamatosan változó társadalmi és gazdasági környezetet is, amely az elmúlt negyven évben nemcsak a bűnözők és ügyeskedők, de mindannyiunk életére hatással volt.
  Show book
 • Modern átverések - avagy IT biztonság a hétköznapokban - cover

  Modern átverések - avagy IT...

  Imre Fekete

  • 0
  • 0
  • 0
  A könyv 25 különböző történetet tartalmaz, amelyekben a szereplők és a párbeszédek kitaláltak, de a bennük szereplő veszélyek nagyon is valósak, bárki, bármikor találkozhat azokkal a mindennapokban. Ezért is ajánljuk e könyvet mind a laikus átlagembereknek, mind pedig az IT biztonsággal foglalkozóknak egyaránt. Bár napjainkban az IT biztonsági téma egyre felkapottabb, a felhasználók mégsem elég tájékozottak a rájuk leselkedő veszélyek tekintetében. A tudatosság-fokozó oktatásokon elhangzó száraz tananyagot a résztvevők hamar elfelejtik, hosszabb távon inkább csak a történetek maradnak meg. Ezt felismerve készült ez a könyv, ahol a történetek megértését vagy az abban szereplő fenyegetés elkerülését a történeteket követő magyarázat vagy tanács is segíti.
  Show book
 • Hullámzónában - cover

  Hullámzónában

  Hallie Nadal

  • 0
  • 0
  • 0
  Hallie-t a munkája Twinsybe viszi, ahol megismerkedik a vak fenegyerekkel, Neallel. Ráébred, hogy vőlegénye talán nem is az, akinek mondta magát. Vagy ő képzelődik?
   
  Miközben az igazságot kutatja, belekeveredik a kisváros életét felkavaró gyilkossági ügybe, és volt IRÁ-sokkal kerül kapcsolatba.
   
  A fordulatos történet végén kiderül, hogy lesz-e valami a tervezett esküvőből, vagy Neal elcsavarja Hallie fejét. Esetleg újra a magány vár a majmokkal társalgó lányra?
  Show book