Enjoy 2020 without limits!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Zmije Nikonimora 2 dio - Put do mora - cover

Zmije Nikonimora 2 dio - Put do mora

Sanja Lovrenčić

Publisher: Mala Zvona

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

U drugom dijelu fantastične trilogije Sanje Lovrenčić Zmije Nikonimora razdvojeni ljubavnici, sviračica Tisya i graditelj Arne, putuju prolazeći kroz kušnje. U susretu s različitim ljudima i drugovrsnim bićima otkrivaju ponešto o svijetu i o sebi.
 
Tisya svjesno ide prema moru, prema Bijelome Gradu iz kojega jedino još polaze brodovi ka sjeveru. No dug je put od Utočišta do Grada, vodi je divljim krajevima Razdjelnog Vijenca s kojega će prvi put vidjeti one-koji-viču-zajedno. U pratnji trgovca solju Margana stići će do Kamenih Izbi i krenuti dalje, obalom Yalme, gdje se već pale vatre za uzbunu...
 
Arne se za to vrijeme zajedno s ostacima vojske sjevernjačkog kralja Gurne probija opasnim putovima podzemlja, gdje vrebaju zrcalni vodjani sa svojim opsjenama, i ne zna da na kraju puta i njega čeka još jedna obala.
 
Kroz njihove doživljaje i susrete s nizom likova autorica stvara sugestivnu atmosferu nemira i nadolazeće promjene koja će njihov svijet učiniti sličnijim našemu.

Other books that might interest you

 • Doktor na otoku - cover

  Doktor na otoku

  Drazen Grgurevic

  • 0
  • 0
  • 0
  Skup kratkih pripovijetki govori o mladom liječniku koji je na početku karijere neočekivano i potpuno nespreman završio na otoku na kojem nikad prije nije bio. Petnaestak kratkih priča opisuje tih prvih nekoliko uzbudljivih tjedana od dolaska doktora na otok. Pritisnut golemom količinom stresa i intenzivnim preživljavanjem i proživljavanjem različitih „otočnih“ situacija, on se potpuno transformira i u tom kratkom razdoblju pretvara u pravog otočanina kakvog nikad nije upoznao.
  Knjiga je objavljena na hrvatskom jeziku, a razumeju je oni kojima je maternji srpski ili bosanski.
  Show book
 • Ormarnik i druge price - cover

  Ormarnik i druge price

  Miha Remec

  • 0
  • 0
  • 0
  "Opisujem svijet kakav ne bi trebao biti", izjavljuje pisac u jednom od intervjua poslije izlaska Iksiona - vrijeme ljudske neslobode, jednoumlja, poroboćenja i medijske zaslijepljenosti.
  Miha Remec se suvereno kreće po vremenskoj i prostornoj osi; tema njegovih SF dela nalaze se na svim mogućim mestima -prošlost, sadašnjost, budućnost; tu pored nas, svuda na Zemlji, u svemirskim prostranstvima, pa i izvan vremena i prostora.
  Njegova je zasluga, kaže Drago Bajt, što se u slovenskoj (slovenačkoj) književnosti SF etablirao kao samostalan, priznat i poznat žanr.
  Knjiga je napisana na slovenskom (slovenačkom), prevedena na hrvatski, a razumeju a razumeju je oni kojima je maternji srpski ili bosanski.
  Show book
 • Numerus clausus - cover

  Numerus clausus

  Pavao Pavličić

  • 0
  • 3
  • 0
  „Doista su djevojke gledale Gvida, gledale su ga tako da uopće nije moglo biti sumnje o tome što ti pogledi znače i što iza njih stoji. Gledale su ga, gledale su ga ženski, i njihovi su pogledi govorili više od svih riječi što su toga dana izgovorene za onim stolom... Nije to bilo od diskusije, nije to bilo kao na ispitu, nije to bilo nalik na išta drugo u životu. Bilo je nalik samo na jedno, a to i jest bilo to: spolno uzbuđenje. Gvido je njih uzbuđivao samom svojom prisutnošću, eto, nemam druge riječi za to.“
  
  Ovaj roman Pavla Pavličića iznenadit će mnoge njegove čitatelje, jer se Pavličić ovdje bavi nečim što nije bilo čest motiv njegovih romana. Ljubav, seks i spoznavanje spolnosti predmet su Pavličićeva interesa, a napetosti i fantastike ni ovaj put ne manjka.
  Pavličićev junak Gvido Orlić ima nasljednu bolest od koje boluju svi muškarci u njegovoj obitelji, a to je ograničen broj orgazama. No Gvido svoj ograničen broj nemilice troši, kao da ga ne zanima da je završetak odbrojavanja sve bliži i bliži...
  Show book
 • Zmije Nikonimora 1 dio - Palača i Vrt - cover

  Zmije Nikonimora 1 dio - Palača...

  Sanja Lovrenčić

  • 0
  • 0
  • 0
  Palača i Vrt, prvi dio fantastične trilogije Sanje Lovrenčić Zmije Nikonimora, inspirirane motivima iz praslavenske mitologije i ilirskim toponimima, objavljen je u tiskanom obliku krajem 2008. godine.
   
  Prvom knjigom trilogije autorica uvodi čitatelja u svijet alternativne prošlosti, prostore planinskog Nikonimora, južnih obala Yalme i Svardije, carstva Četverolista, sjeverne zemlje Letinen, njene velike rijeke i mističnih običaja. Taj imaginarni svijet, ugrožen prijetnjom onih-koji-viču-zajedno, otkriva se čitatelju kroz glavnu priču o ljubavi između sviračice Tisye i graditelja Arnea (Agrona), oko koje se spliću priče niza sporednih likova.
   
  Knjiga Palača i Vrt proglašena je 2009. godine na specijaliziranom portalu www.fantasy-hr.com najboljim domaćim fantastičnim tekstom.
  Show book
 • Petar Pan - cover

  Petar Pan

  James M. Barrie

  • 0
  • 2
  • 0
  Novi hrvatski prijevod popularnog dječjeg klasika J. M. Barrieja!
   
  "Sva djeca, osim jednog djeteta, odrastu." Tom rečenicom počinje jedan od najpoznatijih i najomiljenijih klasika dječje književnosti. Troje londonske djece iz posve "obične" obitelji Petar Pan, a baš je on taj dječak koji ne odrasta i zahvaljujući vilinskom prahu zna i letjeti, odvodi u čarobni niz pustolovina, u čudesnu zemlju Nigdjezemsku, gdje žive vila Zvončica, izgubljeni dječaci, kapetan Kuka i njegovi gusari, sirene, krokodil sa satom, lijepa Tigrasti Ljiljan i Indijanci...
   
  Petra Pana je stvorio škotski pisac James Mathew Barrie (1860-1937), najprije 1904. godine kao dječju kazališnu predstavu koja je odmah doživjela veliki uspjeh i kod djece i kod odraslih, a potom ju je 1911. godine preradio u roman.
   
  Lektira za 3. razred osnovne škole.
  Show book
 • Zatočenik neba - cover

  Zatočenik neba

  Carlos Ruiz Zafón

  • 0
  • 4
  • 0
  Barcelona, 1957. Daniel Sempere i njegov prijatelj Fermín, junaci Sjene vjetra, vraćaju se avanturi i otkrivanju neočekivanih misterija kako bi se suočili s najvećim izazovima u svom životu. Baš u trenutku kad se čini da im se sreća osmjehnula, uznemirujući lik posjećuje knjižaru i prijeti otkrićem jezovite tajne koja je u mračnome sjećanju grada zakopana dva desetljeća. Kada Daniel dozna istinu, shvatit će da ga njegova sudbina neumoljivo vuče do izravnoga susreta s najvećom sjenom: onom koja raste u njemu. Pun spletaka i emocija, Zatočenik Neba izvanredan je roman u kojem se niti Sjene vjetra i Anđelove igre sabiru u čari književnosti te nas vodi prema enigmi skrivenoj u srcu Groblja zaboravljenih knjiga. Carlos Ruiz Zafón, jedan od najvećih suvremenih pripovjedača, u Zatočeniku Neba oživljava Barcelonu i njezine misterije, grad koji je uz neponovljive junake i knjige također protagonist magičnoga Zafónova pisanja. 
  Show book