Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Az agy - cover

Az agy

David Eagleman

Publisher: Gabo Könyvkiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Csatlakozzunk a neves agykutatóhoz, David Eaglemanhez a bennünk lakozó univerzumban tett körútján! Útközben, az agysejtek milliárdjainak és kapcsolataik billióinak végtelenül sűrű dzsungelében olyas­valamit találunk, amire nem számítottunk. Önmagunkat. 
Available since: 05/20/2020.

Other books that might interest you

 • Az élet szövete – Hogyan járul hozzá tízmillió faj a fennmaradásunkhoz? - cover

  Az élet szövete – Hogyan járul...

  Anne Sverdrup-Thygeson

  • 0
  • 0
  • 0
  Emberként képesek vagyunk hasznosítani a természetet, amiben azonban kockázat is rejlik: ha nem vagyunk mértékletesek és körültekintők, a saját létezésünk alapjait áshatjuk alá.
   
  Anne Sverdrup-Thygeson, a Terra Insecta című bestseller szerzője legújabb könyvében magával ragadó módon mutatja be, hogy nyüzsgő sokféleségével miként járul hozzá a természet jólétünkhöz és jóllétünkhöz. Fajok milliói kínálnak számunkra ihlet- és örömforrást, teszik élhetőbbé a környezetünket.
   
  Az élet szövete elgondolkodtató és magával ragadó történetein keresztül a fajok sokféleségét és a kényes egyensúlyon alapuló együttélést ünnepli. Ám arra is figyelmeztet: ha mindezt a csodát meg akarjuk őrizni, vigyáznunk kell rá, és változtatnunk kell az életmódunkon, amíg nem késő.
  Show book
 • Excel a gyakorlatban - cover

  Excel a gyakorlatban

  Barnabás Bártfai

  • 0
  • 0
  • 0
  A könyv konkrét példákon, feladatokon és azok részletes megoldási leírásain keresztül mutatja be az Excel táblázatkezelő használatát. A feladatokon lépésről-lépésre végighaladva gyakorlatban sajátíthatja el a Tisztelt Olvasó az Excel kezelésének módját és lehetőségeit. A gyakorolva tanulás módszerét követve gyakorlati tapasztalatok elsajátítására invitálja az olvasót, így a tudás mintegy észrevétlenül épül be, és válik a későbbiekben jól kamatoztatható készséggé. Így a megszerzett tapasztalat és a már valóságban is kipróbált funkciók miatt a tudás is konkrétabb, visszaidézhetőbb lesz, mintha csak elolvastunk volna egy a témával foglalkozó leírást. Mindezeken túl pedig további hasznos tanácsokat, javaslatokat és ötleteket is kaphatunk, hogy az Excel programot tényleg hatékonyan alkalmazhassuk a gyakorlatban. A könyvet a teljesen kezdők és a már rutinosabb felhasználók is haszonnal forgathatják.
  Show book
 • Működhet-e a homeopátia? - A szellem valósága az anyagban - cover

  Működhet-e a homeopátia? - A...

  Péter Hassmann

  • 0
  • 0
  • 0
  A címben feltett kérdésre sokak számára a tapasztalat már megadta a pozitív választ.
   
  Különös, hogy ugyanakkor a tudományos világ szemében ezek az emberek vagy a véletlennek köszönhetik gyógyulásukat, vagy csak képzelik, hogy jobban vannak.
   
  A projektív geometria szemlélete lehetőséget ad arra, hogy a homeopátiás szerek potenciálására ne mint ostobaságra tekintsünk, hanem ellenkezőleg: olyan gyakorlatra, mely az új geometriai fogalmak és képzetek valóságát támasztja alá.
   
  Egyúttal matematikai szigorral lehetünk képesek belátni, hogy a homeopátiával kapcsolatos pozitív tapasztalataink nem a képzeletünknek és a véletlennek, hanem a természet törvényeinek köszönhetőek.
  Show book
 • Modern átverések - avagy IT biztonság a hétköznapokban - cover

  Modern átverések - avagy IT...

  Imre Fekete

  • 0
  • 0
  • 0
  A könyv 25 különböző történetet tartalmaz, amelyekben a szereplők és a párbeszédek kitaláltak, de a bennük szereplő veszélyek nagyon is valósak, bárki, bármikor találkozhat azokkal a mindennapokban. Ezért is ajánljuk e könyvet mind a laikus átlagembereknek, mind pedig az IT biztonsággal foglalkozóknak egyaránt. Bár napjainkban az IT biztonsági téma egyre felkapottabb, a felhasználók mégsem elég tájékozottak a rájuk leselkedő veszélyek tekintetében. A tudatosság-fokozó oktatásokon elhangzó száraz tananyagot a résztvevők hamar elfelejtik, hosszabb távon inkább csak a történetek maradnak meg. Ezt felismerve készült ez a könyv, ahol a történetek megértését vagy az abban szereplő fenyegetés elkerülését a történeteket követő magyarázat vagy tanács is segíti.
  Show book
 • Egy klónozó vallomásai - cover

  Egy klónozó vallomásai

  Gábor Vajta

  • 0
  • 0
  • 0
  Vajta Gábor frissen megszerzett kandidatúrával, 1989-ben, 37 évesen hagyta el a patológiát és mondott le az orvosegyetemi oktatásról, hogy emberek helyett állatokkal, tetemek helyett embriókkal foglalkozzék. Lelkes kutatócsoportjával a gödöllői Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpontban rövid idő alatt létrehozta a régió első lombikborját, és belevágott számos ambiciózus programba (embrióbiopszia, ivarmeghatározás, klónozás). Méltánylásképpen négy év elteltével fegyelmi indításával távolították el munkahelyéről. Egy év állás- és munkanélküliség után elhagyta Magyarországot. Dániában él, ahol az elmúlt tíz év alatt végleges állást, nagydoktori fokozatot és professzori címet kapott, Ausztráliában pedig állampolgárságot szerzett. Több mint húsz országban vett részt kutatásban, megalkotta Afrika első klónozott állatát, tanulmányait mind az öt kontinensen alkalmazzák. Jelenleg Skandinávia egyetlen klónozólaboratóriumának vezetője, és az EU által támogatott, az állatklónozás etikai kérdéseit vizsgáló nemzetközi munkacsoport tagja.
  Show book
 • Mackó - Karácsonyi történet gyerekeknek és felnőtteknek - cover

  Mackó - Karácsonyi történet...

  Eino Leino

  • 0
  • 0
  • 0
  "Amikor Mackó első alkalommal hallotta a hegedű hangját, teljesen elborzadva fogadta. 
   
  Hideg borzongás futott végig a hátgerincén. Fenyegetően dörmögött és a szaunapad alá menekült, ahonnan úgy bámult egy darabig Mattira, mintha kísértet látna.
   
  Végül olyan érzése volt, mintha teljesen megfeledkezett volna a dallamról, sőt Mattiról is.  Tompa, alaktalan képek jelentek meg a lelki szemei előtt. Úgy érezte, mintha egy feneketlen mélységbe merülne, ahol fák recsegnek-ropognak, vihar zúg, mennydörgés villámai és dörgései kergetik egymást, majd onnan felemelkedik a kéklő, végtelen magasságba, ahol olyan lényekkel találkozik, akik ugyanolyanok, mint ő maga, és ahol a fivérei, nővérei és barátai lakoztak …
   
  Mackóból könnyek törtek elő! Teste megrándult, mintha összeszorítaná valami, és különös bőgő nyöszörgő és horkantó hangok törtek elő a torkából. 
   
  Könnyezett a vágyódástól, bár nem tudta megmagyarázni magának, hogy miért. Ráadásul a legkülönösebb az volt, hogy amikor a dallamnak vége szakadt, és ebből az elgyengítő, elernyesztő érzésből kiszabadult, azonnal epekedni kezdett vissza ebbe az érzésbe."
  Show book