Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Boldogságtól ordítani - cover

Boldogságtól ordítani

Ferenc Bálint

Publisher: Álomgyár Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Mihez kezd egy humorista 24 órával az esküvője előtt? Megkönnyebbül vagy beletörődik? Esetleg veszekedni kezd? És ha a jó párkapcsolat alapja a szeretet, akkor mi a malter? Kié lesz a szempillaspirál, ha nincs többé "te" meg "én"? Miért Cicciolina a hibás? Mi köze a házassági oklevélnek a Káma-Szútrához? Megéri borrá változtatni a vizet? Segít, ha szűzlányok vérében fürdünk? És persze mi a teendő, ha van egy élő/halott macskánk?A Showder Klub és a Dumaszínház humoristájának legújabb regénye a boldogító igenekről és az elkerülhetetlen nemekről szól, de a végére még az is kiderül, hogy az emberi konfliktusok alapjáraton vicces dolgok. Egy szórakoztató olvasmány - akár esküvő előtt, közben és után is.Bálint Ferenc a Szomszédnéni Produkciós Iroda humortársulat tagja, 2014-ben kapott Karinthy-gyűrűt.
Available since: 11/04/2021.

Other books that might interest you

 • Felnőttek - cover

  Felnőttek

  Marian Keyes

  • 0
  • 0
  • 0
  Casey-ék egy elbűvölő család.Johnny Casey, a két fivére, Ed és Liam, gyönyörű, tehetséges feleségeik és az összes gyermekük sülve-főve együtt vannak. Születésnapi partik, házassági évfordulók, hétvégi kiruccanások...egy nagy, boldog család. Johnny felesége, Jessie, akinek a legtöbb pénze van, legalább is váltig ezt állítja.A felszín alatt azonban már nem ilyen idilli a helyzet: egyesek közt ellentétek feszülnek, mások a kelleténél jobban kedvelik egymást...A családi békét sikerül megőrizni, míg Ed felesége, Cara agyrázkódást nem szenved, és ezért nem tudja magában tartani a gondolatait. Elég egy meggondolatlan megjegyzés Johnny születésnapján, ahol jelen van az egész család, és Cara megszellőzteti az összes családi titkot.Az ezt követő tisztázás során minden felnőtt azon töpreng, nincs-e itt az ideje, hogy - végre - felnőjenek?A Felnőttek egy új, szenzációsan szórakoztató , megható és hangos nevetésre fakasztó regény Marian Keyes tollából."Minden szavát imádtam. Még heteken át fognak hiányozni ezek a csodálatos, eleven karakterek!" - Liane Moriarty, a Hatalmas kis hazugságok írónője"Zűrzavaros, egymásba gabalyodott, összetett sorsok, melyek eszembe juttatták, hogy csak nagyon kevés ember teszi valaha is rendbe az életét" - Jojo Moyes, a Mielőtt megismertelek írónője
  Show book
 • Utazás Nyugat-Európában - cover

  Utazás Nyugat-Európában

  Farkas Sándor Bölöni

  • 0
  • 0
  • 0
  Bölöni Farkas Sándor a felvilágosult szabadgondolkodó 1830 és 1832 között Béldi Ferenc gróf útitársaként nagy utazást tett Nyugat-Európában és Észak-Amerikában. Az utazás alatt naplót vezetett, feljegyzéseket készített, élményeinek könyvformában való m
  Show book
 • Bertram atya kalandjai - cover

  Bertram atya kalandjai

  Mika Tillensen

  • 0
  • 0
  • 0
  Bertram atya egy fiktív angol kisváros, Douchebag City prédikátora, aki bár elmúlt ötvenéves, még mindig az anyjával él. Idegileg teljesen készen van, mióta szerelme, Matild elhagyta. Egy nap, merő véletlenségből, összefut a környék egyetlen OKJ-s végzettségű, ijedős magánnyomozójával, John Burdennel. Hamarosan már együtt nyomoznak Philip Shithole rejtélyes eltűnése ügyében. A szálak egészen a Spitzbergákig vezetnek. Bertram és John közösen átélt élményei alapjában változtatják meg az életről vallott nézeteiket, miközben vicces és olykor kínos helyzetekbe keverednek. Bertramra idővel a szerelem is rátalál a bájos Okidli doktornő személyében. Fontos szerephez jut továbbá a történetben egy kötött kardigánok iránti vonzódásáról közismert jegesmedve, Alfred Shithole, Philip tízéves fia, valamint Andreas Hosentroger, az idegesítő okostóni.A regényből megtudhatjuk, miért olyan fontos a gyúrás, ha már agyilag zoknik vagyunk, ellátogatunk Meseországba, valamint betekintést nyerhetünk a diktatúrák természetébe. Választ kapunk olyan eget rengető kérdésekre, hogy miért nem bírjuk a nagyképű, fennhéjázó alakokat és a megmondóembereket, hogyan legyünk nagyon óvatosak az internetes társkeresőn, miért olyan büdös az ördög, hova járjunk étterembe, továbbá kiderül az is, mi az élet értelme.
  Show book
 • Az Ultimate Wicca Herbal Magic - Teljes kezdőknek szóló útmutató a wiccai gyógynövénymágiához illóolajokhoz gyógynövényvarázslatokhoz és boszorkánysághoz - cover

  Az Ultimate Wicca Herbal Magic -...

  Douglas Gonzalez

  • 0
  • 0
  • 0
  A wicca életmódot széles körben félreértik, és gyakorlatát sokan kétes vallási mozgalomként tekintik. Azonban ebben az útmutatóban Lauren Lauson célja, hogy tisztázza a levegőt a wicca életmódot övező számtalan tévhit körül, és bemutatja, hogyan használhatod fel az ősi varázslat és a gyógynövénytan ősi tudását arra, hogy drámai változásokat érj el saját életedben.
  A lehetséges mellékhatásokra vonatkozó figyelmeztetések nélkül lényegében haszontalan tudni, hogy mely növényeknek van gyógyászati értéke. A könyv elején található egy átfogó lista az összeférhetetlen növényekről, így elkerülheti a kellemetlen meglepetéseket.
  Ez az átfogó útmutató minden olyan információval ellátja Önt, amelyre szüksége van a wiccai utazás megkezdéséhez, függetlenül attól, hogy teljesen új a vallásban, és egyszerűen csak kíváncsi a wiccai életmódra, készen áll-e belemerülni a Wiccába és elkezdeni gyakorolni. te magad, vagy ha már Wicca vagy, aki szeretné elmélyíteni ezt a gyönyörű, békés vallást.
  Show book
 • Nem akarnak szülni a nők? De igen! - A párkapcsolati kultúra kulturálatlansága - cover

  Nem akarnak szülni a nők? De...

  Júlia Borbála Horváth

  • 0
  • 0
  • 0
  FÜLSZÖVEG
   
  Gyakran hallani a közbeszédben, hogy a nők egyre inkább elutasítják a szülést és a gyermekvállalást, mert családalapítás helyett inkább a karrierépítést és az önállóságot választják. De vajon ez valóban így van?
   
  Az elmúlt évszázadokban a nők hatalmas fejlődésen mentek keresztül, mégis számos nehézség állja útjukat a boldog párkapcsolat és házasság kialakításában. Amikor az együttélés ’intézményét’ vizsgáljuk, azt látjuk, a gyakorlatban miként dekonstruálódott a hűség, a megértés, az egyenlő feladatmegosztás, a közös célok, és számos, a kiegyensúlyozott élethez ’szükséges’ fogalom.
   
  Nem születik elég gyermek – ez is gyakorta elhangzik. De a nők hibáztatásán túl, vajon melyek a valódi okok? A Fecske-füzetek újabb kötete tényeken, tapasztalatokon és egy kutatássorozat állomásain keresztül mutatja be, miként befolyásolja a nők szerepvállalása a társadalom felépítését, amely a demográfiai kérdésekben meghatározó.
   
  Horváth Júlia Borbála örvendetesen és kifejezetten a nőket kérdezte meg, azt kérve, hogy mondják el tapasztalataikat. A válaszok rámutattak a hosszú távú párkapcsolat és a családalapítás összefüggésére, valamint arra, hogy férfisegítség- és felelősségvállalás nélkül nem fog több gyermek születni. Miért születne?
   
  Körülöttünk egyedülálló nők és férfiak bolyonganak a világban, akik nem találnak megfelelő párra, vagy ha igen, félnek megfogni egymás kezét, s ami még aggasztóbb: félnek nem elengedni egymás kezét.
  Show book
 • Öt tornacsuka a Tapolcai-tavasbarlangban - cover

  Öt tornacsuka a...

  Eszter Jámbor

  • 0
  • 0
  • 0
  Az 5 tornacsuka mesés gyerek útikönyve a Balaton-felvidékre kalauzolja ifjú olvasóit. Ebben a mesében barlangba bújunk, környezetet védünk és evezőt is ragadunk. Mert a Balaton több, mint fürdőruha, sokkal inkább tornacsuka. Tartsatok velünk, kalandra fel!
  Show book