Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
A halál angyala - cover

A halál angyala

Caleb Carr

Publisher: Agave Könyvek Kiadó Kft.

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

A sorozat hamarosan a Netflixen!

1896, New York. A város egyik legnevesebb lélekbúvára a magyar származású Laszlo Kreizler. Amikor a rendőrséget vezető Theodore Roosevelt tudomást szerez egy borzalmas gyilkosságsorozatról – amelynek áldozatai fiatal gyerekek, főleg prostituáltak –, a város hatalmas urainak akarata ellenére Kreizler segítségével megindítja a nyomozást. De nem hivatalosan, hiszen azt sokan nem néznék jó szemmel, főleg Kreizler botrányosan modern felfogása miatt, mely szerint az ember személyiségét és tetteit csak összefüggéseiben lehet megismerni. A doktorhoz csatlakozik John Schuyler Moore, a New York Times újságírója, Sara Howard, a metropolisz rendőrségének első női alkalmazottja, valamint két detektív is, az Isaacson testvérpár. A csapat nyomozni kezd, a gyilkos azonban egyre-másra szedi áldozatait, akiket brutálisan gyilkol és csonkít meg. Csak Laszlo Kreizler képes megállítani őt, de a doktor ellenségei és a gyilkos semmit és senkit sem kímélnek.

Caleb Carr kritikailag rendkívül méltatott regénye húsz évvel a megjelenése után sem veszített semmit az erényeiből, még ma is lebilincselő, izgalmas és okos thriller. 2018-ban televíziós sorozat készült belőle Daniel Brühl, Dakota Fanning és Luke Evans főszereplésével.

Other books that might interest you

 • Siratófal II kötet - cover

  Siratófal II kötet

  András Berkesi

  • 0
  • 0
  • 0
  Eregény főszereplői Iványiék, egy Lajos utcai bérház lakói. Az apa tizenkilences kommunista, Péter, az idősebb fiú is részt vesz a munkásmozgalomban, Márton a fiatalabb fiú visszahúzódó alkat. Iványiék ellenségeinek egy része is ebből a házból való; a fehérterrorista rendőr őrmester, és a nyilas pribékké züllött részeges munkakerülő. A politikai és erkölcsi ellentétek, melyek a ház lakóit szembeállítják egymással, önmagukban is elegendőek lennének egy családregény eseményeihez, de mindig újabb és újabb szereplők kapcsolódnak, újabb és újabb epizódok szövődnek be a történetbe.
  Show book
 • A gyilkos köztünk van! - cover

  A gyilkos köztünk van!

  Petrusák J.

  • 0
  • 0
  • 0
  Nyolc utasával a fedélzetén a Fidzsi szigetcsoport egyike felé veszi útját a Kék Kenguru nevű vitorlás hajó. A kalandra vágyó utasok azonban azt álmukban sem sejtették, hogy micsoda különleges „élményben” lesz majd részük. A hosszú tengeri hajókázás, az összezártság felkorbácsolja az indulatokat és a kedélyesnek induló egymás ugratása végül parázs veszekedéssé fajul, melyet az egyik utas így összegez: „itt valakit meg fognak gyilkolni!”. Amikor a tragédia bekövetkezik és csak heten maradnak, a hajón egymást követik a vészjósló események; kigyullad a vitorlás, majd elromlik a rádió, így a világtól elvágott kis csapat – mindegyik a másikban sejtve a gyilkost – magára marad. A század eleji detektívregények hangulatát idéző történet a humort sem nélkülözi.
  Show book
 • Samuel Baldwin detektívtörténetei - cover

  Samuel Baldwin detektívtörténetei

  Peter Rivet

  • 0
  • 0
  • 0
  Dr. Samuel Baldwin, a gazdag családból származó fiatalember mágikus képességekkel rendelkezik. Családtagjai között, akik –vagyonuknak és hatalmuknak köszönhetően – többnyire befektetésekkel és politikával foglalkoznak, Sam nem igazán találja a helyét, ezért inkább – biológusi végzettségének megfelelően – kutatásokkal foglalkozik. Ám így sem érzi magát otthon a Hargita nevű bolygón, ahol szüleivel és nagynénjével él.
  Egyszer úgy hozza a sors, hogy munkaügyben – különleges, általa kitenyésztett állatokat szállítva – a Dawn bolygóra kell látogatnia. Azonban az űrutazás során sokkoló hírt kap:
  Gyilkosság történt a fedélzeten, amit feltehetően egy mágus követett el. Mivel a rendőrségen nem dolgoznak varázslók, így a hajó parancsnoka és egy szintén velük utazó nyomozó tudomást szerez arról, miszerint dr. Baldwinnak is mágikus képességei vannak, és felkérik arra, hogy segítsen kézre keríteni a tettest.
  A szóban forgó ügy után Samuelnek – nemcsak varázsló mivoltának, de kiváló logikájának is köszönhetően – állást ajánlanak a Csillagközi Nyomozó Irodánál. Így válik végül Baldwin detektívvé a Dawn bolygón, ahová eredetileg még biológusként indult el.
  Egyre komolyabb ügyeket bíznak rá... és ezáltal egyre nagyobb bajokba is keveredik:
  Egy sorozatgyilkos mágus után nyomoz, akinek személyét számtalan rejtély övezi, és szinte képtelenség kideríteni a kilétét. A hatóságok hatalmas hajtóvadászatot indítanak, hogy elkapják a tettest, és az akcióban Samnek is jelentős szerep jut – talán még nagyobb is, mint eleinte gondolta volna.
  Valamint Baldwin nyomozó a maffia fogságába kerül, akik akarata ellenére illegális célokra kívánják felhasználni a varázserejét.
  Vajon Sam végül rájön, hogy ki a titokzatos sorozatgyilkos, aki miatt egymás után tűnnek el emberek, nyomtalanul? És ennek az ügynek lehet-e köze ahhoz, hogy a bolygón olyan, veszélyes állatfajok jelennek meg, amelyek elméletileg sosem lettek oda betelepítve?
  Továbbá kiszabadul-e a mágusdetektív a kegyetlen maffia fogságából, és ha igen, akkor hogyan?
  
  „Rég nem találkoztam a detektívregény, a sci-fi és a fantasy műfajoknak ilyen egyedi, jól működő kombinációjával. Izgalmas és rendkívül fordulatos. Magával ragadott olvasás közben!” – Gabriel Wolf
  Show book
 • A Templomosok öröksége - cover

  A Templomosok öröksége

  Steve Berry

  • 0
  • 0
  • 0
  Cotton Malone, az amerikai igazságügyi minisztérium volt különleges ügynöke, antikvárium- tulajdonosként egy közel ezeréves titok nyomába ered. A templomos lovagok valaha olyan tudás birtokában voltak, amellyel még magát a római pápát is markukban tartották
  Show book
 • Hosszú számolás - cover

  Hosszú számolás

  JM Gulvin

  • 0
  • 0
  • 0
  JM Gulvin csavaros, új krimisorozatában John Quarrie rangert egy háborús veterán állítólagos öngyilkosságának helyszínére riasztják. Bár a helyi rendőrség le akarja zárni az ügyet, John Q. másként ítéli meg az esetet.
  Show book
 • A Vegyész - cover

  A Vegyész

  Stephenie Meyer

  • 0
  • 0
  • 0
  Letehetetlenül izgalmas regény egy okos és elszánt nőről, aki valaha titkos ügynök volt, de most folyamatos életveszélyben, korábbi megbízói elől bujkál.
  
  Az amerikai kormánynak dolgozott, de ezt nagyon kevesen tudják róla. A szakmája egyik legkiválóbb tehetsége volt, egy olyan részleg legféltettebb titka, amelynek még neve sincs. Amikor pedig kockázati tényezővé vált, figyelmeztetés nélkül törtek az életére.Azóta ritkán marad egy helyen, és állandóan megváltoztatja a nevét. Megölték az egyetlen embert, akiben bízott, de ő még mindig fenyegetést jelent volt megbízóinak, mert tud valamit, amit nem kellene. Holtan akarják látni. Méghozzá hamar.
  
  Amikor a korábbi felettese felajánlja a kiutat, ő belátja, hogy nincs más választása. El kell vállalnia egy utolsó ügyet. De az információ, amelynek birtokába jut, csak még veszélyesebb helyzetbe sodorja.
  
  Élete legkeményebb harcára készül. Késlekedés nélkül veti bele magát a dolgok közepébe, ám hamar beleszeret egy férfiba, aki jelentősen rontja a túlélési esélyeit. Amint a lehetőségei elfogynak, kénytelen lesz úgy használni a különleges képességeit, ahogy a legszörnyűbb álmaiban sem képzelte volna.
  
  Stephenie Meyer a Twilight Saga és A burok óriási nemzetközi sikerei után most egy kemény, de annál elragadóbb főhősnővel tér vissza. Feszesen megírt, váratlan fordulatokban gazdag regényével ismét megmutatja, hogy miért ő ma a világ egyik legnépszerűbb írója.
  Show book