Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Zakoni granice - cover

Zakoni granice

Javier Cercas

Publisher: Fraktura

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Prva ljubav, prva pobuna, prva izdaja i prvi poraz — to ljeto kada je kao šesnaestogodišnjak upoznao Plavookog i njegovu prelijepu pratilju Tere bilo je najvažnija granica koju će Ignacio Canas prekoračiti na svome putu od preplašenog tinejdžera iz srednje klase preko člana maloljetničke bande do odvjetnika u slučaju koji je protresao Španjolsku i okončao — ili od zaborava sačuvao — jedan mit.
 
Tog ljeta 1976., u zemlji u kojoj je izdisao frankizam, a demokracija još nije došla da ga zamijeni, Ignacio nije bio jedini kojega je zabljesnuo karizmatični plavooki delinkvent. O pljačkama Plavookog uskoro su se pjevale pjesme, o njegovim se pobunama i bjegovima iz zatvora snimali filmovi, postao je ikona borbe protiv sistema i uživao status zvijezde, a trideset godina nakon svega jedan je pisac o svemu tome odlučio napisati knjigu.
 
Predajući nam priču o tragovima ljeta koje je — svim granicama usprkos — ispreplelo živote troje tinejdžera i trajno ih povezalo ljubavlju i sumnjom, odanošću i tajnama, proslavljeni španjolski pisac Javier Cercas Zakonima granice uspio je u nečemu mnogo važnijem: napisati izvrstan roman koji na tankoj međi između fikcije i zbilje propituje granice naše slobode, motive naših postupaka i neuhvatljivu prirodu istine. Zakoni granice knjiga je koju nećete moći ispustiti iz ruku, roman o ljubavi i neljubavi, o vjernosti i izdaji, o dobru i zlu, i tome kako je ponekad teško povući crtu i odijeliti ih.

Other books that might interest you

 • Jedi sa mnom - Seksi erotika - LUST - cover

  Jedi sa mnom - Seksi erotika - LUST

  Sarah Skov

  • 0
  • 0
  • 0
  "Posljednje je jelo sladoled. Prekrasno je aranžirao desert na tanjuru, ali umjesto da ga pohvalim, polako gurnem kažiprst u sladoled. Okrenem se prema njemu i pogledam ga u oči pa približim prst usnama. Malo ih otvorim i gledam kako pogledom prati sladoled. Ovijem usne oko prsa i glasno ga usišem."Anne svake večeri poslije posla dolazi kući u prazan stan, ali nigdje se ne osjeća živo kao ondje. Na televizija gleda pokrete mladoga seksi kuhara koji sudjeluje u njezinoj omiljenoj reality emisiji. Proučava način na koji gnječi tijesto te pozornost i promišljenost koje posvećuje kuhanju. Pita se bi li i njoj posvetio istu takvu pozornost. Zamišlja njegove prste u svojim gaćicama. Kad joj se jednog dana ukaže prilika da ga doista upozna, učinit će sve u svojoj moći da ga zavede...Ova je kratka priča objavljena u suradnji sa švedskom filmskom producenticom Erikom Lust. Cilj joj je pričama o strasti, intimnosti, požudi i ljubavi prikazati ljudsku prirodu i različitost, ispreplićući uvjerljive priče s erotikom.
  Show book
 • Gusarica Jenny - Seksi erotika - LUST - cover

  Gusarica Jenny - Seksi erotika -...

  Olrik

  • 0
  • 0
  • 0
  Jenny odluči, nevoljno, prodati svoj čamac kako bi mogla financirati svoj antropološki istraživački projekt u Maleziji. Isprva ne čini se da ima potencijalnih kupaca, ali jednog dana dok je stajala vani, bojala brod, pojavio se zgodno obučen muškarac da pogleda brod. Ali brod nije jedina stvar koja mu se svidjela... Čini se iskreno zainteresiran, a Jenny ubrzo shvati da je više zanima njegovo tijelo nego njegov novac... Ova kratka priča je objavljena u kolaboraciji sa Erikom Lust Švedskim filmskim producentom. Njena namjera je prikazati ljudsku prirodu i raznolikost kroz priče o strasti, intimi, požudi i ljubavi u fuziji snažnih priča i erotike.
  Show book
 • Igra s gospodinom X - Seksi erotika - LUST - cover

  Igra s gospodinom X - Seksi...

  Olrik

  • 0
  • 0
  • 0
  "Dobila sam poruku i znala sam da je ne bih trebala pogledati. Ali uzela sam mobitel da stišam zvono kako ne bi poremetilo sastanak. Naravno, nisam odoljela a da ne pogledam što piše u poruci."Nijedna žena nije vlažna i uska kao ti. Tijelo mi do bola pati u nedostatku tvojega. P.""To nije poruka kakvu biste trebali primiti neposredno prije važnog sastanka sa šefom. Kako razgovarati o povišici kad je jedino što možete učiniti smiješiti se i razmišljati o suludim orgazmima koje ste doživjeli s bivšim šefom koji vam se iznenada ponovno javio? Nevjerojatno je kako vam samo jedna poruka može okrenuti svijet naglavačke...Ova je pripovijetka objavljena u suradnji sa švedskom filmskom producenticom Erikom Lust. Njezina je namjera da ljudsku prirodu i raznolikost opiše pričama strasti, intimnosti i ljubavi, preplitanjem uvjerljivih zapleta i erotike.
  Show book
 • Prljavi Liječnik - Seksi erotika - LUST - cover

  Prljavi Liječnik - Seksi erotika...

  Olrik

  • 0
  • 0
  • 0
  Noge su me jedva držale zbog načina na koji je cijelo moje tijelo drhtalo. Siguran sam da je primijetio jer me zgrabio i držao me dok je uzeo i drugu moju bradavicu ustima i jezikom. Već sam bila ozbiljno blizu orgazma. Pustio me prije nego što sam to ja učinila, a ja sam se s poticala kako bih pronašla ravnotežu uhvativši se za stolicu iza sebe. Doktor Andersen se okrenuo prema svom stolu, ali preko ramena, rekao je: "Osjećajte se slobodna da se udobno smjestite. Primijetio sam da vaše bradavice rade baš onako kako bi trebale i da su vrlo osjetljive. Smjestila sam se u ginekološku stolicu. Ova kratka priča je objavljena u kolaboraciji sa Erikom Lust Švedskim filmskim producentom. Njena namjera je prikazati ljudsku prirodu i raznolikost kroz priče o strasti, intimi, požudi i ljubavi u fuziji snažnih priča i erotike.
  Show book
 • Ljeto u Španjolskoj - Seksi erotika - LUST - cover

  Ljeto u Španjolskoj - Seksi...

  Olrik

  • 0
  • 0
  • 0
  „Uspio sam se malo smiriti kad se, nakon otprilike pet minuta, pojavila na vratima spavaće sobe. Raspuštene kose. Bez naočala. S crvenim ružem. I čipkastim korzetom koji je otkrivao da ispod njega nema ništa i da je ostatak tijela savršeno usklađen sa čvrstom guzom koju sam već vidio. Kao dodatni začin, preko svojih bradavica zalijepila je crnu ljepljivu traku u obliku dvaju križeva." Ova kratka priča objavljena je u suradnji sa švedskom filmskom producenticom Erikom Lust. Namjera joj je bila prikazati ljudsku prirodu i raznolikost kroz priče o strasti, intimnosti, požudi i ljubavi spajajući snažne priče i erotiku.
  Show book
 • Moja otmičarska fantazija - Seksi erotika - LUST - cover

  Moja otmičarska fantazija -...

  Reiner Larsen Wiese

  • 0
  • 0
  • 0
  "Jesi li spreman?" pitaš me mnogo mekšim glasom i sa smiješkom, pa napokon prepoznam svoju curu. Okreneš se i rukama prijeđeš preko guzova. Ne mogu odoljeti da se odmah ne počnem dirati. Okreneš mi leđa i izbaciš donji dio tijela, pretvarajući skidanje bodystockinga u pravu predstavu. Malo ga povučeš tako da ti nazrem obrijanu pičkicu. Posegnem za njom, ali me udariš po ruci. Zajašeš me, obližeš si kažiprst, srednjak i prstenjak i spustiš ruku među noge tamo gdje si ti i gdje sam sada i ja. Zatim sjedneš." Ova je pripovijetka objavljena u suradnji sa švedskom filmskom producenticom Erikom Lust. Namjera joj je da ljudsku prirodu i raznolikost opiše pričama strasti, intimnosti i ljubavi, preplitanjem uvjerljivih zapleta i erotike.
  Show book