Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Az agy - cover

Az agy

David Eagleman

Publisher: Gabo Könyvkiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Csatlakozzunk a neves agykutatóhoz, David Eaglemanhez a bennünk lakozó univerzumban tett körútján! Útközben, az agysejtek milliárdjainak és kapcsolataik billióinak végtelenül sűrű dzsungelében olyas­valamit találunk, amire nem számítottunk. Önmagunkat. 
Available since: 05/20/2020.

Other books that might interest you

 • Hogyan változtassuk meg a világot? - cover

  Hogyan változtassuk meg a világot?

  John-Paul Flintoff

  • 0
  • 0
  • 0
  Mindannyian szeretnénk egy jobb világban élni, de gyakran úgy érezzük, nincs beleszólásunk a dolgok alakulásába. John-Paul Flintoff számos történelmi és személyes példát sorakoztat fel, hogy szembesítsen azzal, nem csak olyan nagy emberek tudnak változásokat előidézni, mint Gandhi vagy Teréz anya. Mi is felszólalhatunk, ha valami nem tetszik. Ez a gyakorlatias könyv segít, hogy úrrá legyünk a tehetetlenség érzésén és a közönyön, és megtaláljuk, mely területeken és milyen módszerekkel érhetünk el változást.
  Show book
 • Lámpagyújtogatók - cover

  Lámpagyújtogatók

  Csaba Baranyai

  • 0
  • 0
  • 0
  „A magyarországi devizahitelezés állatorvosi beteg ló.  Tekintettel a károsultak egészen magas arányára (kb. 1.96 millió fő), hazánkban sokkal nagyobb a tét, mint a környező országokban, itt a bankok mindent bevetettek, amivel érdekeiket érvényesíteni tudták.
   
  Meglehet sokkal többet, mint azt gondolnánk.
   
  Nem törekedtem semmi egyébre, mint egy aprócska darabkáját megvilágítani ennek a kálváriának, érzékeltetni azt, hogy miközben az MNB tanulmányában a károsultak a nemteljesítő lakossági jelzáloghitel-portfóliók elemei, itt hús és vér emberek hétköznapi küzdelmei zajlanak. Az ember érdekelt, arról kívántam beszélgetni, miként élik meg a devizahiteles érdekvédők ezt a társadalmi jelenséget, milyen áldozatokat kíván meg tőlük a harc.
   
  Nem tudtam mindenkivel beszélni. A könyvben szereplők személye nem valamiféle kizárólagos reprezentációja ennek az ügynek, számos résztvevője van még ennek a kiterjedt mentőakciónak.
   
  Heten vannak e könyvben.”
  Show book
 • Bevezetés az érzelmek pszichológiájába - Darwintól az idegtudományig mik az érzelmek és hogyan működnek - cover

  Bevezetés az érzelmek...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Az érzelmek jelentésének és működésének felfedezése még sosem volt ilyen egyszerű. Ebben a kötetben áttekintjük az emberi érzelmek pszichológiájával kapcsolatos főbb gondolkodási áramlatokat. A korai tudósok elméleteitől (például James és Cannon elméleteitől) a pszichobiológia legújabb felfedezéseiig. A kötet második része az alapérzelmek, az érzelmi intelligencia és az érzelmi fejlődés kérdéseivel foglalkozik. Az útmutató egyszerű, gyors és lényegre törő diszkurzív stílusra épül. A könyv egy kis önértékelő teszttel zárul, amely lehetővé teszi az olvasó számára a főbb fogalmak áttekintését és rögzítését. Felejtse el a több ezer oldalas vagy megfizethetetlenül drága pszichológiai kézikönyveket, és kezdje el felfedezni elméje működését egy verhetetlen árú útmutatósorozaton keresztül.
   
  Show book
 • A titokzatos én - Hogyan alakítja életünket a személyiségünk? - cover

  A titokzatos én - Hogyan...

  Brian R. Little

  • 0
  • 0
  • 0
  Dr. Brian R. Little, az Én, jómagam és a többiek című könyv szerzője, nemzetközileg elismert tudós és előadó, szakterülete a személyiség-lélektan és a motiváció pszichológiája. Kutatásai, amelyekben azt vizsgálja, hogyan befolyásolják mindennapi személyes célkitűzéseink és „szabad személyiségvonásaink” életünk folyását, nagyban hozzájárultak az emberi boldogulás mikéntjének megértéséhez és sikeres alkalmazásához. Little professzor jelenleg a Cambridge-i Egyetem tanára, ahol a Pszichológia Tanszék jólléttel foglalkozó intézete, a Well-being Institute munkatársaként, valamint a társas környezetet vizsgáló kutatócsoportja vezetőjeként dolgozik. Emellett részt vesz az egyetem Judge Üzleti Iskolájának és Pszichometriai Központjának a munkájában is. Korábban a McGill, az Oxfordi és a Harvard egyetemeken tanított. Rendkívül népszerű volt személyiségkurzusa a Harvardon, ahol három egymást követő évben választották „kedvenc professzoruknak” a végzősök. Kanada és az Egyesült Királyság között ingázva dr. Little az ottawai Carleton Egyetem professor emeritusa, de az egész világon tart előadásokat a személyiség-lélektan, a motiváció és a jóllét témaköreiben.
  Show book
 • Érzelmi rugalmasság - cover

  Érzelmi rugalmasság

  Susan David

  • 0
  • 0
  • 0
  Hogyan éljünk együtt az érzelmeinkkel ahelyett, hogy ellenük dolgoznánk?
  Hogyan váljunk érzelmileg alkalmazkodóbbá a munkahelyen és a magánéletünkben?
  Hogyan fogadjuk el és fordítsuk hasznunkra a változást?
  A boldog élet titka az önismeret. Az, ahogyan gondolatainkhoz, érzelmeinkhez viszonyulunk, meghatározza kapcsolatainkat, karrierünket, boldogságunkat és egészségünket – vagyis mindent, ami a sikeres élethez szükséges.
  Susan David pszichológus, az érzelmi élet kutatásának elismert szakértője e könyvében bemutatja, hogy ha hagyjuk, hogy a negatív érzelmek ‒ kétségek, hibák, félelmek és harag ‒ csapdájába essünk, és olyan célok irányítsanak minket, amelyek valójában nem szolgálják az érdekeinket, szem elől tévesztjük a legfontosabb értékeinket. Az érzelmi rugalmasság azonban nem a negatív érzelmek, gondolatok elfojtásáról szól, hanem arról, hogy megtanuljunk őszintén, nyitottan szembenézni velük, majd elengedni őket, hogy megtalálhassuk azokat a valódi értékeket, amelyek mentén teljes életet élhetünk.
  Show book
 • Szuperdiák - cover

  Szuperdiák

  Olav Schewe

  • 0
  • 0
  • 0
  Szeretnél jobb eredményeket elérni az iskolában?
   
  Brillíroznál a szóbeli és az írásbeli vizsgákon?
   
  Tökéletesen felkészülnél a prezentációidra?
   
  Eleged van a stresszből és az idegeskedésből?
   
  Olav Schewe közepes tanuló volt az általános iskolában, végül szuperdiáknak bizonyult a világ legjobb egyetemein. Mi volt a titka? Rájött, hogy iskolai előmenetelünk elsősorban nem attól függ, mennyire vagyunk okosak – sokkal inkább az számít, hogyan tanulunk, milyen technikákat használunk a vizsgákon, és mennyire tudjuk motiválni magunkat.
   
  Azóta is az iskolai sikerhez vezető módszereket kutatja, hogy mások számára lerövidítse és megkönnyítse az általa megtett hosszú utat. A Szuperdiákban mindent megtalálsz, amit tudnod kell, hogy sikeres legyél, és hatékonyabban teljesíts tanulmányaid során.
   
  Csak rajtad múlik! Vágj bele, hogy minél előbb te is szuperdiák lehess!
  Show book