Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Szeretett szeretetlenség - cover

Szeretett szeretetlenség

Daniel Korb

Publisher: Korb – Publishing

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Az erdélyi szellem gyakran patetikus, ám egyidejűleg ironikus is magával szemben. Ebben a kedélyben fogantatott történetek tárulnak itt elénk, amelyek nem ismernek határokat, és a kilencvenes évek előtti négy évtized élményeiből inspirálódnak. A cselekmények szereplői, részben maguk krédója szerint élnek, de nem csak erről akad közlendőjük, hanem megkísérelnek egy bizonyos életszemléletet is továbbítani. Emlékeztetni próbálnak olyan körülményekre, amiket valaha valóságosnak tartottunk, de sajnos, közben csak mindegyikünk emlékezetében léteznek. Erdélyi gondolatok az otthonról, a hontalanságról meg arról a kifürkészhetetlen valamiről, ami a gondviselés.

Other books that might interest you

 • Mazarin bíboros - cover

  Mazarin bíboros

  Lajos Perlaky

  • 0
  • 0
  • 0
  Perlaky Lajos ebben a köny­vében a francia múlt egyik legragyogóbb diplomatájának, Mazarinnek portréját festi meg, a kolostorinasból Franciaor­szág szuverénjéé lett bíboros diktátorét, aki római simulékonysággal és nápolyi ravasz­sággal hajtja végre XIV.
  Show book
 • A lány a táncoló lovon - cover

  A lány a táncoló lovon

  Charlotte Dujardin

  • 0
  • 0
  • 0
  "Úgy belovagolni a díjlovas négyszögbe, hogy brit zászlók tengere, taps és üdvrivalgás vesz körül, ?olyan felemelő érzés volt, hogy míg élek, nem felejtem el."Charlotte Dujardin és karizmatikus lova, Valegro a 2012-es londoni olimpiai játékokon rekordot döntve robbant be a nemzetközi sport színterére. A fiatal sportolónő káprázatos mosolyával és táncoló lovával az egész világot lenyűgözte. Ez az ő rendkívüli történetük.
  Show book
 • Könnybe zárva - versantológia I - cover

  Könnybe zárva - versantológia I

  Gabriel Wolf

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez a kiadvány az Arte Tenebrarum Könyvkiadó 2021 áprilisában indított verspályázatának eredménye, egy kétkötetes versantológia első kötete, melynek címe:
  Könnybe zárva
  
  A kiadványban olyan szerzők költeményei találhatók, mint:
  - Gabriel Wolf és Anne Grant, kiadónk két legismertebb írója
  - Angela Orfano, akinek első regénye nemsokára fog megjelenni kiadónknál
  - Nagy Krisztina, aki Megcsonkított boldogság című művével megnyerte a „legjobb vers díját” ezen a pályázaton
  Továbbá: Párkányi Zoltán, Kovács Bertold, Molnár Péter, Nyárady Kamill, Rónai Krisztián Gábor, Tarsoly Péter és Kovács Barna, akiket elismerésünk jeléül kimagasló teljesítményük és tehetségük miatt szerettünk volna még megemlíteni ebben a fülszövegben.
  
  Sok megható, meghökkentő, drámai, felemelő, borongós, vidám, szomorú és újszerű költemény található ebben a kötetben:
  Összesen 44 szerző 87 verse.
  
  Gabriel Wolf főszerkesztő előszavával.
  Show book
 • Hátizsákkal Brazíliában - cover

  Hátizsákkal Brazíliában

  Béla Soltész

  • 0
  • 0
  • 0
  A riói karnevál őrülete? A lélegzetelállító kilátás a Cukorsüveg és a Corcovado tetejéről? A szurkolók tízezreinek lelkesedése a Maracana Stadionban? Amazónia dzsungele? A pompás tengerpartok?
   
  Igen, ez mind Brazília. De a favelák nyomora és az óriási metropolisok betonrengetege is. A végtelen országutak, a többnapos amazonasi hajózások, az éjszakai buszozások unalma. Meg a rengeteg különös hely és pillanat, a vad házibulitól az afrikai vallási rituáléig, a magyar származású brazilok banános rétesétől az őserdő lakóinak cölöpökön álló házáig…
   
  Bepakoltam a hátizsákomba, és útnak indultam, hogy felfedezzem magamnak Brazíliát, a 2016-os olimpia országát. Bejártam az ország leghíresebb helyeit, de olyan világvégi falvakba is elkeveredtem, amelyek talán még a térképen sincsenek rajta. Ámuldoztam Brazíliaváros és Sao Paulo modernségén, és gyönyörködtem Minas Gerais barokk aranyvárosainak szépségében. Híres brazilok nyomába eredtem – mint Pelé, Ayrton Senna vagy épp Paulo Coelho –, és híres brazíliai magyarok nyomára is bukkantam, mint például Molnár Gábor vagy Lénárd Sándor.
   
  És persze megismerkedtem egy csomó hétköznapi, nagyszerű brazil emberrel, akiktől nagyon sokat tudtam meg arról, hogy milyen az igazi Brazília. Erről szól ez a könyv.
   
  Soltész Béla 1981-ben született Budapesten. Az ELTE spanyol-portugál szakán és a BCE nemzetközi tanulmányok szakán végzett. Ösztöndíjasként Spanyolországban, Chilében és Mexikóban tanult, doktori tanulmányait a BCE-n folytatta. Kutatási témája a latin-amerikai és a kelet-közép-európai migráció.
   
  
   
  – És akkor hol élnek indiánok? – kérdeztem.
   
  – Fent, a Tapajós felső folyásánál – mondta. – Két-három napnyi hajóútra innen.
   
  – És itt?
   
  – Itt nem.
   
  – Régen sem éltek itt indiánok?
   
  – De. A nagyszüleim még azok voltak. De aztán beköltöztek a faluba.
   
  Ezt nem értettem. Hogyhogy „aztán”? Mit változtat valakinek az indiánságán az, hogy hol lakik?
   
  – És most akkor kik laknak Jamaraquában? – kérdeztem.
   
  – Emberek.
   
  – Milyen emberek?
   
  – Egyszerű, dolgos emberek. Caboclo-k.
  Show book
 • A kétkedő Darwin – Az evolúcióelmélet eredete - cover

  A kétkedő Darwin – Az...

  David Quammen

  • 0
  • 0
  • 0
  CHARLES DARWIN, a visszahúzódó biológus elképesztő felfedezése – a természetes kiválasztódás, amely az evolúció fő hajtóereje – alapjaiban változtatta meg a tudományt és az emberek világképét. Mintegy két évtized telt el elmélete kidolgozása és publikálása között, annak üzenete ugyanis még alkotóját is megrémisztette. Darwin, a végletekig óvatos angol úriember gondolatai nemcsak tudományos szempontból voltak radikálisak, hanem a korabeli törvények szerint istenkáromlás címén büntethetőnek is számítottak.David Quammen a tudós jegyzetfüzetein, levelezésén és naplóin keresztül meghitt portrét rajzol Darwinról, és közérthetően foglalja össze munkásságát.
  Show book
 • Escobar fia az elsőszülött - cover

  Escobar fia az elsőszülött

  Roberto Sendoya Escobar (Phillip...

  • 0
  • 0
  • 0
  1965 októberében két harci helikopter csap le egy Bogotá melletti házra Kolumbiában. A brit titkosszolgálat, az MI6 egyik ügynöke által vezetett kolumbiai kommandósok célpontja egy kezdõ bûnözõ, Pablo Escobar bandája. A véres tûzharc nyomán a házban csak egy csecsemõ marad életben agyonlõtt anyja mellett, akit a brit titkosügynök, Patrick Phillip Witcomb vesz magához. Így indul Roberto élete, aki csak negyed évszázaddal késõbb tudja meg, hogy valódi neve Roberto Sendoya Escobar, apja pedig nem más, mint a világ legnagyobb drogbárója, Pablo Escobar.Roberto Sendoya Escobar önéletrajzi könyve az Escobar-sztori teljesen új részleteit tárja fel. Megtudhatjuk belõle, hogyan próbálja újra és újra elrabolni Escobar a gyermekkorát testõrök között töltõ elsõszülött fiát, és milyen mocskos nemzetközi játszmák során lesz Pablo a drogvilág megkérdõjelezhetetlen ura. Kiderül, hogyan játszik össze Roberto nevelõapja révén a brit titkosszolgálat Escobar kartelljével a pénzmosásban és a kábítószer-kereskedelemben, ahogy az is, hol lehetnek a drogbáró máig hiányzó milliárdjai. Az Escobar fia: az elsõszülött emellett egy megkínzott lélek vallomása, aki több évtizeden keresztül próbálta feldolgozni az egész életét megváltoztató titkot: igazi apja emberek ezreinek életét vette el, és további százezrekét tette tönkre.
  Show book