Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
A nevem Asher Lev - cover

A nevem Asher Lev

Chaim Potok

Publisher: Ulpius Baráti Kör

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

"Ha választanod kellene az esztétikai vakság és a morális vakság között, te melyiket választanád?"
 
Mélyen felkavaró, zseniális regény egy kivételes tehetséggel megáldott, érzékeny fiúról, aki a lélek két birodalma - a ladovi (lubavicsi) haszid közösség Isten-vezérelte világa, és a művészet ugyancsak fanatikus, magányos és felőrlő világa - közt vergődik. És mindkettő tántoríthatatlan hűséget követel tőle.
 
Chaim Potok az amerikai- és a világirodalom egyik legnagyobb alakja. Rabbi, irodalmár, filozófus. Regényei tudás, szépség és szeretet különös ötvözetei, amelyek számos országban vezették hónapokig a bestsellerlistákat.
 
"A nevem Asher Lev. Az az Asher Lev, akiről az újságokban és a képeslapokban olvasnak, akiről annyi szó esik a vacsora- és koktélpartikon, a Brooklyni Feszületről elhíresült, legendás Lev. Vallásos zsidó vagyok. Igen. Hívő zsidók természetesen nem festenek feszületeket. Ami azt illeti, hívő zsidók egyáltalán nem festenek - úgy, ahogyan én. Szerfölött kemény szavakat írnak és mondanak rólam, vádakat koholnak ellenem: áruló vagyok, hitehagyott, öngyűlölő, a családom, a barátaim, a népem szégyene; másfelől, a keresztények szent és sérthetetlen eszméinek kigúnyolója, a nem zsidók által kétezer éve mélységesen tisztelt létformák istenkáromló kufárja. Nos, semmi efféle nem vagyok. Mindazonáltal teljes őszinteséggel megvallom, hogy vádlóim egészében véve nem tévednek: bizonyos szempontból csakugyan mindegyik vagyok..."
 
"Potok elismerten a családi élet és az amerikai zsidó érzésvilág felülmúlhatatlanul megindító krónikása" - Times Book Review
 
"Életigenlő... lelket tápláló... mélyen szántó könyv emberségről, vallásról, művészetről." - The Wall Street Journal
Available since: 11/28/2018.
Print length: 320 pages.

Other books that might interest you

 • A boszorkány szíve - cover

  A boszorkány szíve

  Genevieve Gornichec

  • 0
  • 0
  • 0
  Egy száműzött boszorkány beleszeret Lokiba, és ezzel az istenek haragját vívja ki ebben a megindító, elsöprő erejű történetben, ami újragondolja az északi mitológiát.
   
  Angurboda története ott kezdődik, ahol a legtöbb boszorkányé véget ér: egy égetésnél. Ezt kapja ugyanis büntetésül Ódintól, amiért megtagadja tőle a jövő ismeretét. A tűztől sebzett és erejétől megfosztott Angurboda egy távoli erdő rejtett zugába menekül – itt talál rá egy férfi, aki Lokiként mutatkozik be, és a nő kezdeti bizalmatlansága ellenére hamarosan őszinte és igaz szerelem szövődik közöttük.
   
  Hamarosan három különleges gyermekük születik, különleges sorsokkal. Angurboda a világ végén, Ódin mindent látó szeme elől rejtve neveli őket, ám, ahogy lassan visszanyeri látnoki képességét, úgy ébred rá, hogy boldog élete – és vélhetően mindenki másé – nagy veszélyben van. Hamarosan el kell döntenie, hogy elfogadja saját és családja végzetét, vagy fellázad és megváltoztatja a jövőt.
   
  Genevieve Gornichec regénye az egyik legősibb mitológiából táplálkozik, és a modern világ emberének mesél el egy felejthetetlen történetet szerelemről, veszteségről és reményről.
  Show book
 • Gyerekek színpadon-nézőtéren - Trencsényi László kritikai írásaiból - cover

  Gyerekek színpadon-nézőtéren -...

  László Trencsényi

  • 0
  • 0
  • 0
    
  Trencsényi László, a pedagógiai kutató, az ELTE tanára négy évtizede egészen közelről követi azokat a színpadi megnyilatkozásokat, legyen az zenés, drámai vagy táncos, melynek vagy nézői vagy fellépő szereplői, megszólalói – gyerekek. Akár falusi kultúrház színpada, akár fényes rivaldafények, akár országos, nemzetközi hírű produkció, akár kísérleti próbálkozás. Akár profik, akár amatőrök. Akár csetlő-botló – elbotló – vállalkozások, akár fényes sikerek. 
  Ezen előadások gyöngysorából valóságos színháztörténet, koncertterem-történet kerekedik, csaknem fél évszázad hosszú, a modern magyarországi gyermekkultúra igen jelentős évtizedeiből. 
  A szerző kritikái annak idején rendre megjelentek szakmai folyóiratokban, hírlapokban. A kronológiát követve  e kritikák idézik fel a történéseket. Szóba kerül  a Bihari Együttes, a Garabonciás Együttes, az Amadinda, az Arany János Színház, a  Kerekasztal, a Közép-Európai Táncszínház, a Fapihe,  a Harlekin… és sorolhatnánk tovább a legendás neveket. 
  A történelmi képeskönyvvé szerveződött kritikafűzért Trencsényi Imre dokumentumfotói ékesítik. 
   
  Show book
 • Bevezetés India szent irodalmába - cover

  Bevezetés India szent irodalmába

  József Schmidt

  • 0
  • 0
  • 0
  Különben ki tudja biztosan, ki magyarázhatja meg, honnan eredt, honnan való ez a világ? Az istenek a teremtésen innen vannak! Ki tudhatja hát, hogy honnan eredt? Hogy honnan való ez a teremtés, azt – már akár ő hozta létre, akár nem – csak az tud
  Show book
 • Notre-Dame - A katedrális története - cover

  Notre-Dame - A katedrális története

  Ken Follett

  • 0
  • 0
  • 0
  Ken Follett ebben a könyvében elmeséli, milyen érzéseket, gondolatokat indított el benne, amikor értesült a tűzről, amely a világ egyik legnagyobb székesegyházának, a párizsi Notre-Dame-nak az elpusztításával fenyegetett. Bemutatja a székesegyház történetét, az építéstől kezdve a történelem során betöltött szerepéig, és feltárja, hogy a Notre-Dame milyen hatással volt a világ katedrálisaira, valamint Follett egyik leghíresebb művének A katedrálisnak a megírására.
   
  „A Notre-Dame Párizs csodálatos székesegyháza, az európai civilizáció egyik csúcsteljesítménye lángokban állt. A látvány megrázott és feldúlt minket. Engem a sírás kerülgetett. Itt, a szemünk láttára semmisül meg valami, aminek az értéke föl sem mérhető. Olyan hihetetlen érzés volt, mintha a föld indult volna meg a lábunk alatt.”
   
  Ken Follett
   
  Ken Follett a könyv jogdíjait teljes egészében a Notre-Dame újjáépítésére ajánlotta fel
  Show book
 • Zenész 20 - Hogyan lehet pénzt keresni a zene írása hogy eladja azt online - cover

  Zenész 20 - Hogyan lehet pénzt...

  Stefano Calicchio

  • 0
  • 0
  • 0
  Hogyan lehet a zene iránti szenvedélyedet jövedelemforrássá alakítani? Lehetséges-e közvetlenül a weben eladni a zenédet? Hogyan népszerűsítheted munkádat alacsony költséggel, miközben fontos eredményeket érhetsz el? A teljes igazságot és még sok mindent megtudhatsz a "Zenész 2.0" című könyvből, amely egy teljes körű útmutató a zeneszerzés művészetéhez és a zene értékesítéséhez az internet által kínált új eszközöknek köszönhetően.
  A könyvben megtudhatod, hogy a zenei piac ma miért kínál kiváló kereseti lehetőségeket minden független zenész számára, hogyan valósítsd meg lépésről lépésre a marketingtervedet, és hogyan terjesztheted tartalmaidat a világ főbb zenei áruházaiban (iTunes, Spotify, Amazon Music és sok más). Végül tippeket és lépésről-lépésre útmutatókat találsz a zenei vállalkozásod népszerűsítéséhez.
  Ne várjon tovább a nagy lehetőségre, hanem kezdjen el végtelen karrierlehetőségeket teremteni a világ zenei piacán a kézikönyvben található tippek, útmutatók és lépésről lépésre bemutatott példák segítségével.
  Show book
 • Sekély - cover

  Sekély

  Anna Raven

  • 0
  • 0
  • 0
  Tudod milyen az, amikor a harag elemészti a lelked?
   
  Fekete Krisztián számára nincs lehetetlen. Az ördöggel is lepaktál, ha szükséges, és nem ismer kegyelmet, ha üzletről van szó. Élete a pénz, a szerencsejáték, a szex és a vitorlázás iránti szenvedélye körül forog. A külvilág számára kíméletlenül nyers, érzéketlen, távolságtartó.
   
  Zordsága mögött azonban súlyos sebek, nehéz titkok húzódnak, melyek egy szerencsétlen baleset következtében újra a felszínre törnek, éjszakánként rémálmokba taszítják.
   
  Falak mögé zárt élete pedig nyitott könyvként tárul az őt ápoló Míra elé, aki mintha csak arra született volna, hogy dacoljon vele.
   
  Amikor rájön, hogy a lány képes elűzni a démonait, megnyugtatni a lelkét, fellobban a kíváncsisága.
   
  Vágy, féltékenység, bizonytalanság: az ismeretlen érzések lassan őrületbe kergetik.
   
  De vajon tényleg képes meglágyítani a szívét valaki, aki csak azért van mellette, mert nincs más választása?
   
  És vajon akarná a férfit, ha tudná róla a teljes igazságot?
  Show book