Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Szulejmán és a magyar udvarhölgy - cover

Szulejmán és a magyar udvarhölgy

Angelika R. Kelényi

Publisher: Álomgyár Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

***Izgalom és romantika Szulejmán udvarában*** Milyen rejtélyes okból kerül egy bátor magyar lány a szultán háremébe? Mi lehet a kapcsolat a szultán, a királyné, a pap és a fiatal udvarhölgy között? 1541. augusztus 29-én Szulejmán elfoglalja Buda várát. Ezen a napon nemcsak a magyar történelem, hanem egy fiatal lány élete is hatalmas fordulatot vesz. A húszéves Illésházy Anna csupán külsőleg tűnik egyszerű udvarhölgynek. Csak nagyon kevesen ismerik az évszázados titkot, melyet őriz. Izabella királyné, és a furfangos diplomáciai zseni, Fráter György embert próbáló feladattal bízza meg. Olyan felelősséget helyeznek a vállára, melynek súlyát akárki nem bírná el. Ő azonban különleges. A sors nap mint nap új kalandok elé állítja, és nemcsak az ellenségeivel, de saját magával is meg kell küzdenie. A Szulejmán és a magyar udvarhölgy R. Kelényi Angelika valós történelmi eseményeken alapuló romantikus kalandregénye, melyben egy évszázados titok, hazugságok, gyilkosság és egy szenvedélyes szerelem alakítják az eseményeket a XVI. század sorsfordító időszakában.
Available since: 05/23/2016.

Other books that might interest you

 • Az álmok útján - cover

  Az álmok útján

  Sienna Cole

  • 0
  • 0
  • 0
  A Négyszáz nap szabadság után Dena Roberts próbálja rendezni a sorait, és kitalálni, hogyan tovább.Szerencsésnek mondhatja magát, hiszen mellette van álmai férfija, akivel korántsem alakultzökkenőmentesen a kapcsolatuk. Vajon sikerül megtalálnia a boldogságot? Fel tudja adni korábbielvárásait, és végre lehorgonyozni egy stabil párkapcsolatban? Mit tartogat számára a jövő? Derítsdki a Négyszáz nap szabadság című regény cselekménye után játszódó novellából!
  Show book
 • Ha Rómában jársz - cover

  Ha Rómában jársz

  Sarah Adams

  • 0
  • 0
  • 0
  A Csalóka szerelem szerzőjétőlAmelia Rose-t Rae Rose művésznéven ismerik rajongói. Kiégett, már évek óta fenn kell tartania a "pophercegnő" imázst. Ihletet merít kedvenc Audrey Hepburn filmjéből, a Római vakációból, és az éjszaka közepén autóba ül, hogy Rómába hajtson. Na jó, a Kentucky állambeli Rome-ba.Amikor Noah Walker rátalál Ameliára a háza előtt, lerobbant autóval, rögtön közli, se ideje, se türelme problémás celebekre, így is elfoglalt. Jobb belátása ellenére megengedi a lánynak, hogy ott maradjon nála a vendégszobában - de csak ameddig megjavítják az autót, utána mehet Amelia, amerre lát.Noah-nak lassan feltűnik, hogy a sztárallűröket félretéve milyen kedves és mókás ez a lány, aki a rivaldafényben töltött évek alatt egészen magányos lett. A fiú akarata ellenére közel kerül hozzá, és Amelia sem marad közömbös a bájos kisváros és a morcos idegenvezető iránt. De mint tudjuk, végül Audrey Hepburnnek is haza kellett utaznia Rómából."Audrey Hepburn klasszikus filmjének, a Római vakációnak felújítása - mókás, szellemes: igazi lassan kiforró romkom." - Abby Jimenez, a Barátnak tartalak című bestseller szerzője
  Show book
 • A lázadó herceg - cover

  A lázadó herceg

  Karina Halle

  • 0
  • 0
  • 0
  „Humoros és érzelmes” - USA TODAY „Romantika, család, tragédia, szerelem, vágyakozás, vidámság. Lebilincselő mű.” - The Bookish Medialite A Római vakáció című film által ihletett romantikus regény. Nem hittem a tündérmesékben. Soha nem gondoltam, hogy találkozom a szőke herceggel. Szegény családból származom. Egy kaliforniai kisvárosban nőttem fel öt testvéremmel együtt. Legidősebb gyermekként pontosan tudtam, hogy számomra nem a napfényt és a boldogságot tartogatja az élet. Ez akkor vált teljesen világossá, amikor a szüleim tragikus hirtelenséggel meghaltak. Huszonhárom évesen én lettem a családfenntartó. De a sors meglepő játékaként a szőke herceg mégiscsak kopogtatott az ajtón. Először azt hittem, Viktor csak egy átlagos üzletember. Attól eltekintve, hogy rendkívül vonzó, százkilencven centi magas, kék szemű és hihetetlenül gazdag. Ám hamarosan kiderült az igazság. A csendes, jóképű, igéző tekintetű férfi menekül a saját világa elől. Nem akarja betölteni a rá osztott szerepet. Viktor a Nordin uralkodóház tagja. Őméltósága a svéd trónörökös. Viktor titkát felfedni csak az első lépés volt. Arra nem számítottam, hogy beleszeretek. Arra végképp nem, hogy fenekestül felfordul az életem. A származásbeli szakadékot áthidalhatja a szerelem? Vagy tényleg csak a mesében élnek boldogan, míg meg nem halnak? Karina Halle New York Times bestsellerszerző remekbe szabott romantikus királyi története megmutatja, hogy a tündérmesék igenis léteznek, és a szerelmet nem érdekli a rang, a vagyon és a távolság sem.
  Show book
 • Ötödik sugárút - cover

  Ötödik sugárút

  Candace Bushnell

  • 0
  • 0
  • 0
  Az Ötödik sugárút 1. – amely nem egyszerûen egy házszám, hanem egy híres épület neve – tornyos art deco remeke Manhattan egyik legrégebbi és legmenõbb történelmi negyedében emelkedik. Olyan lakóház ez, ahol így vagy úgy, de meg kell dolgozni a bejutásért. 
  
  Candace Bushnell új regényében ezen épület körül forog az itt lakó és a beköltözni vágyó hõsnõk élete.
  Show book
 • A Vihar - cover

  A Vihar

  Anna Teleki

  • 0
  • 0
  • 0
  "Nehéz, de nem lehetetlen. Keresni kell. Keress valakit, aki boldoggá tesz..."
   
  Üdv, újra Párizsban!
   
  A nagy szerelem s Remie André átkozott városában.
   
  Kicsoda Remie André? Remie André én vagyok. Esetleg te. Talán az a férfi vagy nő, aki szembejön veled az utcán. Mindannyian ő vagyunk.
   
  Remie André a valóságban egy érzékeny, sebzett lelkű, hányatott sorsú fiatalember, aki semmi mást nem keres, csak a boldogságot és a szerelmet. Egy őszinte kapcsolatot, amely valódi emberi értékeken – tisztelet, megbecsülés, szeretet, hűség – alapul, erre épül, és egy életen át tartó ajándék lehet számára.
   
  Nem erre vágyunk valamennyien?
   
  Remie a csalódások és a fájdalom elől a munkába menekül, de elég lehet ez egy embernek?
   
  Remie senkinek nem beszélhet érzelmeiről, félelmeiről, reményeiről, hiszen élete során mindig kiderült: nem bízhat senkiben. Valóban azért, mert más – ő ezt hiszi –, vagy egyszerűen azért, mert mára naivnak, őszintének és tisztának lenni hiba, nem pedig erény?
  Show book
 • Az ördög martaléka - A bourbon királyai - cover

  Az ördög martaléka - A bourbon...

  J. R. Ward

  • 0
  • 0
  • 0
  „Lélegzetelállítóan izgalmas!" Lisa Gardner, New York Times-bestsellerszerzõ
   
  „Az olvasó észre sem veszi, és már zuhan is lefelé a Nyuszi kentuckyi üregébe, ahol a gyilkosság, a csábítás, a bûn, a hazugság és a szerelem legtökéletesebb egyvelege egy percig sem hagyja unatkozni." USAToday.com
   
  „A legjobb szappanoperákat idézõ, lenyûgözõ történet arcpirító gazdagságról, sötét árulásokról, mocskos titkokról és tiltott szerelemrõl."Booklist
   
  „A számos listavezetõ bestsellert jegyzõ J. R. Ward ezúttal is remekelt: az oldalakon üzleti bravúrokkal, jófiúkkal, rosszfiúkkal, aljas intrikusokkal, karrieristákkal és temérdek ragyogóan kidolgozott karakterrel találkozhatunk." BookPage
   
  Miután bevallja, hogy végzett gyûlölt ellenségével, saját édesapjával, Edwardot õrizetbe veszik. A férfi szívét elönti a szomorúság és a megbánás… ám nem a családját vagy a szabadságát gyászolja, hanem a szeretett nõt, akit örökre elvesztett. Sutton Smythe, élete szerelme, az egyetlen, aki valaha érdekelte, a Bradford Bourbon Company nagy vetélytársának ügyvezetõ igazgatója, ez pedig legalább akkora akadályt jelent közös jövõjükre nézve, mint a börtön.Edward távozása komoly bosszúságot okoz testvérének, Lane Baldwine-nak is, aki egész életét az aranyifjak gondtalanságában szándékozta eltölteni, ám bátyja letartóztatása miatt kénytelen elfoglalni a vezetõi széket. Mivel meggyõzõdése, hogy Edward falaz valakinek, szerelmével, Lizzie Kinggel az ügy nyomába erednek - és mindent megváltoztató titokra lelnek.Miközben Lane az igazságot hajszolja, Sutton a közelmúlt eseményei ellenére egyre kevésbé képes ellenállni Edward vonzerejének. Az Easterlyben lezajló változások senkit sem kerülnek el; van, aki számára nem is alakulhatnának jobban a dolgok, másokra azonban elképzelhetetlen tragédiák sora vár. Egy biztos: a szerelem mindent túlél. Még a gyilkosságot is.
   
  Az 1969-es születésû, olvasók tízmilliói által J. R. WARD néven ismert Jessica Rowley Pell Bird az Egyesült Államok egyik legnépszerûbb romantikus írója. A Massachusettsben született Jessica gyerekkorában írta elsõ történeteit, és már tizenéves korában elkészült elsõ regényével. Ennek ellenére hosszú idõn keresztül csak hobbiként foglalkozott írással, míg 2001-ben férje javaslatára felkeresett egy irodalmi ügynököt. Elsõ regénye 2002-ben jelent meg, mûvei pedig mára több mint 25 millió példányban keltek el világszerte, 25 különbözõ országban. Az írónõ kétszer is elnyerte a legjobb amerikai romantikus írónak járó RITA-díjat. Az Egyesült Államok déli részén él férje és kutyájuk társaságában.
  Show book