Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Mackó - Karácsonyi történet gyerekeknek és felnőtteknek - cover

Mackó - Karácsonyi történet gyerekeknek és felnőtteknek

Eino Leino

Translator Adrien Antal

Publisher: Publishdrive

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

"Amikor Mackó első alkalommal hallotta a hegedű hangját, teljesen elborzadva fogadta. 
 
Hideg borzongás futott végig a hátgerincén. Fenyegetően dörmögött és a szaunapad alá menekült, ahonnan úgy bámult egy darabig Mattira, mintha kísértet látna.
 
Végül olyan érzése volt, mintha teljesen megfeledkezett volna a dallamról, sőt Mattiról is.  Tompa, alaktalan képek jelentek meg a lelki szemei előtt. Úgy érezte, mintha egy feneketlen mélységbe merülne, ahol fák recsegnek-ropognak, vihar zúg, mennydörgés villámai és dörgései kergetik egymást, majd onnan felemelkedik a kéklő, végtelen magasságba, ahol olyan lényekkel találkozik, akik ugyanolyanok, mint ő maga, és ahol a fivérei, nővérei és barátai lakoztak …
 
Mackóból könnyek törtek elő! Teste megrándult, mintha összeszorítaná valami, és különös bőgő nyöszörgő és horkantó hangok törtek elő a torkából. 
 
Könnyezett a vágyódástól, bár nem tudta megmagyarázni magának, hogy miért. Ráadásul a legkülönösebb az volt, hogy amikor a dallamnak vége szakadt, és ebből az elgyengítő, elernyesztő érzésből kiszabadult, azonnal epekedni kezdett vissza ebbe az érzésbe."
Available since: 04/04/2019.

Other books that might interest you

 • Im your man Leonard Cohen élete - cover

  Im your man Leonard Cohen élete

  Sylvie Simmons

  • 0
  • 0
  • 0
  Leonard Cohen az elmúlt évszázad egyik legjelentősebb alkotója, halhatatlan dalok és irodalmi művek szerzője. Szinte látjuk magunk előtt: mindig kifogástalan öltönyben, őszes hajjal, kalappal a fején, arcán az utánozhatatlanul szexis coheni mosollyal, ami a korral sem vesztett bájából. Elképzeljük a híres amerikai lemezcégek stúdióiban, a világ legszebb koncerttermeiben és legrangosabb fesztiváljain, elegáns szállodák halljaiban. Sylvie Simmons könyvében mindez benne van, de felvillannak új képek is. Lapozzunk bele a képzeletbeli albumba: ő az a duci kisgyerek, akit Montreal angolok lakta városrészének előkelő zsidó negyedében sofőr visz iskolába, és akinek orosz édesanyja bús szláv dalokat dúdol, rabbi nagyapja pedig a Talmudból idéz. Leonard az az esetlen kamasz is, aki papír zsebkendőt dug a cipője sarkába, hogy az iskolai ünnepélyen magasabbnak tűnjön. És ő a világfájdalmas költő, aki a leglepukkantabb kocsmákban kavargatja a kávéját. Leonard Cohen egész életében keresett valamit, talán az Istent, talán a teljességet, de leginkább a saját belső békéjét. A neves rocktörténész, Sylvie Simmons páratlan részletességgel tárja fel egy érzékeny ember Odüsszeiáját egy érzéketlen világban és egy veszélyekkel terhes, nyomasztó korban.
  Show book
 • Kétszer élni mi lehet ennél szebb - cover

  Kétszer élni mi lehet ennél szebb

  Sharon Stone

  • 0
  • 0
  • 0
  Sharon Stone a világ egyik legismertebb színésznője volt, amíg egy masszív agyvérzés nemcsak az egészségét, de a karrierjét, a családját és a világhírnevét is le nem rombolta, és elvitte a vagyonát is.Ebben a memoárban elmeséli, hogy milyen erőfeszítéseket tett, hogy újra felépítse az életét és elmondja, hogyan jutott el a teljességhez és az egészséghez.Egy olyan iparágban, ahol nem létezik a kudarc fogalma, egy olyan világban, ahol túl sok hangot némítanak el, Sharon Stone-nak volt ereje visszatérni, volt bátorsága hallatni a hangját és akarata, hogy világszerte pozitív változást hozzon nők és gyermekek életébe.Közvetlenül és egy személyes beszélgetés őszinteségével beszél kulcsfontosságú szerepeiről, az életére döntő hatást gyakorló barátságairól, legkeserűbb csalódásairól és legnagyobb sikereiről.Feltárja, hogy követte a traumákkal és erőszakkal teli gyermekkorát egy olyan szakma, amiben a pénz és a csillogás örve alatt sok tekintetben ugyanazok a visszaélések folynak. Leírja, hogy találta meg az erőt és az élet értelmét a gyermekeiben és a humanitárius törekvéseiben. Végül megosztja velünk, hogy küzdötte vissza magát, hogy ne csak a számára fontos igazságot találja meg, de a családja összebékülését és szeretetét is.Sharon Stone nemcsak szépsége és tehetsége, de őszintesége és amiatt is a címlapokon szerepelt, mert nem volt hajlandó "beállni a sorba", és a memoárja pontosan ezek miatt olyan átütő.A Kétszer élni, mi lehet ennél szebb a megsebzetteknek és a túlélőknek is szól.A nők erejének és rugalmasságának a dicsőítése.Számvetés és felhívás a harcra.Bizonyítéka annak, hogy sosem késő felemelni a hangunkat és kimondani, ami a szívünket nyomja." Nem az a tipikus hollywoodi önéletrajz. Brutálisan őszinte, féktelen és feltárulkozó."O, The Oprah Magazine
  Show book
 • Pálmabor és kukacok II - Avagy miért nem lettem nőgyógyász Ghánában - cover

  Pálmabor és kukacok II - Avagy...

  Steve Boateng

  • 0
  • 0
  • 0
  A Pálmabor és kukacok első kötetéből megtudhattuk, hogyan lett a szegény sorsú ghánai kisfiúból képzett nőgyógyász Magyarországon, a másodikból pedig többek között arra derül fény, miért nem vált végül valóra a régóta dédelgetett álom, miért nem lett nőgyógyász a szerző Ghánában. Annak ellenére sem, hogy az újdonsült szakorvost ösztöndíjszerződése öt évre visszaszólította szülőföldjére.A visszatérés történetének őszinte elbeszéléséből felfedezhetjük Ghána igazi arcát. Megismerhetjük az adott időszakban uralkodó társadalmi viszonyokat, a családi környezetet, de a távoli afrikai ország számos kevésbé közismert kulisszatitkába is beavatást nyerünk. Azt is megtudhatjuk például, hogy az országban annak idején csak akkor vásárolhatott az ember italt, ha vitt magával hasonló üres üveget cserébe, mert az üveg hiánycikk volt...
  Show book
 • A mester – Roger Federer - cover

  A mester – Roger Federer

  Christopher Clarey

  • 0
  • 0
  • 0
  Roger Federer lenyűgöző karrierje„Federer úgy teniszezik, ahogy Michelangelo fest.” - Martina NavratilovaRoger Federert minden idők egyik legkiemelkedőbb sportemberének tartják, sokan rajonganak érte - pályája az állhatatosság és a kitartás jelképe, alakja mégis végtelenül közvetlen. Hogyan lett a lobbanékony, kétes stílusérzékű, hirtelenszőke tinédzserből minden idők egyik legnagyobb versenyzője? Ez a történet nem a sorsról szól, hanem a lankadatlan akaraterőről.Christopher Clarey húsz éven át mindenhová követte Federert, illetve interjúkat készített az őt legközelebbről ismerőkkel, edzőivel és jelentősebb riválisaival. A mester a nagy képet és az intim részleteket egyaránt bemutatja: ez a könyv Federer pályájának tökéletes foglalata.„Senkit nem láttam olyan szépen játszani, mint Roger Federert. Clarey gazdag, olvasmányos és alapos könyvéből kiderül, hogyan lett Federerből az egyik legnagyobb teniszbajnok - és hogy ez mennyivel nehezebb volt, mint amilyen könnyű teljesítménynek Federer kifelé mutatta.” - Billie Jean King„Roger Federer úgy teniszezik, ahogy Michelangelo fest: minden ecsetvonása tökéletes, és a végeredmény remekmű. Christopher Clarey könyve ezt a munkásságot ragadja meg.” - Martina Navratilova„Christopher Clarey ritka madár: egyfelől valódi bennfentes, másfelől képes az objektivitásra. A mester káprázatos részletességű karriertörténet - olyan muníciót ad a sportrajongóknak, amely évtizedeken át kitart.” - Jim Courier„Clarey a tökéletes szerző ehhez az anyaghoz - számára Roger Federer pályafutása igazi jutalomjáték. Ennél jobban nem lehet megközelíteni a nagy teniszező életét, személyiségét, karaktervonásait. Clarey közel merészkedik, de csak annyira, hogy ne menjen az összkép rovására. Beszélgetéseken, anekdotákon keresztül, árnyaltan mutatja be Federert. Csupa olyasmit tudunk meg, amit eddig sehol sem olvashattunk. Méltányos, átgondolt újságírói teljesítmény ez a kötet.” - Chris EvertChristopher Clarey legendás sportriporter, a New York Times Eugene L. Scott-díjas és Alan Trengove-díjas tenisz szakírója, aki rendszeresen szerepel az ESPN-en. Két könyvet írt a Davis-kupáról 1997-ben és 1999-ben.
  Show book
 • Gitta könyve - cover

  Gitta könyve

  Zsuzsa Shiri

  • 0
  • 0
  • 0
  Mann-Schőner Gizella, azaz Gitta a keleti határszélen született, nem sokkal múlt tizennégy éves, amikor Auschwitzba került.Sok beszámolót olvashattunk már külföldi túlélőktől, de Gitta Csengerből származik, és egyedülálló éleslátással írja le a határvidék közegét, akkori viszonyait.Ortodox családban nevelkedett, édesanyja, édesapja, két kisöccse odaveszett a haláltáborban.Gitta beszámol a táborban töltött mindennapjairól, és arról, hogyan lehetett túlélni a lágert.A háború után is visszatért Magyarországra. Aztán megházasodott, gyerekei születtek, az 1960-as évektől az USA-ban élt. Fordulatos életútja jóformán az egész huszadik század kistükre. Benne van a kelet-magyarországi vidék szegénysége, a világháború hányattatásai és szörnyűsége, majd a békeidők gyarapodása – az emberi élet előre nem látható, nagy változásai.Shiri Zsuzsa az ELTE történelem–szociológia szakán, majd a Tel–Avivi Egyetem film és televíziós tanszékének rendező-producer szakán végzett. 1992 óta él Izraelben, ahonnan 2003 óta tudósítja a magyarországi médiát.
  Show book
 • Pálmabor és kukacok - Egy orvos útja Ghánától Somogyig - cover

  Pálmabor és kukacok - Egy orvos...

  Steve Boateng

  • 0
  • 0
  • 0
  Hogyan jut el Ghána egy kis falujából Magyarországra egy szerény körülmények közé született, tehetséges afrikai fiatal, és hogyan válik orvossá? Egy izgalmas történetekben bővelkedő, különleges életút elevenedik meg e könyv lapjain. Megtudhatjuk belőle, hogyan „anyakönyvezték” az 1950-es években, a szerző születésének idején, az írástudók az újszülötteket, hogy milyen egy huszonnégy gyermekes nagycsaládban felnőni, hogyan lehet nélkülözés idején a mezőket járva élelemre bukkanni, hosszú kilométereken át főzőbanánt, rákot, csigát, a rothadó pálmatörzsből származó kukacokat, pálmadiót gyűjtve, azt a fejtetőn hordozva túlélni a hétköznapokat. De az is kiderül a kötetből, miként változhatott meg gyökeresen a tanulást előtérbe helyező tehetséges fiatalok élete, ha az Egészségügyi Világszervezet ösztöndíjának köszönhetően továbbtanulhattak Magyarországon.
  Show book