Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Robin a világ ellen - Stranger Things - cover

Robin a világ ellen - Stranger Things

A. R. Capetta

Publisher: Cartaphilus Kiadó

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

A középiskola valódi szörnyeteg, és egymás után falja fel Robin Buckley társait. A második év kezdetén barátai mind beadják a derekukat, és képtelenek a randikon, a leendõ fõiskolán és karrieren kívül bármi másról beszélni. Robinnak azonban komolyabb gondjai is akadnak az életében, mint hogy ilyesmiken aggódjon. A fiatal lány rádöbben, hogy osztálytársa, Tammy Thompson iránti érzései messze túllépnek a barátságon, szerelme azonban az üresfejû és kiakasztó Steve Harrington után epekedik. Miután Hawkinsban a melegek pusztán mendemondák szintjén léteznek, Robin egyre inkább úgy érzi, hogy csak valahol messze innen lehet önmaga. De hogyan menekülhetne el akár egy nyári vakáció erejéig engedély, pénz és társ nélkül? Hawkins legfurább lánya egész eddigi életében a beilleszkedéssel próbálkozott. Itt az ideje kitörni. A Stranger Things közönségkedvenc karakterét megelevenítõ Robin a világ ellen magával ragadó felnövéstörténet arról, hogy egyetlen embernek kell minket elfogadnia - saját magunknak.
Available since: 11/17/2021.

Other books that might interest you

 • TOTAL WAR: Karthágónak vesznie kell - cover

  TOTAL WAR: Karthágónak vesznie kell

  David Gibbins

  • 0
  • 0
  • 0
  Ez Fabius Petronius Secundus római legionárius és centurió – valamint hadvezére, Scipio Aemilianus – felemelkedésének története: a makedónok elleni első csatájától, amely megpecsételi Nagy Sándor birodalmának sorsát, az Észak-Afrikában vívott, mindenre kiterjedő háborúig és Karthágó ostromáig.
   
  Scipio sikerei csodálatot és tiszteletet váltanak ki, de egyben kapzsiságot és féltékenységet is fialnak – legszorosabb szövetségeseitől legelkeseredettebb ellenségeiig.
   
  És ott van még Julia is, a Caesar családból – a kiszámíthatatlan lány, aki Scipiót szereti, de annak vetélytársával, Paulusszal jegyzeték el –, aki csúf viszály kiváltója lesz. 
   
  Végül Scipiónak egyetlen kérdésre kell csak válaszolnia: mi mindent képes feláldozni a látomásért, amit Rómáról alkotott?
  Show book
 • Az óranév - cover

  Az óranév

  Natalia Sherba

  • 0
  • 0
  • 0
  LÉPJ BE AZ IDŐ BIRODALMÁBA! Miután a kulcshordozók meglelték Eflarus legendás várát az Időszakadásban, és Vasilisa kimentette az óramágia sújtotta Dianát a Vénóravirágok Mezejéről, az Ostalán felnőtt kislány nagyanyjánál, a vérmek uralkodónőjénél képzi magát óramágussá – ebben legnagyobb segítségére a Sötét Gondolatok tündére mellett a Fekete Királynő műszerészének unokája, Maar van, akiről kiderül: ő volt eredetileg a Fekete Kulcs hordózója. Ez a küldetés azonban már Vasilisa vállát nyomja, miután apja barátjával, a rejtélyes időkonstruktőrrel behatolnak a Széthasadt Vár termeibe. Vajon Vasilisa megfejti a Fekete Kulcs rejtélyét? Megtudja végre az igazságot az anyjáról? Van-e lelkük a szolgaként tartott mechanikus clockereknek, és kinek a testébe fog beköltözni Ostala hatalmas Szelleme, Astragor?
   
  Az Óramágusok új, egyedi hang a fantasyben, ahol az Idő külön, mágikus univerzumként jelenik meg. Három, időmágiát használó nép: az óramágusok, a tündérek és a Szellemek közt dúl a konfliktus, az idő természetének megértését és mágiájának használatát pedig különleges óraszerkezetek teszik lehetővé a varázslényekkel és -tárgyakkal, kastélyokkal, különleges tájakkal teli, multidimenzionális világban. A gondosan kidolgozott, vibrálóan izgalmas világ és az összetett, folyamatosan fejlődő karakterek világszerte több millió olvasó szívét hódították meg. Az Óramágusok Oroszországban a második legnépszerűbb fantasysorozat, csak a Harry Potter-könyvekből fogy több példány.
   
  Az Óranév a sorozat negyedik kötete.
  Show book
 • Lisbeth ereje - cover

  Lisbeth ereje

  Gabriel Woolf

  • 0
  • 0
  • 0
  Lisbeth ereje („Lángoló sorok” paranormális thriller sorozat III/3. rész)
  
  Habár Lena Livingstone, a menekülőben lévő, sorozatgyilkos írónő különös képességekkel rendelkezik – felgyújt tárgyakat a gondolat erejével, egész teste tűzálló, valamint emberfeletti fizikai ereje van –, ezeken kívül azonban többre nem képes.
  Nyilván már ez is elég lenne ahhoz, hogy az átlagos halandók – akár a rendőrség vagy a hadsereg – ne bírjanak vele, azonban létezik valaki, aki még az övénél is jóval nagyobb erő birtokában van:
  Lisbeth Long bármit képes valóra váltani, amit csak papírra vet. Úgy tűnik, ennek a megmagyarázhatatlan jelenségnek egyáltalán nincsenek határai: olyannyira, hogy még maga Long is megrémül tettei következményeitől. Mi lesz, ha kicsúszik kezéből az irányítás, és helyrehozhatatlan kárt okoz akár a városban, ahol él, akár az egész kontinensben, a Föld bolygóban, vagy abban az idősíkban, ahol léteznek?
  Kinek kellene tehát megállítania kit? Lisbeth-nek a gyújtogató sorozatgyilkost, aki habár önbíráskodó módon, de tulajdonképpen csak bűnözőket, gyilkosokat von ki a forgalomból? Vagy inkább Lenának Lisbeth-t, aki akár az egész világot elpusztíthatja, mert nem képes uralni azt a földöntúli hatalmat, aminek birtokában van?
  Ki állítson meg egy isteni erővel rendelkező embert, ha egy sorozatgyilkoson kívül senki sem képes rá?
  Ha pedig kettejük – esetleg kataklizmát okozó – harca lezárul, hogyan és melyikük győzi le azt a sötét entitást, aki egykor átokként rájuk rótta ezeket a nem halandóknak való, túl nagy felelősséggel járó képességeket?
  Show book
 • Néma Föld - cover

  Néma Föld

  Attila Alapi

  • 0
  • 0
  • 0
  Egy kietlen, rideg sivatagban maroknyi ember küzd a túlélésért, hogy kiderítsék a múltjuk titkait és jövőjük esélyeit.
   
  Ha összefognak talán kiderülhet a mindent elfedő poros világ mögötti igazság.
  Show book
 • Tizedik küldetése - cover

  Tizedik küldetése

  Pittacus Lore

  • 0
  • 1
  • 0
  A világszerte nagy sikert aratott sorozat folytatódik! A Védők évekig titokban harcoltak a mogadoriakkal. Most mindez egyik napról a másikra megváltozott: elkezdődött az invázió. John, a Negyedik beleveti magát a New Yorkban dúló csatába. Váratlan segítség számára, hogy legjobb barátja, Sam meghökkentő módon felfedezi, hogy kifejlődött egy tálentuma. Miközben a két fiú próbál Ötödik és Kilencedik nyomára bukkanni a megszállás zűrzavarában, kiderül, hogy nem Sam az egyetlen ember, aki immár olyan képességgel bír, amilyennel korábban csak a Védők. De vajon a többiek barátok vagy ellenségek? Mindeközben Hatodik, Marina és Adam igen szorult helyzetbe kerül Mexikóban. Kemény küzdelem árán elérték a Szentélyt, felébresztették az ott rejlő ősi erőt, ám most nem tudnak kapcsolatba lépni a többiekkel. A mogok pedig seregestül közelednek... A Védők szétszóródtak, több fronton harcolnak. Egyetlen esélyük az lehet, ha végleg leszámolnak a mogadoriak vezérével - ám az ő sorsa egybefonódik Elláéval. Ha végeznek Setrákus Rával, a lánynak is vége. Ha viszont nem állítják meg a mogokat, akkor az emberiségre ugyanaz a sors vár, ami a Lorienre: a megsemmisülés. Elsővel Malajziában végeztek. Másodikkal Angliában. Harmadikat Kenyában ölték meg. Nyolcadik Floridában halt meg. Sorra legyilkolták őket. Most az egész emberiség ellen indulnak harcba, nem hagyjuk, hogy a Föld is a Lorien sorsára jusson. Megkezdődött a végső összecsapás. A Negyedik, A Hatok hatalma, a Kilencedik titka, az Ötödik csapdája, valamint a Hetedik bosszúja folytatása - a Lorieni Krónikák hatodik könyve.
  Show book
 • Az utolsó vándorlás - cover

  Az utolsó vándorlás

  Charlotte McConaghy

  • 0
  • 0
  • 0
  Valamikor a közeli jövõben, amikor a globális klímaváltozás miatt egymás után halnak ki a fajok, Franny Lynch eltökéli, hogy követi a sarki csérek utolsó ismert kolóniáját az egész földgolyót átszelõ utazásukon. Az apró madarak évente kétszer teszik meg az északi sarkkörtõl a déli sarkkörig tartó távot, és a tudósok szerint ez lesz utolsó vándorlásuk, miután élõhelyeik pusztulása miatt nem élik túl az utat.A fiatal nõ a kihalt tengereket hiábavalóan kutató halászhajó, a Saghani fedélzetén ered a madarak nyomába a kiüresedõ világban, valódi céljai azonban nem csupán a legénység többi tagja, hanem önmaga elõtt is rejtettek. Milyen traumák, tragédiák és kétségbeesett remények hajtják õt és a legénységet ezen az õrült úton, Grönland partjaitól az Antarktisz olvadó jégmezõiig, és miért akar vándorlása végén Franny véget vetni az életének?Az ausztrál írónõ, Charlotte McConaghy mûve elsõ sorától kezdve rabul ejt, magával ragadó utazás a végsõ kétségbeeséstõl az esélytelenség dacára feltámadó reményig.Az utolsó vándorlást az Amazon szerkesztõi 2020 legjobb regényének választották, és A korona fõszerepét játszó Claire Foy készít belõle filmadaptációt Benedict Cumberbatch közremûködésével.
   
  „Ez a regény igazi csoda. Sorai reményt árasztanak, és gyógyírt nyújtanak gondterhelt korunkban. Charlotte McConaghy prózája csontig hatol."(Lara Prescott, a Titkos útjaink szerzõje)
  Show book