Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
A puskakereskedő legendája - cover

A puskakereskedő legendája

Amitav Ghosh

Translator István Csuhai

Publisher: Európa Könyvkiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

A könyvritkaságokkal kereskedő Deen Datta csendes élete teljesen felfordul, miután egy fogadáson egy elfeledett bengáli legendát hall Manasza Devi, a kígyók titokzatos istennőjének és az ismeretlen Puskakereskedőnek a történetéről.
 
Deent a nagyszájú, vállalkozó kedvű fiatal fiú, Tipu viszi el a kígyóistennő szentélyének otthont adó Puska-szigetre, és itt ismerkedik meg Rafival is, aki végül segít a legenda írásos nyomait értelmezni. A látogatásnak azonban nem várt következményei lesznek. Deen különleges utazásba sodródik, amely bonyolult szálakon keresztül Indiából Los Angelesbe és Velencébe vezeti, miközben sorra tűnnek el azok az emberek, akikkel egykoron a szigeten járt. Kalandjai során a régi barát, a velencei kultúrtörténész Cinta és az elkötelezett biológus és természetvédő Piya segítenek neki, hogy megtalálják az összefüggéseket a rejtélyes történetben, aminek hirtelen mindenki részesévé vált. A kultúrtörténeti nyomozás során feltárul a mangroveerdők varázslatos környezetében született legenda háttere, a tizenhetedik századi Velence tengeri kereskedelmének világa, és végül megtudhatjuk, hogy a szálak miként fonódnak össze a modern ember vándorlásaival és a klímaváltozással. A Puskakereskedő legendája téren és időn könnyedén átívelő, gyönyörűen megírt regény. A meredély szélén egyensúlyozó világunk, a növekvő törésvonalak és a megállíthatatlan változások, de egyben a remény története is. A díjnyertes szerző világ körül, folklorisztikus műve minden részletében kortárs irodalom.
Available since: 04/21/2020.
Print length: 384 pages.

Other books that might interest you

 • Holnap történt - cover

  Holnap történt

  András Kánai

  • 0
  • 0
  • 0
  A science fiction valóságában élünk. A minket körülvevő technológiai környezet és a futurisztikus fejlesztések hatalmas változást hozhatnak az előttünk álló néhány évtizedben. A Holnap történt öt aktuális témát jár körül: a 3D-s nyomtatást, az Egyesült Államok pozíciójának meggyengülését, a Nagy Testvér Rt.-t, a transzhumanizmust és a Mars-utazást.
  Kánai András kommunikációs szakember, futurológus és sci-fi blogger a legújabb tudományos kutatások alapján elemzi a trendeket, sőt alternatív jövőképeket is felvázol. Könyve nemcsak az utópikus és disztópikus forgatókönyvek katalógusa, hanem kiállás a technológiai fejlődés és a pozitivizmus mellett.
  Show book
 • Regalion - Hatalomvágy - cover

  Regalion - Hatalomvágy

  Szilárd A. L. Kovács

  • 0
  • 0
  • 0
  Az Obelion bolygón béke ho­nol. A Szahryna faj a klánok háborúja óta elkülönülve, terü­letekre osztva éli mindennap­jait, mit sem sejtve a közeledő sötétségről, mely mindent megváltoztathat. Amikor a köznép soraiból származó, de nagyravágyó ál­mokat dédelgető Grannak alkalma adódik, hogy ki­emelkedjen, él a lehetőséggel. Céljai eléréséhez rögös, sötét út vezet, ám édesanyja céltudatos nevelése és be­folyása okán megtalálja a módját, hogyan törjön egyre feljebb és feljebb. Ezek viszont olyan tettekre sarkalják, melyek lelkét lassan felemésztik. A könyvben a siker okozta mámor és az ahhoz ve­zető áldozathozatalok között vergődő főhős útját kí­sérhetjük végig. Vajon enged a szülői nyomásnak, megbirkózik vele, vagy végleg összeroskad tettei sú­lya alatt?
  Show book
 • Kígyó & Galamb - cover

  Kígyó & Galamb

  Shelby Mahurin

  • 0
  • 0
  • 0
  Louise le Blanc két évvel ezelőtt tagadta meg a mágiát, és menekült el boszorkánytársai közül Cesarine városába, ahol abból él, amit el tud emelni. A boszorkányokra vadásznak, és ha az Egyház sikerrel jár, akkor máglyán végzik.Reid Diggory az Egyház vadászaként egyetlen szent elvnek rendeli alá életét: Boszorkányt ne hagyj életben. A kifürkészhetetlen végzet azonban úgy látja jónak, hogy Lou, a renegát boszorkány és Reid, a könyörtelen boszorkányvadász a házasság szent kötelékében egyesüljön. Kényszerházasságuk lassan valódi szerelemmé érik, de jövőjük egyre bizonytalanabb. Az Egyház és a boszorkányok között dúló ősi háború új erőre kap, és Lounak nem pusztán férjétől kell megóvnia halálos titkát - saját fajtája is rá vadászik. A szerelem azonban vakká tesz, és könnyen lehet, hogy közös sorsuk a máglyán teljesedik be… Shelby Mahurin Kígyó & Galamb-trilógiája az elmúlt évek egyik legnagyobb Young Adult sikere, ami olvasók millióinak szívét ejtette rabul világszerte, és mind az Amazon, mind a Goodreads olvasói 2019 egyik legjobb könyvének választották.
  Show book
 • Kalózhercegnő - cover

  Kalózhercegnő

  Demeter Attila

  • 0
  • 0
  • 0
  Minden eddiginél nagyobb veszély les világunkra. Ennek elhárítása a kalandos regény témája. Az ügynökök és az általuk okozható katasztrófa elhárításán dolgozó szereplők a sorozat korábbi köteteiből ismerősek lehetnek, de a korábbi kötetek elolvasása nélkül is követhető a cselekmény. A Sci-fi világában jártas olvasók ismerős eszközökkel is találkozhatnak, fénysebességnél gyorsabb csillaghajókkal, de újdonságot a régi SF rajongók is találhatnak a kötetben. Jó olvasást, kellemes szórakozást kívánok minden olvasómnak!
   
  Demeter Attila
   
  2024.01.03.
  Show book
 • Világvége a szomszédban - cover

  Világvége a szomszédban

  Arkagyij Sztrugackij, Borisz...

  • 0
  • 0
  • 0
  A ​Sztrugackij fivérek fantáziabirodalmában semmi nem szimplán fekete vagy fehér. Történeteik csöppet sem egyszerűek vagy kiszámíthatók: vérbeli meghökkentő mesék, középpontjukban a kisemberrel, akit az sem érdekel, ha a szomszédságban véget ér a világ, csak élik tovább a maguk hétköznapi életét. Kötetünk ezúttal két kisregényt tartalmaz, melyek klasszikus forgatókönyvekre kínálnak újszerű, rendhagyó megoldásokat.
  A marslakók második inváziója H. G. Wells ősrégi ötletét porolja le a Földünkre érkező idegen támadókról, akiket az emberiség semmiféleképpen nem képes megállítani. Sztrugackijéknál azonban az emberek csak addig szegülnek ellen, míg rá nem jönnek, hogy kicsinyes számításukat a földönkívüli elnyomás alatt ugyanúgy megtalálják, sőt talán még jobban is élhetnek, mint korábban… mindössze egy aprócska árat megfizetve.
  Az Egymilliárd évvel a világvége előtt akár szokványos katasztrófatörténet is lehetne, ha más írta volna. Így azonban izgalmas krimibe oltott fejtegetéseket kapunk a világegyetem működéséről, a véletlenek és az ember szerepéről benne… ami talán egyáltalán nem egyezik meg az iskolában tanultakkal.
  Show book
 • A szélhámos és a varázsló - cover

  A szélhámos és a varázsló

  J. Goldenlane

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez a regény nem arról szó, hogy a főhős megmenti a világot. Ebben a regényben nem tűnnek fel elfeledett, ősi hatalmak, nem dőlnek meg ősi birodalmak, nem derül fény ősi titkokra, és ősi relikviákról sem esik szó. Na jó, egy közepesen régi mágusrendet kiirtanak, és az utolsó túlélő valóban igyekszik rávenni a hőst, hogy tegyen ez ellen. De hogy is juthatna ilyesmire ideje, amikor fényes az éjszaka, szól a zene, folyik a bor, és oly gyakorta rákacsintanak szép hölgyek, amit kis túlzással lehet úgy érteni, hogy: „te csodás férfi, szívem szerint azonnal a karjaidba omolnék, hát ma este osonj be a palotánkba, ejtsd át a férjem, tégy magadévá, és utána ráadásul még a családi ezüstöt is elviheted!” Így ez a regény főleg arról szól, hogy a főhős fut, részben széplányok után, részben becsapott kártyapartnerek elől, vagy csak úgy spontán, a túlélésért. És rendben, egye fene, csekélyke szabadidejében valóban tesz lépéseket a világ megváltására, ami úgy-ahogy sikerül is neki.
  Show book