Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Zakoni granice - cover

Zakoni granice

Javier Cercas

Publisher: Fraktura

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Prva ljubav, prva pobuna, prva izdaja i prvi poraz — to ljeto kada je kao šesnaestogodišnjak upoznao Plavookog i njegovu prelijepu pratilju Tere bilo je najvažnija granica koju će Ignacio Canas prekoračiti na svome putu od preplašenog tinejdžera iz srednje klase preko člana maloljetničke bande do odvjetnika u slučaju koji je protresao Španjolsku i okončao — ili od zaborava sačuvao — jedan mit.

Tog ljeta 1976., u zemlji u kojoj je izdisao frankizam, a demokracija još nije došla da ga zamijeni, Ignacio nije bio jedini kojega je zabljesnuo karizmatični plavooki delinkvent. O pljačkama Plavookog uskoro su se pjevale pjesme, o njegovim se pobunama i bjegovima iz zatvora snimali filmovi, postao je ikona borbe protiv sistema i uživao status zvijezde, a trideset godina nakon svega jedan je pisac o svemu tome odlučio napisati knjigu.

Predajući nam priču o tragovima ljeta koje je — svim granicama usprkos — ispreplelo živote troje tinejdžera i trajno ih povezalo ljubavlju i sumnjom, odanošću i tajnama, proslavljeni španjolski pisac Javier Cercas Zakonima granice uspio je u nečemu mnogo važnijem: napisati izvrstan roman koji na tankoj međi između fikcije i zbilje propituje granice naše slobode, motive naših postupaka i neuhvatljivu prirodu istine. Zakoni granice knjiga je koju nećete moći ispustiti iz ruku, roman o ljubavi i neljubavi, o vjernosti i izdaji, o dobru i zlu, i tome kako je ponekad teško povući crtu i odijeliti ih.

Other books that might interest you

 • Sjećanja na tebe - Seksi erotika - LUST - cover

  Sjećanja na tebe - Seksi erotika...

  Sarah Skov

  • 0
  • 0
  • 0
  "U mojim si uspomenama jasno prisutna. U mojim si snovima stvarna, u njima si moja. Tvoje usne ponovno pronalaze moje. Jezik ti je baš onako zaigran kakvim ga pamtim. Držanje ti je senzualno i tajanstveno. Smijeh ti je čudesno srčan. Ruke su ti znatiželjne. Poljupci ustrajni. Tijelo ti je pohlepno, ali istodobno popustljivo. Osjećam tvoju toplinu oko svoje kite. Osjećam tvoj vlažni i skliski klitoris na vršcima prstiju i kako ti se pica stegne oko mene, kako me stišćeš trenutak prije nego što svršiš."Ova je kratka priča objavljena u suradnji sa švedskom filmskom producenticom Erikom Lust. Cilj joj je pričama o strasti, intimnosti, požudi i ljubavi prikazati ljudsku prirodu i različitost, preplitanjem uvjerljivih zapleta i erotike.
  Show book
 • Crveni dijamant - Seksi erotika - LUST - cover

  Crveni dijamant - Seksi erotika...

  Olrik

  • 0
  • 0
  • 0
  "Jezikom sam joj jedva dodirnuo drugu bradavicu kad je počela stenjati kao da je već na rubu orgazma. "Koliko je velik dragi kamen?" pitao sam je. Dahnula je, "Ne više..." Ponovno sam joj ustima obuhvatio bradavicu. Tresla se poput lista i lako sam joj otkopčao korzet. Prekrasne su joj mlade dojke bile prpošne i bujne, a bradavice nabreknute i krute. Skočio sam na šank, nadvio se nad nju i ponovio joj pitanje: "Koliko je velik dragi kamen?""Kad privatnog detektiva u financijskim problemima zatraže da se s novim klijentom, mladom ženom, sastane u baru na zlu glasu, on bez oklijevanja pristane. Ni na trenutak ne povjeruje njezinoj tužnoj priči, ali je ona dovoljno seksi da ipak prihvati njezinu laž. Tko zna ima li seksi klijentica možda nešto drugo na pameti... Ova je kratka priča objavljena u suradnji sa švedskom filmskom producenticom Erikom Lust. Cilj joj je pričama o strasti, intimnosti, požudi i ljubavi prikazati ljudsku prirodu i različitost, preplitanjem uvjerljivih zapleta i erotike.
  Show book
 • Goruća krivnja - Drugo poglavlje - Goruća krivnja - cover

  Goruća krivnja - Drugo poglavlje...

  Inger Gammelgaard Madsen

  • 0
  • 0
  • 0
  Liv Løkke radi kao blagajnica u trgovini Netto u Paderupu. Prezire taj grad, sebe, svoj posao i svoj besmisleni život; dovoljan joj je jedan pogled na kupce da točno zna kakav je čovjek. Poznaje većinu ljudi u četvrti, kao i njihove navike. No, jednoga dana ugleda kupca koji kupuje proizvod koji je podsjeća na njezinu prošlost i na onaj kobni dan kad je spasila brata iz zapaljene kuće, nakon što joj je u eksploziji plina stradala majka. To je on...majčin ljubavnik. Tvrdi da ima dokaze da majčina smrt nije bila nesretan slučaj.
  Show book
 • O Rođendanskom iznenađenju - Seksi erotika - LUST - cover

  O Rođendanskom iznenađenju -...

  Cecilie Rosdahl

  • 0
  • 0
  • 0
  "Podignem kosu i izvadim sastojke za rođendansku tortu s ananasom, makronima i marcipanom. Od ananasa mu je sperma uvijek dobrog okusa kad mu popušim, što nikako ne mogu reći za neku hranu poput šparoga. Sviđa mi se da je lijepa okusa kad progutam."Ova je kratka priča objavljena u suradnji sa švedskom filmskom producenticom Erikom Lust. Cilj joj je pričama o strasti, intimnosti, požudi i ljubavi prikazati ljudsku prirodu i različitost, preplitanjem uvjerljivih zapleta i erotike.
  Show book
 • Jedi sa mnom - Seksi erotika - LUST - cover

  Jedi sa mnom - Seksi erotika - LUST

  Sarah Skov

  • 0
  • 0
  • 0
  "Posljednje je jelo sladoled. Prekrasno je aranžirao desert na tanjuru, ali umjesto da ga pohvalim, polako gurnem kažiprst u sladoled. Okrenem se prema njemu i pogledam ga u oči pa približim prst usnama. Malo ih otvorim i gledam kako pogledom prati sladoled. Ovijem usne oko prsa i glasno ga usišem."Anne svake večeri poslije posla dolazi kući u prazan stan, ali nigdje se ne osjeća živo kao ondje. Na televizija gleda pokrete mladoga seksi kuhara koji sudjeluje u njezinoj omiljenoj reality emisiji. Proučava način na koji gnječi tijesto te pozornost i promišljenost koje posvećuje kuhanju. Pita se bi li i njoj posvetio istu takvu pozornost. Zamišlja njegove prste u svojim gaćicama. Kad joj se jednog dana ukaže prilika da ga doista upozna, učinit će sve u svojoj moći da ga zavede...Ova je kratka priča objavljena u suradnji sa švedskom filmskom producenticom Erikom Lust. Cilj joj je pričama o strasti, intimnosti, požudi i ljubavi prikazati ljudsku prirodu i različitost, ispreplićući uvjerljive priče s erotikom.
  Show book
 • Moja otmičarska fantazija - Seksi erotika - LUST - cover

  Moja otmičarska fantazija -...

  Reiner Larsen Wiese

  • 0
  • 0
  • 0
  "Jesi li spreman?" pitaš me mnogo mekšim glasom i sa smiješkom, pa napokon prepoznam svoju curu. Okreneš se i rukama prijeđeš preko guzova. Ne mogu odoljeti da se odmah ne počnem dirati. Okreneš mi leđa i izbaciš donji dio tijela, pretvarajući skidanje bodystockinga u pravu predstavu. Malo ga povučeš tako da ti nazrem obrijanu pičkicu. Posegnem za njom, ali me udariš po ruci. Zajašeš me, obližeš si kažiprst, srednjak i prstenjak i spustiš ruku među noge tamo gdje si ti i gdje sam sada i ja. Zatim sjedneš." Ova je pripovijetka objavljena u suradnji sa švedskom filmskom producenticom Erikom Lust. Namjera joj je da ljudsku prirodu i raznolikost opiše pričama strasti, intimnosti i ljubavi, preplitanjem uvjerljivih zapleta i erotike.
  Show book