As many books as you want!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Renegații - cover

Renegații

Yrsa Sigurdardóttir

Publisher: Trei

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Aldís lucrează la un centru pentru delincvenți juvenili din zona rurală a Islandei. E martora unei întâmplări tulburătoare în toiul nopții; curând după aceea, doi băieți de la centru sunt găsiți morți.
 
Decenii mai târziu, Odinn, tată singur, cercetează un presupus abuz care ar fi avut loc la centru; îl înlocuiește pe colegul său însărcinat cu investigația și care a murit în condiții misterioase.
 
Totuși, cu cât află mai multe, cu atât Odinn simte că evenimentele din anii șaptezeci au legătură cu accidentul ce a dus la moartea soției sale.
 
Oare moartea ei ascunde ceva mult mai înfricoșător?
 
„Suspansul este aproape insuportabil… Nu e ușor să scrii o poveste de groază, dar Renegații e mai profundă decât Îmi amintesc de tine.“ – Frettabladid
 
„O intrigă foarte bine construită. Un regal pentru iubitorii de tensiune maximă.“ – Morgunbladid

Other books that might interest you

 • Cotloane întunecate - cover

  Cotloane întunecate

  Ruth Rendell

  • 0
  • 0
  • 0
  O poveste extrem de captivantă despre șantaj, crimă și destine implacabile
   
  După ce tatăl său moare, Carl Martin moștenește o casă mare și frumoasă în centrul Londrei. Ca să nu trebuiască să lucreze și să aibă timp de scris, închiriază etajul primei persoane pe care o intervievează, Dermot McKinnon.
   
  Face astfel prima mare greșeală.
   
  A doua mare greșeală este faptul că a păstrat colecția bizară de „remedii“ homeopatice a tatălui său, pe care a găsit-o în dulăpiorul de medicamente, împreună cu niște pastile de slăbit dubioase.
   
  A treia greșeală este să vândă cincizeci de astfel de pastile unei prietene, care ulterior este găsită moartă.
   
  „Ruth Rendell este neîntrecută în a spune povești despre obsesii, labilitate și coincidențe nefaste.“ – Stephen King
   
  Împletind ingenios două fire narative ce se întâlnesc în deznodământul șocant, Ruth Rendell descrie vârtejul amețitor care-l poartă pe Carl într-o lume întunecată și îl împinge apoi la crimă, în timp ce cade victimă unui dușman invizibil de care nu poate să scape.
   
  „Dacă nu ești familiarizat cu romanele lui Ruth Rendell, dacă, într-un fel sau altul, i-ai ratat cele peste șaizeci de cărți, dar ai deschis-o acum pe aceasta… felicitări: viața ta de cititor va deveni infinit mai bogată.“ – Los Angeles Times
   
  „Ruth Rendell a îmbogățit cu dimensiuni psihologice profunde și sofisticate literatura polițistă clasică din Marea Britanie.“ – Washington Post
   
  „Scrisul lui Ruth Rendell are intimitatea neliniștitoare a unei atingeri străine în întuneric.“ – The New York Times Book Review
  Show book
 • Povești de adormit adulții - cover

  Povești de adormit adulții

  Aleksandr Masalov

  • 0
  • 0
  • 0
  Un roman puternic, expresiv, întunecat, vândut în câteva zeci de mii de exemplare, situându-se astfel printre cele mai solicitate romane ale anului.
  Show book
 • Crima din Orient Express - cover

  Crima din Orient Express

  Agatha Christie

  • 0
  • 0
  • 0
  Un afacerist american găsit mort într-un compartiment închis pe dinăuntru din luxosul Orient Express, douăsprezece lovituri de cuțit și doisprezece călători, toți suspecți. De data aceasta însă, victima a cărei moarte o investighează Hercule Poirot nu mai este deloc nevinovată. Pe parcursul anchetei sale, detectivul belgian va descoperi ce consecințe tragice a avut un celebru caz de răpire și ucidere a unui copil asupra familiei acestuia și a altor apropiați. Iar în cele din urmă, va trebui să răspundă la o întrebare cu care nu s-a mai confruntat: Poate fi crima justificabilă? Cel mai fascinant și mai celebru caz al lui Hercule Poirot.
  Show book
 • Testamentul lui Sherlock Holmes - cover

  Testamentul lui Sherlock Holmes

  Arthur Conan Doyle

  • 0
  • 0
  • 0
  Ultimele aventuri ale celebrului detectiv 
  De la macabra și morbida Aventură cu Copita Dracului și până la cazul straniu din Dispariția Lady-ei Frances Carfax, cele opt povestiri ce cuprind Testamentul lui Sherlock Holmes par mai întunecate și mai tulburătoare decât povestirile precedente ale lui Conan Doyle cu Sherlock Holmes. Spre deosebire de povestirile anterioare, ele se referă la unele memorii de după pensionarea lui Holmes. Ultima povestire prezintă un epilog al carierei lui Holmes, când la vârsta de 60 de ani, este chemat să lucreze ca spion pentru Anglia în pregătirile acesteia pentru războiul din Europa. 
  Aceste cazuri, demonstrează că Conan Doyle a știut cum să-l țină pe Holmes în pas cu schimbările politice ale vremii.
  Show book
 • Moarte printre nori - cover

  Moarte printre nori

  Agatha Christie

  • 0
  • 0
  • 0
  O contesă dependentă de cocaină, un ajutor de coafeză care a câștigat la loterie, doi arheologi, un scriitor distrat și alți câțiva pasageri îi stârnesc interesul lui Poirot, aflat în zborul de la Paris spre Croydon. Când în avion este descoperit cadavrul unei cămătărese ucise cu o săgeată otrăvită, pentru toată lumea este evident că ucigașul se află la bord, dar ancheta nu duce nicăieri. E oare posibil ca, de data aceasta, criminalul să scape nepedepsit? Apariția neașteptată a fiicei de mult abandonate a cămătăresei și dezvăluirile privind o afacere bazată pe șantaj par să îl pună în încurcătură pe Poirot. Mintea lui se dovedește însă, din nou, singura capabilă să pună ordine în indiciile care par să îi incrimineze, pe rând, pe toți pasagerii... chiar și pe el însuși.
  Show book
 • Nouasprezece minute - cover

  Nouasprezece minute

  Jodi Picoult

  • 0
  • 0
  • 0
  Peter Houghton, un adolescent de șaptesprezece ani din Sterling, New Hampshire, a îndurat ani întregi de abuzuri verbale și fizice din partea colegilor de clasă. Cea mai bună prietenă a sa, Josie Cormier, a cedat presiunii și își petrece timpul cu cei care deseori instigă la hărțuire. O ultimă agresiune îl face pe Peter să cedeze și îl determină să comită un act de violență care schimbă pentru totdeauna viețile locuitorilor din Sterling.Chiar și cei care nu se aflau în școală în acea dimineață se trezesc cu viața dată peste cap. Printre aceștia se numără și Alex Cormier, judecătoarea de la Curtea Supremă care a primit cazul Houghton și a cărei fiică, Josie, a fost martoră la evenimentele ce au avut loc. Ea este obligată să decidă dacă trebuie sau nu să se ocupe de cel mai important caz din cariera sa, știind că acest lucru va provoca o prăpastie și mai mare în relația cu fiica ei fragilă din punct de vedere emoțional. Între timp, Josie pretinde că nu-și amintește ce s-a întâmplat în ultimele minute ale atacului lui Peter. Sau își amintește? Iar părinții lui Peter, Lacy și Lewis Houghton, examinează neîncetat trecutul încercând să-și dea seama ce au făcut sau au spus ca să-l împingă pe fiul lor la un gest atât de extrem.Bogat în substraturi psihologice și sociale, Nouăsprezece minute este un roman captivant, tulburător și provocator, care are în centrul său o întrebare obsedantă: Cunoaștem vreodată pe cineva cu adevărat?„Picoult scrie povești pline de tensiune despre familii disfuncționale, trădare și ispășire... Felul în care descrie ritualurile adolescenței contemporane este excepțional: nu ezită, nu emite judecăți și o face într-un mod complet detașat.“Washington Post„Cărțile lui Jodi Picoult explorează toate nuanțele de gri într-o lume prea adesea judecată în alb și negru.“St. Louis Post-Dispatch
  Show book