Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Kijózanító rózsaszín - cover

Kijózanító rózsaszín

Adam Alter

Publisher: HVG Könyvek

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Miért tudnak jobban olvasni a tizediken lakó gyerekek a földszinten lakóknál?
Milyen színű mezben játsszunk, ha nyerni akarunk?
Hogyan érhetjük el, hogy az emberek fizessenek a becsületkasszába?
Milyen profilképpel leszünk népszerűek a társkereső oldalakon?
A legtöbben azt hisszük, hogy másoktól szinte teljesen függetlenül gondolkodunk és viselkedünk. Valójában azonban környezetünk elképesztő mértékben befolyásolja döntéseinket és tetteinket. Adam Alter pszichológus és marketingszakember a legújabb pszichológiai kutatások segítségével bemutatja, miként hat ránk a világ: hogyan módosítják viselkedésünket a címkék, a jelképek, a kulturális közeg, vagy éppen az időjárás.
Available since: 03/01/2018.
Print length: 296 pages.

Other books that might interest you

 • A legnagyobb blöff - Amit a pókerből tanultam az önuralomról a figyelemről és a döntéshozatalról - cover

  A legnagyobb blöff - Amit a...

  Maria Konnikova

  • 0
  • 0
  • 0
  Maria Konnikova, a Columbia Egyetemen doktorált pszichológus miközben az emberi viselkedést kutatta, a pókerben talált rá arra a területre, amely képes megvilágítani tudatos döntéshozatali folyamatainkat. A világ legnépszerűbb kártyajátékában a tervezés és a véletlen, a szerencse és a tudás, a fókusz és a kontroll között vékony határ húzódik. Felkereste Erik Seidelt, a világ egyik legjobb pókeresét, akinek a tanítványaként később Las Vegas-tól Monte- Carlón át Makaóig több komoly pénzdíjas versenyt is megnyert. Fokozatosan hírnevet szerzett magának a férfiak dominálta póker világában, sőt bejutott a kártyajáték világbajnokságának számító World Series of Pokerre is. Konnikovától nem tanulunk meg pókerezni. Ám megtanít bennünket a legnagyobb blöffre, amelyet a hétköznapi életünkben is remekül hasznosíthatunk. Rossz kártyákat bármikor oszthatnak nekünk, de ha arra összpontosítunk, hogyan játsszunk velük, az átsegít bennünket a nehéz időszakon, amíg ismét mellénk szegődik a szerencse.
  Show book
 • Sohasem késő! - Életmód-változtatás a homeopátia segítségévell - cover

  Sohasem késő! -...

  Katalin Dr. Horváth

  • 0
  • 0
  • 0
  Ugye nem szeretné életének hátralévő részét betegen, szenvedve, testi-lelki nyomorúságban tölteni? E kötet elsődleges célja, hogy Önnek és gyermekeinek, családjának egészségét hosszú távon jó irányba befolyásolja. Olyan szempontokat vet fel a testi-lelki egészség és betegség témakörében, amelyekkel még nem találkozhattak. Többek között, hogy a tünetek elnyomásának (és nem meggyógyításának) milyen késői következményei lehetnek. Egy orvos 27 éves gyakorlati tapasztalatának és a klasszikus homeopátia módszerének segítségével fény derül arra, mit kell ma megtennünk ahhoz, hogy a holnap egészségesen, üdén és tettre készen köszöntsön ránk.
  Show book
 • Az új élelmiszerek rejtélyes világa - cover

  Az új élelmiszerek rejtélyes világa

  dr. Balogh Sándor, dr. Csanádi...

  • 0
  • 0
  • 0
  „Az új élelmiszerek rejtélyes világa” című e-book Balogh Sándornak és Csanádi Józsefnek, a Szegedi Tudományegyetem tanárainak a munkája, amely több éves kutató munkájuk eredményeit adja közre népszerű formában. A könyv tartalmi alapvetése már több éve elkészült Balogh Sándor: „Az élelmiszeripari termékfejlesztés Magyarországon és külföldön” c. munkájában, amely a mesterfokú élelmiszeripari mérnökképzés tananyagául készült, de a szerző betegsége miatt nem került használatba. A kéziratot azonban a Szellomi Termékek Nemzeti Hivatala védelmi célból zárolta és szükség esetén hozzá férhető. Szabadon megtekinthető továbbá a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Kunó Könyvtárában is. Balogh Sándor professzor kéziratát terjedelmileg rövidítettük, tartalmilag pedig korszerűsített formában adjuk át az olvasónak. Az átdolgozást e munka két szerzője és szerkesztője végezte el. A tartalmi alapvetésnek számító eredeti tananyag a szakirodalmi hivatkozások széles skáláját tartalmazta, amelynek újbóli közlését csak válogatással adjuk közre, hiszen ez a könyv – tudományos igényessége mellett – nem elsősorban az egyetemi polgároknak, hanem a szélesebb érdeklődő körnek szól. Kívánjuk, hogy sikerrel tájékozódjanak az új élelmiszerek rejtélyes
  Show book
 • Álom és valóság - cover

  Álom és valóság

  Feldmár András

  • 0
  • 0
  • 0
  Szerintem az ember soha nem tudja, mi minden lehetséges még. Minden pillanatban fel lehet ébredni abból az álomból vagy álomkórból, amiben éppen vagyunk. És óriási meglepetés érhet minket, mert onnan látjuk, hogy addig aludtunk.
  Show book
 • Lépéselőny - Tanulj meg tanulni! Tanulási stratégia a vidám diákévekhez - cover

  Lépéselőny - Tanulj meg tanulni!...

  Lantos Mihály

  • 0
  • 0
  • 0
  Lehet, hogy nem úgy használjuk az agyunkat, ahogyan az a legjobban működni képes?
   
  Nem aknázzuk ki a benne rejlő lehetőségeket? Lantos Mihály, a Villámolvasás a gyakorlatban című sikerkönyv szerzője, tanulás-módszertani tréner, egyetemi oktató megtanítja, hogy használjuk az elménket úgy, ahogyan az a legeredményesebben működik! Nem mutat semmi újat, csak emlékeztet bennünket arra, hogy milyen az, amikor a tanulás élmény! Ezt a módszert elsajátítva bármely korosztály élvezni fogja a tanulást és tudását.
  Show book
 • Angol szótár - Témaalapú megközelítés - cover

  Angol szótár - Témaalapú...

  Pinhok Languages

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez a szógyűjtemény több mint 3000 angol szót és kifejezést tartalmaz, amelyek téma szerint kerültek csoportosításra, hogy könnyebben kiválaszthassa, mit tanuljon először. Ráadásul a könyv második fele két tárgymutatót tartalmaz, amelyek alapszótárként használhatók a szavak keresésére a két nyelv bármelyikén. A 3 rész együtt kiváló forrást jelent a tanulók számára nyelvtudásuk szintjétől függetlenül.
   
  Hogyan használjuk ezt az angol szótárat?Nem tudja, hogyan fogjon hozzá? Javasoljuk, hogy először tanulmányozza a könyv első részében található igéket, mellékneveket és kifejezéseket! Ez nagyszerű alapot ad a további tanuláshoz, és már elegendő angol szókincset biztosít az alapvető kommunikációhoz. A könyv második felében található szótárak bármikor használhatók, amikor például az utcán hallott szavakat kell megkeresni, vagy amikor bizonyos angol szavak fordítását szeretné megismerni, vagy csak azért, hogy megtanuljon néhány új szót ábécésorrendben.
   
  Néhány záró gondolat:A szószedetek évszázadok óta léteznek, és mint oly sok minden, ami már egy ideje elérhető, nem túl divatosak és egy kicsit unalmasak is, de általában nagyon jól működnek. Az alapvető angol szótárrészekkel együtt ez az angol szótár nagyszerű forrás a tanulási folyamat során, és különösen hasznos akkor, amikor nincs internetkapcsolatunk a szavak és kifejezések megkereséséhez.
  Show book